A+ A A-
10 Feb
Voteaza acest articol
(3 voturi)

Guvernul lui Ponta, avocatul intereselor maghiare. Dragnea, agent pe față al UDMR

Ieri, subordonatul direct al lui Dragnea Prefectul de Covasna, Dumitru Marinescu, a cerut reprezentanţilor instituţiilor deconcentrate să publice pe site-urile lor informaţiile de interes public şi în limba maghiară, "ca un gest pentru locuitorii judeţului Covasna", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Marinescu este o marionetă servilă care face totul ca să nu-i deranjeze pe extremiștii maghiari, ceva de genul prefectului de Harghita, Jean-Adrian Andrei, omul de casă al fostului deputat PSD de Harghita, Mircea Dușa, politruc de Ștefan Gheorghiu, vicepremier și șef peste MApN.
Simultan Ministerul Dezvoltării Regionale
și Administrației Publice, condus de celălalt vicepremier cu mare amor pentru unguri, Liviu Dragnea, a dat publicității proiectul de lege prin care urmează să fie stabilită metodologia de aprobare, arborare și folosire a steagurilor unităților administrativ teritoriale.
Chestiunea steagurilor este una fierbinte
și s-a lăsat cu oase rupte. Fostul prefect al județului Covasna, dr. Codrin Munteanu, a fost schimbat din funcția de prefect al județului Covasna de către Victor Ponta în luna ianuarie 2013 la presiunea UDMR tocmai pentru că a aplicat legea în Covasna, respectiv a solicitat instanței să-l oblige pe primarul din Ozun să dea jos steagul secuiesc de pe Primăria Ozun și și-a permis, în același timp să-i critice pe extremiștii maghiari care au vandalizat drapelul României. Ponta a dat astfel dovada că este un slugoi al iredentismului maghiar, a extremiștilor UDMR, ba mai mult, sancționându-l pe românul care a condamnat vandalizarea Drapelului României s-a așezat el însuși în același plan cu vandalii care au batjocorit simbolul românesc.
Dacă pentru drapelul românesc liderii PSD n-au niciun respect, în schimb pentru steagurile ungure
ști sunt plini de amor bengos. Un alt vector din PSD al iredentismului maghiar, Valeriu Zgonea, a afirmat anul trecut, că vrea ca așa zisul drapel secuiesc să fie arborat și în fața Parlamentului României. Asta după ce Curtea de Apel Târgu Mureș a anulat definitiv și irevocabil hotărârea Consiliului Județean Harghita, condus de UDMR-istul Borboly Csaba, prin care a fost adoptat drapelul județului Harghita deoarece că legislația românească nu permite existența unor drapele ale unităților administrativ-teritoriale.
Zgonea a răspuns dorin
ței celor de la Partidul Civic Maghiar care au solicitat în repetate rânduri ca drapelul secuiesc să fie arborat în/pe/la Parlamentul României. Drapelul județului Harghita și cel al județului Covasna sunt identice cu drapelul așa-zisului ținut secuiesc, un drapel inventat de către Consiliul Național Secuiesc, o organizație neînregistrată juridic în România și care militează pentru autonomia teritorială a maghiarilor, și despre care heraldistul Szekeres Attila, cel care a realizat toate stemele localităților din județele Covasna și Harghita (steme din care reprezentarea românilor lipsește) a afirmat deja că este de fapt o față de pernă și că el nu l-ar arbora.
Chestiunea nu este doar un debate fără obiect pe tema unor steaguri în vânt ci are o importantă conota
ție simbolică și practică. Neobositul Dan Tănasa, blogerul cu simț civic ce si-a asumat singur lupta pentru respectarea legalității de către iredentiștii maghiari avertizează: Proiectul lui Liviu Dragnea constituie un nou pas pentru oficializarea limbii maghiare ca limbă oficială de stat în Transilvania.
Potrivit acestui proiect de lege, unităţile administrativ teritoriale pot avea steaguri proprii ce pot fi arborate la sediile primăriilor, consiliilor judeţene precum şi la instituţiile publice aflate sub autoritatea, în subordinea, în coordonarea acestora.
Proiectul de lege prevede
și faptul că pe steagurile respective nu pot fi reproduse decât steme ale unităților administrativ teritoriale aprobate conform legii iar în unitățile administrativ teritoriale în care cetățenii aparținând minorităților naționale au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor, denumirea va fi trecută și în limba minorităților naționale respective. Cu alte cuvinte, aceste steaguri vor putea fi inscripționate și în limba maghiară.
Proiectul de lege ini
țiat de Liviu Dragnea este unul cu dedicație pentru UDMR și are menirea de a legifera arborarea steagului secuiesc pe clădirile publice ale statului român. În ultimii ani, pe fondul complicității tacite a clasei politice de la București, liderii extremiști maghiari au sfidat Constituția României și au arborat pe instituțiile publice steagul secuiesc, în condițiile în care cadrul legal din acest moment este foarte clar în privința interzicerii arborării acestor însemne pe clădirile publice.

