A+ A A-
25 Sep
Voteaza acest articol
(1 Voteaza)

Liberalul Mihai Calimente, șeful imbecil al Comisiei SIE, lucrează pentru Soros

Un personaj aparent semihandicapat mintal cu un aspect delabrat şi mocirlos l-a transformat ieri, pe Soros, în lider al zecilor de mii de români care protestează faţă de aberanta afacere a aurului pe care guvernul Ponta şi Traian Băsescu vor să o perfecteze în favoarea lui Soros. Nu-i aşa că sună idiot şi arată ca o fractură logică întreaga propoziţie?

Ei bine, aşa şi e. Personajul cu pricina a comis super inteligentul panseu imediat după ce a avut loc în Parlament audierea şefului SIE, colegul de partid al lui Calimente, Meleşcanu, licheaua în costum Armani (citat din clasici), acesta fiind, după toate probabilităţile, sursa de încredere a parlamentarului PNL. Cel puţin aşa reiese din circumstanţa succesiunii evenimentelor.
Ieşirea publică extrem de inteligentă a deputatului liberal a avut loc în urma unei solicitări oficiale a PNL din data de 21 septembrie, adresată SIE, cu privire la rolul “agenturilor” care s-ar afla în spatele nostru, al manifestanţilor ce se opun proiectului goldsteinilor. Procedura şi mentalitatea PNL-ului aduce aminte de vremea FSN-ului lui Ilici, când noi cei din Piaţa Universităţii eram “plătiţi de Raţiu şi Câmpeanu” şi aveam “maşini de scris automate de făcut bani” – conform minerilor şi descreieratelor de la Apaca dar şi susţinătorilor lui Ion Ilici Iliescu cu aere intelectuale, gen Andrei Pleşu.
Ştirea de săptămâna trecută suna astfel: “PNL a cerut SIE o serie de informa
ții cu privire la proiectul minier de la Roșia Montană. Scopul este de a elimina elementele care ar putea influența negativ sau pozitiv decizia finală cu privire la exploatarea minieră. Președintele Comisiei de control a SIE, liberalul Mihaiță Calimente, a declarat atunci: ”Am transmis o listă cu întrebările pe care le-am pus. Prima se referea la faptul că în presa internațională există comentarii clare că între anumite grupuri de interese străine există o bătălie care face să crească sau să scada prețul aurului la Toronto, a societății care activează aici în România, și atunci există un impact clar asupra unor declarații pe care le dau unii oameni politici și daca au informații, ce legături au aceste grupuri cu grupurile de aici care fac aceste mișcări. Daca au informații în legătura cu ONG-uri care sunt finanțate din afara țării pentru a face propagandă, într-un fel sau altul, împotriva sau chiar pentru acest proiect, pentru că de asemenea am văzut în presă foarte multe ONG-uri care sunt finanțate, 26 cel puțin, nu știu dacă este adevarat, de către fundația Soros pe diferite căi, sigur, nu direct, pentru aceste manifestări care au avut loc, ci pentru diferite alte proiecte, dar legătura ne spune ceva”.
În plus, inteligentul Calimente vroia să afle “dacă există Guverne, în apropierea grani
țelor României, care au interesul să blocheze proiectele miniere, petrolifere și de gaze din țara noastră”.
Prompt, licheaua în costum Armani, a venit în faţa Comisiei, şi a desfăşurat, conform informaţiilor publice, un şi mai inteligent tabel cu săgeţele şi pătrăţele colorate care înfăţişau ideea că “În subiectul Roşia
Montana au fost implicate guverne străine, entităţi şi mijloace de presă”. “Extraordinar, să faci tu plici din karici!” ar fi zis Băsescu către lichea, în timpurile sale bune, cred eu.

