A+ A A-
24 Iul
Voteaza acest articol
(4 voturi)

Ponta - făcut de râs până și de stăpânii săi de la Moscova

Între un material despre sturionii din Marea Caspică și un articol despre viitorul portavioanelor rusești, Vocea Rusiei, agenția Kremlinului, își găsește timp să-l facă de râs pe cârlanul Ponta (Iliescu dixit). Ponta devine pe zi ce trece întruchiparea absolută a prostiei, nu degeaba a prins atât de bine nick-ul de Tonta.

Până și stăpânii de la Moscova îl iau în râs, scoțând în evidență faptul devenit de altfel evident pentru toată lumea, că Ponta habar n-a avut despre combinațiunea cu Hayssam, gureșul agent sirian-israelian-rus-etc, atât de apropiat de Ion Iliescu, PSD și PNL, via Dinu Patriciu, încât ar putea deveni o bombă cu ceas pentru USL, dacă își va da drumul vreodată la guriță. Cum riscă executarea a peste 20 de ani de pușcărie există destule premise pentru a crede că Hayssam, unul dintre principalii sponsori ai PSD, ar fi dispus să povestească, pentru o eventuală ușurare a detenție, la timpul potrivit, de exemplu înaintea viitoarelor alegeri, câte ceva din ce-și mai aduce aminte despre implicarea sa alături de liderii PSD și PNL în tot felul de afaceri necurate.
Vocea Rusiei notează cu îngrijorare la sfârșitul materialului despre Hayssam, că "situațiunea se complică". Rușii susțin că Hayssam a fost adus din Irak în România, nu din Siria, cum credea Ponta, care a ieșit pe sticlă, în ziua aducerii lui Hayssam la București, plin de parapon și ifose, spunând prostii peste prostii, pentru a ascunde cu stângăcie că e un habarnagiu și că iar a încasat-o de la  Marinar.

Informa
ții noi despre „operațiunea Hayssam”
Imediat după apariția știrii referitoare la aducerea lui Omar Hayssam în România, a început o cruntă bătălie politică pentru „drepturile de autor” asupra „operațiunii”. De fapt, Hayssam a devenit un joker în jocul politic de la București, iar ceea ce știe ”teroristul” poate deveni un fel de „opțiune nucleară” în contextul conflictelor dintre cei doi ”coabitanți” care conduc România.
Pentru a în
țelege cui îi aparține avantajul în acest joc este imperativ de aflat dacă Hayssam a fost adus în România de o structură controlată de Băsescu sau de o structură controlată de Ponta. În același timp, ipoteza care susține că Băsescu ar fi interesat de aducerea lui Hayssam, adică a omului care-i poate distruge cariera politică printr-o singură declarație referitoare la identitatea „profesorului” care a ordonat o serie de operațiuni în 2005, pare a fi improbabilă. Pentru a obține o informare clară asupra situației, am luat legătura cu generalul Hasan Hasan din cadrul forțelor armate siriene:
Vocea Rusiei: Domnule general, în România se discută intens pe marginea aducerii teroristului Omar Haysam. Am vrea să
știm dacă a fost încarcerat în Siria, care au fost acuzațiile și dacă a fost predat autorităților române.
Hasan Hasan: Suntem întotdeauna deschi
și să cooperăm cu alte state în domeniul luptei cu terorismul. Dacă o asemenea predare ar fi avut loc, am fi știut despre acest lucru. În cazul teroristului român nu am o asemenea informație. Mai mult, am aflat de la dumneavoastră despre existența lui Omar Hayssam.
O informa
ție adițională și foarte interesantă ne-a fost oferită de directorul agenției de presă SANA (agenția de stat a Siriei), Ahmed Daua: „Siria nu are nicio legătură cu persoana și soarta acestui terorist. Din informațiile pe care le am, el era ținut la o închisoare din Irak și de acolo a fost transferat în România.” În lumina acestor informații, datele problemei se complică"

