Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • Error loading component: com_menus, 1
  • Error loading component: com_menus, 1
A+ A A-
31 Dec
Voteaza acest articol
(3 voturi)

Câteva detalii din viața deplin conspirată a agentului Volodea

Știați că Tismăneanu a fost oprit în două rânduri să se înfiltreze în Occident, de către autoritățile Franței și apoi ale SUA? În 1973, Ministerul Învățământului - șef de cadre era generalul Bondrea - DIE, (mai apoi SIE), îi oferă lui Tismăneanu cale liberă de plecare în ...RFG, la cursuri de vară. Ca să vezi...RFG!

Când absolut orice deplasare a vreunui român în decadentul Occident era avizată strict de Securitate, pe bază de "sarcini".
Ce putea studia proaspătul membru PCR - în martie 1973 tocmai ridicase carnetul roșu de Partid, dupa ce deja, încă din 1966, era evidențtiat ca activist al învățământului ideologic UTC, apoi ASC și UASCB, seful Comisiei Politico-Ideologice a Consiliului ASC, răspunzător de gravele problemele politico-ideologice ale mărețului Partid Comunist, cooptat apoi și în Colegiul redacției "Convingeri comuniste"?
Tăticutzu lui Tismăneanu, Leonte, criminal bolșevic venit cu tancurile rusești, cadru NKVD, fusese mega profesor la Catedra de Socialism Științific din Universitatea București până în 1960 iar din 1964 era șeful redacției de Propagandă pentru Străinătate în cadrul Editurii Meridiane - tot o editură a Securității.
Deci încă odată la ce fel de studii putea fi trimis comunistul de nădejde al Partidului, în RFG, de catre Ministerul controlat de un general al DIE, departamentul de spionaj extern al Securității, cel care i-a avizat dosarul?
Tismăneanu mai avea în familie niște granguri tari de tot, un unchi general KGB activ la vremea aceea, în timp ce atât mama cât și tatăl sau erau vechi cadre ale NKVD, aflate pe un stat de plată special al Annei Rahbinson Pauker, amanta lui Stalin, un fel de Udrea mai pocită, ce a primit pe tavă întreaga Romanie de la sceleratul criminal în masă, al cărui nume, în georgiană, Djugașvili avea o semnificație aparte, el însuși, Generallisimul "georgian", fiind căsătorit în două rânduri cu evreice, cu care vorbea în ivrit, în casă, nu în rusă!.
În cazul lui Tismăneanu, statele de plată ale Kominternului din februarie-iunie 1944 indicau faptul că era plătit cel mai bine dintre cei 26 de agenți de top de pe listă, surclasând cadre de vârf ca Vasile Luca, Iosif Chisinevschi sau Valter Roman, tatăl lui Petre Neulander, osul de ardelean pur.
Numai Boris Stefanov (nume de acoperire: I. Draganov) primea la fel de mult ca tatăl lui Tismăneanu, iar acesta era chiar șef al structurii Partidului Comunist Român din acea vreme.
Așadar un tată de top în ierarhia NKVD, strămoșul KGB.
Tismăneanu mai avea doua surori, amândouă cu cetățenie URSS, iar una dintre ele, Rodica, inginer chimist, a lucrat în apropierea Elenei Ceausescu. La vârf cum ar veni, pe lângă Cabinetul 2.
Mai avea rude și în Franta, pe Cristina Boico (sora mamei și fiica acesteia, Olga și Andrei Boico, fiul Cristinei Boico) dar și în Venezuela, pe Sofia Imber, verișoara tatălui lui Tismăneanu, tot din URSS, Tismenețchi Nahona (sora tatălui lui Tismăneanu).
Venezuela, Mexic şi, în general, ţările din America Latină erau zone de tranzit pentru “acomodarea” agenţilor cu destinaţie SUA sau Canada, iar spaţiile respective erau fieful KGB.
Tot în Venezuela a stat pentru "acomodare" și Vladimir Tismăneanu, după ce i-a fost refuzată intrarea în SUA. Deși avea în continuare pașaport RSR, și apărea cică drept "fugar", rămas "afară" cu mama, agenta KGB Hermina Marchuson, viza îi era reînnoită periodic, de către autoritățile comuniste, respectiv de către Direcția din subordinea DSS, aceeași Securitate care-i avizase și alte călătorii în străinătate, RDG dar și...RFG (pentru studii de vară cică pe teme marxist leniniste!!).
Deci, pe scurt, Tismăneanu este o creație a Sistemului kaghebisto-securistic, o șopârlă conspirată și strecurată "deplin acoperit" în spațiul american, pentru ca apoi reptila să revină cu aceleași sarcini, de la aceeași Centrală, de data asta vopsit în culorile streagului străin, nu cel de baștină, steagul URSS, devenit între timp desuet cum ar veni....
Un mic amănunt în plus - la Ștefan Gheorghiu așa zisa academie de partid, unde Tismăneanu își continua opera de îndoctrinare leninistă, sub bagheta lui Trăznea, tartorul comunismului științific de la noi, coleguțul micului agent era un alt agent, cadru mititel al DSS la vremea aceea, Virgil Măgureanu, devenit apoi ditai cadrul structurii de Securitate avizată de KGB, după așa zisa "rivoluție", teoretizată de altfel de Măgureanu într-o cărțulie scrisă tot la "Ștefan Gheorghiu", alături de Tismăneanu.
Trec doar câțiva anișori de la înfiltrarea sa deplin conspirată, și Tismăneanu revine din SUA, la Măgureanu acasă, solicitând scaunul de ambasador al României la Washington...care-i fusese de altfel promis deja.
SUA a dat însă semnal că nu-și dorește un astfel de ambasador...Adică or fi ei tembeli americanii, dar după ce au înghițit gălușca rusească Aldricht Ames, de era gata gata să crape de tot CIA și să fie desființată, și-au mai revenit din șuturi și n-au mai înghițit cu atâta ușurință toate brioșele moscovite, iar după o vreme l-au și dat afară pe idiotul de Wolsey, cel care a patronat cele mai tari înfiltrari rusești în CIA, el însuși tot atât de american precum Tismăneanu sau Pacepa, alt reptilian made in URSS, susținut de același Wolsey.

