A+ A A-
23 Nov
Voteaza acest articol
(1 Voteaza)

Morții Represiunii din iunie 90...morții împușcați și făcuți dispăruți

De ce de-abia acum, după 25 de ani, Miron Mitrea dă pe goarnă, despre cei împușcați pe 13-15 iunie? Am susținut mereu că autoritățile lui Ilici și Petre Roman, securiștii nenorociți aflați în slujba Moscovei, au ucis cu mult mai mulți oameni decât cei menționați în rapoartele oficiale.

Au fost furate din spitale registrele cu morți. Dar mărturii tot au rămas, am predat tot la Parchetul Militar.
Abia acum după 25 de ani procurorii admit că am avut dreptate și au introdus în Rechizitoriu cifra reală a morților peste o sută și ceva. Dintre care cel puțin un sfert împușcați. Eu însumi, împreună cu frate-miu am fotografiat în acele momente un total de vreo 12 împușcați, cu răni mai mult sau mai puțin grave, în diferite zone ale Capitalei.
Trei erau împușcați bine de tot, în cap sau în gât. Am făcut tir și știu că nu e ușor să tragi în ținte în mișcare, la cap, în condiții de vizibilitate proastă, fum și foc.
Și asupra mea și asupra fratelui meu și asupra unor colegi care de asemenea filmau și pozau, s-a tras, de sus, de pe clădiri. Și acum mai există o urmă de glonț pe un stâlp la Romarta, țin minte foarte bine ricoșeul, la zece centimetri de capul meu. Mă mișcam mereu cât mai neliniar, că altfel sigur eram ciuruit. Am scăpat cu viață a nu știu câta oară, la marele noroc, cu voia lui Dumnezeu. Toate negativele noastre au fost ciordite de așa zisul, contra-amiral Cico Dumitrescu, un infractor condamnat penal, pentru corupție, un jeg din agentura GRU, recrutat încă din școala militară.
Acum ar trebui adus la anchetă și Mitrea, un insider al Sistemului, susținut din spate din tinerețe și săltat de un cunoscut agent KGB, mentorul lui Cozmin Gușe și al lui Năstase. Același agent KGB a distrus și ziarul Ziua, devenit o problemă agasantă pentru Rusia, la un moment dat, datorită temei Basarabia în principal, susținută de ăla micu, cu acordul lui Nașu...
.
...”după ce am stat de vorbă şi cu unul dintre liderii noştri care asistase la începutul incendiului de la Poliţia Capitalei, am început să înţeleg adevărul în toată grozăvia lui.
Trebuie să spun că văzusem şi filmările făcute de secretarul general (n.r. – Nea Vlase, secretarul general al Sindicatului Şoferilor din România) în după-amiaza precedentă.(...)
Ceea ce era foarte grav pe acea filmare era uciderea cu sânge rece a doi bărbaţi tineri, în imediata apropiere a Ministerului de Interne.
Deşi filmarea era neprofesionistă se vedea cum doi oameni sunt împuşcaţi, la interval scurt de timp, cum cadavrele lor sunt luate rapid de la locul faptei şi duse într-o direcţie neunoscută.
Modul rapid şi organizat în care s-a intervenit pentru luarea cadavrelor, nu lăsa niciun dubiu asupra organizării minuţioase a acţiunii. Mai mult, pe bandă erau surprinşi şi criminalii.
Deşi filmaţi de departe, pe o clădire, cred că era o policlinică, dacă îmi amintesc bine, erau doi bărbaţi care se uitau în jos, la manifestanţi. Unul avea în mână un obiect care, în mod cert, era o puşcă.
Când au văzut că populaţia i-a descoperit, au dispărut. Am avut certitudinea că totul a fost regizat pentru a isteriza manifestanţii. Şi s-a reuşit, aceştia vandalizând clădirea Ministerului de Interne“, scrie Miron Mitrea, din pușcărie.

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.