A+ A A-
03 Aug
Voteaza acest articol
(0 voturi)

Miza Basarabiei...

Tema Basarabiei revine cu putere in aceasta luna, odata cu manifestarea unei isterii neobisnuite a “surselor rusesti” si a oficialitatilor de la Moscova cu privire la tema Unirii.

Micu pitic de la Kremlin isi incordeaza burtica spelba, si anunta ca se va implica in protejarea unei natiuni inexistente – asa zisa natiune transnistreana, dupa ce Vladislav Finagin, un rusoi care conduce KGB-ul transnistrean, a iesit, in toiul Operatiunii asa zisului Referendum masluit, clamand ca a crescut „amenintarea romaneasca", care "se va intensifica dupa revenirea din suspendare a presedintelui Traian Basescu"...

„Aceasta amenintare a devenit reala dupa ce
Romania a aderat la NATO si UE. Se stie ca Unirea - este scopul presedintelui Basescu"...

luna august este pentru rusi una mai aparte, dintotdeauna. au o preferinta pentru aceasta luna, daca ne amintim spre exemplu lansarea atacurilor asupra Georgiei in august 2008...

• ...ce scriam intr-o alta luna de august, cu cinci ani in urma, despre lichidarea Patriarhului Teoctist si miza Basarabiei

* pentru cei care nu-si mai amintesc unele detalii ale evenimentelor de acum cinci ani

...in data de 30 iulie 2007 Patriarhul Teoctist este lichidat. este inmormantat, in data de 3 august...in 1986, exact in aceeasi zi era inmormantat in Catedrala Patriarhala si PF Iustin Moisescu.
gasca kominternista a aruncat din rasputeri cu noroi si in Teoctist si in Iustin Moisescu ani si ani de-a randul, deoarece amandoi imbracasera in tinerete camasa verde. nici dupa moarte nu i-au lasat in pace cioclii sinistri ai lui Tismaneanu & comp pe cei doi patriarhi.
arhivele de astazi – lucrarile americanului Larry Watts cu deosebire - arata ca regimul comunist din Romania, inca de pe vremea lui Dej si apoi mai acut in vremea lui Ceasusescu, s-a asezat in calea intereselor sovietice si a cautat prin diverse forme mai mult sau mai putin conspirate sa contrabalanseze influenta ruseasca promovand o serie de politici nationaliste, in detrimentul bolsevismului rusesc ai carui cerberi erau comisarii ruso-evrei kominternisti instalati in pozitii cheie de Moscova. promovarea celor doi patriarhi, cu o educatie si o atitudine romaneasca dovedita inca din tinerete, a facut parte din masurile de contrabalansare a influentei rusesti in
Romania.
s-a purtat o batalie subterana de afirmare romaneasca si de scuturare de sub jugul rusesc – esuata intr-un final, odata cu aducerea la putere de catre Moscova a carpei kaghebiste Ion Iliescu si a haitei de kominternisti crescuti sub pulpana lui Brucan si implantati la adresa GDS – retea sustinuta intens si de George Soros, autorul din umbra al actualei “lichidari” a lui Traian Basescu, inconjurat de altfel pana in prezent tot de membri ai retelei lui Soros, mai mult sau mai putin conspirati.
                                                       *************
articole scrise in august 2007, imediat dupa “terminarea” Patriarhului Teoctist
                                                      
*************
Patriarhul Romaniei si razboiul secret pentru Basarabia
Dincolo de straiele monahale Patriarhul României a fost promotorul unei adevarate -geopolitici a ortodoxiei- românesti. Foarte putina lume a cunoscut activitatea tainica, lupta dusa de Patriarh pentru România, pe un teren dintre cele mai primejdioase. Terenul de confruntare geopolitica cu Rusia.

Statul român, captat dupa 1989 de personaje aflate în subordinea Moscovei, în frunte cu Ion Iliescu si-a tradat atributiile. Diplomatia Bisericii a dus un razboi lung si dificil pe aliniamente vaste. Întâlnirea Patriarhului Teoctist cu Papa Ioan Paul al II lea, cel mai antisovietic luptator al lumii occidentale nu a fost întâmplatoare. Dupa cum nici vizita Papei în România nu a fost întâmplatoare. Din dealul Patriarhiei s-a dus o lupta îndârjita de neatârnare fata de Marele Frate de la Rasarit.

Unul dintre miturile fondatoare ale Marii Rusii înca din vremea Imperiul tarist acredita ideea primatului Moscovei, promovându-se conceptul - Moscova - a treia Roma- si -Rusia - continuatoarea Imperiului Bizantin. Pentru tarul Petru I dar si pentru urmatorii tari ai Rusiei Constantinopolul era un obiectiv suprem, un simbol al puterii laice si un obiectiv pur politic. Statul Rus si Biserica Ortodoxa Rusa (care dupa Reforma lui Petru I devenise subordonata statului) si-au unit eforturile si interesele fel astfel ca, Basarabia a devenit o jertfa – fireasca - în calea expansiunii ruse.

Smulsa cu forta din trupul Principatului Moldova, Basarabia a devenit, dupa 1812, o colonie si sub aspect spiritual regimul tarist urmarind în principal distrugerea culturii nationale românesti concentrata în jurul bisericilor iar Biserica Ortodoxa Rusa a aplicat în beneficiul Imperiului Rus strategii bine gândite de deznationalizare si rusificare a bastinasilor români.

Paradoxal, politica antireligioasa a regimului sovietic si folosirea acestei politici cu scopul deznationalizarii românilor din Basarabia s-a acordat perfect cu politica Patriarhiei Ruse în perioada sovietica care a ramas fidela autocratiei statale, ramânând o unealta eficienta în promovarea imperialismului sovietic (rus).

