Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • Error loading component: com_menus, 1
  • Error loading component: com_menus, 1
A+ A A-
27 Oct
Voteaza acest articol
(41 voturi)

Raport militar devastator despre ospătarul izmană Gabriel Oprea...

Adevărata carieră a ospătarului izmenar, impostorul care a sfidat întreaga Armată română
(felicitări cadrelor militare ce au scos la iveală biografia autentică a abjectului Naș al lui Ponta)

G. Oprea: CV de general de carton cu 8 ani lipsa dintr-o cariera (teoretic) militara si mult prea obscura, plus multe alte semne de intrebare!

A ajuns și ofițer, fiind militar în termen - ca picolo inițial - la UM 2456 Batalionul de deservire a Direcției Gospodărie în DT2 - Drumul Taberii 7-9, Restaurantul Haiducul al MApN, și a fost trimis la Scoala militara pe baza unor pile de la CI, având școala vieții de șmecheraș de la CCA - restaurantul militar, unde trăgea cu urechea la mese în anii 78-80 ca ospătar la unul sau altul din generali.

Perioada: 1980 - 1983

Calificarea/diploma obţinută: Ofiter

Numele şi tipul instituţiei de învăţământ/furnizorului de formare: Scoala Militara de Ofiteri Activi "N. Balcescu" Sibiu, specializarea intendenta.

Nota: Aici apare arma intendenta, specializarea logistica - numai ca termenul "logistica" este inclus in terminologie abia dupa inceperea procedurilor de aderare la NATO, fiind trecut astfel in CV pt. a da mai bine la opinia publica.

Perioada: 1983 - 1990

Funcţia sau postul ocupat: Ofiter Economist

Numele şi adresa angajatorului: M.Ap.N.

Nota: Este imposibil sa fi fost ofiter-economist sau a facut o "manevra". Pt. a fi ofiter-economist, trebuia sa fi avut la baza formarii profesionale, studii economice (A.S.E.). Armata nu a format ofiteri-economisti decat dupa anul 1992, cand fostele scoli militare de ofiteri au fost transformate in institute militare (ulterior in academii). Ofiterii-economisti proveneau din absolventi ai
unor facultati civile de profil, activati ulterior in armata. Deci, in acea perioada G. Oprea a fost un simplu ofiter de intendenta, ocupand eventual cu "relatii" o functie de "ofiter-economist".

Perioada: 1985 - 1990
Calificarea/diploma obţinută: Jurist
Disciplinele principale studiate/competenţe profesionale dobândite: Stiinte Juridice/Drept
Numele şi tipul instituţiei de învăţământ/furnizorului de formare: Universitatea Bucuresti/Facultatea de drept.

Nota: Observam 3 lucruri: a avut "pile" - nu oricine primea aprobare in '85 sa urmeze o facultate civila, a absolvit practic o facultate de drept comunist (in '90 inca nu era schimbat nimic din programa de drept comunist, fiind eliminate de la predare doar pasajele cu citate din plenarele C.C. ale P.C.R. ), a urmat facultatea la F.F. - cunoscut fiind faptul ca o pregatire la F.F. este cu mult inferioara decat in cazul urmarii unei facultati la zi.

