Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
A+ A A-
06 Feb
Voteaza acest articol
(1 Voteaza)

Sfantul inchisorilor,Valeriu Gafencu, batjocorit de Guvernul Ponta

Guvernul USL, printr-o instituţie din subordinea directă a primului ministru, Victor Viorel Ponta Naumovici, cere unei autorităţi locale – Primăria Târgu Ocna, prin adresa Nr. 600/8.11.2012, retragerea titlului de cetățean de onoare, acordat de către Consiliul Local Târgu Ocna fostului deținut politic Valeriu Gafencu, un personaj cu totul aparte, considerat de către istoricii care au studiat regimul totalitar din România drept una dintre cele mai emblematice figuri ale istoriei întemniţaţilor politici din ţară şi nu numai.

Prin Hotărârea nr. 17 din data de 10.02.2009, Consiliul Local al oraşului Târgu Ocna, Judeţul Bacău, a acordat titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Târgu Ocna, post mortem, lui Valeriu Gafencu, sfântul închisorilor comuniste.Nicolae Steinhardt, evreu creştinat în închisoare şi devenit monah la mănăstirea Rohia îl denumeşte pe martirul Valeriu Gafencu, drept “Sfânt al închisorilor” (în cartea “Jurnalul Fericirii”). În data de 24 ianuarie 2013 s-au împlinit 92 de ani de la naşterea lui Valeriu Gafencu iar în data de 16 februarie 2013, este comemorat la Târgu Ocna printr-un parastas săvârşit la Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena şi închinarea la Troiţa ridicată în cimitirul unde au fost îngropate cele peste 120 de victime ale comunismului căzute în temniţă din Târgu Ocnă. Ca în fiecare an, manifestarea este sprijinită de Asociaţia Prezent, de familia lui Valeriu Gafencu şi de foştii deţinuţi politici care au împărtăşit acelaşi crez românesc.
În semn de maximă batjocură faţă de comemorarea fostului deţinut politic, martir al poporului român, acum, Guvernul Ponta vrea să-i desfiinţeze memoria sfântului închisorilor ucis de bestiile bolşevice şi cere primăriei anularea hotărârii din 2009. Într-o adresă emisă de organul orwelian al lui Ponta se cere primarului oraşului Tg. Ocna, Ştefan Şilochi, să i se retragă calitatea de cetăţean de onoare al oraşului Târgu Ocna sfântului închisorilor comuniste. Se invoca Legea nr 51/1991 privind siguranţa naţională şi se pretinde că Valeriu Gafencu ar fi fost condamnat în 1941 (elev la vremea aceea!) pentru “activitate într-o organizaţie fascistă”.
Documentul ce poarta antetul Guvernului României reprezintă o mostră de sofism tembel şi inepţie cum rar s-a văzut. Selectam doar câteva pasaje pentru a înţelege toată lumea ce logică strâmbă guvernează în România. “Având în vedere că Valeriu Gafencu a fost membru al unei organizaţii fasciste, fapt pentru care a fost condamnat de două ori de către statul român şi faptul că nu a fost condamnat la închisoare de către regimul comunist, considerăm că acordarea titlului de cetăţean de onoare reprezintă recunoaşterea şi încurajarea morală a imaginii unei persoane care a militat pentru valori şi principii incompatibile cu valorile democraţiei”.

