A+ A A-
23 Oct
Voteaza acest articol
(2 voturi)

„Ţiganul turbat unguresc Gh. Funar” și Tribunul homosexualilor Vadim Tudor aruncă în deriziune numele lui Avram Iancu

Încă odată cuplul de tembeli deraiați mintal Vadim-Funar a reușit să se dea în spectacol scuipându-se public reciproc și târând în tevatura penibilă și numele unui simbol al neamului românesc, Avram Iancu. Tărăboiul halucinant a devenit și mai ridicol prin alăturarea unui alt dereglat, ministrul Culturii, Daniel Barbu.

După ce Funar a ieșit public și a tras un semnal de alarmă terrribil anunțând că dementul ciorditor de Vadim Tudor vinde ungurilor steagul lui Avram Iancu și după ce întreaga presă a reluat cu detalii istoria abominabilei abjecții săvârșite de tribunul homosexualilor, măscăriciul Vadim a ieșit la contraatac, cu stropi.
În rubrica intitulată inteligent „scuipa
ți aici” dintr-una din fițuicile sale penibile dementul Vadim Tudor recomandă cititorilor săi să-l acopere de flegme pe țiganul unguresc Gh. Funar care a turbat de-a binelea.

Vadim continua astfel: “Zilele acestea, nebunul de la Cluj a intrat într-o nouă fază a demenţei sale: a depus plîngere penală împotriva preşedintelui PRM pe motiv că acesta ar fi furat (?!) steagul lui Avram Iancu, care ar aparţine PRM (?!) şi l-ar fi vîndut la licitaţie. Două vorbe trei minciuni. 1) Steagul arătat de Tribun pe mai multe posturi de televiziune a fost primit de acesta, cu mai mulţi ani în urmă, la mormîntul lui Avram Iancu. A fost primit CADOU, pentru colecţia sa personală de documente şi obiecte istorice, de la un ţăran. Nu are cum să aparţină partidului (?!).
Acest drapel se află, în continuare, la domiciliul domnului Vadim şi, cînd se va întoarce în ţară, acesta îl va arăta celor interesaţi. 2) Steagul primit de Vadim nu e al lui Avram Iancu, ci al legiunilor revoluţiei de la 1848; erau sute de exemplare de acest gen. 3) Steagul scos la licitaţie îi aparţine unui cetăţean din Austria – informaţie difuzată de Antena 3.
Supărat de turnura pe care a luat-o posibila licitaţie, acel anonim a retras obiectul. Asta e tot. Dar, pentru denunţ calomnios, derbedeul de Funar se va alege cu un proces usturător.”
Funar o
ține pe a lui și bombardează presa cu comunicate în care-l face pe Vadim infractor jegos și profanator: “în urma săvârşirii faptelor penale pentru care este cercetat de Oficiul European de Luptă Antifraudă (O.L.A.F.) din cadrul Parlamentului European şi de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru evaziune fiscală, fostul membru al P.R.M., Corneliu Vadim Tudor, pentru a scăpa de cei cărora le datorează mari sume în euro şi în lei, în