Traian Băsescu apasă mai tare pe pedală
Lumina mai nou vine din mai multe direc
ții, nu doar de la Răsarit, ca pe vremuri, și recentele vizite suprapuse aproape ale șefului CIA la București și ale kaghebistului Patrușev, în iunie, este exclus să nu aibă de-a face (și) cu operațiunea Hayssam. Predările agenților tripli se fac pe barter nu de azi de ieri, iar cum Hayssam a lucrat cam pentru toată lumea, nu doar pentru Siria natală, este lesne de înțeles că după ce i s-a epuizat resursa de protecție a devenit un bun vandabil. Și un caz numai bun de exploatat cât de curând. Rușii au motive serioase să se teamă de "complicații", dacă avem în vedere cât de multe poate povesti Hayssam despre foștii colegi de partidă, despre Ion Iliescu și despre cum a stat el de vorbă în pușcărie cu un trimis al Israelului, cu puțină vreme îniante de exfiltrare, într-o vară la fel de fierbinte ca acum, exact în urmă cu șapte ani. La vremea aceea dispariția lui Hayssam în data de 30 iunie 2006, a determinat aruncarea din scaune a șefilor SRI, SIE și DGIPI, Radu Timofte, Gheorghe Fulga și Virgil Ardelean, dar și a procurorului general al României Ilie Botoș, în 20 iulie 2006. Botoș nu se simte prea bine nici acum, pe acolo pe unde e el, însă actualii șefi ai SRI și SIE, mai exact adevărații șefi ai inteligence-ului românesc, directorii executivi, Coldea și Predoiu se vor alege mai mult ca sigur cu noi stele.
Că tot veni voba de intelligence, merită pentru amuzament consemnat (
și) deficitul de intelligence. Un fost paj de-al lui Meleșcanu și Norica Nicolai, ajuns brambura în curtea Cotroceniului, s-a apucat de capul lui să-l "nuanțeze" pe șeful statului, într-un mod ridicol. După declarația bombă a președintelui de săptămâna trecută despre cazul Hayssam, când Băsescu a susținut că "România a efectuat o operațiune neautorizată pe teritoriul altui stat”, consilierul prezidențial Iulian Chifu s-a trezit din somn încercând să explice el declarația președintelui. "Inteligentul" valet al Noricăi a susținut că toată lumea a înțeles greșit și că președintele ar fi pus un semn invizibil de întrebare în prima sa declarație, ca și când Băsescu și-ar permite să emită panseuri necugetate. Ceea ce l-a forțat pe Traian Băsescu se revină încă mai apăsat, luni, pentru a-și contrazice consilierul: “Mențin și susțin cu tărie această declarație. (...) Este declarația care ne trebuia".
Căldură mare frate...

Sursa: http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013072589144/Actualitate/Ponta-facut-de-ras-pana-si-de-stapanii-sai-de-la-Moscova.html


Pagina Facebook 'George Roncea': https://www.facebook.com/pages/George-Roncea/181944271871084

George Roncea

George Roncea

Email: roncea@yahoo.com

 

 

1 comment

 • Comment Link un cetățean postat de un cetățean

  Stăpânii țării nu se mai află la Moscova, ci mai degrabă la Sfântul Scaun via "pacifiști".
  Că tot veni vorba de Irak, o ipoteză plauzibilă și deloc mediatizată este că acei "jurnaliști" au făcut defapt jocurile "pacifiștilor" mondiali pentru a participa la destabilizarea puterii din Irak, fapt pentru care au fost prinși corect de autoritățile irakiene în 2005.
  În mod aparent întâmplător, a urmat capturarea și executarea lui Saddam (2006).
  Aducerea lui Hayssam în România a fost cerută și efectuată în primul rând de "pacifiști", în special pentru destabilizarea regimului curent din Siria.
  Ce se vede la tv în așa-zisele dezbateri pe acest subiect, reprezintă doar delirări aberante ale unor "specialiști" care nici ei nu își dau seama pe ce lume se află.

  Joi, 25 Iulie 2013 17:00

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.