alte detalii și istorii aici:
____
Cei care aruncă cu pietre în deținutul politic Octav Bjoza, echipajul Tismăneanu – Maximilian Katz, - un cuplu penal

Agitația publicistică a lui Vladmir Tismăneanu pe tema gestului prezidențial al lui Johhanis, de recunoaștere a meritelor anticomuniste și a liniei morale exemplare a fostului deținut politic Octav Bjoza are și alte resorturi decât cele vizibile. Vladimir Tismăneanu a încasat sume mari de bani de la instituții ale statului, deși a mințit constant pe această temă, iar repoarte interne ale instituțiilor respective s-ar putea să aibă și consecințe penale. În plus, doi dintre susținătorii săi financiari sunt deja pușcăriași și s-ar putea ca și o altă duduie ce i-a servit de pușculiță să ia de asemenea calea pușcăriei. Astfel, pentru cei care nu cunosc micile detalii de bizniz ale activitații lui Tismăneanu este bine de știu că acesta fost plătit de ex-puşcăriaşului Sorin Ovidiu Vântu – suporterul financiar al unei obscure fițuici – “Idei în dialog” (director Patapievici), pentru a pupa unde se nimerea. Același Vladimir Tismăneanu a primit bani şi favoruri pentru cartea scoasă împreuna cu inculpatul Ion Iliescu, “Marele şoc”, lustruind bine un fund “sărac dar cinstit”. Pretinsul profesorul de deontologie și morală a fost plătit gras și de puşcăriaşul Dan Voiculescu pentru a-l pupa în fund chiar pe “omul Securităţii”. După care s-a adăpat de la resursa financiară alimentată de Clanul Udrea – Niro, ambii cu probleme serioase penale, finanțatorii “EvZ”, acum falimentar. Tismăneanu are motive serioase să se teamă, în perioada viitoare de sosirea decontului pentru matrapazlîcurile de până acum, deși a știut mereu să sară la timp dintr-o barcă în alta, după cum a simțit că vine vântul cu biștari.

Acum trage în aceeași barcă la vâsle, alături de un penal în toată legea, Maximillian Katz, tovărășel și el tot cu un ex-pușcăriaș, pe bizniz – e vorba de Adrian Năstase. Ofensiva personală a lui Tismăneanu la adresa deținutului politic Octav Bjoza şi-a găsit ecou doar în mediul comisionarilor vamali de calibrul intelectual al lui M. Katz, așa zis expert în discriminare și corectitudine politică, deși numai de corectitudine nu poate fi vorba în trecutele sale activitați și, culmea umorului negru, cu pretenții și de expert în semantică, nu doar în activităţi ilegale pe care DEX-ul Ministerului de Finanţe le-a denumit evaziune fiscală, fals şi uz de fals.

