Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
A+ A A-
26 Feb
Voteaza acest articol
(3 voturi)

"Șobolanii roșii" țin cu dinții de luntrea USL. Tăriceanu și Constantinescu – primii la apel

Oportunismul este plastic definit printr-o expresie românească cu iz marinăresc de baltă. Oportunistul este descris ca un personaj ce stă cu fundul în două/șapte luntri. Practic întreaga clasă românească s-a aflat în această postură dintotdeauna.

Toți sunt sau vor fi traseiști sau mai exact barcagii. Alianțele politice s-au făcut pentru participarea mai largă la jaf, la piraterie, trăgând din greu la vâsle o bună parte din pușcăriabilii de azi. Când a lansat expresia alianța ticăloșită Traian Băsescu știa prea bine ce a făcut. Imediat după ce PC a trădat PSD și a sărit în barca lui Băsescu, apărând astfel Alianța DA (dreptate și adevăr alături de Dan Voiculescu, cât de ridicol!) – la Ministerul Economiei a fost pusă maimuțica lui Voiculescu, Codruț Sereș, ce a avut ca primă grijă favorizarea unor contracte ce produceau 50 000 de dolari pe zi Șefului.

USL-ul este evident o Alianță executată afară. Afară însă a cam început să bată un vânt de baltă dinspre Est care aduce cu sine o tuse convulsivă, genul de tuse ce poate fi provocată de gloanțe reci. Singura miză strategică importantă a USL a fost, pentru a cita un jurist care știe bine ce spune – Iulian Urban, dinamitarea statului de drept. Urban are o soluție pentru actuala criză de legitimitate a statului român, - candidatura la președinție a lui Daniel Morar. Eu aș propune-o pe Codruța Kovesi, mai ales că am jucat și eu baschet cândva și am simpatie pentru jucătorii de baschet, nu de fotbal, categorie în care se înscrie Codruța Kovesi. Care a tot înscris în ultima vreme, coș după coș, a punctat senzațional până acum.

Justiția a reușit, cu suportul SRI, să blocheze programul de distrugere a statului român, program care a fost singurul punct real din programul USL de guvernare. Voturile bandiților din parlament - politicieni agramaţi, cu studii fictive sau diplome obţinute prin metode dubioase, flămânzi de putere şi ban public, rataţi din punct de vedere profesional, fără coloana vertebrală - au fost destinate subjugării justiției și atribuirii de facilități speciale lor și familiilor lor. Marile bătălii ale guvernelor Ponta au fost pe numirea procurorilor și nu pentru investiții în economie sau infrastructură! Cea mai bună veste pentru marele public rămâne spargerea unei majorităţi toxice, de 70% cu potenţial abuziv, s-a diminuat considerabil un pericol pentru democraţie. Cea mai proastă veste este ca ţara va continua să fie prost condusă spre deloc într-un context politic regional tensionat, cu revolte şi mişcări de stradă, şi într-un context intern marcat de două şiruri de alegeri. – am citat din nou din Iulian Urban – deși retras din politică, cu scârbă, eu încă îl văd un viitor lider politic.

Tăriceanu - om cu cinci neveste (până acum) invocă valorile căsniciei pentru păstrarea USL!

Șobolanii roșii au ieșit la iveală acum de prin tot felul de cotloane și încearcă cu disperare să țină de luntrea USL, să nu li se scufunde șandramaua. Însă degeaba se fac luntre și punte, acum Iliescu, Constantinescu, Tăriceanu și încă vreo câțiva desperados liberali care nu își pot scrie cu inima uşoară demisiile, care n-au apucat încă să sugă de la țâța bugetului, ofticați la maximum că li s-a tras ciolanul de sub gheare.

Unii probabil vor sări în luntrea parlamentară a PSD. Tăriceanu după ce a lansat un mesaj clomoros și-a și anunțat demisia. Răvașul său merită să fie nemurit, deoarece e antologic: “Dragă Crin, dacă tu nu-ţi vei asuma această responsabilitate, atunci o voi face eu. Îi voi cere primului ministru Victor Ponta să-şi menţină toate angajamentele luate în cadrul USL, faţă de PNL, respectiv menţinerea tuturor poziţiilor în structurile centrale şi locale, listele comune la Parlamentul European, cât şi un lucru foarte important, susţinerea unui candidat liberal la Preşedinţia României", a declarat Tăriceanu.

Cea mai tare parte din declarația incredibil de tembelă a lui Tăricean s-a referit la...căsătorie. Un om cu cinci neveste (până acum) care dă sfaturi despre căsnicie, îmi aduce aminte de un alt proverb românesc, ce se referă la vorbitul de funie în casa spânzuratului. „Această criză nu a fost generată de dispute ideologice în cadrul USL, între noi şi partenerii social-democraţi. A fost o criză mai degrabă în jurul unor nume, fie ei chiar şi miniştri, a fost o criză de orgolii, a fost o criză de ambiţii politice şi care în final a avut deznodământul pe care îl ştiţi ieri. Sigur, eu cred că în orice căsătorie pot să apară şi mici neînţelegeri, dar micile neînţelegeri nu duc întotdeauna obligatoriu la un divorţ. Cam acelaşi lucru se poate spune şi despre situaţia din cadrul USL", a mai afirmat inextricabilul Tăriceanu.