urma proceselor pe care le-a pierdut, şi-a donat cea mai mare parte din avere către una din fiicele sale, iar bunurile mobile din casă, inclusiv cele din colecţia cu care se lăuda, le-a scos la vânzare în ţară şi străinătate. Printre acestea se află şi steagul de luptă al Eroului Naţional Avram Iancu, o piesă inestimabilă ca valoare pentru Poporul Român. Întrucât nu şi-a găsit cumpărători în ţară pentru suma de cel puţin 10.000 euro, Corneliu Vadim Tudor a apelat la un prieten din Germania, din Frankfurt pe Main, cu rugămintea de a scoate la vânzare steagul de luptă al Eroului Naţional Avram Iancu, la o casă de licitaţii. Spiritul lui Avram Iancu veghează şi l-a „înmormântat” politic pe cel care i-a scos la vânzare steagul de luptă, în Germania.”
Daravera devine
și mai complexă odată cu ieșirea la rampă a unui alt aflător în treabă, ministrul obscen de prost al Culturii (cât de oximoronic sună!) ce s-a făcut remarcat zilele acestea prin accesele de isterie pe tema fasciștilor din poala lui Ponta – adică a micii haite a lui Claudiu Crăciun, coleg de partid cu domnia sa, conform protocolului dintre așa zisa Mișcare verde căcăniu și USL!
Barbu duce tevatura cu Funar
și Vadim dincolo de culmile tâmpeniei absolute, anunțând că onor ministerul se va face luntre și punte pentru a salva obiectul de patrimoniu, deși este evident că nimeni din minister n-a văzut nici măcar o poză cu presupusul steag al lui Avram Iancu. Povestea în întregime devine de Nenea Iancu, Iancu Caragiale, grecoteiul, nu crăișorul, al cărui nume a fost târât aiurea într-o ciorbă de căcăreze din acelea cu care se tot bombardează reciproc smintiții Funar și Vadim.
Într-un pompos comunicat, Ministerul lui Barbu anun
ță că: „Ministerul Culturii va sprijini financiar achiziţia steagului de luptă al lui Avram Iancu, obiect care a fost retras, marţi seară, de la licitaţia organizată de casa Artmark în Bucureşti. cică una dintre cele mai importante piese ale licitaţiei "România Regală". Pictat şi brodat cu fir de argint, o raritate absolută, steagul este din mătase, pânză, lână şi fir de argint, iar preţul de pornire a fost estimat la 10.000 de euro.
Daniel Barbu a declarat: "Îi vom găsi noi (Ministerul Culturii, n.r) sau alte instituţii publice, un muzeu. Ministerul Culturii nu cumpără direct. Fie o instituţie, unul din muzeele din sistemul Ministerului Culturii, poate să fie un muzeu judeţean, ar fi foarte frumos să fie Casa Memorială Avram Iancu, care are deja un steag, să mai cumpere unul, sunt numeroase instituţii publice, muzee cu precădere care ar putea face această achiziţie. Ministerul Culturii va sprijini".

