A+ A A-
24 Sep
Voteaza acest articol
(3 voturi)

Manipulare, diversiune şi tentative de confiscare a protestelor împotriva goldsteinilor

Mişcarea protestatară împotriva goldsteinilor care încearcă să înhaţe (şi) Roşia Montană a devenit o ţintă predilectă a unor diversionişti din tot felul de grupări – apropiate factorilor politici aflaţi la putere.

Se încearcă fie deturnarea protestelor, fie capitalizarea prestigiului public şi moral al demonstraţiilor în scopuri dintre cele mai mundane şi murdare, fie chiar utilizarea mişcării de către chiar cei împotriva cărora se manifestează. Publicaţii online şi nu numai, aflate în solda Gold Corporation, promovează “pe alese” anumite personaje transformate ad-hoc în purtători de cuvânt ai manifestanţilor, deşi nu i-a delegat nimeni. Agentura goldsteinilor, membrii reţelei lui Soros, este funcţionala la parametri de varf şi scoate necontenit noi pioni la vedere.
Chestiunea reprezentării, asumarea calităţii de lider şi portavoce a străzii devine una cheie, iar cât de curând buba se va sparge când se va ajunge la selecţia celor invitaţi să vorbească în numele manifestanţilor în faţa comisiei perlamentare create de Ponta pentru a îngropa de tot tema Roşia Montană.
Din data de 15 septembrie, momentul în care mişcarea din stradă a căpătat brusc o masă de luat în considerare s-a schimbat totul. Sunt destui cei care speră că oamenii ieşiţi în strada acum ar putea genera o creştere în avalanşă, un val ce ar putea dărâma întreaga clasa politicianistă din România. Oricum suma celor care au demonstrat până acum este mult mai mare decât suma protestatarilor din iarna 2012, mişcare de proteste care a dus la căderea guvernului micuţului Boc, care nu mai vroia să plece deşi, până şi Băsescu, sau mai ales Băsescu se săturase de el. Marea deosebire dintre protestele de atunci şi cele de azi este că atunci se vedea cu ochiul liber mânuţa lui Hrebenciuc, a lui Voiculescu şi a agenţilor serviciilor.
Protestele de acum n-au nimic de-a face cu protestele uslinoşilor, deşi vedem cum se bagă în faţă aceleaşi personaje intens ventilate anul trecut, la uslinoşi, pe Antena 3, de teapa unui Claudiu Crăciun, copreşedinte alături de Remus Cernea a unei fantomatice organizaţii eco-agrariene pesediste (?). Remus Cernea, sugiucul PSD, consilierul lui Ponta, parlamentar via Mazăre, băgat în nu se mai ştie câte AGA, eternul piupincurist al sistemului socialist din toate poziţiile posibile, beneficiarul perpetuu al unor sinecuri ba via Soros ba via PSD, omul fără nicio slujbă sau carte de muncă dar mereu plin de biştari căzuţi de sus, de la Partid. Crăciun a primit şi el ceva bun, o cărciumioară, în buricul târgului, după prestaţia sa “spontană” iar locanta nu e de ici de colo ci este chiar sediul unui foste unităţi a Securităţii, ca şi sediul facultăţii unde predă, urmaşa Stefan Gheorghiu, SNSPA-ul reţelei de cadre ale Partidului Comunist şi Secu.
Pe lângă Cernea şi Crăciun găsim şi alte personaje ciudate, scoase din pălăria amploaiaţilor lui Sorin Ovidiu Vîntu, infractorul turnător, mogul al găştii pesediste. Un caraghios de la o aşa zisă Miliţie creată de slugoii lui SOV, cadorisit deja cu peste 100 000 de euro, via Soros, a avut chiar tupeul să publice o scrisoare adresată lui Soros, în care cerea mai mulţi bani. Personajul joacă un rol de Savonarola modern şi este creat şi ridicat de publicaţii despre care se ştie şi se vede cu ochiul liber că sunt în solda Gold Corporation.
Tăticii săi sunt Tismăneanu, lingăul lui Iliescu şi apoi al cui a oferit mai mult, Marius Oprea ipochimenul turnător pe care Tăriceanu şi-l dorea şef peste serviciile de informaţii, Mircea Toma, limbricul lui Vîntu şi eternul edecar la căruţa plină de rahat a Sistemului securistic în care s-a format, Liviu Mihaiu, cel plimbat de Gold Corporation prin Noua Zeelandă şi care dădea ordine angajaţilor fostului său radiou, de fapt postului radio al lui SOV, să facă ciocu mic cu Roşia Montantă, acu nişte ani, când nu era la modă subiectul, ca acum.
Mai sunt şi alţii, din aceeaşi rezervă de cadre, care vor sa deturneze luciditatea si furia românilor si speră să devieze totul într-un partiduleţ ceva, care să le aducă un scăunel ceva.