Dacă Tăriceanu rămâne de neînțeles, că doar d’aia este el inextricabil, în schimb furia lui Iliescu este ușor de înțeles. Tătuca Ilici a aruncat iarăși un termen ciobănesc la adresa lui Crin și Ponta – i-a făcut pe amândoi cârlani, adică berbecuți castrați care au încetat să sugă dar ar mai suge-o – conform DEX. Ca circoteca să fie completă și ca să ne menținem în zona dragă lui Iliescu, zona de berbeci și țapi castrați, trebuie citat și Emil Constantinescu care a ieșit și el public cu un mesaj kilometric. Mai lipsește Regele Mihai sau Duda, și desigur bloggerul pușcăriilor, Adrian Năstase.

Emil - ca la pașopt

Constantinescu, cu același verbiaj inept ce-l caraterizează invocă, culmea CDR, organizație pe care chiar el a distrus-o!! Citez: “imaginea C.D.R. a rămas, în ciuda unor realizări incontestabile pe plan intern şi extern, ca una a conflictelor tocmai din cauza excesului de declaraţii publice contradictorii din partea membrilor coaliţiei. Depăşirea cu înţelepciune a crizei actuale poate constitui un precedent pozitiv pentru viaţa politică a ţării în viitor. Dumneavoastră aţi susţinut permanent, şi mulţi oameni de bună credinţă au acceptat ideea, că proasta funcţionare a justiţiei şi a multor alte instituţii importante este cauzată de prezenţa în acestea a unor ofiţeri acoperiţi ai serviciilor de informaţii, care au creat o periculoasă structură subterană. Numai o implicare comună a unui preşedinte şi a unui prim ministru, ambii oneşti, neşantajabili şi decişi să instaureze un adevărat stat de drept, pot rezolva această problemă. La fel cum şi mult clamata luptă împotriva corupţiei nu poate avea rezultate decât dacă o astfel de colaborare exemplară va exista între dumneavoastră, pentru a face împreună curăţenie în administraţie şi în toate instituţiile statului. Dacă acest lucru se va întâmpla, vom putea scăpa de umilitoarea postură din coada clasamentelor europene şi să avansăm încet spre o poziţie onorabilă.”

Să te referi la USL ca la o construcție de promovare a statului de drept, când miza principală a gaștii din spatele Uniunii bolșevice a fost tocmai acapararea justiției și anihilarea procurorilor, când USL-ul a votat în masă pentru a-și exonera infractorii trebuie sa fii ori foarte afectat mintal, ceea ce e foarte posibil, ori să fii o lepră fără caracter și bun simț – ceea ce e mai mult decât probabil, în opinia mea.

Frica păzește bostănaria, este un alt proberb românesc plin de miez, care se aplică și în cazul de față, la ecuația spargerii USL. Liberalii au temeiuri serioase de frică față de ce va urma, chiar dacă aparent Ponta şi baronii lui Dragnea câştigă o parte mai mare din bostănarie ocupând tot ce eliberează liberalii. Pe măsură ce pun gheara pe o palmă de bostănarie, vine candidata mea personală la președinție, Codruța, cu varga, și le taie gheruțele. Până la alegerile viitoare sunt șanse serioase ca marea familie pesedistă, mă refer la familia Ponta - Adrian Năstase să se completeze sub același acoperiș, mărindu-se astfel și lumea bloggerilor pârnâiași.

Din toată această tevatură, a spargerii ticăloasei Uniuni bolșevico-liberale creată de Ilici și Voiculescu – alt pușcăriabil, nu mai târziu de această toamnă, Crin Antonescu în tandem cu cetățeanul german cel mai corupt din Sibiu, alde Iohanis, ar avea de câștigat, speră el și alții de “afară” imaginea de partid parlamentar de opoziție, revopsit iute în culori de dreapta. Degeaba pictează barcazul în alte culori, cum au făcut-o penibil și pedeliștii, trecuți de la portocaliu la verde și acum la căcăniu, culoarea parfumată a aripii Udrea – Anton și alți penali, adunați la PMP. Mă îndoiesc că românii vor fi atât de imbecili, în masă, încât să uite că toți aștia sunt niște travestiți, niște cocote masculine, niște zoaie ale politicii de canal.

Ce-i drept, cu toții, mai ales liberalii, trebuie să-i mulțumească lui Traian Băsescu, deoarece ura la adresa lui Băsescu le-a oferit astăzi posturi de parlamentari, primari, preşedinţi de consilii judeţene. Să vedem dacă va mai merge șmecheria in continuare, teoretic, mașinăria pesedistă mass media, ventilatoarea de rahat, s-ar mai putea tura încă odată, iar proști proști da’ mulți încă avem.

Sursa: http://www.curentul.ro/2014/index.php/2014022797456/Actualitate/-Sobolanii-rosii-tin-cu-dintii-de-luntrea-USL-Tariceanu-si-Constantinescu-primii-la-apel.html

Pagina Facebook 'George Roncea':https://www.facebook.com/pages/George-Roncea/181944271871084

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.