A+ A A-
10 Iun
Voteaza acest articol
(3 voturi)

Hrebenciuc, guzganul care l-a transformat pe Gigi Becali în șoarece de pușcărie

„Nu sunt tâmpit să vină DNA pe urmele mele“ explica Hrebenciuc felul măiestru în care își utiliza el telefonul său magic, care rezolva orice marafeturi, unor ziariști de la Cotidianul, prin 2008. Ziariștii erau interesați de traficul de influența, însă Hrebenciuc nu le-a oferit satisfacție, deoarece chiar așa tâmpit totuși (nu) era.

Se pare însă ca Becali, la utilizarea telefonului s-a dovedit a nu fi învățat nimic de la mentorul sau, cel care a suflat asupra sa ca un fel de Pygmalion satanic și l-a însuflețit, aruncându-l de la ciobănie la politică, smenuri, combinații și, finalmente, la pușcărie.
Interceptările din scandalul valiza arată foarte clar cine-i
șeful în relația dintre cei doi. Viorel Hrebenciuc a fost interceptat în timp ce vorbea cu  patronul din Ghencea cum să facă astfel încât  „U“ Cluj să încurce CFR Cluj în sezonul 2007 - 2008 al Ligii I, iar Steaua să devină campioana. Limbajul folosit de cei doi în cadrul convorbirii telefonice demonstrează relațiile de subordonare dintre ei chiar dacă Becali îi spune șefului „Vio“, iar Hrebenciuc i se adresează cu apelativul „Gigi“. Stenograma apare în rechizitoriul din dosarul Valiza. Rezultă că Gigi Becali l-a contactat pe Viorel Hrebenciuc, înainte de meciul dintre U Cluj și CFR Cluj, asigurându-l pe barosan că totul este aranjat și că jucătorii de la U Cluj au aflat că vor primi bani dacă încurcă pe CFR.
VIOREL: Da’ voi a
ți luat legătura cu ăia de la U.?
BECALI GEORGE: Auzi, păi auzi?
VIOREL: A, bravo atunci!
BECALI GEORGE: Luat... am luat... Păi ce, păi ce!
VIOREL: Bravo, bravo! Deci asta vroiam să-
ți spun că...
BECALI GEORGE: Păi am luat legătura
și cu jucători și cu toată lumea și cu antrenori și cu, cu tot, toată lumea!
VIOREL: Da!
BECALI GEORGE: E cel mai mare război acolo!... (fila 128, vol.4).
Înainte de 1989 Viorel Hrebenciuc era un bobinator de hârtii prin Primăria Bacău, după ce în facultate î
și dezvoltase calități de bișnițar, iar apoi și-a creat și strânse legături cu aripa moscovită a Secu, dacă avem în vedere că el media întâlnirile tainice de la Tescani dintre Ion Iliescu, Virgil Măgureanu și Andrei Pleșu.
În 1990, hrebenciucul devine primarul Bacăului - postura din care este implicat în diverse scandaluri de presă după care ajunge
și prefect al județului , postură din care este acuzat în 1991, că a fi deturnat fondurile de ajutor primite de băcăuanii care au avut de suferit în urma inundațiilor din acel an. Nimic nu i-a stat în cale, și încetul cu încetul Hrebenciuc s-a pripășit în zona de maximă influența politică iar abilitățile sale malefice l-au ținut departe de pușcărie în ciuda vehiculării numelui său în zeci de scandaluri de corupție  - „Apartamentul“, „Eternă și Fascinanta Românie“, „Privatizarea și devalizarea RAFO Onești“, „Omar Hayssam“, „Sponso­rizările PSD“, „Mafia arabă“ etc. Fostul ministru al justiției, Rodica Stănoiu, spunea despre Hrebenciuc, alintat duios de către amicii din partid cu apelativul Javra, ca acesta este „un mare păpușar din PSD, un lider important al acestui partid, cancerul politicii românești“.
U
șor naiv, Băsescu credea acum câțiva ani ca hrebenciucul ar dispărea cumva, ca prin minune și astfel PSD se va putea reforma: „Nu știu ce se va întâmpla în acest partid - ar putea să se curețe, ar putea să-l trimită pe domnul Iliescu la pensie, ar putea să-i spună lui Hrebenciuc: «Măi, băiete, decât să faci negoțuri de-astea de voturi și să punem sub presiune parla­mentarii disperați că nu vor mai fi pe liste la următoarele alegeri, mai bine te duci tu și negociezi altceva - fier vechi... nu soarta țării!“ Până la urma tot Hrebenciuc negocieaza și astăzi și soarta țării, și fierul vechi și regiona­lizarea și smenurile cu UDMR-ul și combinațiile cu PNL-ul și chiar soarta lui Traian Băsescu, în perspectivă.
De
și Traian Băsescu i-a tot promis-o lui Hrebenciuc, până astăzi guzganul a scăpat ca prin minune de DNA, poate și datorită faptului că nu e suficient de tâmpit, deocamdată, sau datorită protecției ezoterice a cristalelor pe care le poartă cu sine și a budigailor speciali croșetați la jarul flacării violet. În 2007 Băsescu spunea despre guzgan: „Am considerat că este dezonorant să port discuții cu un om politic de teapa lui Viorel Hrebenciuc. Pe unde trece el, miroase a fraudă, a combinații care depășesc bunul-simț. Mirosul lui nu se găsește nici la Palatul Cotroceni și nici pe hainele mele, ci pe ale lui Verestoy Attila, Bogdan Olteanu sau Dan Voiculescu. Până la urmă va trebui să-l pună cineva în cuier și să-i spună: Băiețaș, nu vezi că nu mai ajungi la parchet? Și se va găsi în curând cineva să facă asta.“

