A+ A A-
12 Mai
Voteaza acest articol
(7 voturi)

”Presa română plină de minciună”?...studiu de caz, protestele de sâmbăta trecută

Protestele de sâmbătă au reactivat un slogan mai vechi, lansat la protestele pe tema Roșia Montană, acum doi ani. ”Presa română plină de minciună!” au strigat atunci tinerii de pe străzi, etichetare de-a valma, nedreaptă, nu fără substanță însă. Au fost destui ziariști care nu au căzut pradă Goldsteinilor de la Gold Corporation, care au cumpărat de la academicieni și oameni politici la blogeri și ziariști, în bloc.

Și la protestele de acum au fost prezenți ziariști în număr mare. S-a filmat non stop, s-au realizat mii de poze din toate unghiurile posibile ale manifestației – slăbuță ca volum și cu certitudine, ca multe altele, deturnată aiurea spre nimic, mărșăluire fără sens prin București, de colo colo, evitându-se cu grijă de către organizatori Piața Universității, spațiul de care se tem cel mai tare mai toți guvernanții.

Sunt printre primii jurnaliști care au scos la iveală, de ciuf, date cu privire la Claudiu Crăciun și adunătura sorosistă și pesedistă din jurul său. Am scris despre manipularea și intoxicarea intensă practicată de noua agentură a serviciilor arondate ca de de obicei puterii, urmărind toate protestele din ultimii ani, la care am participat ca reporter mai degrabă decât ca redactor.

O fi presa română plină de minciună dar asta nu înseamnă că jurnaliștii sunt și proști. Majoritatea jurnaliștilor prezenți la proteste s-au prins rapid care-i mersul, dar în funcție de locul de muncă, unii au și putut publica ce au văzut, cazul meu, alții nu. Libertatea presei înseamnă că ești liber să-ți dai demisia de la locul de muncă dacă nu-ți convine politica patronatului. Eu cel puțin am practicat genul ăsta de libertate în repetate rânduri.

Alți jurnaliști au rămas pe unde s-au aciuit, știind bine cine le sunt patronii și de unde le vin banii. Deseori bani murdari proveniți de la patroni cvasi penali combinați până în gât în Sistemul securistoid ce conduce de fapt tot angrenajul politic antiromânesc intitulat Statul ”român”.

Cel mai strigător la cer și mai enervant dincolo de orice limită este, în cazul celor menționați, autoreprezentarea publică ipocrită, pe post de feciorelnici lupi moraliști. Nu le ajunge salariul vor și aplauze, dacă se poate, și se străduiesc, unii dintre ei, să devină (și ) autorități morale ale spațiului public, ce stabilesc ce e bine și ce e rău, cine e bun și cine nu, aplicând etichetări și, desigur, mințind sfruntat.

Am descoperit o astfel de situație zilele trecute, din întâmplare, după ce mi-a fost semnalată apariția unui material jurnalistic pe un blog de regulă avizat pe teme de politchie. Autorul nu fusese în stradă, prelua de la altcineva informațiile, fără nicio verificare. Altcineva-ul era o jurnalistă cu experiență, cu acces la informație, cu discernământ profesional vorbind, dar care mințea de stingea cu privire la ce pretindea că ar fi văzut la protestele de sâmbătă.

S-a spus de către apologeții și sectanții Martorilor lui Iohhanis că Ponta și PSD a pornit o campanie anti Iohannis confiscând tema salvării pădurilor și preluând frustrarea românului, protestele de stradă nefiind decât o manipulare ordinară. Cu alte cuvinte a protesta nu e legitim, decât când consideră de cuviință analiștii lu pește. Iar a protesta (și) la adresa lui Iohhanis, consideră unii dintre sectanții/analiști este interzis și neavenit, deoarece ”neamțul” ar fi băiatu' bun și (doar) Ponta băiatu' rău. O perseverentă dezinformare lansată de servicii, la care contribuie cu larghețe ziariști care totuși nu sunt niște neofiți.

Toată lumea se face că a uitat că Iohannis este un produs politic marca Adrian Năstase, cel care l-a lansat în politica mare în urma protocolului dintre PSD și FDGR și azi în vigoare.  

Inocentarea lui Iohannis și inventarea unei așa zise dihotomii dintre ”albanez” și ”neamț” este curat meșteșug de tâmpenie. Ponta aparține SIE, Iohhanis a fost susținut la președinție de SRI. Sistemul securistoid a acaparat ambii poli ai Puterii și Președinția și Guvernul, cât despre legislativ acolo sunt doar maimuțe care ridică mâna la ordin, o treime penali cu acte, jumătate semianalfabeți, cu toții intrați în pâine ca mâncători de rahat.