Steagul legionarilor lui Avram Iancu scos de pe tarabă, deocamdată
Între timp iese la rampă
și casa Artmark care transmite: "Steagul de luptă al lui Avram Iancu, un lot cu totul particular prin valoarea muzeală, a fost retras din licitaţia de aseară. Această decizie a casei Artmark a fost luată la rugămintea adresată de către Ministerul Culturii, instituţie care doreşte să i se dea posibilitatea finalizării procedurilor interne, astfel încât să obţină fondurile necesare participării la achiziţie. La decizie au contribuit şi neclarităţi de ultim moment, apărute cu privire la legalitatea deţinerii steagului de către consignant, în contextul unei dispute între oameni politici pe tema originii steagului".
Despre steag până una alta nimeni nu
știe cu adevărat ce proveniență are, dacă este autentic sau nu, dacă a fost cu adevărat steagul purtat chiar de Avram Iancu sau de una din subunitățile legionarilor săi.
Iar deocamdată tot ce rămâne opiniei publice din aceste sacandal penibil este atmosfera de circotecă ce plasează numele lui Avram Iancu într-un context stânjenitor. Porcăiala dintre Funar
și Vadim și accentele isterice de țate nebune ce caracterizează discursul amândorura nu face decât să îngroape mai tare numele România Mare, spre marea satisfacție a ungurilor și rușilor.
Iar circoteca ce implică numele lui Avram Iancu se a
șează exact pe axa nenumăratelor profanări ale numelui acestui erou și simbol al neamului românesc. În data de 27 februarie 1990 ungurii au profanat statuia lui Avram Iancu din centrul oraşului, mânjind soclul cu vopsea roşie. După care ani de-a rândul a fost profanat mormântul lui Avram Iancu de la Țebea de către ticăloșii reprezentanți ai partidelor trădătoare ale României, etern aliate cu UDMR-ul, după ce Țebea a devenit locul de întîlnire a ipocritelor pelerinaje ale liderilor partidelor politice. Recent, anul trecut și casa memorială a lui Avram Iancu din Târgu Mureș a fost incendiată, în luna mai a anului 2012, de către „persoane necunoscute” care au aruncat asupra clădirii patru sticle incendiare.
Apoi dezaxatul Csibi Barna, a
șa zis lider al Zgărzii maghiare, l-a spânzurat, simbolic, pe Avram Iancu, în centrul oraşului Miercurea Ciuc. Csibi Barna a devenit după aceasta invitatul special al organizațiilor rusești de la Chișinău.
Figura ilustră a lui Avram Iancu a preocupat intens tot felul de descreiera
ți frustrați maghiari, care au aruncat pe piață nenumărate manipulări și mistificări despre marele luptător al Ardealului.
A fost necontenit perpetuat mitul că Avram Iancu a murit nebun, sărac şi alcoolic, cam aceea
și formulă de destructurare a imaginii utilizată și la defăimarea lui Mihai Eminescu. De fapt încă din timpul vieţii sale s-a încercat acreditarea ideii că ar fi înnebunit, prin presa Budapestei, deși relatările, culese în anii de după moartea lui Avram Iancu atestau faptul că acesta era cât se poate de sănătos din punct de vedere mental. Iar testamentul dovedește că și teza sărăciei şi mizeriei lui Avram Iancu nu era altceva decât încă o minciună lansată de aparatul specializat al serviciilor maghiare.
Pe lângă ura fără de margini a ungurilor extremi
ști la adresa lui Avram Iancu, probată prin gestul provocator şi iresponsabil al lui Csibi Barna care l-a spânzurat simbolic pe Avram Iancu avem de-a face chiar aici, la București și cu alte forme de condamnare încă o dată la moarte a lui Avram Iancu, prin „producții” dubioase ale revistei Historia de pildă care a ventilat aceleași teorii ungurești cu o lipsă de onestitate şi deontologie profesională întrecută doar de ridicolul scoaterii în evidență, într-o revistă ce se referă la istorie, a unor teribile lacune istorice şi istoriografice. La opera detractorilor lui Avram Iancu se mai adaugă și circoteca dementă a măscăricilor de teapa lui Vadim și Funar, nu întâmplător promovați de Sistem, tocmai pentru a anihila orice formă reală de manifestare a unui curent naționalist românesc. Caricaturizarea patriotismului de către asemenea zborșite exemplare scoase din haznale securistice este poate cel mai teribil rău făcut românilor. Pentru cine a uitat readuc aminte cum a apărut pe piață Vadim Tudor.
La lansarea publica
ției-partid banii lui Vadim Tudor, hârtia de tipar, sediul etc au provenit de la Andrei Pleşu, via Petre Roman, adevăraţii fondatori ai publicaţiei „România Mare“. Că au devenit şi ei, mai încolo, ţinte ale flegmelor milionarului Vadim, e problema lor. Astăzi sunt cu toții din nou împreună, în marea Coaliţie a ticăloşiţilor - Andrei Pleşu pe post de angajat al lui Patriciu sau cine mai marcă banul, Petre Roman devenit os de liberal, via Tăriceanu, crescut în ograda servicilor maghiare, iar Vadim, ei bine, Vadim şi-a regăsit poziţia favorită de maimuțoi la haznaua media a Antenelor turnătorului Voiculescu, viitor pușcăriaș.
Avram Iancu de ar trăi acum l-ar lua în furcă cu totul pe tembelul astă bolnav mintal
și l-ar înfige în vârful unei grămezi de bălegar. Simbolic, pe undeva, prin prezența sa la Antene, Vadim exact asta și face, se înfige singur în căcănarie.

Sursa: http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013102492572/Actualitate/Numele-lui-Avram-Iancu-tarat-in-noroi-de-gargaragiii-Vadim-si-Funar.html

Pagina Facebook 'George Roncea':https://www.facebook.com/pages/George-Roncea/181944271871084

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.