Perioada: 1990 - 1993
Funcţia sau postul ocupat: Ofiter de Justitie Militara
Nota: Tare faza! Abia termina dreptul la F.F. si in ziua a 2-a, este si numit jurist. Aici apare o intoxicare care sa dea bine la CV. Pt. opinia publica, denumirea "ofiter de justitie militara" conduce la ideea ca G. Oprea ar fost magistrat militar. In realitate, ofiter de justitie militara este si orice consilier juridic care lucreaza in armata.
Cum nimeni nu si-a aduce aminte ca G. Oprea sa fi fost magistrat, rezulta ca a fost un simplu consilier juridic. Bine ca nu a ajuns magistrat, altfel la stiinta lui cine stie cati militari nevinovati mai nenorocea si din cadrul celor in activitate, pe cei in rezerva "aranjandu-ne" oricum prin aportul adus la desfiintarea pensiilor militare dupa deschiderea acestui drept de pensie. In ceea ce priveste pe cei in rezerva, nici nu e de mirare cum a procedat, a aplicat si el ce a inteles din studiile de drept comunist absolvite la F.F. candva.
.
Perioada: 1993 - 2001. Funcţia sau postul ocupat: PAUZA.
PAUZA. PAUZA. PAUZA. PAUZA .PAUZA. PAUZA. PAUZA. PAUZA. PAUZA. PAUZA. PAUZA. PAUZA .PAUZA. PAUZA. PAUZA. MENOPAUZA. ANDROPAUZA. JENANT, G. OPREA!

Nota: In niciun CV nu gasim absolut nimic despre cei 8 ani. 2 variante plauzibile: si-a dat demisia din armata sau a fost dat afara din armata. Asadar, in 1993 dupa 13 ani de serviciu militar (3 scoala militara, plus 10 ca ofiter) G. Oprea si-a incheiat marea cariera militara cu gradul de capitan, deci ca ofiter inferior in cadrul trupelor "auxiliare". Acest fapt rezulta si de aici!

Anul: 1997
Calificarea/diploma obţinută: Absolvent al Colegiului National de Aparare.
Disciplinele principale studiate/competenţe profesionale dobândite: Curs Postuniversitar pe teme de Securitate Nationala.
Numele şi tipul instituţiei de învăţământ/furnizorului de formare: Colegiul National de Aparare.
.
Nota! La prima vedere, in CV se creeaza impresia ca ar fi urmat Colegiul National de Aparare (fosta A.Î.S.M.) in sensul perfectionarii ofiterilor de comanda si de stat major.
Nu este adevarat! Este vorba de fapt despre un simplu curs organizat la C.N.Ap. urmat in calitate de civil la Colegiul National de Aparare - curs urmat si de diverse alte starlete, popi, politicieni (inclusiv Elena Udrea), fara prezenta obligatorie. Alte detalii picante despre C.N.Ap. - aici!

Anul 2001 - Salt ilegal de la capitan la general-maior, cu sfidarea intregii armate.
Dupa 8 ani de la trecerea in rezerva cu gradul de capitan, G. Oprea este reactivat si nu oricum: cu gradul de general-maior. Si de justitie militara, desi activase numai 3 ani in domeniu. Pentru acest fapt este necesar un "spate" mult prea solid, si ceva la fel de mult trafic de influenta.
Pe de alta parte, avansarea s-a facut cu incalcarea unor prevederi din Ghidul Carierei Militare si din Legea nr. 80/1995 (Statutul Cadrelor Militare) - introduse in vigoare dupa stas NATO. Care erau aceste prevederi in anul 2001?
Sa nu mai fie ca in comunism cand cine avea pile putea fi avansat oricand si oricum, introducandu-se stagii minime in grad, astfel: sublocotenent/aspirant - 3 ani, pt. celelalte grade de la locotenent la lt.colonel/cpt. comandor - de 5 ani, de la colonel/comandor in sus - fara stagiu in grad.
Ori, G. Oprea a fost activat cu gradul de general-maior, sarind etapele maior si lt. colonel cu stagii minime in grad (5 ani fiecare), ceea ce este ilegal. De fapt, G. Oprea nici in gradul de capitan nu are stagiul minim obligatoriu, acesta fiind tot de 5 ani, iar G. Oprea a detinut respectivul grad 2 ani.
Pe de alta parte G. Oprea a sarit pur si simplu si peste gradele de colonel si general de brigada. Ultimele grade nu impun stagii minime, insa obligatoriu trebuie sa porti acele grade inainte de deveni general-maior.
Mai este un aspect.
G. Oprea reprezinta o sfidare a tuturor militarilor de cariera, cu precadere a fostilor sai colegi din anul 1993, care din cauza Ghidului Carierei Militare si a Legii nr. 80/1995 (Statutul Cadrelor Militare), nu puteau atinge gradul de colonel mai devreme de anul 2005.
Daramite de general-maior.