Dupa destramarea Blocului sovietic, în 1989 Patriarhiei Moscovei a facut eforturi serioase de prevenire a apropierii fostelor Mitropolii ale Chisinaului si Cernautilor de Patriarhia Româna. Miscarea de renastere nationala din Basarabia a izvorât din bisericile si manastirile din Basarabia, adevarate centre nationale de cultura. În cazul Mitropoliei Basarabiei, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române nu a recunoscut niciodata desfiintarea ei.

Începând cu primavara anului 1992 este lansata si vehiculata paradigma – românizarii - si - unificarii cu România - se declanseaza Razboiul pe Nistru, iar în plan bisericesc, incidentele sângeroase de pe Nistru îsi gasesc un corespondent ecleziastic. Moscova riposteaza pe toate planurile.

Drumul Crucii
În martie 1992 Liga Studentilor din Universitatea Bucuresti initiaza împreuna cu tinerii din Basarabia o actiune de amploare intitulata - Drumul Crucii - care are drept scop resuscitarea unei miscari nationale pentru România, în vechile hotare. Sute de mii de oameni întâmpina tinerii care au dus în spate, de la Chisinau la Bucuresti, o cruce binecuvântata de Patriarhul Teoctist, pe treptele Patriarhiei.

Patriarhul Teoctist a initiat imediat dupa aceasta actiune de rasunet dialogul cu Biserica Ortodoxa Rusa pentru repararea nedreptatii cauzate, pe plan bisericesc si canonic, de pactul Ribbentrop - Molotov în urma caruia Basarabia în mod fortat a trecut sub jurisdictia Patriarhiei Moscovei. Initiativa Patriarhului, lansata pe data de 9 aprilie 1992 a fost interpretata de catre partea rusa, ca un amestec în jurisdictia sa, Patriarhia Moscovei, coordonând actiunile violente ale reprezentantilor Mitropoliei Moldovei împotriva –“tradatorilor si schismaticilor români”.

La 14 septembrie 1992, Adunarea Eparhiala de reconstituire a Mitropoliei Autonome a Basarabiei adopta hotarârea de a reactiva Mitropolia de pâna la ocupatia sovietica si alege pe P.S. Petru ca Loctiitor de Mitropolit, iar la 19 decembrie acelasi an, Patriarhia Româna a recunoscut oficial printr-un Act Patriarhal si Sinodal reactivarea acestei formatiuni bisericesti sub jurisdictia sa.

Conflictul direct cu Moscova
Patriarhul Moscovei a calificat actul de reactivare ca “... ingerinta anticanonica în problemele interne ale Bisericii Ortodoxe din Moldova, care este parte a Patriarhiei Moscovei si care se bucura de independenta în administratia sa interna...”, acuza Patriarhia Româna de încalcarea unor canoane bisericesti si în final adreseaza un ultimatum lui Teoctist: “Daca apelul nostru nu va produce nici un fel de reactie, vom întelege acest lucru ca pe începutul unei noi schisme care va distruge relatiile dintre cele doua Biserici si care va afecta serios unitatea Ortodoxiei, precum si relatiile dintre cele doua natiuni.” Aceasta amenintare a fost urmata de ruperea relatiilor dintre cele doua Biserici Ortodoxe.

Paralel cu implicarea fortelor de ordine în probleme religioase, membrii mitropoliei pro-moscovite au organizat în mai multe rânduri atacurile directe împotriva preotilor si a mirenilor din cadrul mitropoliei Basarabiei. La 19 iulie 1993, o dispozitie adresata comisarilor sectiilor de politie îi obliga pe acestia sa ia masuri împotriva celor care au trecut de sub jurisdictia Patriarhiei Moscovei sub ascultarea canonica a Patriarhiei Române

R. Moldova Mitropolia Basarabiei nu este recunoscuta de stat si de aceea toate actiunile ei sunt ilegale si cad sub urmarire penala. În viziunea Sinodului Bisericii Ortodoxe din R. Moldova, desfasurat în 1997, recunoasterea Mitropoliei Basarabiei de catre stat va contribui la -încurajarea unor tendinte cu efect distrugator; agravarea conflictului de identitate etnica -români - neromâni-; etc. în data de 17 octombrie 2001, problema patrimoniului bisericesc a fost serios examinata la Marea Adunare a Clericilor Ortodocsi din R. Moldova, la care au participat cca. o mie de preoti ai Mitropoliei subordonate Moscovei si presedintele statului V. Voronin. La aceasta Adunare s-a ridicat problema Mitropoliei Basarabiei. Pentru a calma spiritele, V. Voronin a promis ca în timpul mandatului sau presedintial nu va permite înregistrarea acestei structuri bisericesti “schismatice”.

Mitropolia Basarabiei s-a judecat 14 ani cu statul moldovenesc si si-a câstigat dreptul la existenta cu ajutorul CEDO. Actiunile ostile ale Mitropoliei Moldovei coordonata de Moscova, nu au putut împiedica dezvoltarea Mitropoliei Basarabiei, care în 1999 avea în componenta sa peste 100 de comunitati. Contrar eforturilor si asteptarilor mitropoliei pro-moscovite, Mitropolia Basarabiei este astazi a doua Biserica ca numar în Republica Moldova.