Şeful Institutului Wiesel, el însuşi evreu, susţine sentinţele regimul Antonescu
Alexandru Florian, evreul care conduce institutul lui Ponta, urmaş al unui komisar bolşevic, Radu Florian, se asociază unei sentinţe militare ordonate de mareşalul Antonescu, ba mai mult o şi aprobă, iar în altă parte a stupefiantului document susţine că Valeriu Gafencu nu a fost condamnat de regimul comunist, instalat (şi) de tatăl său Radu Florian, ci că a stat prin puşcarii aşa, de capul său, că nu avea ce face pe-acasă.
Culmea, Valeriu Gafencu a sfârşit în puşcărie salvându-i viaţa unui evreu, Richard Wurbrand. Grav bolnav, Valeriu Gafencu a cedat colegului său de suferinţă medicamentele care-i puteau salva viaţa. Cităm din mărturiile celor care i-au fost colegi de puşcărie lui Valeriu Gafencu: ”un deţinut al lagărului Tg Ocna, Victor Leonida Stratan, care-l iubea şi-l admira pe Valeriu Gafencu, a obţinut printr-o intervenţie specială de la familie un pachet cu streptomicină. Deoarece starea lui era ceva mai bună, a venit cu medicamentele la Valeriu, fericit că îi poate salva viaţa. Acesta le-a primit, dar a doua zi l-a înştiinţat pe Stratan că a hotărât să le dăruiască pastorului Wurmbrand, spunând că salvarea lui ar însemna mult pentru dezvoltarea creştinătăţii, fiind o personalitate recunoscută, cu relaţii internaţionale şi o mare putere de influenţă. Deşi Stratan s-a supărat, medicamentele au fost folosite de pastorul Wurmbrand, a cărui viaţă a fost astfel salvată prin devotamentul şi jertfă de sine a studentului Valeriu Gafencu”.
Sacrificiul suprem al creştinului în beneficiul unui evreu este batjocorit de un alt evreu, urmaş al unui agent al unui regim criminal, că asta a fost tatăl lui Alexandru Florian, actualul amploaiat al lui Victor Ponta.
Atâta ipocrizie şi cinism n-am mai întâlnit niciodată. Acelaşi Alexadru Florian spumegă la adresa mareşalului Antonescu, despre care susţine de asemenea că a fost condamnat de către autorităţile statului român de “crime de război” – deşi cei care l-au ucis pe Antonescu erau sovietici şi komisari din stirpea tatălui său. Ba îi convine ba nu-i convine Antonescu, acestui penibil apologet al logicii şchioape.

Solicitarea adresată de Guvernul Ponta autorităţilor locale din Tg. Ocna este nulă de drept
A aşeza însă efigia statului român, a Guvernului României pe un text de asemenea stupiditate şi rea voinţa este însă cu atât mai grav cu cât induce şi ameninţări la adresa autorităţilor locale. Adresă a fost transmisă Primăriei Târgu Ocna de Institutul Na
țional pentru Studiul Holocaustului în România “Ellie Wiesel”, instituţie guvernamentală care prin OUG nr. 16/08.05.2012 a fost trecută în subordinea directă a lui Victor Viorel Ponta. Până la această dată prin hotărârea nr.902 din 4 august 2005 semnată de premierul Tariceanu Institutul era desemnat drept instituţie publică cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Culturii şi Cultelor.
Ponta şi-a subordonat anul trecut Institutul Holocaustului iar acum institutul este finanţat din subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. În vara lui 2012, o altă hotărâre de guvern a conferit institutului atribuţia legală de a propune parlamentului legi sau modificări ale legislaţiei existente.
Conform Notei de Fundamentare la Hotărârea Guvernului nr. 563/2012 privind unele măsuri pentru organizarea Ministerului Culturii
și Patrimoniului Național și a Secretariatului de Stat pentru Culte – “Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”, instituţie publică finanţată din venituri proprii şi din subvenţii acordate de la bugetul de stat, aflată în subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, trece în coordonarea primului-ministru, printr-un consilier de stat, potrivit dispoziţiilor art. VII pct.3 din OuG nr. 16/2012.”
Aşadar directorul institutului, Alexandru Florian, odrasla unui cunoscut şi odios ticălos bolşevic apropiat de Ion Ilici Iliescu, criminalul cu mâinile roşii de sânge, are rang de înalt funcţionar guvernamental iar martirul închisorilor comuniste, Valeriu Gafencu, nu mai are dreptul nici măcar la pomenire. Foarte instructiv debutul activităţii acestui guvern interesant, care sprijină aberaţiile propagandei homosexuale şi pedofile, chestiune despre care am scris zilele trecute.
Însă păduchioşii funcţionari guvernamentali care au adresat primăriei Târgu Ocna cererea abominabilă habar n-au de lege. Consiliul Local conferă titlurile de cetăţean de onoare şi tot acesta poate stabili condiţiile în care se poate retrage, în conformitate cu art. 36 alin. 8 din Legea 215/2001. Degeaba se cere primăriei să retragă titlul, fiindcă oricum nu poate să o facă.
Primarul nu conduce şedinţele, doar le convoacă; şedinţele sunt conduse de un consilier local ales ca preşedinte de şedinţa pt maxim 3 luni; cât despre propunerea venită din partea Guvernului şi a Institutului subordonat Ellie Wiesel, aceasta chiar dacă exista e doar facultativa, adică Consiliul Local nu e obligat să ţină cont de ea.
Prin urmare nu numai că este abuziva şi neîntemeiata solicitarea retragerea titlului de cetă
țean de onoare, acordat de către Consiliul Local Târgu Ocna fostului deținut politic Valeriu Gafencu, ci şi idioată.

