A+ A A-
17 Ian
Voteaza acest articol
(1 Voteaza)

Afacerea Iran-Gate-ului romanesc – o gogorita cu parfum de tap (ispasitor)

De o bucată de timp atenția opiniei publice românești este concentrată asupra cazului unui așa zis „terorist”, un cadru militar în rezervă ce riscă 20 de ani de pușcărie la Guantanamo. Aurel Frățilă, ar urmă să fie extrădat în SUA la solicitarea autorităților americane și ar urma să-și petreacă restul vieții la pârnaie alături de teoriștii Al Quieda, organizație creată de Bush senior și Zbigniew Brzezinski, fost mare mahăr al securității americane de pe vremea lui Carter și actual creier al președintelui Husein Obama.

„Proba” invocată în cazul lui Frățilă ar fi o sumă de 70 000 de euro virată de Frățilă printr-un cont de la ING România pentru niște accelerometre – niște sculișoare considerate drept „dispozitive duale” periculoase conform unei foarte scrobite explicații oficiale a SRI, organizație românească cică care se mândrește cu prinderea groaznicului „terorist”.
Mai întâi
și mai întâi hai să râdem (în hohote) de dăștepții noștri sereiști ce se dau de  ceasu’ morții cu tema asta la modă, cu teroriștii lu’ pește. De când, vreodată, s-a auzit de teroriști care folosesc transferuri bancare pentru plăți teroristice?
Sau Fră
țilă, săracu’, la Academia Tehnică Militară, deși a absolvit printre primii, n-a auzit de valiză?  Pe de altă parte despre ce valiză s-ar putea vorbi aici? 70 000 de euro sunt bănișorii pe care-i sparge într-o seară mega-parlamentarul Gigi Becali la babaroase. Suma încape într-un portofel Hermes de-al lui Udrea și mai rămâne și loc.
Să ajungi la pârnaie pe via
ță pentru 70 000 de euro teroristici este ceva atât de aberant că se sparie gândul mai ales dacă avem în vedere comparația dintre cazul „teroristului” Frățilă  și ucigașul Christopher Van Goethem, cadru militar ca și Frățilă al nostru însă complet lipsit de onoare militară și de asemenea lipsit și de studii, dacă e să ducem mai departe comparația cu cadrul nostru militar. Ucigașul american era un puțoi de sergent și l-a omorât, beat fiind la volan, pe Teo Peter, îndrăgitul nostru cântăreț de la Compact, după care a fugit mâncând pământul. Ca un laș.
 
Un criminal american ucide un român
și e bine mersi
Dar asta n-a fost tot. După uciderea lui Teo Peter, be
țivanul american n-a făcut o zi măcar de părnaie. Guvernul României a cerut Guvernului American să-i ridice imunitatea diplomatică lui Van Goethem, dar cererea a fost refuzată. O dezvăluire Wikileaks arată că, într-o cablogramă secretă ambasadorul SUA se jura pe roșu că sergentul Christopher Van Goethem nu va face o zi pușcărie în România („in August 2011, Wikileaks revealed in a „cable leak” that the US ambassador was promised repeatedly that the former detachment commander would receive a fair trial and, regardless of outcome, would not serve a single day in prison in Romania).
Asta ar fi o primă temă de gândire pentru judecătorii care ar urma să aprobe cererea de extrădare a americanilor, săptamâna viitoare, la recursul solicitat de avocatul lui Fră
țilă. Cerere inițială de extrădare aprobată rușinos în opinia mea, de către judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti, în data de 11 ianuarie.
O a doua temă de gândire, pentru oricine de data asta este sub
țirimea argumentelor tehnice invocate de către cei care tot pălăvrăgesc despre „dispozitivele duale” pe care Frățilă le-ar fi vândut răilor de iranieni, dispozitive cu care iranienii ar urma cică să aducă DoomsDay pe pământu’ sfânt israelian. Că numai Israelul are acum o temă cu Iranul, nimeni altcineva. Până și americanii au contribuit la înarmarea Iranului, dacă ne amintim celebra afacere IranGate din perioada administrației Reagan. Iran Gate-ul nostru e Kaka Maka pe lângă ce au făcut americanii si evreii cu Iranul.