Jertfa Patriarhului
Toate acestea s-au datorat Patriarhului Teoctist iar pentru orice cunoscator al dedesubturilor acestui razboi tainic purtat cu molohul rus este o evidenta la nivelul riscurilor asumate de Teoctist. De altfel, Moscova nu a stat degeaba si a orchestrat pe parcursul întregii batalii cu Patriarhul României o campanie profesionista de anihilare publica a lui Teoctist. Toate atacurile si alegatiile mincinoase, vituperarea la adresa Patriarhului au avut suport si coordonare de la Kremlin. Razboiul nu se va opri însa moartea Patriarhului va lasa fara comandant frontul de est.
Dumnezeu sa ajute România!
                                                   
*************
Patriarhul Teoctist, "terminat" de un mason?

Musamalizarea anchetei mortii Patriarhului si semnalele aparute în ultima vreme în presa centrala ridica noi semne de întrebare asupra lui Sinescu

• Autoritatile, la aproape o luna de la sesizarea dubioaselor circumstante ale decesului Patriarhului Teoctist, nu au miscat un deget

• "Spalarea" sa, organizata de trusturi de presa ce apartin unor oligarhi - Voiculescu, Vîntu, Adrian Sârbu, Patriciu - puternic legati de serviciile secrete si de Masonerie, adânceste misterul din jurul acestui controversat personaj

• Sinescu provine din mediul militar si înainte de 1989 efectua deplasari de serviciu, ca medic civil, în tari occidentale tinta ale DSS

• Biografia sa oficiala, comunicata de Trustul lui Vîntu, omite partea militara a trecutului lui Sinescu

• Conexiunile sale cu confreria masoneriei, din care fac parte importante personaje politice precum si cadre militare de vârf, poate fi o explicatie a "scutului" din jurul sau

• De abia acum se ridica adevaratele întrebari cu privire la disparitia Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române

Ziarul "Curentul" a fost prima publicatie care a ridicat semne de întrebare privind moartea suspecta a Patriarhului Romaniei, în urma unei controversate operatii executate de catre un si mai controversat medic de la Fundeni, dr. Ionel Sinescu.

Presa centrala, cu cateva exceptii notabile, a scris pe aceasta tema. Ziarele cu departamente puternice de investigatii au dezvaluit amanunte socante despre "operatia" lui Sinescu, despre profilul acestui medic implicat (si) în combinatii dubioase sustinut însa cu strasnicie de o baterie de publicatii si de televiziuni apartinand unor moguli - Adrian Sarbu, Sorin Ovidiu Vîntu, Patriciu si Voiculescu, uniti de un "ceva" ce ne-a scapat pana recent. Cand pana si GDS-ul, cu a sa publicatie "22" s-a bagat în hora campania de "albire"a lui Sinescu a devenit si mai interesanta.

Surse avizate, cu însemnata activitate în interiorul serviciilor de informatii ne-au informat ca Sinescu - cadru militar la baza si absolvent al Institutului Medico Militar, aflat în subordinea MapN, "nu avea cum sa ajunga, înainte de 1989, la specializari în tari occidentale ca SUA si RFG fara a fi fost parte a Sistemului". De origine din Iasi, Sinescu si-a început studiile la liceul Costache Negruzzi, însa din clasa a 10-a si-a continuat studiile în uniforma militara, la unitatea de învatamant a MApN din Campulung Moldovenesc. În CV-ul sau de candidat la "Zece pentru Romania" - apare - la rubrica "Educatie" ca acesta este absolvent, în 1977, al Universitatii de Medicina si Farmacie, Bucuresti, Facultatea de Medicina Generala. Nu se precizeaza însa ca acesta a absolvit initial Institutul Medico-Militar, în 1975.

Sinescu - cadru militar, la baza
Plecat de mic catre cariera militara Sinescu a afirmat candva ca "a renuntat la cariera militara pentru ca dorea sa faca mai mult" - desigur aici urmeaza bla-bla-ul de rigoare despre dedicatia catre aproapele, dragostea pentru Hipocrate etc.

Sinescu a avut cu adevarat o traiectorie ascendenta, a muncit mult, s-a evidentiat în cariera. Stagiile de pregatire în strainatate, în tari tinta pentru serviciile din est, între care se aflau si serviciile din Romania sunt alta poveste. CV-ul sau este foarte bogat însa desigur nu se mentioneaza contributia la cariera sa a unor îndeletniciri mai putin ortodoxe, nu se mentioneaza acuzatiile de plagiat si furt intelectual.

Convergenta sustinerii publice a lui Sinescu
Cand Sinescu a devenit un nume de notorietate mondiala, prin contributia sa la moartea Patriarhului înca neelucidata de organele de ancheta, s-a aplicat cu o forta iesita din comun o parghie mediatica de "proptire" a unui doctor, în aparenta obisnuit. Cand un puternic instrument de influentare a opiniei publice - televiziunea, este folosit pentru a exonera si "spala" un personaj aflat în ancheta se ridica imediat întrebarea cine sustine, cine plateste pentru spatiul publicitar? Cui foloseste? - este o întrebare care merita pusa în astfel de cazuri de anvergura publica, mai ales cand apar si alte semne de întrebare.

În plus publicatiile centrale au atras atentia ca autoritatile musamalizeaza ancheta mortii Patriarhului Teoctist si ca ancheta bate pasul pe loc. Agentia regionala pentru Drepturile Omului - Human Rights (HRP) a solicitat Parchetului General sa furnizeze opiniei publice stadiul dosarului privind anchetarea mortii Patriarhului si sa explice de ce aceasta cauza nu a ramas în atentia forului central, desi în alte cazuri s-a practicat aceasta solutionare.

Ziarul "Gardianul" scria zilele trecute: "La 22 de zile de la moartea Patriarhului, nici o autoritate nu a demarat cercetarile. Politia sectorului 2 a trimis doar o cerere Institutului Fundeni, prin care solicita anumite documente, însa conducerea spitalului sustine ca cererea nu are nici un termen". Nici o autoritate din Romania nu se agita pentru a solutiona misterul cauzei reale a mortii Patriarhului Teoctist. Colegiul Medicilor din Bucuresti s-a antepronuntat, sustinand nevinovatia lui Sinescu, pentru ca apoi sa-si decline competenta. Colegiul Medicilor din Romania a sustinut ca nu are cum sa gaseasca nereguli în interventia chirurgicala.