Defrișarea dementă a pădurilor și în general, distrugerea și înstrăinarea patrimoniului românesc, de la subsol la industrie au fost realizate de aceeași Rotativă, aceeași Gașcă ce a debutat în plan politic via FSN, agentură KGB, cu Ilici la vârf. Singura formă de opoziție față de această Haită moscovită a fost Piața Universității a anilor '90.

Am scris pe larg despre asta, nu aceasta e tema de azi. Tema de studiu de azi este modul în care o jurnalistă ce face parte din agregatul media securistoid, Ondine Gherghuț, încearcă să ”prăfuiască”, mai exact să umple de rahat o mică grupare de tineri, puțin altfel decât majoritatea, ce se inspiră din mișcarea studențească, anticomunistă și dedicată valorilor naționale, a anilor '90.

Cu o obstinație dovedită de publicarea a nu mai puțin de patru materiale, la rând, dedicate protestelor în aparență, dar centrate exclusiv pe încercarea de stigmatizare a unor tineri ce-și zic Neamunit, pe care îi știu foarte bine de la formarea lor, oarecum ad-hoc, ca grupare, în cadrul protestelor legate de Roșia Montantă, ce au agregat zeci de mii de oameni în toată țara precum și câteva grupuri ”antisistem” să le zicem.

Cel mai vocal și mai bine îndesat pe gâtul opiniei publice a fost Grupul lui Crăciun, finanțat intens de Soros, susținut din umbră sau de la vedere de Agregatul securistoid, din care fac parte Antenele lui Voiculescu, grupările așa zis ale societății civile arondate Puterii, de la GDS la Pro Democrația, cu personaje cheie de teapa lui Tatiana Alina Mungiu, servitoarea lui Severin, Petre Roman, în trecut, a FSN-ului adică și mai recent a lui Hrebenciuc și Ponta după o trecere și pe la Băsescu, în perioada sa filo homosexuală.

Devoalarea combinațiunii legată de Crăciun, lansat entuziast de colega de serviciu a lui  Ondine Gherghuț, prin articole ditirambice în România Liberă a securistului penal Adamescu, a avut loc pe puține canale media, Agregatul mediatic al Aparatului securistoid ocupându-se intens de promovarea, protejarea și corcolirea vârfului de lance al Tatianei Mungiu Pippidi. Personal am dedicat afacerii vreo trei materiale, cel puțin, iar mediul online a răspândit povestea, astfel că în momentul de față eficiența sa ca personaj din umbră a scăzut considerabil. Urma să i se facă un partid, să fie lansat ca ”nouă speranță” a spațiului public, desigur în scopul devierii energiei contestatare e celor ce s-au prins că toate partidele sunt aceeași mizerie. Grija pepetuuă a serviciilor, au și ele sociologii lor, este interzicerea formării unui front larg antisistem, fragmentarea oricăror încercări de amalgamare și concentrare a unor grupuri ce ar putea deveni un factor politic la o adică. Mai ales a unor grupări cu orientare națională. Nu degeaba Ion Iliescu s-a referit la manifestanții împotriva regimului USL în termeni ce amintesc de tinerețea sa bolșevică. Nu s-a sfiit să scoată de la naftalină eticheta legionarimului, aceeași utilizată și împotriva generație mele de protestatari, din Piața Universității.

Am încercat atunci, începând cu data de 22 aprilie 1990, să ne luptăm cu puterea absolută a FSN, agentură moscovită, ocupând Piaţa Universităţii din Bucureşti unde, până la data de 13 iunie, s-a desfăşurat ceea ce a intrat în memoria publică, nu doar de la noi, din România, ca fiind cel mai lung protest politic din istoria contemporană. Protest ce a devenit un model și pentru manifestanții din Belgrad și Budapesta, dar și pentru cei aflați încă sub cizma rusească, în Georgia, Moldova, Ucraina...De la balconul Universităţii bucureştene s-a afirmat clar și răspicat că nu mai vrem încă o agentură KGB în fruntea țării, s-a tras un semnal de alarmă adresat tuturor românilor. A fost o încercare disperată de a trezi ţara dar România dormea, și în somn a fost violată, jefuită și batjocorită. În anii care au trecut de atunci, mulți, o parte dintre români s-au trezit. O Românie a speranţei se mișcă, se agită. Principala preocupare a Haitei aflată la Putere, formată la bază din aceleași personaje crescute și formate de Ion Iliescu, este destructurarea oricărei forme de împotrivire similară cu aceea care s-a născut în stradă, în anii '90. Atunci au fost nevoiți să tragă cu gloanțe de război, să utilizeze forța combinată a Serviciilor,  a Armatei și a haitelor de giboni din subterane pentru a ne frânge. Acum nu mai pot folosi aceleași metode, contextul este altul, firul roșu cu Moscova a fost tăiat, forța Agregatului stă acum în mijloacele de manual moscovite, manipularea, dezinformarea, intoxicarea, prin uriașele resurse ale Aparatului mediatic controlat.