In concluzie, daca tot a fost sa fie activat, G. Oprea ar fi trebuit activat cu gradul de capitan, sa isi indeplineasca stagiile minime in gradele de capitan, maior si lt. colonel. Maxime puteau fi oricat - dupa merite si posibilitatile armatei de avansare.
Dupa care, prin 2005 ar fi putut fi avansat la gradul de colonel si abia dupa aceasta etapa putea sa i se atribuie primul grad de general, daca merita - desigur! Dar dupa moralitatea acestuia, este evident ca daca ar fi urmat o cale normala a carierei militare, G. Oprea nici acum nu ar fi depasit gradul de capitan.
.
Nota! Nu are legatura cu G. Oprea, dar poate fi relevant asupra unui aspect legat de reactivari si functii fictive. Candva in zona anilor '95-'97, undeva la o unitate militara din Romania s-a prezentat repartizat intr-o functie nou-inventata din zona "auxiliara", ca fiind reactivat, un ofiter oarecare. Cam atipic pt. armata dupa frizura cu zulufi, dar cu toate documentele in regula.
La vreo 3-4 ani de la intamplare, cu ocazia schimbarii statului de incadrare a unitatii, S.M.G. a descoperit ca individul nu era in evidenta de personal a S.M.G., si nici functia acestuia nu exista in statul unitatii din evidenta S.M.G. Nu era niciun spion. Pur si simplu, cineva din zona gri a armatei facuse o "manarie" penala sa il reactiveze pe individ, numai ca "manaria" a fost superficiala - dupa cum s-a dovedit cu ocazia schimbarii statelor de organizare. Precis nu a fost singurul caz.
.
Perioada 2001 - 2003. Dubii mari: ori general-maior de justitie activ, ori prefect, ori director la C.N.Ap.?