Ipocrizia lui Ponta
și trădarea românilor din Covasna Harghita
Dragnea va oficializa arborarea steagului secuiesc și va face un nou pas către oficializarea limbii maghiare ca și limbă oficială de stat în județele din Transilvania controlate de UDMR, în condițiile în care aceste steaguri vor fi inscipționate și în limba maghiară. Liviu Dragnea rupe cadrul legal existent în acest moment și legiferează o ilegalitate pentru a asigura sprijnul UDMR pentru PSD. În data de 20 martie 2010, Victor Ponta, afirma la tribuna adunării Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, organizată la Toplița, că ”Ţinutul Secuiesc nu este în România, pentru că nu există Ţinutul Secuiesc”. (înregistrarea aici: http://www.youtube.com/watch?v=cWHl3WawU1Q)
În 24 aprilie 2013, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, opiniile lui Ponta erau cu totul altele. Îndemnat de un iredentist ungur să demareze discu
țiile cu liderii extremiștilor maghiari pentru a desena cadrul viitoarei autonomii teritoriale pe criterii etnice a maghiarilor din Covasna, Harghita și Mureș – Ponta declară, stupefiant, că va colabora strâns cu aceștia pentru a asigura o mai bună reprezentare a comunității maghiare și se arată deschis unei negocieri cu extremiștii moderați ai comunității maghiare din România, recte UDMR, pe subiectul autonomiei teritoriale pe criterii etnice a maghiarilor.
Niciun cuvin
țel despre discriminarea și epurarea etnică a românilor din Covasna și Harghita probată de sutele de documente și zecile de decizii ale CNCD – acțiuni juridice demarate de Dan Tănasă, ce demonstrează faptul că în Covasna și Harghita românii, nu secuii sunt cei discriminați și epurați etnic.