Reacţia foştilor deţinuţi politici în frunte cu arhimandritul Justin Parvu
Replica societăţii civile, a organizaţiilor foştilor deţinuţi politici, în frunte cu părintele Justin Parvu de la mănăstirea Petru Voda faţă de actul de demenţă al funcţionarilor orwellieni ai Guvernului Ponta a venit neîntârziat. Un mare număr de foşti deţinuţi politici şi organizaţii ale memoriei lagărelor comuniste au protestat public. În petiţie se arata următoarele:
“(...) Apartenen
ța lui Valeriu Gafencu la Frățiile de Cruce și Mișcarea Legionară nu poate fi considerată ca apartenență la organizații fasciste în primul rând datorită neacceptării de către aceste organizații a definirii lor ca fasciste, În plus, este de notorietate faptul că Tribunalul de la Nurnberg, instanță penală internațională care a judecat crimele de război și crimele împotriva umanității comise de Țările aderente ale Axei Berlin-Roma și colaboratorii acestora, a scos de sub orice acuzare încă din timpul anchetei preliminare Mișcarea Legionară. Unul din argumentele autorităților penale internaţionale de exonerare a Mișcării legionare de participare la crime împotriva umanității, a fost tocmai acela că, între 1941 și 1944, legionarii refugiați în Reich au fost deținuți în lagărele naziste ca prizonieri politici, alături de alte categorii aflate în dizgrația hitleriștilor, precum evreii, polonezi ș.a..
Faptul că Mi
șcarea Legionară nu a avut un caracter fascist a fost confirmat și după 1990 de mai multe instanțe românești care au acordat foștilor deținuți politici condamnați pentru activitate legionară drepturile cuvenite conform DL 118/1990.
Faptul că Valeriu Gafencu “nu a fost niciodată condamnat la închisoare de către regimul comunist”, a
șa cum se exprimă reprezentanții Guvernului Ponta, nu îi poate anula acestuia nici statutul de fost deținut politic și nici incontestabilele fapte de sfințenie, comportamentul său de martir al închisorilor comuniste.
Acordarea post-mortem lui Valeriu Gafencu a titlului de cetă
țean de onoare al orașului Târgu Ocna, s-a făcut nu pentru apartenența sa la o mişcare politică, ci pentru comportamentul lui excepțional față de semenii săi din închisoare, mergând până acolo încât și-a iertat sincer torționarii care l-au dus la moarte.”

Sursa: http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013020682864/Actualitate/Sfantul-inchisorilor-Valeriu-Gafencu-batjocorit-de-Guvernul-Ponta.htm

George Roncea

George Roncea

Email: roncea@yahoo.com

 

 

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.