Ministerul Sanatatii si-a trimis o echipa care sa cerceteze, chipurile, cazul decesului lui Teoctist. Dupa ce au mimat ancheta, reprezentantii ministerului au lasat-o balta deoarece lipseste de la apel prof. Tulbure, personaj cheie al anchetei, anestezistul lui Sinescu, care a plecat nu se stie unde.

Sorin Oprescu, seful Colegiului Medicilor din Bucuresti, a inventat o operatie pe care i-ar fi facut-o Patriarhului în urma cu 32 de ani, pentru a justifica cicatricea descoperita de Ziua pe trupul Patriarhului dupa operatia "endoscopica" (adica, cica, fara taietura) facuta de Sinescu.

Anchetarea lui Sinescu bate pasul pe loc
Parchetul Tribunalului Municipiului Bucuresti a pasat cazul la Parchetul din sectorul 2, care nu ancheteaza morti suspecte. Parchetul la randul sau a predat rezolvarea cazului Politiei sectorului 2, de parca ar fi vorba de o gainarie de duzina, nu de moartea Patriarhului Romaniei, dezvaluie Gardianul. Din sursele noastre din Politie am aflat ca "Dosarul" politistilor de la sectorul 2 nu contine nimic, nici macar articolele din presa, deoarece "anchetatorii" nu au internet, nu au abonamente la presa, nu au foarfeca si nici pelicanol.

În ce priveste situatia din Spitalul Fundeni, "Ziua" sesiza ca Sinescu a amenintat angajatii spitalului, pentru "a-si tine gura", cu relatiile sale cu serviciile secrete si masoneria.

Sinescu - frate mason, sau beneficiar al Omertei securistilor?
Invocarea prezentei Masoneriei în lumea medicala nu este o noutate. Masonii sunt puternic reprezentati si la varful sistemului sanitar, consemna o publicatie centrala. "Numai în Senatul Universitatii de Medicina, ar fi 12 masoni, iar dintre sefii de spitale, majoritatea fac parte dintr-o Loja sau alta. În randul medicilor, celebru este cazul doctorului Irinel Popescu (gradul 33)", - senator al partidului Famigliei Voiculescu si totodata mare sef în aceeasi clinica Fundeni care îl adaposteste si pe Sinescu.
Consideram relevante informatiile noi care contureaza profilul lui Ionel Sinescu. Daca acesta a fost "un deplin conspirat" si cadru militar "lansat" în civilie si "afara" cu "sarcini" gasim o explicatie consistenta a suportului sau larg de astazi, din partea unor trusturi si ale unor personaje puternic legate de servicii si institutii secrete. Pe de alta parte nici ipoteza adaugarii influentei "fratilor" masoni nu este de dat la o parte.

Caracterul "secret" al organizatiei, care se intituleaza public drept o asociatie "discreta", în zilele noastre, a alimentat si alimenteaza înca tot felul de teorii conspirationiste. Am cautat si am gasit opinii ale unor fosti sefi de servicii secrete din Romania care însa, interesant, se afla în puternic dezacord cu privire la oculta Francmasoneriei. Astfel Virgil Magureanu, într-un interviu aparut în 2005, a declarat ca nu are nevoie sa fie mason "întrucat am propria mea masonerie - în definitiv, conduceam un serviciu secret, ce sa mai caut eu în conclavul masonilor?! Pe de alta parte, masoneria a decazut foarte mult în zilele noastre. Ea nu mai este un centru real de putere, odata cu devoalarea publica a simbolurilor si ritualurilor masonice o etapa de cateva sute de ani, în care au dominat lumea si au influentat într-o masura radicala deciziile de maxima importanta, s-a încheiat! Astazi, masonii reprezinta o istorie si o confrerie usor revoluta. "

În contradictie stridenta, Radu Timofte, sef al SRI imediat dupa Magureanu afirma ca "Masoneria are tendinta sa ocupe toate functiile importante în Stat din Romania. Mi-e teama ca vom ajunge într-o zi sa fim condusi numai de catre cei care fac parte din astfel de organizatii si atunci s-a dus naibii si identitatea noastra nationala si tot ce înseamna cultura si traditie romaneasca. Vicepresedinte al Comisiei de aparare a Senatului, în acea vreme, Radu Timofte, declara ca tendinta masoneriei - din ce în ce mai vizibila - de a acapara toate functiile importante în stat reprezinta un pericol pentru Romania.

                                                      
*************
Cabala lui Vîntu în B.O.R
* Lupta pentru controlul BOR a ajuns într-o faza acuta în aceste ultime zile
* Reteaua moldoveneasca s-a reactivat sub bagheta lui Sorin Ovidiu Vîntu
* Frontul "iesenilor" s-a mobilizat si a aruncat înca o fumigena pe piata mediatica
* Atacul la memoria Patriarhului se poarta cu mijloacele fostului NKVD
* Acuza ca Patriarhul Teoctist ar fi fost homosexual, continuata cu povestea legionarismului, are ca punct de plecare Iasiul, bastionul retelei lui Iliescu-Vîntu-Daniel Ciobotea
* Daniel, un fesenist înfocat, l-a invitat pe Ion Iliescu în preajma alegerilor din 1996 la Iasi, de Sfânta Parascheva
* Teoctist a refuzat atunci sa se duca la Iasi, ba mai mult, a lansat un mesaj devastator cerând românilor "sa nu voteze cu Anticristul", cu adresa directa la Ion Ilici Iliescu, "liber cugetator" declarat
* Deloc întâmplator, dupa schimbarea puterii în anul 2000, primul articol de presa, în ianuarie 2001, care avea sa-l incrimineze pe Teoctist ca ar fi fost legionar si ca ar fi homosexual a aparut la Iasi, în ziarul patronat de Vîntu si subordonat intereselor mitropolitului Daniel

Scandalul mediatic lansat ieri de Trustul lui Sorin Ovidiu Vantu - "Dosarul lui Teoctist" dovedeste - odata în plus - miza enorma a alegerii viitorului Patriarh al Romaniei. Înca din primele clipe ale anuntului mortii Patriarhului Teoctist slujbasii din media controlata de S.O.V. l-au desemnat pe Daniel Ciobotea ca principal favorit al cursei pentru scaunul patriarhal. De asemenea Trustul lui Vantu s-a implicat din toate puterile în sustinerea mediatica a lui Sinescu, cel care l-a "terminat" pe Patriarh.