„Jigania ce sare la coaie
și la piept – guzganul rozaliu, alb în cap de câtă brânză de furat a-nfulecat“
Mirosul lui Hrebenciuc probabil nu se găsește la Cotroceni însă se găsește sigur pe hainele Elenei Udrea. O serie de fotografii publicate de Curentul recent arătau cât de intimă este apropierea celor doi. Imaginile sosite pe adresa redacției din partea unui simpatizant al preșe­dintelui Băsescu ne-o arată pe Elena Udrea cum se ține de mână cu Șobolanul concupiscent, cel mai mare inamic al președintelui, artizanul suspendării acestuia, cel care a stabilit cifra inițiatică masonică 322 a parlamentarilor care au votat suspendarea. Elena, duioasă și tandră ca o pitulice, ține strâns la doi milimetri de sânul său drept una din labele sale de șobolan scârbos, după ce a petrecut la masă câteva ore pline de zâmbete și șușoteli șăgalnice în urechiușele păroase ale boșorogului sinistru (adică de stânga) care face toate jocurile în PSD de două decenii, sub atentă supraveghere a bătrânei șandramale comuniste, Ion Iliescu, criminalul cu mâinile roșii de sânge.
Faptul că personaje de teapa asta, circula libere
și nu sunt în pușcarii după confiscarea averilor, ne arată cât de bolnavă este societatea românească post comunistă, așa zis democratică. „Jigania ce aparține speciei despre care Vintila deratizatorul, superbul personaj al lui Marin Preda, spunea că „sare la coaie și la piept“ este un guzgan rozaliu, alb în cap de câtă brânză de furat a-nfulecat. Răspunde la un nume de ființă umană, Viorel, numele de familie fiind cunoscut ca substantiv comun: hrebenciucul“.  CTP-ul  i-a făcut colegului său caracteri­zarea de mai sus. Viorel Hrebenciuc a fost mai mereu în mijlocul celor mai importante momente politice ale ultimilor două decenii, undeva prin centrul ocultal tuturor scandalurilor și mânăriilor politice. Și Gigi Becali a fost un „produs politic“ al lui Hrebenciuc, dar spre deosebire de guzgan, el este după gratii.