“Subiectul Roşia Montană este una din cele mai mari manipulări din spaţiul audiovizual”
În plus avem şi sociologii serviciilor care lucrează acum la scenarii de eliberare a unei supape prin doze şi por
ții bine controlate de “revoluție la televizor”. Televiziunea este contrabalansată de internet dar asta nu înseamnă că nu are un rol dominant. Subiectul Roşia Montană, deşi nu se afla pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a CNA, a fost abordat cu spume de unii dintre membrii Consiliului. Laura Georgescu, preşedintele CNA, a declarat că "s-au primit peste 2.000 de sesizări. Sesizările fac referire în primul rând la spoturile pe care toţi radiodifuzorii le-au difuzat - spoturi pro RMGC (...) Alte reclamaţii se referă la faptul că televiziunea publică, timp de nouă zile, nu a reflectat protestele din stradă. De asemenea multe reclamaţii se referă la emisiuni de dezbateri şi ştiri care sunt sponsorizate de RMGC, suntem întrebaţi de ce acceptăm să fie doar un punct de vedere difuzat de radiodifuzor şi nu îi obligăm să vină cu toate părţile implicate". Chiar aşa de ce CNA nu le suspendă licenţele posturilor care mint neîncetat? Poate din cauză că CNA este invenţia lui Ion Iliescu, un mecanism unic de aşa zisă reglementare, cum nu mai există nicăieri în lume.
Valentin Jucan, unul din membri consiliului CNA, a spus că subiectul Roşia Montană este una din cele mai mari manipulări din spaţiul audiovizual, evitând însă să spună cine pe cine manipulizează. "De la Revoluţie încoace, subiectul Roşia Montană tratat în spaţiul audiovizual este un subiect care reprezintă probabil cea mai mare manipulare publică. Toţi radiodifuzorii, fără excepţie, au profitat de credulitatea oamenilor şi mai ales de lipsa lor de informare, pentru că totul de aici pleacă, pentru a profita politic şi pentru a răspunde comenzilor politice. Una din cele mai mari manipulări din spaţiul audiovizual de la Revoluţie încoace se petrece acum sub ochii noştri şi cred că Consiliul nu are nici cea mai mică putere de a schimba ceva (...)
Este una din cele mai mari manipulări din spaţiul audiovizual - Roşia Montană. Toţi cei care sunt acum pe stradă nu înţeleg nimic, nu au habar despre realitatea de la Roşia Montană, iar posturile de televiziune, strict politic, profită de acest lucru", a spus Valentin Jucan.
Pe de altă parte, şi Radu Călin Cristea, un agent al Sistemului cu ştate vechi, tot membru al CNA, a spus că subiectul Roţia Montană "are o miză absolut uriaşă". "E multă manipulare (...) Dar, pe de altă parte, ca un telespectator fidel şi avizat, pot să vă spun că au existat posturi de radio care şi-au însuşit ca pe o misiune naţională contestarea acestui proiect şi au călcat în picioare legislaţia audiovizualului." Despre posturile de televiziune plătite cu sume uriaşe de goldsteinii din a căror reţea face parte şi el nu a mai spus nimic Radu Călin Cristea.
Pe fond, indiferent de ce zic televiziunile şi posturile de radio care manipulează, contează participarea în stradă, mai ales deoarece deja factorii politici dau semne că sunt din ce în ce mai deranjaţi de agitaţia străzii. Traian Băsescu de exemplu, unul dintre cei mai vocali susţinători ai goldsteinilor a insistat pe ideea că se pot rezolva treburile şi fără ca 200 000 de români să iasă în stradă. Parlamentarii puterii la rândul lor încearcă acum să dezumfle protestele prin aşa zisul dialog, prin Comisia de tranca fleanca născută pentru a nu face nimic. Scopul este evident - toată gaşca politicienilor plăţiţi gras până acum de Gold Corporation vor să deturneze mi
șcarea de protest către alte false ținte. Deja a apărut un alt Goldstein care zice că poate rezolva fără cianurare exploatarea aurului.
Soros a mai smuls de pe piaţa acţiunilor încă 25 la sută în ziua de 15 septembrie, când acţiunile Gold au căzut în cap ca urmare a manifestaţiilor şi a anunţului public făcut de Ponta pe tema închiderii proiectului Roşia Montană. În aceeaşi zi în care au scăzut cotaţiile cu 75 la sută, după câteva ore s-au ridicat la 55. Ceea ce înseamnă că „cineva” a răscumparat la preţ mic acţiunile. Ghici ciupercă cine-i Cinevaul? Un cineva care va veni şi cu o variantă mai bună de exploatare, mai eco, mai fără cianură şi chiar cu redevenţe negociate la cote mai ridicate decât până acum. Aceeaşi Mărie cu altă pălărie. Pardon, acelaşi goldstein.
În acest interval se speră că diversioniştii vor ajuta ca manifestările să fie defluite aiurea doar cu rolul de a se reduce tensiunea acumulată în spaţiul social, prin eliberarea colectivă de stress după care săracii români care au tot mărşăluit pe străzi vor fi trimişi acasă, mai buni, mai civici, mai proaspe
ți, bine resetaţi și cu creierul perfect curățat.
Cam asta speră activiştii Sistemului înfiltraţi între cei care mărşăluiesc pe străzi, cei care aplică acum arta revolu
ției controlate, deşi nu înţeleg de ce le este atât de frică de Piaţa Universităţii, locul unde pentru prima oară a fost ciobit mitul kaghebist al „rivoluţiei spontane” a lui Ilici.
Adică înţeleg prea bine.
Li se dă voie să Ocupy orice, trotuare, bulevarde, cartiere ale Bucureştiului, mai puţin Piaţa Universităţii. Asta spune totul despre cei care o fac pe dirijorii din umbră, cu portavocea din dotarea PSD la şold.
Nu de alta, dar Ilici face infarct dacă aude iar că se strigă în Piaţa Universităţii jos goldsteini, adică brucanii care l-au creat (şi) pe el.

Sursa: http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013092591409/Actualitate/Manipulare-diversiune-si-tentative-de-confiscare-a-protestelor-impotriva-Gold-Corporation.html

Pagina Facebook 'George Roncea':https://www.facebook.com/pages/George-Roncea/181944271871084

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.