A+ A A-
09 Sep
Voteaza acest articol
(3 voturi)

Turcii și odioasa manipulare pro refugiați ISIS - tehnica copiluțului mort...

Este o istorie veche manipularea prin imagini. Imaginile pot face uneori cât sute de milioane de cuvinte. De o bună bucată de vreme specialiștii în media analizează excelenta utilizare a tehnicilor holliwodiene de către teroriștii jihadiști.

Clipurile cu decapitări și arderi de vii sunt perfect realizate, decupajul este cinematogafic, costumația și scenografia este pe măsură. Transmiterea terorii se face profi, cu scule de calitate și cu masă de montaj. Posibil să se fi tras și duble, că material pentru repetiții este la îndemână.

De la trasmiterea terorii s-a trecut acum la transmiterea compasiunii și milei. Tot cu imagini iconice. Lucrarea a fost executată super profi, ca dovadă zeci de mii de cretini din Franța și Germania i-au întâmpinat cu ovații pe cei care le vor lua gâții în scurtă vreme..

Trei jurnaliști români despre mizeria înscenării fotografiei celebre a copilului înnecat.
.
George Damian, Mirel Curea și Bogdan Stoica despre cum se realizeaza manipularile majore, prin inducerea de emotii majore, amplificate subliminal.
.
Mizerie abjectă utilizată de un fotograf de stat, aparținând autorităților - poliției turce.
Imaginea a fost declanșatorul unei isterii colective în favoarea așa zișilor refugiați. Între care se află presărați mii sau zeci de mii de jihadiști, aflăm acum. Și tot (abia) acum aflăm că încă din februarie anunțase ISIS operațiunea valului de colonizatori islamiști.
Întrebarea care nu s-a pus încă este ce legătură există între ISIS și propagandiștii autorităților de la Istanbul ce au pus în scenă imaginea cheie a copilului adus de valuri, aranjat ca o păpușă, cu un cinism de nedescris, pentru a da cât mai bine în poză...
.
George Damian
”Nu îţi este milă de copilul mort din Turcia?

Ba da. Îmi pare rău de orice pierdere a unei vieţi omeneşti, când moare un om dispare o lume, indiferent de rasă, religie, orientare sexuală etc. Însă după ceva ani în presă ştiu că astfel de tragedii sunt instrumentate pentru atingerea unor scopuri.
Impactul emoţional anulează raţiunea, împinge într-o singură direcţie: să fie acceptaţi toţi cei care bat la porţile Europei. Fotografiile copilului mort pe plaja din Turcia reprezintă o formă de terorism, o presiune emoţională. Nu văd nici o deosebire între această imagine şi filmuleţele cu decapitările efectuate de Al-Qaida – scopul este crearea unei reacţii emoţionale de masă care să anuleze orice posibilitate de alegere.”

http://adevarul.ro/moldova/actualitate/eu-nu-vreau-imigrantii-musulmani-europa-1_55e84504f5eaafab2c366d28/index.html

 

Ce poate să facă un fotoreporter cu un cadavru de copil?

septembrie 8, 2015 ~ George Damian
Poate să îl ia și să îl mute de colo-colo în căutarea unghiului perfect pentru fotografia care să facă înconjurul lumii. Poate să ia cadavrul și să-l dea pe mâna unui coleg care știe să facă machiaj profesionist. Poate să își instaleze luminile astfel încât să obțină o imagine impecabilă din punct de vedere profesional. 

http://www.kishiniov.eu/ce-poate-sa-faca-un-fotoreporter-cu-un-cadavru-de-copil/

Bogdan Stoica:
”nici daca seta cineva scena asa, pentru un shooting profesionist, nu iesea o fotografie atat de dramatica". Insa amicul Mirel Curea crede ca scena chiar a fost aranjata. Crede ca cineva a asezat deliberat asa cadavrul acelui copil, mort in valurile Mediteranei, si a setat scena astfel incat sa arate cat mai dramatic in fotografiile care ulterior au zguduit lumea.

Pe ce se bazeaza Mirel? Pe faptul ca asa ceva s-a mai intamplat. Este foarte posibil ca cine a facut fotografia sa fi mizat exact pe faptul ca ne va face astfel sa retraim un moment de maxima mila si compasiune. Si a luat ca model grafic o scena pe care am vazut-o toti, indiferent de tara, nationalitate, varsta, cultura. E imaginea unui simbol de-a dreptul planetar, indragit la maxim pe toate meridianele. "E Pinocchio, mă", mi-a spus amicul meu.
"N-am mai vazut Pinocchio de 40 de ani, dar de cand am vazut fotografia cu Aylan, am simtit nevoia sa-l revad".

Cum nu-l suspectez pe Mirel ca e nebun sau prost, e de ceva mai multa vreme decat mine in presa si cum n-a scris niciodata despre gaini cu pui vii, l-am luat in serios.
Si azi am vizionat de la un cap la altul filmul de animatie care mi-a marcat copilaria. Si sa vezi chestie: spre finalul filmului, Pinocchio si tatal lui sunt pe mare, incercand sa ajunga la mal. O balena le sfarama barca iar cei doi ajung aproape de mal. Dupa atacul final al balenei, tatal il vede pe fiul sau zăcand cu faţa in jos, la apă mică, cu mainile pe langa corp şi cu palmele în sus.
Aylan a fost fotografiat exact la fel: cu faţa in jos, la apă mică, cu mainile pe langa corp şi cu palmele în sus. Iar tatal lui l-a vazut asa.

Nu e prima oara cand o imagine schimba lumea. Fotografia lui Aylan a socat lumea la fel cum au socat-o, la timpul lor, fotografiile cu tanara afghana cu ochi albastri, sau cea cu copilul de trei ani terorizat de razboi si care crede ca va fi impuscat cu o camera foto. Iar politicienii isi justifica, prin empatii colective de tipul asta, cele mai nenorocite demersuri.”

http://bogdanstoica.ro/index.php/blogul/item/20810-fotografia-lui-aylan-teoria

Aș adăuga la categoria imagini iconice ce au făcut înconjurul lumii - imaginea copilului mort de foame, pe care un vultur așteaptă să-l mănânce. Fotograful a luat nșpe mii de premii. Nimeni nu și-a pus întrebarea ce a făcut pozarul după ce și-a tras poza: a lăsat copilul să fie mâncat ori ba? Un lucru e cert, niște super șmecheri au făcut un mare bizniz cu așa zisul ajutor pentru Africa...

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.