A+ A A-
01 Nov
Voteaza acest articol
(6 voturi)

viteza de propagare (mori Oprea)...

Avem o imagine a momentului de debut a incendiului.
Și o a doua, din lateral. Se observă distanța de la stalp la artificii. Puterea calorică a artifiiciilor alea, la capătul arderii, nu cred că ajungea pentru aprinderea acoperământului stâlpului - trebuie agent de igniție.

Avem și câteva mărturii.
Ziariștii fac speculații, asta-i meseria lor, și mai ales, asta cere fișa postului trebuie să se îndoiască de orice. Mai ales de concidențe. Și mai ales de dclarațiile oficialilor.
Și, în plus, de ceea ce toată lumea, habotnică adică idioată - ar putea zice fie că e voia lui Dumnezeu, fie lucrarea dracului, fie - agnosticii, la fel de idioți, ar numi ”accident”, neglijență, ghinion etc samd.
Foarte puțini dintre ziariștii din România au avut de-a face cu focul, cu explozii, cu moarte și crimă. Și cu criminali. Inclusiv criminali la scară mare. Mă număr printre ăia puținii. Fac apel și la ceilalți să-și arunce un ochi, aceia care au mai avut de-a face cu focul și cu pirotehnia și cu moartea.
Se știu ei.
.
Deci:
Ce agent de propagare se afla sus, pe tavan? și ce agent de combustie rapidă, cu viteza prafului de pușcă a încins în 30 de secunde întreaga suprastructură a decorului? de unde atâta sarcina termică, la o densitate redusă a buretelui de izolație fonică?
După cum se vede din prima imagine îmbrăcămintea de decor a stâlpului este aprinsă într-o mică proporție dar tavanul era deja tot în flăcări.
Inflamare cu degajare termică intensă.
Raza zonei de foc s-a alimentat cu un agent de igniție. Focarul tot pe tavan pare să se fi aflat -vapori de benzină, de toluen sau tiner, captivi pe tavan? de unde? Benzina pute.
Fenomenele ce se derulează în timpul unui incendiu, de regulă, sunt arderi normale, precedate de arderi lente. Arderile normale (uniforme), sunt caracterizare de progagarea arderii cu viteză relativ redusă (de la câţiva centimetri la un metru pe secundă).
Aici, din mărturii, rezultă că a avut loc o ardere rapidă, ca un fel de deflagraţie, un gen de ardere ce se propagă cu viteze foarte mari, subsonice (de ordinul zecilor de metri pe secundă) cu degajare mare şi instantanee de căldură; ba chiar se pare că a avut loc și un fel de detonaţie cu undă de șoc, adică o ardere ultrarapidă.
Nu am nicio încredere în experții ministerului de interne, aflat pe mâna lui Oprea, pincipalul beneficiar al cumplitei tragedii...întotdeauna se pune o întrebare simplă, când apare un dezastru, aparent din senin, pentru a desluși cât de senin e de fapt: Cui Prodest?
Ridic aceste întrebări colegilor din presă - cei care știu cum vine treaba cu astfel de povești, care au văzut ori auzit de nasoleli ce par incredibile ”publicului”.
și, adaug și asta, acum a apărut pe țeavă - rămâne de verificat:
.
"Așteaptă-te să se întâmple un dezastru, un accident, ceva cu mulți morți. Trebuie să acopere mizeria asta cumva."
Vorbele scrise mai sus au fost auzite de jurnalistul Andrei Manțog pe data de 29 octombrie 2015, cu o zi înaintea tragediei din clubul Colectiv, de la un funcționar din Guvern, a cărui identitate nu a fost dezvăluită.
Discuția venea în contextul demisiei lui Gabriel Oprea, cerută cu insistență de către opinia publică și presa independentă din România, după moartea polițistului din coloana lui oficială.
.
Cui prodest deci?

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.