Funcţia sau postul ocupat: General-maior de justitie militara activ. In realitate, in perioada respectiva nu a avut nimic de-a face cu justitia. Din 2001 până în 2002, Gabriel Oprea a îndeplinit funcția de secretar de stat și președinte al Administrației Naționale a Rezervelor Statului.
Legat de Rezervele Statului, cunoscatorii stiu ca este o functie de capatuiala (de exemplu, la inundatii sau deszapeziri se pot smenui cantitati impresionante de combustibili, materiale de constructii etc. care trec in stocurile firmelor de partid, gratis. Aici intra si completarea stocurilor fara licitatii).
O prima mare problema! Dar intre anii 2001-2002 G. Oprea apare incadrat si ca director adjunct la C.N.Ap. De retinut: in 2002 a absolvit un curs la acel colegiu si Victor Ponta - in urma caruia a ajuns si el capitan, specializat in ce altceva decat in justitie militara - exact ca naşul lui.
Apare insa o problema si mai mare. Atat in CV de aici, cat si aici, cat si in altele - G. Oprea apare si ca ofiter activ si ca prefect intre anii 2002-2003! Un militar si activ si prefect? D.p.d.v. al Legii nr. 80/1995 (Statutul Cadrelor Militare) - este imposibil.
Prefectul este desemnat politic, iar militarii nu pot fi numiti in functii politice. Ce sa mai spunem, perioda 2001-2003 este extrem de dubioasa ca de altfel intreaga activitate si cariera a lui G. Oprea! Nu ramane decat sa admitem ca in 2003 iar a trecut rezerva.
In total: maxim 15 ani de serviciu militar, din care 3 scoala militara si maxim 12 ani de ofiter "auxiliar". Cu ultim grad militar in activitate de general-maior, grad la care militarii de cariera nu ajung nici dupa 30 de ani, iar cei mai multi niciodata!
.
Perioada 2004-2009.
.
General cu 4 stele dupa 15 ani de serviciu militar si acela prin zona gri a armatei. In lipsa transparentei, sursele si CV-urile dau nastere la confuzii. De exemplu, aici este precizat ca ar fi fost activat in 2001 cu gradul de colonel, nu de general-maior, iar in acest CV scrie negru pe alb ca a fost activat direct ca general-maior de justitie (general cu 2 stele).
Nu prea conteaza asa mult, la urma urmei e sfidator oricum si sa fii avansat colonel din capitan si sa fii avansat ulterior si cu 2 grade de general in nici 2 ani.
Aici este precizat ca a fost trecut in rezerva in 2003 cu gradul de general-maior, iar in anul 2008 a primit a 3-a stea (general-locotenent), in rezerva fiind.
La numai un an mai tarziu - in 2009, a luat si pe cea de-a 4-a stea (acordata de Basescu) si care este cea de general de armata. Ca la bazar!
Dupa maxim 15 ani de serviciu militar si in trupele auxiliare, si la numai 47 de ani varsta.
In conditiile in care Generalul Patton si-a primit a 4-a stea dupa participarea la 2 razboaie mondiale, la 60 de ani si dupa 36 de ani de serviciu militar, iar pe ultima abia dupa capitularea Berlinului.
.
Smecheria cu reactivarea
.
Presupunem ca in cei 8 ani cat a avut intrerupere in cariera, a lucrat pe undeva. In baza Legii nr. 164/2001 la noua trecere in rezerva din 2003, avea si drept la pensie militara (conditia: minim 20 ani vechime, din care minim 10 in armata). Intrucat a ramas in activitate numai 2 ani dupa reactivare, devine evident ca s-a reangajat numai sa poate trece din nou in rezerva. Deci a avut un scop precis, iar acesta nu putea fi decat acordarea dreptului la pensie militara si mai ales sa prinda ceva malai. Malaiul?
Conform O.U.G. nr. 1/1998 s-a ales (mai mult ca sigur ca "s-a dat" disponibilizat) si cu o plata compensatorie in valoarea a 20 de solde brute de general-maior (acordate pt. vechime mai mare de 15 ani). La care, in baza Legii nr. 138/1999, art. 31 (1) s-au mai adaugat inca 10 solde de general-maior ca ajutor neimpozabil. La care, in baza Legii nr. 138/1999, art. 31 (2) s-au mai adaugat inca 26 solde de general-maior [(diferenta intre 55 ani si 42 ani) x 2 solde]. Total: 56 de solde brute de general-maior. Se apropie
de suta de mii de euro, nu?

Cam atat despre naşul lui Ponta.
Mai departe ne vom ocupa de finul Ponta. Intrucat fata de militari, si ultimul este un escroc politic la fel ca primul! De fapt, ce ne mai mira? Se stie de cand lumea ca cine se aseamana se aduna!
.
Nota: Trupe "auxiliare" sunt considerate acele trupe in care posturile si functiile nu au nimic de-a face cu serviciul militar in sine, putand fi ocupate la fel de bine si de civili. De exemplu - posturile si functiile in justitia militara sau jurnalistica militara.
Astfel de posturi si functii "auxiliare" au fost inventate in armata romana de catre fosti nomenclaturisti in scopul asigurarii unui loc de munca propriilor odrasle si altor acoliti.
.
De ce nu se sesizează Justiția și DNA?

Deoarece - "În perioada 2000 – 2002, Gabriel Oprea a fost director adjunct al Colegiului Național de Apărare, iar vicepreședinte al Fundației Colegiului Național de Apărare și profesor asociat la catedra de Securitate Națională. Începând cu 2001 Gabriel Oprea a devenit profesor la Colegiul Național de Apărare, iar din 2002 conducător de doctorat la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.
Între anii 2003 – 2005, Gabriel Oprea a fost membru în Comisiile de Specialitate ale Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare - Comisia de Științe Militare, Ordine Publică și Siguranță Națională.
În prezent, Gabriel Oprea este profesor și conducător de doctorat la Academia Națională de Informații, unde activează din 2008".

