A+ A A-
25 Mar
Voteaza acest articol
(1 Voteaza)

Justitia, pe calea cea dreapta in Romania: pentru 21 de lei, niste hoti minori vor face ani grei de parnaie

Patru tineri imbecili, dintre care trei minori, au furat 21 de lei și urmează acum să facă ani grei de pușcărie. Printre cei trei se afla și o fătucă, prietena unui dintre derbedei. În pușcărie fata va deveni o târfă, iar ceilalți trei vor ajunge și ei niște infractori versați. Golanii au furat 9 lei din banii de acatiste și restul din cutia milei, de la o mănăstire din Tulcea. Mănăstirea mai fusese prădata în câteva rânduri, așa că erau instalate camere de luat vederi.

Hoții prinși cu mâna în cutia milei au devent și vedete tv, fiind filmați de camerele video din biserică iar imaginile au fost livrate televiziunilor care au beneficiat astfel de (încă) un subiect major.

Evident că nenorociții hoțomani merită să și-o încaseze, fie și pentru lipsa de bun simț și de minimă pioșenie. A fura din cutia milei și din banii de acatiste este o mizerie. Însă a-i transforma pe cei patru imbecili în subiect național – luând în considerare și nivelul prejudiciului, cei 21 de lei prăpădiți, este în opinia mea o manipulare mediatică de doi bani.
Prin compara
ție, un Ion Iliescu, de exemplu, acuzat de comiterea a 13 infracțiuni grave, printre care genocid, subminarea puterii de stat și a economiei naționale, ar fi trebuit jupuit de viu și ars la foc mic în Piața publică.
Un Voiculescu, un Năstase, un Patriciu, Vin
țu, și încă vreo câteva sute de acoliți ai acestora care au pus România pe butuci, care au jefuit de au spart, sunt bine mersi, iar câțiva s-au ales doar cu pedepse modeste comparativ cu faptele lor, dacă ne gândim la Năstase și Vințu.
Nu
știu dacă anii de pușcărie care îi așteaptă pe cei patru hoți din cutia milei îi va transforma în oameni mai buni. Poate maica stareță care a depus plângerea penală era bine să se mai gândească înainte de a-i trimite pe cei patru hoți, dintre care trei minori, pe calea penintenciarului, pentru 21 de lei. Odată ajunși în pușcărie au toate șansele să devină o primejdie cu mult mai mare pentru societate. Când vor ieși de la pârnaie mai mult ca sigur vor fi niște fiare turbate, modelați de mediul cumplit din pușcărie.
Televiziunile care au prezentat întreaga zi
știrea despre cei patru derbedei însă fac parte – absolut toate, dintre organele mediatice ale unor bandiți în toată regula. Mi se pare mai utilă cu această ocazie trecerea în revistă a câtorva dintre cei care chiar reprezintă o primejdie pentru societate, cei care au făcut parte din nomenclatura comunistă care a prădat necontenit România, cei care o jefuiesc în continuare.
Poate maica stare
ță le pune numele la pomenire, nu de alta dar este evident că numai puterea rugăciunii îi mai poate îndrepta pe aceștia. Iar dacă nici asta nu-i poate îndrepta măcar să le știe lumea numele. Am luat la întâmplare vreo câțiva, fără intenția unei selecții, plus că n-ar ajunge un întreg număr de ziar pentru a-i pomeni pe toți. Scuze anticipat celor care n-au apucat să fie pomeniți, încă.