Victor Ponta, avocatul intereselor maghiare
Dragostea lui Ponta pentru UDMR este mai veche. Prin 2011 micul Titulescu afirma oximoronic că „Băsescu este nazist bol
șevic!“ deoarece “dezvoltă o strategie pentru divizarea comunității maghiare din România și slăbirea UDMR“. Ponta se afla atunci în vizită de lucru, în teritoriu, la Pitești, în fieful baronetului Nicolescu, alături de Nasty boy, cel care l-a propulsat din spate atâția ani. Dedicat ca de obicei, lui Traian Băsescu, veșnica să obsesie, Ponta s-a depășit atunci pe sine însuși, cu un discurs halucinant în care amesteca imprecația la adresa președintelui cu rudimente de „analiză ideologică “, de o stupiditate deconcertantă.
Ponta a
ținut să precizeze la Pitești că Băsescu vrea să destructureze UDMR, ceea ce ar face parte dintr-o „strategie împotriva României și a intereselor României, pentru a slăbi UDMR în așa fel încât să nu mai fie reprezentat în Parlament.” Din acest motiv, zicea Ponta, Băsescu ar avea în comun “valori bolșevice sau fasciste sau naziste, tot acolo “. Se validează pe deplin ideea că Ponta chiar credea că o strategie de eliminare a UDMR din Parlament - admițând că ar fi existat vreuna - ar fi o strategie împotriva intereselor României! Ponta de fapt era principalul avocat al UDMR, la vedere!
A
șadar, temerile lui Ponta că Băsescu ar putea „submina “UDMR reflectau pe de o parte pe deplin ecoul din umbră al bolșevicului Ion Iliescu, cel care a crescut paternal UDMR-ul la sânul său, dar pe de altă parte configurează profilul unui lider de partid - PSD - cu totul dedicat susținerii agregatului antiromânesc visceral al rețelei UDMR, ce a fost dintotdeauna aripa maghiară a FSN.
UDMR-ul, ca
și PRM-ul, a servit necontenit cartelului roșu, iar șobolanul rozaliu, Viorel Hrebenciuc, a fost principalul „negociator “cu colegii săi unguri, cărora le-a acordat până la sațietate tot ce le-au dorit mușchii lor, cu delegație direct de la Ion Iliescu.
Cu sau fără voie, gura idiotului adevăr grăie
ște. În opinia mea, fără voie, Ponta a devoalat substanța ideologică profund antiromânească a partidului său, în care a fost instalat pe scaun, pe post de maimuțoi, de către sinistrul criminal cu mâinile roșii de sânge de români, Tataia Ilici. Tot pe direcția satisfacerii pretențiilor maghiare iredentiste a acționat și Corlățean, alt briliant al Guvernării actuale, o guvernare de maimuțici ale lui Iliescu fondator al UDMR, care a adopat o așa zisă poziție - de tip capră - pentru extremismul maghiar, pentru secesesionismul și irededentismul promovate pe toate căile posibile, atât de liderii maghiari din România cât și de autoritățile de la Budapesta.
În data de 4 iunie 2013, premierul Victor Ponta s-a pronun
țat, „în nume propriu“, pentru recunoașterea independenței provinciei Kosovo, dând apă la moară secesioniștilor din Scoția, Catalonia, Flandra, Corsica, Italia, Taiwan sau Republica Turcă a Ciprului de Nord și, desigur, UDMR-ului și formațiunilor conexe. După care Titus Corlatean a anunțat că România, care deține președinția Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est (SEECP), va invita Kosovo la reuniunile SEECP, precizând ritos că „România a avut o poziție constructivă adoptată în ultimele luni de către actualul Guvern“.
Atitudinea penibilă a lui Titus Corlă
țean este de neexplicat în contextul în care se știe că reprezentarea României și asumarea pozițiilor oficiale ale țării noastre pe teme de politică internațională sunt atribute ale președinției, iar președintele României s-a exprimat deseori foarte clar pe tema nerecunoașterii regimului criminal din Kosovo care și-a arogat calitatea de stat mafiot independent, în pofida Rezoluției 1244 a Consiliului de Securitate, document ce garanta integritatea și suveranitatea Serbiei, ciuntită acum.
Amenin
țarea „modelului“ Kosovo este o temă predilectă a iredentiștilor maghiari iar așa zisul model este invocat din ce în ce mai frecvent de extremiștii maghiari dar și de oficiali ai Budapestei: „România nu va putea câștiga sufletește Transilvania – care, din acest punct de vedere, nu i-a aparținut niciodată, decât dacă îi va reda maghia­rimii, cea mai mare etnie minoritară din Europa, drepturile pe care să și le poată exercita liber. (...) Fără aceste drepturi, această țară nu ar putea fi reprezentată pe hartă ca stat unitar, în nici un caz. Dacă maghiarimea își va primi toate drepturile sale, dacă schimbarea compoziției etnice a zonelor locuite de maghiari și promisiunile false vor înceta, atunci România nu va avea un Kosovo, nu va fi amenințată de intenții de deznațio­nalizare“. (SYLVESZTER LAJOS, Fiecare stat are un Kosovo, „Haromsek“ nr. 2663/6.06.1999)
La capătul acestui semnal de alarmă a
ș mai adăuga unul, informarea locală primită pe diverse canale și surse ce precizează subțierea efectivelor militare românești din zona Ardealului, în contextul în care guvernul Orban strânge din ce în ce legăturile cu Rusia, promovând achiziționarea de tehnică militară – însoțită de „consilieri”. “The winter is coming”, e timpul să ne pregătim...

Sursa: http://www.curentul.ro/2014/index.php/2014021196622/Actualitate/Liviu-Dragnea-agentul-UDMR-din-Guvernul-Ponta.html

Pagina Facebook 'George Roncea':https://www.facebook.com/pages/George-Roncea/181944271871084

George Roncea

George Roncea

Email: roncea@yahoo.com

 

 

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.