Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
A+ A A-
25 Feb
Voteaza acest articol
(2 voturi)

Efectul Udrea asupra PMP: pleacă intelectualii vin penalii

A stârnit oleacă de vâlvă și agitație noul/vechi stil Udrea aplicat în așa zisa politica de dreapta, întruchipată vezi doamne de Partidul Mișcarea Populară.

Un Adrian Papahagi și-a dat demisia după primirea în partid, a unui elefant pe nume Marin Anton, despre care s-a scris câte ceva de interes în Curentul cu niște ani în urmă. “Afacerile necurate ale secretarului de stat Marin Anton”, așa se chema articolul. Și alții au aflat că personajul nu este preacurat, veste s-a întins și astfel a ajuns Papahagi să plece indignat din PMP la aflarea veștii că a devenit coleg cu Necuratul.

Papahagi n-a știut și de un alt nou coleg de-al său, achiziționat la pachet cu Anton, că probabil și-a fi facut harachiri. Filiala Giurgiu a PMP este condusă de Nicu Ştefan, fost şef al gărzii SPP a dlui prim-ministru Nicolae Văcăroiu, 1992-1996), fost membru PDL În 2012 s-a mutat la UNPR, din partea căreia a candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Giurgiu. S-a transferat apoi la PNL, pentru că acum să ajungă liderul filialei PMP Giurgiu. Are dosar penal, la Parchetul Constanta, pentru falsificarea unor acte publice acuzat că a scăpat ilegal de impozitul pentru vilă.

Citez din Știrile ProTV: Colonelul a falsificat semnătura primarului din Agigea pentru a scăpa de impozitele restante acumulate pentru o vilă ridicată chiar pe malul mării, lângă Eforie. Datoriile se ridicau la 250.000 de lei, aproape cât valora casă. Falsul reclamat de autorităţile din Agigea a produs un gol de peste 250.000 de lei în visteria locală. Banii reprezintau impozitele pe care firma admistrata de Nicu Ştefan, fost colonel SPP şi actual lider PNL Giurgiu, ar trebui să le achite din 2005 pentru o vilă. Amplasată pe malul mării, vila a fost vândută la preţul unui apartament, adică 76.000 de euro, exact în ziua în care fostul ofiţer SPP, administratorul firmei care deţine imobilul, a fost înştiinţat că are de plătit peste 200.000 de lei Primăriei din Agigea. Edilul susţine că după falsificarea documentelor, casa a fost înstrăinata la un preţ mult sub preţul pieţei.

Cristian Cârjaliu, primar Agigea a afirmat: "Aceasta este semnătura mea, aici este contractul de vânzare-cumpărare. Ceea ce nu a avut în calcul falsificatorul este că eu întotdeauna folosesc cerneala roşie, care are o anumită componenta, cu un anumit stilou, tocmai pentru a evita aceste falsuri".

Nicu Ştefan, a scăpat de vreun deranj exagerat din pricina asta și era cât p-aci să ajungă prefectul județului. Cu un spate ca Anton, avea șanse serioase. Puțină lume știe cât de greuceanu este acest Anton la bază.

PMP – partid de poșetă

Elena Udrea se pare că știe cel mai bine. Iată discursul ei înlăcrimat la primirea lui Anton în PMP: “Elena Udrea - 20 februarie. Am participat astăzi la Giurgiu la oficializarea intrării în partid a deputatului Marin Anton. E o mişcare care arată că există oameni de bună-credinţă în România, care sunt dispuşi să renunţe la beneficiile aduse de Putere pentru a se alătura unui proiect politic în ale cărui valori şi principii cred.

E o nouă dovadă că Partidul Mişcarea Populară reprezintă o alternativă puternică la actualul establishment politic. În momentul în care există oameni care sunt dispuşi să renunţe la Putere pentru a veni la un partid de Opoziţie, de bună seamă cred în capacitatea acestuia de a progresa şi de a deveni principala forţă politică a ţării. Adeziunea domnului Anton la Mişcarea Populară reprezintă un mare plus pentru noi datorită experienţei politice pe care acesta o are, dar şi datorită legăturii extrem de puternice cu judeţul Giurgiu. Să nu uităm că Marin Anton este deputatul care a luat cele mai multe voturi la nivel naţional – peste 26.500 la alegerile din decembrie 2012.

Sunt convinsă că timpul va face ca Mişcarea Populară să devină o forţă politică puternică în Giurgiu şi am încredere că alegerile europarlamentare vor fi un prim pas în acest sens.”

Duduia a uita să precizeze că Anton era la USL când s-a ales cu paleașca de voturi. Un mic amănunt nesemnificativ, față de alte amănunte despre Anton, mai cunoscut pentru recenta sa inițiativă a unei legi prin care să se închidă supermarketurile în weekend, în beneficiul său personal.