Sunt și procurori care au urmat cursuri, masterate, doctorate la cele 2 institutii - nu doar Ponta sau Udrea! Iar metehnele celor 2 institutii sunt legate de plagiatul generalizat, de dat modul penal în care au trecut lucrări de absolvire/de master/de doctorat. E caracatita prea mare, iar Sistemul, în toate componentele sale, este putred de tot.
.
În ce privește raportarea lui Oprea la cadrele militare, cităm: ”acesta a contribuit esential la decimarea a cca. 26 500 de militari in rezerva/retragere, prin pretiosul sau aport adus la desfiintarea pensiilor militare in anul 2011. Oricat am incercat, nici in anii din urma nu am reusit sa regasim vreo circumstanta atenuanta privind atitudinea lui G. Oprea fata de cei 26 500 militari in rezerva/retragere, ani in care Gabriel Oprea ar fi avut sansa sa isi repare erorile politice ale trecutului.
Fiind bine cunoscut faptul ca numita Lege nr. 241/2013 care pretinde in titlu ca a reintregit pensiile celor 26 500 de militari in rezerva/retragere incepand cu una octombrie 2013, reprezinta in realitate o inselatorie legislativa de proportii care are drept consecinta pragmatica inghetarea/plafonarea/neindexarea/neactualizarea pensiilor militarilor in cauza, la multi pe toata durata vietii (finalul de ordin pragmatic fiind rediminuarea pensiilor prin metoda inghetarii acestora).”
Oprea tine atat de mut la militari si politisti incat le-a desfiintat pensiile militare cu mana lui in 2011, a aruncat zeci de mii prin tribunalele patriei, a diminuat pensiile la cel putin 26500 dintre acestia, in 2013 a inghetat pensiile acelorasi 26500, si a mai initiat si o lege a pensiilor militare care sare la modul aplicativ concret din schema pe toti cei carora le-a desfiintat pensiile militare in 2011.
.
în ce privește poveste accidentului: ”Politisti in activitate, militari in activitate din M.Ap.N. sau din S.P.P., solicita la vedere si fara fereala, demisia lui Gabriel Oprea. Or, ca acest lucru sa se intample, inseamna ca atat politistii, cat si pe militarii care il acuza deschis pe Gabriel Oprea sunt atat de iritati de circumstantele in care a decedat politistul Bogdan Cosmin Gigina, incat am
realizat si noi ca exista cel putin 2 motive pt. care acel accident nu ar fi trebuit sa se produca niciodata:

1]. Coloana de insotire a fost constituita ilegal, ministrii neavand dreptul la coloane de insotire, decat numai in situatii de urgenta. Nu avem cunostinta sa fi fost decretata vreo stare de urgenta in Romania. Pe de alta parte, diverse surse afirma ca urgenta ar fi fost in fapt o activitate de rutina, respectiv plecarea lui Gabriel Oprea de la restaurantul Excelsior de pe Știrbei Vodă,
unde obișnuiește să ia masa.
2]. Au fost incalcate procedurile uzitate in astfel de situatii, conform carora in conditii meteo nefavorabile (ploaie sau temperaturi mai mici de 10 grade) nu este permis sa existe motociclisti in cadul coloanelor de insotire, ci numai autoturisme.

Legate de aceste aspecte, diverse surse indica faptul ca Gabriel Oprea utiliza in mod curent coloanele oficiale, in situatii care nu aveau nicio legatura cu activitatatea de ministru. De exemplu, pt. deplasarea la sedintele de partid sau la meciurile de fotbal.

http://r-26500.blogspot.ro/2014/05/g-oprea-cv-de-general-de-carton-cu-8.html?m=1

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.