A+ A A-
11 Dec
Voteaza acest articol
(1 Voteaza)

pastila de istorie (recentă) - Ilici și Colectiv

puțină lume știe legătura dintre Ion Iliescu și Clubul Colectiv, loc damnat, unde s-a mai vărsat sânge, chiar de către unchiul lui Iliescu.

Fabrica Pionierul, unde funcționa Colectiv, a fost condusă de unchiul lui Iliescu, criminal de meserie pe vremea lui Dej. Unchiul Eftimie Iliescu, fratele lui Alexandru Iliescu, tatăl lui Ilici, a fost ofiter de Securitate, kaghebist instruit în URSS și a participat la represiunea sângeroasă și holocaustul poporului român, în timpul lui Dej, fiind adjunctul criminalului Alexandru Drăghici, Ministru de Interne în aceea perioadă.
Dupa moartea lui Stalin, același Dej, l-a demis și l-a numit director la Fabrica de Încălțăminte, „Pionierul“. Clădirea apaținuse unui bulgar ucigaș de români, inclusiv prin ardere de vii, Nicola Prodanof, fugit din România în 1949. Unchiul lui Iliescu, ajuns director peste marea fabrică, alcoolic fiind, într-o altercație unde a aplicat metodele de la Securitate, l-a ucis pe șeful cantinei de la Pionierul. A fost arestat și condamnat la 17 ani inchisoare. Se pare că acolo si-a găsit și sfârșitul, așa cum s-ar cuveni și în cazul lui Ion Iliescu. Fosta fabrică Pionierul a ajuns acum în proprietatea unui consângean de-al lui Vladimir Tismăneanu, comilitionul lui Ilici Iliescu, și el semi consângean cu ăștia, via bunelul, Vasili Ivanovici, bolşevic evreu din Rusia.
.
În ce priveste incendiul pornit ”din senin”, poate își mai amintesc unii vechi golani ai Pieței Universității celebra interceptare a unui general de Poliție, din 13 iunie 1990 - ”ne dăm foc la autobuze cum s-a stabilit cu președintele”

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.