Încrengătura securisto-militieneasca din care face parte Anton i-a prilejuit şi asocierea cu unul dintre cei mai influenţi oameni din fotbalul românesc, miliţianul Cristian Borcea, acţionar al clubului FC Dinamo. Cei doi sunt strâns legaţi în domeniul imobiliar şi au înfiinţat împreună societatea “Evo Sport” SRL, al cărei principal obiect de activitate este dezvoltarea şi promovarea imobiliară. Anton deţine 33% din procente, în timp ce partenerul său, Cristian Borcea, are 34% din acţiuni. Societatea imobiliară este administrată de finul patronului de la Dinamo, fostul fotbalist Denis Şerban, care deţine şi 33% din acţiunile “Evo Sport”.

Crescut la curtea lui Gelu Tofan, ca manager la Uzina de anvelope Danubiana din Popeşti Leordeni şi ca vicepreşedinte la Tofan Grup, Marin Anton este un cunoscut afacerist giurgiuvean şi membru al unui grup de interese din care fac parte, printre alţii, fraţii Marian şi Octavian Iancu, Constantin Mărgărit şi Ovidiu Tender. Are o avere uriaşă compusă din peste două milioane de metri pătraţi de teren, trei apartamente, două vile, două case de vacanţă, două BMW (M6), tablouri şi bijuterii de peste 250.000 de euro, peste 1,7 milioane de lei în conturi, acţiuni la 12 societăţi comerciale etc, etc.

A fost plasat, în 2000, în Parlamentul Romåniei, ca deputat PNL, a fost un sponsor al acestui partid, iar apoi a trecut la PLD şi, de acolo, a intrat în PDL. În trecutul lui apropiat există urme concrete ale traficului de influenţă practicat, înclusiv în Parlamentul Romåniei, pentru firmele şi afacerile pe care le-a controlat, există interpelări şi luări de poziţie ca deputat în favoarea propriilor firme. După intrarea în Parlament, Marin Anton a reprezentat, în continuare, şi interesele grupului Tofan, fie singur, fie alături de Paul Ivaşcu, fost director general la Divizia Achiziţii a Tofan Grup. Misiunea cea mai importantă a lui Marin Anton a fost, de departe, preluarea manageriatului Rafo Oneşti, precum şi a combinatului de cauciuc Carom Oneşti, o fabrică extrem de utilă grupului Tofan. El a condus rafinăria din Oneşti pånă în 2007,și a devenit preşedintele PDL Giurgiu. Cu bani proveniţi din fonduri europene, deversaţi la tescherea prin influenţa politică a soţului, Elena Anton a devenit unul dintre principalii jucători de pe piaţa agricolă din judeţul Giurgiu, fiind acţionara la mai multe societăţi comerciale. Iar povestea se poate întinde pe multe pagini...

"Politică, nu etică!" - Cristian Preda

Față de agitațiunea din mediile intelectuale și ca reacție la plecarea lui Papahagi, Cristian Preda i-a adresat acestuia o clamoroasă scrisoare publică. Răvașul este o mostră de cinism și prostie cum rar s-a mai văzut în spațiul public. Citez: ” Regret decizia lui Adrian Papahagi de a abandona politica partizană și de a se consacra doar Fundației Mișcarea Populară. Pentru ziare.com, am explicat că nu există doar îngeri în politică. Ar fi trebuit să spun că nu există niciodată îngeri în politică. Iar partide de intelectuali au mai încercat în politica de la noi și Nicolae Manolescu (PAC), și Cosmin Alexandru (URR) și Mihail Neamţu (NR). Au fost marginale. Vor fi marginale. În politica democratică, trebuie să cauți ca, într-o zi., să ai majoritate sau să fii parte a unei majorități. Iar intelectualii, îngerii, impecabilii nu au fost niciodată o majoritate. O majoritate e întotdeauna diversă, nu e reproducerea unui portret. Politică, nu etică! – De asta are nevoie clasa de mijloc din România, pentru a fi cu adevărat reprezentată. Vino înapoi, Adrian!”

Același Preda scria acum vreo doi ani, pe teme etice: “Dar de ce procedează liderii USL astfel?”, se poate întreba orice om de bună credință. Răspunsul e la îndemână: fiindcă nu le pasă de etică politică din democrații.”

Ce caraghioslâc, câtă ipocrizie, câtă impostură...

Am uitat să pomenesc și de o altă nouă achiziţie a circului PMP, consilierul local Edmond Talmaceanu, celebrul dansator...specialist în mișcările lui Michael Jackson, dacă vă mai amintiți. Cu asemenea specimene politice, PMP, ghidat de Elena Udrea, are șanse mari să iasă pe ușa din dos a politicii mai repede decât preconizau chiar și adversarii. Iar Udrea va reveni astfel la prima sa dragoste, dragostea pentru studenți (nu vă gândiți la altceva, este mega profesoară de chestii grele de tot, geopulitica Mării Negre de exemplu)...

Sursa: http://www.curentul.ro/2014/index.php/2014022697389/Actualitate/Efectul-Udrea-asupra-PMP-pleaca-intelectualii-vin-penalii.html

Pagina Facebook 'George Roncea':https://www.facebook.com/pages/George-Roncea/181944271871084

George Roncea

George Roncea

Email: roncea@yahoo.com

 

 

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.