Cum sabotează Hrebe eliberarea pe perioada determinată a lui Becali
Mai mult, Hrebenciuc „îl ajuta“ să stea cât mai mult la pu
șcărie. După ce Gigi Becali a cerut instanței o păsuire de pedeapsa pe durata a trei luni, ca să pună la punct finanțele echipei Steaua, Hrebenciuc a „rezolvat“ el tema, lipsindu-l astfel pe Becali de argumente în fața instanței. Fină mișcare. Guzganul se face că ajută echipa și-l înfunda mai tare pe Gigi.Potrivit specialiștilor în drept, „ajutorul“ dat de Hreneciuc echipei sabo­tează șansele lui Becali de a eliberat pe perioada determinat pentru a rezolva problemele echipei.
Știrea apare în prosport: „Arestarea lui Gigi Becali a lăsat în beznă clubul din Ghencea. Pentru o scurtă perioadă, jucătorii au crezut că nu vor mai vedea vreun euro câteva luni bune, însă implicarea lui Viorel Hrebenciuc a liniștit apele învolburate. ProSport a dezvăluit în exclusivitate implicarea deputatului la Steaua, iar rezultatul s-a văzut imediat, în contul fotbaliștilor intrând salariile restante. Săptămâna trecută, omul de afaceri, prin vocea fiului Andrei Hrebenciuc, a discutat cu conducerea: „În cel mai scurt timp vom vira un milion de euro! „Și s-a ținut de cuvânt, roș-albaștrii reușind să revină financiar pe linia de plutire.“
Evident, linia de plutire nu va dura mult mai ales dacă se va finaliza ame­nin
țarea UEFA privind Steaua. Dosarul Valiza și combinațiile lui Hrebenciuc care l-a învârtit ca pe un titirez pe mână pe săracul Becali vor duce acum la distru­gerea clubului Steaua.
Steaua va fi judecată de Comisia de Disciplină a UEFA, după sentin
ța în cazul Valiza iar tema se va afla pe oridinea de zi a Comisiei de Disciplină pe 21 iunie, verdictul fiind anunțat cel mai devreme pe 24 iunie. „A fost deschisă o procedură împotriva clubului Steaua București în baza articolelor 2.04. G, 2.05 și 2.10 ale regulamentului ediției 2013/2014 al UEFA Champions League, referitoare la criteriile de admitere pentru participarea în competițiile UEFA“, se arată pe site-ul forului european UEFA. Michel Platini a solicitat public „toleranța zero“ în cazuri de corupție și a cerut înființarea unei Politii a Sportului.

Punctul G al echipei Steaua
Regulamentul UEFA arată în legătură cu problema Stelei la Articolul 2, litera g următoarele: „Un club nu va putea participa în Champions League în cazul în care a fost implicat direct sau indirect în orice activitate care vizează aranjarea sau influen
țarea rezultatului unui meci la nivel național sau internațional, după intrarea în vigoare a articolului 50(3) din Statutul UEFA [din 27 aprilie 2007] „. În acest caz, conform regulamentului UEFA, „pedeapsa se va întinde pe o perioadă de un an de zile de sezon competițional. Teia Sponte, condamnat și el alături de Gigi Becali la doi ani cu suspendare pentru complicitate la dare de mită în dosarul „Valiza“, era la momentul producerii faptelor vicepreședintele Consiliului de Administrație al clubului Steaua, deci implicat direct în activitățile formației din Ghencea. Potrivit regulamentului, „în luarea unei decizii, UEFA se poate baza, dar nu în mod obligatoriu, pe hotărârea unui organism național sau internațional sportiv sau instanță de judecată“.

Pe scurt Hrebenciuc a reușit nu doar să-l elimine din viața politică, unde tot el l-a introdus, pe Gigi Becali, nu doar că a reușit să-l arunce practic după gratii, dar mai mult guzganul va dărâma și clubul Steaua, pe care apoi și-l va adjudeca pe nimic, cum a făcut și cu ziarul Adevărul, la un moment dat. Lui Dumitru Tinu, amploiatul lui Taher, i-a fost frânt gâtul într-un garaj și apoi a fost aruncat în Volvo-ul sau, a declarat fiul acestuia.
Becali ar trebui să aibă grijă să nu circule cu ma
șina prin interiorul pușcăriei...

Sursa: http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013061187540/Actualitate/Hrebenciuc-guzganul-care-l-a-transformat-pe-Gigi-Becali-in-soarece-de-puscarie.html

 

Pagina Facebook 'George Roncea': https://www.facebook.com/pages/George-Roncea/181944271871084

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.