Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
A+ A A-
12 Mar
Voteaza acest articol
(2 voturi)

Udrea a luat-o razna, pe urmele lui Zgonea, colegul lui Mihai Viteazul

Te cutremuri când vezi cine a ajuns să fie cel de-al treilea om în stat. Un Zgonea, strungar la bază, repetent de trei ori – adică l-a întrecut pe Crin Antonescu cel care ocupa până de curând scaunul de sef al Senatului. Crin a fost repetent doar de două ori, Zgonea e mai tare.  Plus că e si coleg cu Mihai Viteazul.

Acum este rândul lui Zgonea să fie întrecut – în penibil – de emula sa, Elena Udrea. Si-a făcut si ea un filmulet, la rivalitate cu Zgonea. După ce acesta s-a filmat si a pus pe facebook savuroasa productie în care îl vestejea pe Crin Antonescu a devenit aproape celebru. Lumea s-a tăvălit de râs. Moaca de pachiderm si gesturile căznite prin care Zgonea încerca să-l imite pe Dan Puric, faimosul mim, au stîrnit atâta ilaritate încât nu este exclus ca Zgonea să fie invitat să joace în vreo comedie horor, cu cretini.

Ofticată pe succesul lui Zgonea, la concurentă maximă, Udrea si-a făcut si ea un filmulet. În care la fel de căznită ca si Zgonea se ia de Ponta că e câh. Acelasi Ponta, fostul ei angajat de la firmă, pe vremea când cocosul încă nu fugise din poiată cu altă găină, mai tinerică si mai titrată. La vremea aceea Ponta era foarte bun însă acum Udrea îl bălăcăreste pentru că face nu stiu ce la pompe. Nici nu mai contează ce naiba o fi făcând Ponta la pompe, mesajul pe care a vrut ea să-l transmită s-a pierdut de tot deoarece a stârnit mult mai multă rumoare succesiunea gesturilor ciudate pe care le face Udrea.

Clipul lui Udrea are 30 de secunde, însă nu a putut memora un text, cum s-a străduit de exemplu Zgonea, care a reusit să bâguie câte ceva totusi, poticnit si vai de el, dar e scuzabil clipul său a durat dublu. Avea multe de spus despre Antonescu.

Udrea probabil că ar avea si ea multe de spus despre Ponta, însă din motive doar de ea stiute în loc să povestească chestii interesante din trecut, se concentrează pe pompe în timp ce agită din mâini cu degetele contorsionate într-un mod cu totul straniu.


Măscăricii din Parlamentul României

Zice cam asa, la debutul clipului: pe 15 martie guvernul te vrea tăcut – si, în contratimp, artistic crede ea, face un gest cu un degetut la care se vede unghiuta telescopică vopsită rosu, prin dreptul gurii, într-o miscare similară cu gestul mafiotilor din filmele americane care indică astfel că urmează să ia gâtul cuiva.  Brr, rămăi cumva socat, am revăzut de două ori secventa, te ia cu fiori. Aspră duduia, fermă, e durere. Asa i-o fi spus ei consilierul de imagine că ar trebui sa fie, dacă tot a luat sefia Miscării Populare. A iesit cu totul altceva din performance-ul duduitei ce seamănă mai degrabă cu o toapă protăpită ridicol în fata oglinzii la primul ei selfie, dând din mâni ca o păpusică dezarticulată.

Actoria este totusi o meserie, iar miscarea scenică nu este doar un talent mostenit, se mai si învată, de asemenea. Cineva a făcut misto rău de tot de Udrea, lăsând-o să se facă de râs în felul ăsta. Stîngăcia, schimonoseala, bălbăiala, caraghioslâcul într-un cuvânt caracterizează prestatia ambilor actori de stand up comedy care au performat atât de ridicol încât nici nu stii dacă să râzi de ei. E ca si când ai râde de niste handicapati. Te cuprinde un fel de jenă, gândindu-te că esti reprezentat de asfel de specimene. Care mai de care mai „cult”, mai „inteligent”, mai „actor”. Zici că s-au apucat cu totii de studiat actorie după metoda Stanislavski, pe urmele lui de Niro.

Nu doar ambitiile artistice actoricesti îi rod pe cei doi măscărici.Udrea are si ambât cultural. A postat cu ceva vreme în urmă si alte gogomănii pe contul ei de feisbuk, niste asa zise consideratiuni culturale, despre Nichifor Crainic, aducându-si probabil aminte că nu este doar parlamentar ci si cadru universitar, specialistă în geopolitică si geostrategie, în Marea Neagră, Caucaz, Eufrat, Sarm al Seick  - ca să cităm doar repere majore geografice, dar si o suculentă cunoscătoare a dedesupturilor operelor unor somităti de calibru, cum ar fi un Mackinder, Haushofer, Carl Schmitt, Simion Mehedinti, George Brătianu, Giani Versace, Jean Paul Gaultier.

Elena Udrea l-a calificat pe ilustrul teolog si intelectual român drept colaborator al Securitătii, asta desi Crainic a zăcut vreo 15 ani în temnitele bolsevice, si ca seria etichetărilor infamante să fie completă, de undeva din putu’ gândirii parlamentare a mai zis si că fostul detinut politic ar fi fost si legionar si antisemit.

