A+ A A-
02 Feb
Voteaza acest articol
(2 voturi)

Referendumul din Găgăuzia, începutul sfârșitului așa zisei Republici Moldova

Așa zisă Republică Moldova, deoarece este un stat artificial, o zonă tampon de fapt, un pseudo stat lipsit de atributul suveranității de vreme ce pe teritoriul său staționează de 20 de ani trupe rusești, un teritoriu controlat în cea mai mare parte de serviciile (și mafiile) rusești.

Referendumul din această duminică, ca și referendumul pentru independență din 2009, din Transnistria, bate încă un cui în coșciugul „Republicii”. Un cui ce vibrează cu rezonanță aparte, deoarece în perioada recentă zona s-a cam încins. Transnistria invocă un referendum similar, de acum câțiva ani, din 2009, pentru a se racorda la sistemul juridic la Rusiei ceea ce de facto s-a întâmplat deja de mult. Am fost prezent la referendum în aceea vreme și se vede cu ochiul liber și acum aceeași mână a „regizorului” de la Moscova.
Refrendumul are două întrebări: una referitoare la vectorul politicii externe a Republicii Moldova
și cea de a doua întrebare – statutul de independență amânată a Găgăuziei, până când Republica Moldova își va pierde independența și suveranitatea. Pe scurt, ca și transnistrenii, găgăuzii rusofili încearcă cartea confruntării și secesiunii. O provocare ce interesează în cel mai înalt grad România, mai ales conform noii doctrine de securitate națională votată și adoptată în 2011, în raport cu direcțiile impuse de intrarea în NATO..
Premierul Leancă, cu
școală solidă rusească la bază și optică asemenea, s-a declarat deja gata să acorde autonomie sporită Transnistriei. Și rușii de la Tiraspol și găgauții rusnacilor de la Comrat vorbesc aceeași limbă și invocă, ca și extremiștii maghiari, precedentul Kosovo, regiune a Serbiei, conform dreptului internațional, devenită prin secesiune și în urma bombardamentelor americane „republică” a mafiei albaneze și a rețelelor islamice.
Găgău
ță înseamnă conform DEX - bleg, nătăfleț, nătărău, nătâng, neghiob, nerod, netot, prost, prostănac, stupid, tont, tontălău. venetic, dobitoc, gângav, fără caracter.. Se pare că le au pe toate găgăuții, acum își vor și țara lor, deși ca neam turcic și-ar putea găsi loc destul în Turcia mamă, nu pe pământul României, în zona deocamdată numită R. Moldova, parte a Basarabiei, pământ românesc de veacuri.
Cu o populaţie de aproximativ 155.000 de persoane, dintre care peste 80% sunt de origine turcă, Găgăuzia are propriul Guvern - Comitetul executiv - şi Parlament - Adunarea Populară - şi este condusă de un başcan (guvernator), care este şeful puterii executive. În regiune se vorbesc trei limbi oficiale: în primul rând rusa, apoi găgăuza şi, mai puţin, româna. Ba
șcanul este bunul prieten al dușmanului vocal al României, Dmitri Rogozin, vicepremierul Rusiei.
Interesant, de
și turcici, găgauții vorbesc exclusiv rusa, sunt complet rusificați și n-au nicio legătură cu Turcia, mare putere a NATO. Rușii au făcut eforturi considerabile în ultimii 20 de ani pentru a-i separa pe găgăuzi de propriul neam, propria limbă și le-a reușit și deoarece aceștia sunt neam migrator, de nomazi, ca și ungurii, fără rădăcini.
Un duh al secesiunii, al ruperii străbate întreaga Europă, de o bucată de timp, alimentat în unele cazuri, nu întâmplător de organiza
ții aflate într-un fel sau altul cu Moscova.