Cine-i contra goldsteinilor lui Soros reprezintă “un pericol la adresa siguran
ței naționale”
Imediat a ieşit pe interval şi Calimente şi a spus că “ONG-urile lui Soros sunt catalizatorul Pieței Universității, iar finanțările acestora ar putea reprezenta un pericol la adresa siguranței naționale”.
După ce Răzvan Theodorescu a spus că mişcarea protestatară este anti sistem, evocând primejdia apariţiei unui nou Căpitan legionar, după ce un alt pesedist a făcut un joc de cuvinte alăturând protestelor din România imaginea manifestărilor fasciştilor din Grecia, ultimele două ieşiri publice ale PNL-ului arată tendinţa îngrijorătoare de a se aplica eticheta atentatului la adresa siguranţei naţionale asupra tinerilor protestatari dar şi asupra mea de exemplu, că şi eu sunt alături de ei, chiar dacă nu sunt plătit de Soros, ba dimpotrivă.
SRI-ul are în grijă tot ce mişcă “anti-sistem”. De exemplu, dacă mie îmi trece prin gând să tuşesc măcar înspre Calimente, sunt clar antisistem şi puşcăriabil. Evident e vorba doar de un gând inocent, fac precizarea cuvenită, mai ales că sunt şi cam răcit şi am unele mici crize de tuse după atâta timp petrecut pe străzi, tot aşteptând să vină biştarii de la Soros.
În ce priveşte situaţia şi a altor bandiţi finanţaţi de Soros voi cita punctul de vedere al unui personaj care cu greu ar putea fi calificat drept agent al lui Soros, preşedintele executiv al Partidului Totul pentru Ţară, organizaţie politică ce se revendică de la rezistenţa anticomunistă a României, nicidecum de la Fundaţia Soros.
Partidul “Totul pentru
Țară” a fost reînființat, în 1993, de conducătorii Mișcării Legionare care supraviețuiseră cumplitei persecuții comuniste, în frunte cu comandantul legionar Nistor Chioreanu, şi cu girul unor personalități precum Ion Gavrilă Ogoranu, Ernest Maftei, prof. dr. Ion Brad ș.a dar autoritățile feseniste de extracţie moscovită, foarte strâns legate de Soros, au refuzat înregistrarea legală sub acest nume, cu greu acceptîndu-se titulatura “Pentru Patrie”. Între timp liderii partidului au izbutit înregistrarea sub numele “Totul pentru Țară” deviză ce aparține lui Barbu Catargiu, prim-ministru al României, om politic conservator, asasinat în 1862.
Florin Dobrescu a declarat următoarele cu privire la ieşirile publice ale liderilor PNL:
“Avem de-a face cu recuren
ța bolnavă a unui scenariu securist. Mai clar, această gaşcă comunistoidă, susţine că toată mișcarea de stradă din ultimile trei săptămâni amenință siguranța națională, fiind rodul unor organizații finanțate din exterior. Mai clar, și noi suntem un pericol pentru siguranța națională. Pentru un număr infim de agenți plătiți, avem dreptul să diabolizăm zecile de mii de tineri curați care vin acolo cu tot sufletul și-și sacrifică nopți la rând, rezistând împotriva unui proiect de lege care este și neconstituțional, și antiromânesc, și anticreștin, și nedemocratic și ucigător la modul propriu? Pe noi, naționaliștii care protestăm de 3 săptămâni cine ne plătește? Tot Soros? Să fim serioși! Și lăsând modestia la o parte, putem afirma că suntem printre ONG-urile care din prima zi s-au remarcat în ceea ce privește mobilizarea.
În toate ora
șele mari din Europa, America și Australia românii protestează față de străini împotriva proiectului. Forurile UE și cancelariile occidentale au Roșia Montană pe primele rânduri ale agendei zilnice și se ridică voci cu autoritate care cer guvernanților de la noi să retragă proiectul. Din ministere ies la iveală ilegalități și abuzuri legate de acest contract oneros, care în mod cert se vor lăsa cu dosare penale.

Românii tind să devină un neam unit
Și, mai important decât toate, pentru prima oară din 1989, în București, Cluj, Sibiu, Brașov și alte orașe mari, românii s-au unit, peste diferențele de orientare ideologică sau politică, reeditând atmosfera însuflețită de acum 24 de ani.
Și atunci, punem o altă întrebare: cui ar folosi încetarea sau slăbirea protestelor, ca urmare a unor diversiuni în care se încadrează și recenta poveste cu “agenturili”?
Răspunsul logic nu poate fi decât unul: celor doi mari asocia
ți în proiectul RMGC. Respectiv companiei Gabriel Resources, cu escrocii dovediți care o conduc, și clasei politice decăzute care de 15 ani susține proiectul, dincolo de unele declarații contradictorii de fațadă.
Poporului român însă nu i-ar folosi cu nimic. Pentru că el, pe lângă că nu s-ar alege cu nimic din aurul de la Ro
șia, va rămâne bolnav, cu un deșert selenar în inima țării, cu Istoria distrusă…
Cunoaștem foarte bine cum s-au născut SRI și SIE. De fapt, aceste instituții nu s-au născut. S-au metamorfozat doar, din hoitul fetid al fostei Securități, sub bagheta magicienilor Brucan, Iliescu și Măgureanu, perpetuând tot activul și pasivul criminalei instituții dinainte de 1989: cadre, sedii, informatori, arhive, interese, năravuri și privilegii. Toate eforturile structurilor occidentale de a alinia aceste instituții la standardele celor din vest, au reușit doar la nivelul fațadelor.
O lume infectă, fundamentată pe hedonism, corup
ție și nepotism, o lume total separată de restul României prin privilegii și standarde de viață necunoscute muritorilor de rând, scoate din recuzita ruginită vechile marote, agitându-le prin fața românilor, în speranța că vor salva o clasă politică expirată, al cărei sfârșit e strigat de masele ieșite în stradă”.
La sfărşitul zilei trecute, după ce declaraţiile idioate ale şefului Comisiei SIE Mihai Calimente au făcut înconjurul lumii, Soros devenind astfel, în imaginea publicului mondial, via Calimente, liderul de necontestat al protestelor împotriva goldsteinilor, PNL a ieşit cu o precizare de faţadă, încercând să dreagă busuiocul.
"Declara
țiile deputatului PNL Mihăiță Calimente privind protestatarii din Piața Universității împotriva proiectului de la Roșia Montană sunt făcute în nume strict personal. Partidul Național Liberal se delimitează ferm de acest gen de declarații și acuzații”.
Vrăjeală ieftină. Dacă se delimitează ferm de ce nu îl aruncă afară din partid pe loc?
Întrebare retorică desigur - se ştie prea bine că retorica este tot un fel de şmen de-al unor proto-agenţi de-ai lui Soros, alde Gorgias, Platon, Aristotel, Demostene, Cicero, Quintilian.

Noroc cu alde Socrate, critic intransigent al retoricii, care i-a şi demascat pe toţi aştia, un colos al gândirii antice de la care cu siguranţă se revendică eruditul de Mihăiţă Calimente ăsta, inteligentul lui peşte delimitat.

Sursa: http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013092691460/Actualitate/Liberalul-Mihai-Calimente-seful-Comisiei-SIE-lucreaza-pentru-Soros.html

Pagina Facebook 'George Roncea':https://www.facebook.com/pages/George-Roncea/181944271871084

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.