Pe langa efortul de exonerare a lui Sinescu slujbasii magnatului moldovean au trecut la actiuni specifice defunctei Directii "D" a Securitatii comuniste. Atacul la adresa Patriarhului Teoctist poarta o semnatura profesionista. Operatiunea se deruleaza nu de azi de ieri si are un istoric mai mult decat interesant. Ventilarea datelor unui asa-zis dosar compromitator din care ar rezulta ca acesta a fost si terorist - fascist - legionar implicat în devastarea unei sinagogi evreiesti si homosexual si, apoi, omul comunistilor si "agent de influenta" securist, ceausist etc. are un punct clar de plecare.

Prima mentionare a aberatiilor "Dosarului" transformat în cap de pagina de "Cotidianul" de ieri - reluat de "Realitatea" a avut loc în publicatia "Monitorul de Iasi", controlata la vremea aceea de Sorin Ovidiu Vîntu.

Autorul initial al "dezvaluirii", Dorin Dobrincu, provine din "Centrala Iasi".
"Dosarul" din "Cotidianul" lui Vîntu de ieri este o reluare a "dosarului" din "Monitorul din Iasi", patronata tot de Vîntu, atunci, din data de 13 ianuarie 2001. Ulterior în "Evenimentul zilei" din 15 ianuarie materialul este reluat de Florian Bichir, un alt sustinator care hiperventileaza vibrant pentru Daniel Ciobotea, chiar zilele trecute.

Uriasele aberatii ale pseudo-dosarului lui Teoctist sunt evidente pentru orice om de buna credinta. Cine ar putea crede ca, de exemplu, un Gabriel Andreescu - apologet frenetic al homosexualitatii si un anticrestin visceral - ar putea fi totodata legionar si eventual popa? Ni se livreaza etichete tipice Securitatii - "legionar", "homosexual", ca si cum astfel de stigmate s-ar putea valida reciproc. Este de un ridicol urias o asemenea aberatie, dar iata, "Cotidianul" o publica fara a se gandi sa amendeze macar o astfel de "teorie". Cu atat mai mult cu cat provenienta "Notei" de la care pleaca aceasta poveste fantasmagorica este chiar Securitatea din anii 1949 si 1957, controlata direct de NKVD-ul rusesc.

Atacul la Patriarh provine din Iasi
Tipologia care descrie atacul la Teoctist este specifica instrumentarului de actiune operativa a unui Aparat care îsi propulseaza, chiar în zilele noastre, vectorii în presa controlata - printre altii - si de Sorin Ovidiu Vîntu. Teoctist a reprezentat Aripa Nationala a Bisericii. Ce Aripa reprezinta Daniel se poate întelege cu usurinta din analiza mobilizarii sustinatorilor sai. La loc de frunte Alina Mungiu, autoarea "Evanghelistilor", lucrare pornografica si oripilant anticrestina (lansata tot la Iasi) care exprima fantasmele sexuale bolnave ale actualei doamne Pippidi. Pe langa fosta activista utecista se adauga si "noii utecisti" crescuti de Tismaneanu, cea mai mare parte a gruparii GDS-ului si Trustul lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Recent, "Ziarul de Iasi" din data de 08/08/2007 sub titlul "Despre morti, numai de bine" - batjocoritor, întelegem - dupa ce examinam continutul articolului scrie: "Foarte putini au fost aceia care au pomenit de implicarea lui Teoctist, ca tanar legionar, în rebeliunea legionara din ianuarie 1941, cînd a participat la devastarea sinagogii "Resit Daath" din Bucuresti. Acest fapt l-am relevat pentru prima data în ianuarie 2001 în "Ziarul de Iasi" (pe atunci "Monitorul"), pe baza unui document descoperit în arhiva SRI de catre Dorin Dobrincu".

Dobrincu este cel care a fost numit sef al Arhivelor Nationale, printr-o decizie care a provocat un adevarat scandal în lumea academica de catre ministrul PNL Cristian David (progenitura generalului Troaca). Despre Dobrincu, Vladimir Tismaneanu afirma ca "a jucat un rol esential în scrierea si definitivarea Raportului Final al Comisiei Tismaneanu". Raport intens contestat atât de mediile universitare cat si de Biserica si societatea civila pentru aberatiile si neadevarurile flagrante din continutul sau. Despre cine este Tismaneanu nu are rost sa mai discutam aici dar e poate spune ca pupilul sau - Dobrincu - este un caz de exceptie în lumea politica actuala - lucreaza si la Presedintie, la Traian Basescu si la Ministerul de Interne - pus de liberali.

Dobrincu face parte totodata din haloimasul, GDS, "Revista 22" si gruparile adiacente, si este apropiat de pozitiile lui Gabriel Andreescu, activistul de serviciu al Campaniei anti-icoane în scolile romanesti. Acelasi Gabriel Andreescu îl ridica în slavi pe ieseanul lui Tismaneanu mentionand public "ca îi datoram lui Dorin Dobrincu descoperirea valorosului document" care îl incrimina pe Teoctist, în 2001.