Maximillian Katz este cel care a cerut, extrem de vocal, Academiei Române, cu ceva vreme în urmă, să scoată din DEX cuvântul „jidan“ şi din motive strict personale deoarece termenul are şi sensul de „afacerist lipsit de scrupule“, adică exact ceea ce pare să fie el, dacă avem în vedere ceea ce a stabilit Ministerul de Finanţe din perioada în care era condus de Daniel Dăianu, cel care a desfiinţat duty-free-urile de la Otopeni unde-şi făcea veacul M. Katz până să treacă la un nou tip de bizniz, antisemitismul. Gheșeftul lui Katz, după combinațiunile dubioase din Otopeni se cheamă de o vreme antisemitismul, un bizniz întemeiat tot pe ciordeala din vămi.

Pentru a se lansa temeinic pe culoarul nou de bizniz Katz a început prin a apostrofa Academia Română, într-un elan de un ridicol absolut, ce viza ştergerea din memoria colectivă a unui cuvinţel din DEX ce nu provine din limba română, termenii de „jidan“ – „jidov“ provenind din rădăcina slavizată jid- şi sufixaţi cu -ov (jidov) şi -an (jidan) care la origine derivă din numele propriu ebraic devenit etnonim Iehuda (mulţumire lui Iahve, adică lui Dumnezeu) – iehudi fiind cuvântul cu care evreii se denumesc pe ei înşişi în ebraică. În polonă sună Zyd, în maghiară -zsidÛ -, germană – Jude -, engleză – Jew -, franceză – Juif – , spaniolă – judio, ladino – judio -, arabă – yahud, iar în idiş – Id sau Yid.

Faptul că Maximillian Katz s-a dovedit prin propria sa activitate pre-oengistă-holocaustologistă un personaj care acoperă exact definiţia din DEX a „jidanului“ – respectiv un „afacerist lipsit de scrupule“, este numai şi numai problema sa personală, împingerea sa în faţă riscă să arunce în derizoriu teme serioase de altfel, care meritau să fie tratate de specialişti, nu de comisionari vamali combinatori ai unor afaceri dubioase, cu un profilul ce nu corespunde defel celui de cavaler dalb al semioticii.

Domeniul antisemitism.ro ce prezintă activitatea oengeului lui Katz intitulat pompos Centrul pentru combaterea antisemitismului, aparţine, culmea, tocmai firmelor EDF ASRO SRL şi EDF Properties SRL, cu adresa Şoseaua Bucureşti-Ploieşti km. 16,5, firme menţionate într-un comunicat al Ministerului de Finanţe din 1998, în care se afirma: „Verificările efectuate la cele două societăţi au dat la iveală ilegalităţi precum evaziune fiscală, fals şi uz de fals; s-au constatat încălcări grave ale Legii 87/1994, Codului Vamal, Legii nr.12/1998 şi Ordinului 586/1993 al Ministerelor Finanţelor şi Comerţului“.

La aceeași adresa de unde se originează online Centrul pentru Combaterea şi Monitorizarea Anti-semitismului din România, respectiv domeniul www.antisemitism.ro se mai găsesc și următoarele domenii: www.bonded.ro, www.dutyfreeromania.ro, www.e-sky.ro, www.edf.ro, www.edfbonded.ro, www.edfgroup.ro, www.edflogitech.ro, www.holocaust.ro şi desigur exisă şi un www.katz.ro. Grupul de firme EDF între care se află şi EDF Bonded Stores SRL, din Giurgiu – ce au în posesie domeniul www.antisemitism.ro deși sunt axate pe afaceri vamale culmea, n-au avut niciun fel de profit în anii 2002, 2003, 2004, înregistrând în schimb numai pierderi, cel puţin conform declaraţiei fiscale. Acestea sunt firmele ce au devenit ținta măsurilor Ministerului de Finanțe, cu niște ani în urmă: „Epilog în scandalul EDF-Ministerul Finanţelor: Daniel Dăianu a retras autorizaţia firmei EDF ASRO pentru magazinele duty-free de la Aeroportul Otopeni. Tot ieri, Gheorghe Mocuţa a anunţat că Pavel Lăscuţ, director general adjunct al Direcţiei Generale a Vămilor, şi-a dat demisia.