Finan
țatorul referendumului - un general rus, consilier al ministrului Apărării din Rusia
În Găgăuzia, organizarea referendumului a fost plătită de un „om de afaceri” - mafiot rus, un misterios Iacubov, care s-a oferit să dea un milion de lei moldovenești. Iacubov este consilierul ministrului Apărării din Federația Rusă din 2010 și din 2003 deține gradul de general de armată. În anul 1985 era prim-vicecomandant al Trupelor Sovietice în Germania, generosul „om de afaceri” de azi.
În plan politic suporterii la vedere ai referendumului au fost comuni
știi lui Voronin, iar cei mai puțin vizibili, de genul lui Victor Plahotniuc au aplicat non-combatul în chestiunea referendumului, deși PD-ul lui Plahotniuc are o fracțiunea majoritară în adunarea populară de la Comrat. Acest referendum este desigur ilegal şi nu va fi recunoscut oficial de Chişinău, însă va avea o importanţă totuși în plan politic și de imagine a Moldovei deoarece rezultatele referendumului vor arăta voința unei zone în care minoritățile sunt majoritate, ca la noi în HarCov, de a se îndrepta nu către UE ci către Eurasia, un proiect intens vehiculat la noi și aiurea de un strateg al lui Putin, "profesorul" Dughin, ce și-a stabilit un fel de bază la Chișinău și tot bate coclaurile Bucureștiului, ba pe la Năstase ba pe la Gușă, ba pe la "profesorul" lui Gușă, fostul consilier al lui Năstase, vechiul agent moscovit Mircea Popa.
Fantasma Eurasiei este relansată de panslavismul bol
șevic - Alexandr Dughin a lucrat în anii '90 pentru comuniștii lui Ziuganov. După eşecul sistemului sovietic, ruşii au inventat o nouă schemă imperialistă care este mişcarea eurasiatică născută din naţional-bolsevism. O linie ideologică, creată de Eduard Limonov.. Aleksandr Dughin a transformat ideologia naţional-bolşevică într-un plan geopolitic, adoptînd perspectiva unei uniuni eurasiatice, alăturând Europa şi Asia contra Statelor Unite. Ar urma să iasă din haloimăsul ăsta un fel de al IV-lea Reich Eurasiatic. La noi, Dughin a primit o replică aplicată ferm, din partea directorului Centrului de Sociologie D. Gusti al Academiei Române, Ilie Bădescu, lider al Școlii de sociologie de la București, cel care a inventat practic cultura de securitate și analiza geopolitică la București, încă de acum peste un deceniu, mulți dintre absolvenții săi de frunte funcționând astăzi în instituții din trei litere.