Cutia de rezonanta a acuzatiilor la adresa lui Teoctist a fost apoi Stejarel Olaru, "umbra" lui Marius Oprea, Secretar de Stat PNL, apropiat al lui Dobrincu, care pe canalul The Money Channel, tot al lui Vantu, "a sustinut ca a vazut numele patriarhului în mai multe documente ale Securitatii" pretinzand chiar ca acesta ar fi fost "agent de influenta" al Securitatii. Orice cercetator avizat stie ca în nomenclatorul Securitatii nu exista aceasta functiune. Agentii de influenta - propagatori ai tezelor NKVD se ivesc acum - pe frontul luptei pentru scaunul BOR - asa-zisii "istorici", legatari ai mostenirii "Ciungului" - agentul bolsevic Tismenenksy.

Comentarii:

  • Viorel Catalin Palade Am avut mereu convingerea ca Teoctist a fost ucis. Acum inteleg si de ce :(
  • Sorin Tzutzeru eh, avea totuși vreo 93 de ani :)))
  • Kerenus Craciunita ‎- INDIFERENT DE VARSTA, TREBUIA SA MOARA DE MOARTE NATURALA, NU SA FIE UCIS. - DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA......
  • Sorin Tzutzeru uh, NU TREBUIA operat !!!
   Avea o hernie de disc, trebuia sa ia doar calmante.
   Peste 90 ani cartilajele sunt aproape distruse.
   Nu mai vorbiti prostii ca nu l-a omorat nimeni intentionat. Dar multi doctori se cred Dumnezeu :(
  • Kerenus Craciunita ‎- PROBABIL , NU VA ADUCETI AMINTE.... DUPA OPERATIE ISI REVENISE FOARTE BINE . -NU MI SE PARE CA CINEVA AR VORBI " PROSTII"
  • George Roncea
   tot felul de tzuteri bat campii, se baga in seama si spun prostii cu duiumul...plecand totusi de la premisa bunei credinte si nu a apartenentei la mai stiu eu ce secta de tablagii, preocupati sa nu se incinga prea tare subiectul lichidarii
   PF Teoctist se gasesc informatii complete despre uciderea Patriarhului, adunate in urma uneia dintre cele mai vaste anchete jurnalistice realizate in cooperare de nu mai putin de patru publicatii centrale, ce au adus la lumina infomatii nenumarate, la adresa www.teoctist.info
   www.teoctist.info
   Teoctist - Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Patriarhul tuturor românilor, a...See More
  • Alain Jva Tare nene Roncea. Sunt curios la baza carei teze de doctorat va mai sta acest articol.
  • Daniela Bejan
   as avea cateva amendamente totusi,dar trebuie sa ma repet si sa precizez dinante ca NU APARTIN NICIUNEI TABERE.Deci : 1.Problema Basarabiei exista de mult timp pe tapet,nu numai de Acum si nu cred ca exista roman sa nu doreasca solutionarea
   ei ferma,DAR SI AMIABILA,prin demonstrarea si recunoasterea internationala a argumentelor ferme istorice, oricarei figuri politice i-ar surade oportunitatea de ramane in istorie ca Unificator,chiar si demagogilor 2.Nu se poate sa fii in acelasi timp si dezbinator si unificator, si patriot si vanzator(sub diverse forme)de tzara, si sustinator si ocrotitor al poporului si sa pui poporul in jugul autohton sau la straini,in timp ce ridici palate si favoruri sfidand saracia si durerea atator oameni.3.Sa nu amestecam problema Basarabiei cu ce nu se amesteca si sa ii gasim solutionari acolo unde "a solutiona" s-a demonstrat a fi un termen confuz,demagogic,alunecos. 4.E o uriasa pierdere aceea a Sfintiei Sale Patriarhul Teoctist,sa nu uitam ca si asupra Sfintiei Sale Parintele Iustin Parvu au fost cateva atentate reale,prin injunghiere,oravirea mancarii,sufocare,oamenii locului cunosc toate aceste aspecte chiar daca mediatizata nu a fost decat prima variantadar as putea spune ca NU TOATE DRUMURLE DUC LA MOSCOVA,e cunoscut pentru ce acesti doi Sfinti Parinti au militat , pe langa problema Basarabiei. 5.Eu,personal,as urma un conducator ferm,inteligent,patriot autentic si cu un Bun Dumnezeu pavaza si povatuitor prin har,si in foc si spada,dar cine ar urma pe cine cand ,prin fapte,aliati sunt si minciuna,nepasarea reala pentru destinele oamenilor,discordia,cultul personalitatii,egocentrismul si ura?Sa nu facem din Steagul Romaniei Unite vesmant pentru demagogie nicicum,se va murdari pe dinauntru ...
  • George Roncea
   la vremea aceea eram in echipaj inca cu frate-miu, am lucrat bine in tandem si s-a intamplat ca nici el la ZIUA si nici eu la CURENTUL n-am fost impiedicati de nimeni sa scriem tot ce era de scris. desi au fost tot felul de presiuni, amenin