Tinerii ce ar putea deveni un nucleu de agregare a energiilor românești autentice au devenit o țintă. Nu de azi de ieri. Cercul din preajma lui Crăciun s-a confruntat de câteva ori cu tinerii de la Neamunit, iar agregatul de presă arondat a lansat ideea că ”legionarii” compromit protestele legate de Roșia Montană, că tema goldsteinilor aflați de fapt în spatele afacerii cu aurul a ajuns la prea multă lume, prea mulți români au aflat de intromisiunea găștii lui Soros, astfel că s-a decis oprirea manifestațiilor, anul trecut. Povestea cedării resurselor României unor haite de afară nu e de azi de ieri iar Ponta, Șova și toată puțoimea, cîrlanii lui Ilici nu sunt decât maimutzele din fața scenei. În spate sunt niște bătrâni bobinatori, care nu prea ies la vedere, dar care sunt la butoane. Ei decid ce și cum. Se vor debarasa de Ponta cum au făcut-o și cu Năstase, care i-a servit credincios, în momentul în care vor hotărî că au la dispoziție alte variante, mai proaspete. Crăciun și încă câțiva ca el sunt pe lista de așteptare. Până atunci sunt scoși pe teren, la ”munca de jos”. Decredibilizarea lor a produs însă ceva supărări și acum miza este prăfuirea celorlalți, a acelora care chiar pot reprezenta un reper moral și un factor de aglutinare colectivă. La asta se muncește acum, iar ”producția” semnată de Ondine Gherghuț este doar o parte din ventilatorul de rahat pregătit deja.

Colega Tatianei Alina Mungiu, cea care l-a creat și lansat pe Claudiu Crăciun, via România Liberă, Ondine Gherghuț, dacă era de bună credință ar fi luat măcar în seamă comentariile ce-i atrăgeau atenția asupra ”inadvertențelor” din materialele scrise de ea. A șters toate comentariile deși nu conțineau nici insulte nici măcar sarcasme la adresa cecității sale.

Pe scurt, ca să închei, iată lista minciunilor debitate:

a pretins că a fost bruscată – fals desigur, sute de imagini stau mărturie.

a pretins că l-a identificat pe cel care a bruscat-o însă persoana ”identificată” nici n-a fost acolo

a pretins că a văzut sute de tricouri negre – erau 36

”La miting, dintre cei circa 5000, au fost cel puțin vreo 3000 - estimările mele = tineri absolut minunați. Un grup dubios de circa 1000 erau de la "Uniți/salvăm " (prin comportament m-au convins că sunt ai lui Ponta, erau in grup compact) si câteva sute de la "neamunit.ro"- tricourile negre, tot grup compact și tot ai lui Ponta.”

a pretins că o giga instalație de sunet a acestora ar fi acoperit scandările anti-Ponta, complet fals cei de la Neamunit aveau doar o banală portavoce, instalația cu pricina nu le aparținea

a pretins că cei de la Neamunit au strigat că vor să-l spânzure pe Iohhanis – trimire parșivă către SPP și SRI, vezi doamne acești tineri în tricourile negre pun la cale un atentat funebru, ceva, sau instigă la uciderea șefului statului – ”cei de la Neamunit erau pregătiți să manipuleze in Piata Victoriei ptr a opri scandările impotriva lui Ponta. La Cotroceni n-au mai pus Imnul, ci s-au strigat sloganuri contodente, cum ar fi un slogan din care am reținut doar că l-au amenințat pe Iohannis că-l spânzură în copac”...evident nici vorbă de așa ceva, tinerii de la Neamunit au votat cu toții tocmai cu Iohhanis, ca mai toată lumea turbată pe Ponta și Ilici iar dacă ar fi avut posibilitatea probabil că ar fi votat pentru monarhie, chit că nu prea știu ei cum stă treaba pe bune cu regele Mihai.

a susținut ideea – prin comilitonii săi - că tinerii respectivi ar fi niște brute analfabete, diversioniști ai sistemului securistic, bine antrenați, ba mai mult ar fi (și) oamenii rușilor, nu doar ai lui Ponta. - ”derbedei, slugi imbracate in negru , ca in rosu nu mai au curaj, care vor da cu batele in noi. sunt somerii pe care-i scoate acuma "scoala" liceenii fara diplome si viitor, dar imarmati cu ura omului needucat si sluga celor care-i platesc din banii munciti cinstit, din greu de tinerii responsabili. ”....curată demență, tinerii de la Neamunit sunt arhitecți, avocați, artiști, designeri, actori, corporatiști, specialiști în IT, manageri de top, unii dintre ei în întreprinderi mari, străine.

Probabil vor mai urma astfel de măgării dar măcar știm și noi cum stă treaba și care sunt vectorii.

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.