Dughin, strategul lui Putin, un leninist în haine imperiale cu croială panslavistă
Bădescu a demonstrat natura strâmbă a judecă
ților lui Dughin spre exemplificare – un fragment din critica sofismelor utilizate de Dughin, prin care se încearcă “justificarea” bolşevismului şi a crimelor lui Lenin, homosexual dement sanguinar: “(…) Cu totul neaşteptată este interpretarea leninismului, mai riguros spus, a teoriei leniniste a imperialismului în care A. Dughin vede un document simptomatologic pentru „lupta antiimperialistă planetară” (...)asimilarea leninismului doctrinar la o asemenea linie a istoriei este cu totul sofistică.”
Pe fond Dughin, marele arhitect al temei eurasiatice, vrea să impună Moldovei obiectivul principal al Moscovei respectiv integrarea R. Moldova în Uniunea Euroasiatica – formă ocolita de refacere a URSS. Teoriile eurasiatice şi le-a preluat de la un notabil savant rus, Lev Gumiliov, un tip cu adevărat senzaţional, fie şi ca biografie, care la rândul său l-a urmat pe Piotr Savi
țki, un alt rus cu o viaţă teribilă, victima a bolşevismului ca şi Gumiliov.
Mentorul lui Putin a sus
ținut că: „Pentru Rusia, obiectivul numărul unu este apărarea graniţelor şi că blocul NATO să nu fie la hotar. Acesta este obiectivul primordial. Pentru asta vom face orice scheme şi formule. Trupele ruseşti din Transnistria garantează că NATO nu va intra în acest spaţiu. Rusia va face apel la folosirea forţei în Transnistria, doar dacă NATO va veni în Moldova”
Dughin se face că uită că stepa lor asiatică este la mare, mare de tot distan
ță. Pretinde că Rusia are hotar cu Basarabia, şi din acest motiv ar fi gata oricând să “facă apel la folosirea forţei în Transnistria”. Rusia se afla la 1400 de kilometri de graniţa cu R. Moldova. De ce nu sare Rusia la bătaie şi cu focile de la Cercul Polar, ca şi acolo ruşii au “hotar”, în opinia lor?
Până una alta Ambasadorul Federa
ției Ruse la Chișinău, Farid Muhametşin, a precizat că sarcina Ambasadei sale este susținerea Autonomiei Găgăuză şi a raionului Taraclia, zone în care valorile Uniunii Vamale Eurasiatice sunt mai prețuite decat cele ale Uniunii Europene. Ambasadorul a declarat că Autonomia Găgăuză şi raionul Taraclia sunt exemple demne de urmat pentru celelalte unităţi teritorial-administrative din Moldova şi că vor beneficia de toată atenţia Rusiei.
Autorită
țile găgăuze afirmă că sunt ancora independenței și suveranității Republicii Moldova și, într-un moment de mare pericol, sunt forțați de circumstanțe să purceadă la desfășurarea acestor așa-zise „referendumuri” - mai exact Moldova trebuie ținută, ancorată, în afara României, prin efortul găgăuților rusofoni, cât mai departe de Uniunea Europeană.
Referendumul din Găgăuzia a "inspirat" şi conducerea raionului Taraclia, din sudul R. Moldova, care ar dori, de asemenea, organizarea unuei consultări populare privind obţinerea unei autonomii "pe modelul găgăuz" în cadrul ţării.
Contextul politic al acestui an este deosebit de fierbinte, în această toamnă Chişinăul se pregăteşte pentru alegerile parlamentare iar sondajele de opinie arată o ascensiune a Partidului Comuniştilor. De asemenea semnarea de către Acordul de Asociere cu UE, va avea loc tot în aceea perioadă iar liderii ru
și de la Tiraspol deja au anunțat că pregătesc secesiune imediat după acest moment.
Rusia are tot interesul să fragmenteze Europa iar organiza
țiile separatiste, dintre care unele au folosit și mâna armată au fost, absolut toate, de la IRA la ETA, antrenate și pregatite ani de-a rândul de KGB.
Spania,
cea mai descentralizată ţară din Uniunea Europeană, având cele mai autonome regiuni - Ţara Bascilor, Navarre şi Catalonia se confruntă acum cu intenția secesiunii Cataloniei, ce va crea un precedent ce riscă să aprindă întreaga Europă.
Mi
șcări similare ar putea avea loc în Scoţia, Flandra, Padania, Madeira, Bavaria (luând în calcul numai Europa Occidentală) şi din alte locuri ale Uniunii Europene vor cere cu insistenţă secesiunea imediată de statele din care fac parte ceea ce ar putea constitui un model exploziv, susceptibil a pulveriza stabilitatea întregii Europe. Majoritatea statelor sunt plurietnice, multiconfesionale și pluriculturale, în consecință, acceptarea enclavizărilor, a fărâmițărilor, ar distruge bazele juridice ale statelor suverane, readucând haosul si conflictele interetnice in inima Europei. Erodarea edificiului statal al construcției europene, aceasta este ispita autonomiilor, a etnonaționalismelor, a căror înflorire marchează un regres teribil, o decădere de la ideea casei comune a natiunilor la conceptul devastator al tribalizării. Dacă tendințele separatiste ar fi acceptate, state ca Italia, Spania, Franla, Belgia ar trebui sa se fărâmiteze, revenind la entităti asemănătoare celor care existau in feudalism. Singurul teritoriu – ce cuprinde un spațiu cât China, India și Europa la un loc, neatins de „duhul” ăsta ciudat al fărâmițărilor este...Rusia. Ca să vezi.
Exact în perioada în care se organiza în Catalonia referendum pentru independen
ță și secesiune, premierul Moldovei intens școlit la Moscova, afirma public că e gata să ofere Tiraspolului o autonomie largă regiunii, după modelul Cataloniei. „Nu intenţionăm să inventăm bicicleta. Suntem o ţară europeană şi trebuie să căutăm soluţii europene, cum ar fi Catalonia a afirmat Iurie Leancă pentru publicaţia rusească „Vedomosti“, care a consemnat și reacția celuilalt Iurie, cel cu plămanii dubli: „Băga-ți-ai bicicleta în cur, Iurie, a comentat Iurie la adresa lui Iurie, mă cac pe Europa, trebuia să spui Eurasia, cum ți-am suflat din spate, tâmpitule, că ăia au inventat bicicleta” - am încheiat citatul.
Un mai bun pretext decât chiar afirma
țiile oficialului de la Chișinău legate de bicicletă nici nu puteau găsi autoritățile locale de le Comrat, centrul regiunii autonome Găgăuze, zonă creată de preşedintele Snegur în decembrie1990 - ianuarie 1991. Fost CAP-ist (merge pe tarla cu bicicleta Baikal), căsătorit cu o fată de cadru de vârf al KGB-ului regional, Snegur a fost toată viața sa o cârpă kaghebistă, ca și Ilici, la noi, și el controlat în casă de o rusoaică, Nina Iliescu, conlucrând cu toții pentru a bloca orice proiect al Reîntregirii firești a României. Iar astăzi se văd consecințele lucrării lui Nina, rusoiaca jidoavcă care a blocat în 1991, conform dezvăluirilor lui Neagu Djuvara, proiectul Unirii susținut la vremea aceea de Statele Unite.
Basarabia este pe cale să fie ruptă în mici bucă
țele de neamurile blestemate ale lui Ilici. The winter is coming, la vară, când au rușii obiceiul să treacă la ofensivă...

O imagine care spune cât o mie de cuvinte. Poponarul Dimitrii Rogozi, vicepremierul rus îl cuprinde protector pe ba
ștanu' regiunii Gagauz Eri, Nicolae Furmuzal.
Sursa:http://www.curentul.ro/2014/index.php/2014020396216/Actualitate/Referendumul-din-Gagauzia-inceputul-sfarsitului-asa-zisei-Republici-Moldova.html

Pagina Facebook 'George Roncea':https://www.facebook.com/pages/George-Roncea/181944271871084

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.