   tari, incercari de blocare a anchetei, venite si de la "sortulete" si de la factori institutionali care au incercat din rasputeri musamalizarea cazului lichidarii PF Teoctist. ancheta s-a desfasurat sub auspiciile unei adevarate fratii a jurnalitistilor de la mai multe publicatii. Alecu Racoviceanu a avut si el un rol important, cu GARDIANUL. Desi publicatiile implicate in investigatie erau fiecare pe alta craca, politic vorbind si concurente totodata, am colaborat cu totii remarcabil. nu cred ca am mai vazut vreodata, in doua decenii de presa o mai eficienta relationare a unor jurnalisti de la publicatii atat de diferite. Dany Boy si-a lui gasca de la PSD si GDS au sarit cu spume pe noi. nu mai putin de cinci comunicate ale gastii lu' Dany m-au vestejit in fel si chip. putina lume stie ca Dany Boy a fost propus prim-ministru de Ion Iliescu, in 1992, era varianta preferata de carpa kaghebista, inaintea lui RoboCap - Stolojan. Dany Boy era si un intim al lui Petre Roman si de asemenea avea si o legatura speciala cu Nasty Boy, "impuscatu' in gatzi". acum la "referendum" a fost un activ sustinator al PSD-ului sau de suflet. "terminarea" PF Teoctist a fost o adevarata kabala in care asaSinescu a avut doar rol de executant. s-au bobinat tot felul de chestii in subteran. am strans cu frate-miu material de-o carte bomba. Dany Boy, preventiv, a finantat editarea a doua carti scrise de ciraci din secta despre noi. cand vom avea voie o sa publiicam si noi lucrarea. deocamdata astept cu interes evolutia bolilor lui Dany Boy...ca va avea si el soarta lui Ilici, curand (v-am zis ca Ilici crapa anul asta nu-i asa?)...
  • George Roncea stimata doamna Bejan, n-am inteles nimic din cuvantul dvs. deci care-i treaba cu "amendamentele"? de regula amendamentele sunt modificari sau completari pe un tema cu scopul imbuntatirii fondului. n-am ocservat "imbunatatirile", chestiunile noi ridicate de dvs.
  • Daniela Bejan
   Nu stiu ce nu ati inteles,am continuat din ideile expuse, dar dintr-un alt punct de vedere,orice lucru sau situatie capata o alta lumina privind in acelasi timp sub unghiuri diferte .E de inteles si de apreciat si efortul pe care il depunet
   i pentru cauze, si repulsia pentru cei ce sunt responsabili de tot felul de masinatiuni postdecembriste(si decembriste),dar la acest moment nu cred ca se mai poate pune problema ca din doua rele sa alegem pe acela care ni se pare,subiectiv sau nu,cu argumente autentice sau doar de fatzada,mai putin rau,la acest moment se pune problema cred,pas cu pas, sa nu se mai aleaga demagogia, aparentzele, sa nu se mai dea putere masinatiunilor de tot felul, pana acum,s-a vazut, in esentza ,doar in acest "spirit" a fost si a actionat orice am ales noi
  • George Roncea am inteles acum demersul dvs, pe scurt vreti sa subliniati ca ar trebui sa alegem Binele, in loc sa "alegem" intre rau si (mult) mai rau...nu va contrazic. dar daca puteti arata cu degetul cam in directie se afla "binele" asta cred ca ar fi folositor, ca sa-l vedem si noi astia, mai sceptici. poate e foarte foarte mic si se ascunde sub o frunza...
  • Daniela Bejan
   nu eu am solutii,doar observ ca nu reprezinta o solutie demagogia, indiferent de tabara, pas cu pas trebuie eliminata,a otravit destul spiritual,moral,poporul si a ravasit economic tara,intre dracu si tat'su,pe romaneste,nu avem ce alege,po
   ate , cum este un Bun Dumnezeu deasupra a tot si toate,si nimic nu e fara voia Sa, se va ridica o altenativa pentru romani, dintre cei care au militat pentru cauze nobile si pana acum, dintre cei care nu si-au pierdut constientza umana si spirituala si nici constiintza in toata colcaiala ce s-a cernut pana acum
  • George Roncea
   nu pot sa nu fiu de acord cu mesajul dvs. din pacate observ un fel de deficit biologic sau ceva de genul asta ce impiedica romanii sa-si gaseasca un culoar de vietuire romaneasca. ma tem ca dureaza cam de vreo 200 de ani situatia asta tranz
   itorie sa zicem. Brancoveanu a fost unul dintre ultimii mari romani ai acestui neam si poate cel mai de seama marturisitor al credintei. vedeti pe undeva, prin praful asta de acum vreo samanta de Brancoveanu, vreo flacara de Eminescu?
  • Daniela Bejan
   e suficient ca oameni ca dvs,care au experientza in hatzisurile politice, care au patriotism real si un Dumnezeu in crez, nu doar pe buze, sa se uneasca si sa gasesca ,sa formeze o alternativa, oamenii de cultura ,arta si spirit, nu toti su
   nt inzestrati cu alte arme decat ale culturii si spiritualitatii,armele pacii, acestia pot fi doar de ajutor sau mentori,in paienjenisurile otravite trebuie si lideri sa vorbeasca prin fapte pe limba lor
  • George Roncea imi pare rau sa va contrazic, nu este suficient sa scrii si iar sa scrii. nu degeaba exista in popor o vorba 'in Romania umbla dreptatea cu capul spart"...
  • Daniela Bejan am zis "sa vorbeasca prin fapte".:)
  • Daniela Bejan cred ca multimea care a votat ,din saturatie si dezamagire(cum dezamagit inseamna a iesi dintr-o amagire,de ce sa se mai umble cu amagiri?) nu a votat cealalta alternatva de fapt, ci sperantza unei alte alternative
  • Andrusco Gelu Eugen Delcea scria despre medicul anestezist,ca i-ar fi dat doua palme lui Sinescu,in momentul in care a realizat crima acestuia.Dupa care si-a luat concediu si a plecat din tara.O mai fi in viata?... Nu stiam ca Teoctist a fost legionar.Dar faptul ca locul lui a fost luat de un mason grad 33,adica de un inamic al legionarilor, se poate incadra in logica faptelor, care sustin ca Patriarhul a fost asasinat.
  • George Roncea