Intromisionarea dolofanei experte în geopolitică în teme academice atât de sensibile a plecat de la o postare anterioară a acesteia în care cita din Nichifor Crainic următoarele: „A fi nationalist în România, adică a-ti închina viata ridicării neamului si tării tale, însemnează a te aşeza pe un pisc în bătaia tuturor furtunilor urii si a trăznetelor răzbunării. Nimic nu e mai urâtă, nimic mai prigonită si mai lovită decât dragostea supremă de românism." Nichifor Crainic.

Parcă pentru a confirma pe deplin autenticitatea citatului, la scurtă vreme Udrea a anuntat cumva triumfătoare că se dezice de autorul citatul si implicit de continutul mesajului său, deoarece Dan Voiculescu, măsliniu ca si ea de origine, turnător cu patalama, si tâsnit ca si ea în politică din anticamera PSD, a mustrat-o în Jurnalul său că îl apreciază pe „legionarul“ Nichifor Crainic. Cum e turcul si pistolul, zice un proverb românesc. Imediat după articolul din Jurnalul National, inepta duduie postează un alt comentariu ce musteste de inteligentă, în care îl porcăieste pe academicianul si marele gânditor al Ortodoxiei Nichifor Crainic cum a stiut ea mai bine, adică pe la spate.

Nichifor Crainic, un martir chinuit în puscariile comuniste nu mai este în viată ca să se apere. Există însă suficiente date si mărturii avizate care probează că acesta nu a fost nici legionar nici antisemit, un gen de etichetă aruncată la plesneală de comunistii evrei asupra oricui le era neconvenabil. Nicăieri nu există vreo probă sau măcar suspiciune la adresa lui Nichifor Crainic că ar fi fost agent, colaborator al Securitătii, chestie care, pasămite, o zguduie enorm pe duduia Udrea. Lansarea pe teme istorice si culturale preocupă intens clasa politică ineptă, formată din strungari, chelneri, bisnitari, excroci.

Întrecere în penibil între Udrea si Zgonea

Zgonea a performat si el pe teme istorice. "Eu sunt din oraşul lui Mihai Viteazul. Dacă ei vor să ridice acolo steagul cu care au plecat cu colegul meu, Mihai Viteazul, acum câteva sute de ani să cucerească nişte drepturi împotriva ungurilor, pe mine nu mă deranjează. Mihai Viteazu NU este oltean ; el a fost Ban al Craiovei.. Asa cum, de exemplu, Geoana nu este dabulean. De fapt, Mihai Viteazu, din tata necunoscut, are mama de origine greaca (Teodora Cantacuzino, sora cu Iane Cantacuzino, care a fost si el ban al Craiovei). Zgonea a dat din el seria asta de tâmpenii străduindu-se de fapt să-i umecteze pe colegii săi dragi de la UDMR si pe secuii care au arborat un steag secuiesc la Baraolt.

Nu este prima oară când Zgonea se bagă în seamă pe teme de acest tip, ceea ce îl califă drept un vector de frunte al iredentismului maghiar. Anul trecut, Valeriu Zgonea, a afirmat, că vrea ca asa zisul drapel secuiesc să fie arborat si în fata Parlamentului României. Asta după ce Curtea de Apel Târgu Mures a anulat definitiv si irevocabil hotărârea Consiliului Judetean Harghita, condus de UDMR-istul Borboly Csaba, prin care a fost adoptat drapelul judetului Harghita deoarece legislatia românească nu permite existenta unor drapele ale unitătilor administrativ-teritoriale.

Zgonea a răspuns atunci servil dorintei celor de la Partidul Civic Maghiar care au solicitat în repetate rânduri ca drapelul secuiesc să fie arborat în/pe/la Parlamentul României. Drapelul judetului Harghita si cel al judetului Covasna sunt identice cu drapelul asa-zisului tinut secuiesc, un drapel inventat de către Consiliul National Secuiesc, o organizatie neînregistrată juridic în România si care militează pentru autonomia teritorială a maghiarilor, si despre care heraldistul Szekeres Attila, cel care a realizat toate stemele localitătilor din judetele Covasna si Harghita (steme din care reprezentarea românilor lipseste) a afirmat deja că este de fapt o fată de pernă si că el nu l-ar arbora.

Ar fi frumos un clip cu cei doi actori de stand up comedy, Udrea si Zgonea fată în fată, eventual amândoi cu câte o fată de pernă pe fată, ca să nu ni se facă rău de râs când receptăm intensitatea expresivitătii tălâmbe a celor doi colegi de Parlament, cu vocatie scenică atât de elansată si penibilă totodată.

Sursa: http://www.curentul.ro/2014/index.php/2014031398224/Actualitate/Udrea-a-luat-o-pe-urmele-lui-Zgonea-colegul-lui-Mihai-Viteazul.html

Pagina Facebook 'George Roncea':https://www.facebook.com/pages/George-Roncea/181944271871084

George Roncea

George Roncea

Email: roncea@yahoo.com

 

 

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.