Lepădături de top, răsări
ți din catacombele Partidului și Securității
Dan Voiculescu, turnător al Securității – patron al unui post  care s-a întrebuințat mediatic la maximum pe tema minorilor care au furat 21 de lei din cutia milei, a ocupat funcții de conducere în firma de comerț exterior Crescent, ce aparținea securiștilor, și era cunoscut sub numele de cod "Felix" și "Mircea". Ca din întâmplare, în intervalul “sinuciderii” lui Marin Ceaușescu, Voiculescu trecea și el prin Viena, în decembrie ’89. Averea sa provine din tranzacțiile subterane ale Securității.
Un alt domn care se ocupa de averea statului, sluga lui Sorin Ovidiu Vin
țu și a lui Ilici, Nicolae Văcăroiu, cel care veghează acum asupra legalității activităților financiar contabile a tuturor instituțiilor statului, din poziția de șef al Curții de Conturi, a ocupat diverse funcții de conducere în perioada comunistă: 1982-1986 - șef serviciu; 1986-1987- Director adjunct; 1987-1989 - Director al Direcției Sinteză Probleme Financiare, Bancare și de Preț. În toate aceste funcții nu putea fi așezat fără acceptul Securității și a Partidului.
Mugur Isărescu, tartorul
șef al avutului României, de mai bine de două decenii, a fost înainte de ’89, cercetător principal I, apoi șef de colectiv de cercetare la Institutul de Economie Mondială din București, instituție considerată o adevărată "pepinieră de cadre" pentru posturile de conducere din România comunistă, unde a lucrat vreme de 19 ani.
Cel căruia Isărescu i-a netezit intrarea în Banca Na
țională este Bogdan Olteanu, nepotul cunoscutei activiste comuniste Ghizela Wass. Având șapte clase elementare, dar și "Ștefan Gheorghiu", aceasta a intrat în partid în 1933, ocupându-se de relațiile externe ale PCR și urcând toate treptele ierarhice. Criminală Ghizela Wass era una dintre cele mai feroce activiste a partidului dar nu a fost deranjată de nimeni după ’89, nici măcar pentru a elibera vila din Primăverii furată unor oameni aruncați în stradă pentru a-și face bolșevicii cuib, la aer curat.
Teodor Mele
șcanu, mare șmecher peste SIE, astăzi, numit de Traian Băsescu “lichea în costum Armani” a fost, conform afirmațiilor lui Mircea Răceanu, înainte de 1989, ofițer de Securitate.
Ludovic Orban, mare liberal, cel care i-a netezit calea spre putere lui Crin Antonescu este progenitura unui bestial ofi
țer de Securitate care a activat în perioada neagră și plină de blestemății a acestei structuri de represiune, fiind denumit “Măcelarul din Brașov”, pentru sadismul cu care tortura victimele sistemului.
Sorin Oprescu, primar general, viitor candidat la pre
ședinție, lingăul de casă al lui Ion Ilici Iliescu, senator în două mandate parlamentar, este fiul lui Nicolae Oprescu, fost colonel în Direcția a V-a, ulterior avansat general, iar mama sa, fost ofițer DIE. Fratele lui Sorin Oprescu, Marius, a fost medic șef al DIE, ulterior SIE.
Excrocul de europarlamentar Adrian Severin a de
ținut mai multe funcții în UASCR, ultima fiind cea de șef al Comisiei culturale a Consiliului UASC din Centrul Universitar București.
Monica Macovei, fosta candidată la
șefia PDL, pretinzându-se cu ipocrizie spaima corupților, a fost procuror de supraveghere a urmăririi penale, la tribunalele din București. A făcut parte din haită de procurori ticăloși care au supravegheat așa zisele anchete de la Măgurele, de după 13-15 iunie ’90, confirmând legalitatea mărturiilor obținute cu ciomagul.
Promit să continui cândva lista pentru a
oferi maicii starețe atât de vigilența și aspră cu hoțomanii, date complete pentru pomenirea veșnică a tuturor capilor Sistemului care a făcut bucăți România, împingând astăzi niște tinere lepădături să bage mâna în cutia milei.

Sursa: http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013032684748/Actualitate/Justitia-pe-calea-cea-dreapta-in-Romania-pentru-21-de-lei-niste-hoti-minori-vor-face-ani-grei-de-parnaie.html


Pagina Facebook 'George Roncea': https://www.facebook.com/pages/George-Roncea/181944271871084

1 comment

  • Comment Link adi postat de adi

    cine fura azi un ou ....

    Luni, 25 Martie 2013 20:28

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.