Daniel Dăianu, ministrul finanţelor, a decis, prin două ordine, retragerea definitivă a autorizaţiei de „duty-free shop“ eliberate de MF societăţii EDF ASRO SRL pentru magazinele situate în perimetrul biroului vamal de frontieră Otopeni-călători, precum şi retragerea temporarăpe trei luni a autorizaţiei de «duty-free diplomatic shop» societăţii comerciale EDF PROPERTIES SERVICES (ROMÂNIA) SRL, pentru magazinul amplasat lângă biroul vamal Târguri şi Expoziţii – incinta Clubului Diplomatic Bucureşti-Băneasa, informează un comunicat al MF. Verificările efectuate la cele două societăţi au dat la iveală ilegalităţi precum evaziune fiscală, fals şi uz de fals; s-au constatat încălcări grave ale Legii 87/1994, Codului Vamal, Legii nr.12/1998 şi Ordinului 586/1993 al Ministerelor Finanţelor şi Comerţului“.

Prin măiestre combinaţii ori printr-o formulă magică a scăpat (şi) de probleme penale, după ce numele său a apărut în contextul unui scandal legat de o şpagă de 2,5 milioane de dolari, în Epoca Năstase, iar acum își face via Tismăneanu mega-publicitate free, că nu degeaba a lucrat el pe sectorul duty-free.

M. Katz, un afacerist lipsit de scrupule sau un nostalgic al activităţii vamale?

De unde și până unde a devenit Marco Maximilian Katz, afacerist dubios aflat în vizorul legii, de profesie comisionar vamal, spre șmenar, „expertul“ de astăzi în semantică și morală? De când şi până unde a ajuns M. M. Katz să întreprindă cercetări semantice, de unde atâta expertiză la domnia sa, care este? Cum de este atât de multilateral acest M.M. Katz? Am descoperit de altfel că nu este la prima tentativă de a se afla în treabă. În decembrie 2007, M. Katz cerea nici mai mult, nici mai puţin decât să i se schimbe numele Institutului „Paulescu“.

Într-o adresă trimisă Ministerului Sănătăţii, Katz solicita următoarele: „Vă rugăm să analizaţi oportunitatea ca o instituţie sanitară importantă din Bucureşti, Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, să poarte numele medicului N.C. Paulescu. Prof. medic N.C. Paulescu a fost, aşa cum toată lumea o ştie, descoperitorul de fapt al insulinei, medicament care a modificat radical tratamentul diabetului. În acelaşi timp, prof. medic N.C. Paulescu a fost lider, alături de A.C. Cuza, al Uniunii Naţional Creştine (1922) şi apoi al Ligii Apărării Naţional Creştine (1923), partid naţionalist, xenofob şi antisemit condus de prof. A.C. Cuza. Simbolul politic al acestor partide a fost zvastica, aleasă încă înaintea naziştilor. În condiţiile în care ideologia, militantismul politic şi etica prof. Paulescu au fost profund viciate de xenofobie, rasism şi antisemitism, ce exemplu uman şi moral poate reprezenta pentru tinerii de astăzi din România, ţara europeană care şi-a asumat valorile şi principiile democraţiei? În acest context ne exprimăm dezacordul cu orice act de încercare de a reabilita numele unei persoane vădit antisemite şi rasiste care, prin actele sale, a indus, în mod deliberat, suferinţă altor oameni“, se arată în scrisoarea semnată de Katz.

Cu toate acestea, Nicolae Cajal, fostul preşedinte al Comunităţii Evreieşti din România – s-a manifestat public drept cel mai autorizat apărător al profesorului Paulescu împotriva acestui detractor afirmând: „Personal consider că meritele lui Nicolae Paulescu sunt mari, sunt deosebite şi trebuie relevate la valoarea lor. … Eu respect părerile personale ale fiecarui om şi cred că nu am voie să leg valoarea omului de ştiinţă de concepţiile sale, inclusiv cele antisemite. … Îmi amintesc că tatăl meu, care a fost studentul lui Nicolae Paulescu, îl respecta şi îl admira, deşi ştia că era antisemit. Când judeca valoarea sa remarcabilă de profesor şi om de ştiinţă nu-l interesa concepţia filosofică sau ideologică.“

Lipsit sau nu de scrupule, M. Katz se pare că-şi caută cu orice preţ o activitate care să compenseze şmenul prin vămi și eventual să scape de vreo cercetare DNA, punându-se la adăpost printr-o șemecherie clasică, taxarea procurorilor cu eticheta antisemitismului, cam ce a încercat și Nati Meir, pușcăriaș acum, fără să reușească mare brânză, după ce a reușit totuși să se cupleze politic (și) cu Vadim Tudor, consângean de-al său după unele surse, ca și omologul său din Rusia, Vladimir Jirinovski.

Sursa: http://www.frontpress.ro/2014/12/cei-care-arunca-cu-pietre-in-detinutul-politic-octav-bjoza-echipajul-tismaneanu-maximilian-katz-un-cuplu-penal.html

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.