   sunt mai multe alte motivatii ale inlaturarii - oarecum pripite, a PF Teoctist. daca citit cu atentie documentarul de la www.teoctist.info si daca dati si un search pe www.civicmedia.rogasiti mai multe date. de asemenea frate-miu pe blogul
   lui are stranse mai toate materialele aparute in presa si mai ales munca de la ZIUA. arhiva publicatiei a fost obliterata, stearsa total, nu intamplator parerea mea de gasca ruseasca din care face parte SOV. intrati pe www.roncea.ro si gasiti de toate, inclusiv explicatiile plus inregistrari ce nu se mai gasesc pe nicaieri...
   www.teoctist.info
   Teoctist - Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Patriarhul tuturor românilor, a...See More
  • Dorin Matei Daca Ucraina se va subordona total Rusiei (cu acte in regula) va fi ajutata sa-si "reintregeasca" teritoriul cu Transnistria (intr-o prima faza) cu conditia pastrarii unei baze militare aici.
   14 hours ago · · 1
  • Sorin Tzutzeru Roncea părintii mei sunt foarte bătrâni asa ca ȘTIU CE SPUN.
   In cazul ăsta nu trebuia încercată vreo operație decât in caz de urgenţa medicala :(
   9 hours ago ·
  • George Roncea maistre, nu fii ATAT de priceput ca ma terifiezi...nu era nicio urgenta medicala. PF Teoctist a fost atras intr-o capcana, bine pusa la punct de niste jegosi cu potcap. Vice stie ce spun, nu-i asa Vice, mortii matii de taximetrist in Tel Aviv ce erai tu pana sa ajungi Episcop?
   9 hours ago · · 2
  • Sorin Tzutzeru probabil ai dreptate, eu doar stiu cat am de umblat la doctori cu ai mei :(
   9 hours ago ·
  • George Roncea ok. nu o lua personal. nu se compara de niciun fel experienta ta cu istoria asta cu PF Teoctist, asta ca sa stai linistit...sunt convins ca dupa ce vei citi arhiva cu materiale de la www.teoctist.info te vei lamuri singur
   www.teoctist.info
   Teoctist - Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Patriarhul tuturor românilor, a
   paratorul neamului si al Bisericii Stramosesti. A reactivat Mitropolia Basarabiei.Impreuna cu Papa Ioan Paul al II-lea, a inceput zidirea Bisericii Unice a lui Hristos.
   9 hours ago · · 1
  • George Roncea io n-am inteles, urmarind reportajele astea cu Liga Tineretului Rus, unde sunt romanii basarabeni? sunt ei cacaciosi sau doar foarte foarte lasi, un fel de pizde?
   8 hours ago ·
  • Diane Chic Poate mà însel, dar ar fi imposibil ca suspendarea sà fie legata de scutul antirachetà ? Stii cà începe ràzboiul din Iran la începutul lui 2014 ...sau poate chiar la anul ...
   8 hours ago · · 1
  • George Roncea mai fata shic tu chiar esti fata au te faci.fireste ca Scutul este tema nambar one a GRU si care ro mai fi ei pe acolo//
   8 hours ago · · 1
  • Diane Chic ‎:-)) Nu mà fac ... de ce, fetele nu pot avea inteligentà practicà ??? Stiu sà fac si pràjituri ... :-p
   8 hours ago ·
  • George Roncea auzi, mamzel, pana nu iesi din avatar nu te crez
   8 hours ago · · 1
  • Diane Chic Mi s-a mai cerut nr de tel pt verificare, l-am dat, apoi s-a demostrat cà era un USList de la BV & secu, necàjit tare cà nu ader ...
   Ce sà fac, fiecare sà creadà ce vrea, într-o zi , poate va fi mai clar ...
   Imi ràmâneti simpatic, indiferent ce credeti ... :-))
   8 hours ago ·
  • George Roncea io nu-s uslist, daca asta-i insinuarea...
   8 hours ago · · 1
  • Diane Chic Stiu ... :-)
   8 hours ago ·
  • George Roncea aaaahh multumesc...banuiesc ca la dvs e o ora acceptabila
   8 hours ago ·
  • Diane Chic Treaba cu USListul s-a terminat cu înjuràturi aici, e FB, era necàjit tare pe cei care nu întelegeau superioritatea acestei orientàri ...
   Nu mai stiu ce face/zice, pt cà l-am blocat si asa a ràmas... doar nu vin aici ca sa citesc dictionarul de argotice ... :-)
   8 hours ago ·
  • George Roncea argoticele au utilitatea lor. pana una alta va recomand oleac de odihna
   8 hours ago · · 1
  • Diane Chic
   Mersi ...si dvs la fel ... avem o karma/soartà , o sà depàsim si pb ....
   Imi amintesc cà prin 99 am cumpàrat o carte a lui Istrate ( cel cu cutremurul), el "vedea" trupe rusesti pe stràzile Bucurestiului. Mi-am zis cà e dus. Azi îmi zic cà
   totul e posibil....
   Apoi am citit undeva, nu mai stiu unde, o profetie ( popeascà ) ce zice cà rusii ne vor da înapoi tezaurul fàrà sà le cerem noi, dupà ce se làmuresc cà Isus a revenit în Ro....
   Indràznesc sà sper deci, la un happyend ...
   8 hours ago · · 1
  • Sorin Tzutzeru in Basarabia televiziunile si cinematografele sunt pline de filme americane DAR.....TOATE sunt dublate perfect in rusa. Deci basarabeanul vede filmul american si zice "băi ce mişto e Rusia"
   Toţi copiii basarabeni învață rusa începând cu clasa a 5-a. Dar exista si şcoli si Universități TOTAL rusești
   Filmele sunt subtitrate in româna, dar cine are răbdare sa citească ?
   Eh asta-i :(
   7 hours ago ·

 

Ultima modificare pe Luni, 06 August 2012 14:52
George Roncea

George Roncea

Email: roncea@yahoo.com

 

 

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.