Adevăra
ții teroriști pot fi găsiți la Washington și Tel Aviv
Citez ca să nu se zică că dau de la mine: „Arms, including Hawk missiles, were sold to Iran via Israel  - at a time when the USA was publicly calling for a worldwide ban on sending arms to Iran -, violating the law prohibiting the sale of US weapons for resale to a third country listed as a „terrorist nation”.
Deci via Israel rachetele ajungeau la iranieni. Asta n-ar fi nimic, încă din anii ’50 Mossadul evreiesc lucra mână în mână cu Iranul. Citez din nou, că nu-mi permit să traduc ce zicea CIA, cum fac a
știa ai noștri de la SRI, ușor iresponsabil, părerea mea: „A 1979 CIA report on Mossad notes that: The main purpose of the Israeli relationship with Iran was the development of a pro-Israel and anti-Arab policy on the part of Iranian officials. Mossad has engaged in joint operations with SAVAK over the years since the late 1950s. Mossad aided SAVAK activities and supported the Kurds in Iraq. The Israelis also regularly transmitted to the Iranians intelligence reports on Egypt's activities in the Arab countries, trends and developments in Iraq, and Communist activities affecting Iran. Cooperation between Israel and Iran touched many fields, including oil, trade, air transport, and various forms of technical assistance. But their most important mutual interest was in the military sphere.”
Pe române
ște, pentru toată lumea, activitățile legate de armament pentru Iran au fost dintotdeauna ocupații de bază ale unor agenții respectabile, cum ar fi Mossad, KGB, CIA etc. Cu diferența că legăturile comerciale cu Iranul erau foarte clare, nici vorbă de „dispozitive duale” și alte marafeturi dubioase, ci se tranzacționau rachete, bombe, scule serioase. Ce înseamnă așa zisele „dispozitive duale”?
Spre exemplu un dispozitiv dual poate fi un spray de subsiori Fa mânărit de „parfumierii” gipsy din Ferentari ce devine prin ata
șarea unei brichete made în China un dispozitiv dual aruncător de flăcări de toată frumusețea – realizat prin asocierea a două mari puteri China și India (de unde provine mafia țigănească autohtonă).
Sau un pix, tot made in China, utilizat cu măiestrie poate fi
și el o armă duală redutabilă - am văzut cu toții filmu’ cu Nichita, o gagică cam dementă care-l ciuruia pe un tâmpit de la CIA sau așa ceva cu un pix de l-a făcut pe fraier să plângă în hohote. Cam tot ce deține o gospodină în bucatărie e cam dual de la meleșteu (varianta oltenească a periculosului făcăleț dual), la soda caustică de curățat țevile înfundate. Ar fi o idee arestarea întregii populații a Chinei (dar mai ales a populației made in India de la noi) pentru că participă la creșterea riscurilor militare la nivel mondial prin comercializarea de dipozitive duale.

Arestarea lui Fră
țilă sfidează prevederile Codului de procedură penală
Pe lângă ridicolul contextului acuzării lui Fră
țilă de teorism mai trebuie notat și micul amănunt că cererea de extradăre pentru generalul iranian Jamshid Ghassemi, presupusul complice, a fost respinsă, iar acesta a mai fost și eliberat…Mai mult deși Frățilă a primit un NUP în 2006 iar cererea de arestare în vederea extrădării, a fost respinsă ca nefondată prin încheierea nr.16F din data de 04.12.2006 pronunțată de Curtea de Apel București – Secția a II-a Penală în dosarul nr.10482/2/2006, după șapte ani i se aplică complet abuziv un topor după ceafă, printr-o decizie aberantă a Curții de Apel în contradicție flagrantă cu prevederile Codului de procedură penală. Conform Codului, Frățilă nu putea fi arestat în același dosar fără administrarea unor probe noi. Nu numai că n-au apărut probe noi, dar și „probele” de până acum, după cum am arătat mai sus sunt de probe de cascadorii râsului.
În contextul în care, de exemplu, au fost acuza
ți, în presă cel puțin, până acum, de contacte intime și neprotejate cu Iranul, personaje politice de seamă, de la Traian Băsescu la Eugen Nicolăescu sau Norica Nicolai, este penibil să-l arunci pe post de țap ispășitor tocmai pe fostul cadru militar Aurel Frățilă, doar pentru că beneficiează de notorietate în calitate de iubit al superbei Bianca Brad, o fătucă pe care noi toți cei din generația ’90 o avem la inimă din motive întemeiate.
Cât despre nevoia SRI-ului de a-
și justifica activitatea precară, prin găsirea de „teroriști” le pot oferi eu gratis un nume de terorist autentic, un criminal cu mâinile roșii de sânge până la coate, el însuși un dispozitiv dual cu ceas, de proveniență rusească. Este ușor de găsit – e unul dintre cele mai populare nume din arhiva Curentul. Ca să le dau un hint inteligenților noștri sereiști le scriu invers (adică pe dos :) numele că mă tem că nu prea le au nici cu goaglă: Ucseili Icili Noi...

http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013011782075/Comentariu/Afacerea-Iran-Gate-ului-romanesc-o-gogorita-cu-parfum-de-tap-ispasitor.html

http://www.boston.com/news/world/europe/2013/01/15/romanian-official-can-extradited/TPKXP4AdexH7Z8wzXJg5dI/story.html

De citit neaparat si materialele acestea:

http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013011782077/Actualitate/Avocatul-fostului-locotenent-MApN-Aurel-Fratila-Clientul-meu-poate-ajunge-la-Guantanamo.html

Avocatul fostului militar român Aurel Fră
țilă , care va fi extrădat în SUA, dacă decizia Curții de Apel București va rămâne definitivă, se teme pentru viața clientului său. Cel mai probabil, Aurel Frățilă va ajunge în temuta închisoare de la Guantanamo, de unde ar putea să iasă într-un coșciug de zinc. Avocatul Victor Enescu a ales să facă aceste declarații șocante pentru „CURENTUL“ în speranța că magistrații Înaltei Curți de Casație și de Justiție se vor opune extrădării unui român, pentru așa-zise fapte pe care procurorii DIICOT nu le-au considerat de natură penală.

http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013011682019/Actualitate/Fost-ofiter-MApN-lucrat-de-o-cartita-a-securitatii-americane.html

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.