A+ A A-
22 Iun
Voteaza acest articol
(3 voturi)

“22 IUNIE 1941: UNA DIN ZILELE ASTRALE ALE ISTORIEI NAŢIONALE”

...este o vorba a profesorului Gheorghe Buzatu, unul dintre cei mai mari istorici ai Romaniei, dus la cer luna trecuta. Corecta reasezare a Maresalului Antonescu pe soclul ce i se cuvine a inceput-o profesorul Buzatu si lui i se datoreaza cele mai serioase si bine puse la punct documentari istorice ce probeaza meritele unuia dintre cei mai straluciti militari ai Romaniei.

"OSTASI,
Va ordon: treceti Prutul!
Sdrobiti vrajmasii din rasarit si miazanoapte. Desrobiti din jugul rosu al bolsevismului pe fratii nostri cotropiti. Reimpliniti in trupul tarii glia strabuna a Basarabilor si codrii voevodali ai Bucovinei, ogoarele si plaiurile voastre."

Ordinul Maresalului Antonescu, din ziua de 22 iunie 1941, zi simbolica, in care a pornit ofensiva Romaniei de recuperare a Basarabiei, ocupata de rusi in 1940 ca urmare a acordului secret dintre Stalin si Hitler din 1939.

                                                          *************
In data de 12 iunie 1941, din Basarabia si nordul Bucovinei au fost ridicate de la casele lor 29.839 de romani, dintre care 5.479 au fost arestati arestati sub acuzatia ca ar fi „membri ai organizatiilor contrarevolutionare si alte elemente antisovietice“.Alti 24.360 de basarabeni au fost deportati. In garile de unde au fost transportati, cei arestati au fost separati de familii si trimisi la destinatii diferite. Ulterior, ajunsi in lagare, acestia au fost ucisi, condamnati la pedeapsa capitala pentru „activitate antisovietica“. Romanii din Basarabia si Bucovina au fost deportati in vagoane de vite catre Siberia si Kazahstan.

„Căci poporul creştinesc
Poartă nume românesc
Şi-i în ţara Bessarabă
Ce de ruşi făcută roabă…” - Matei Donici

                                                        *************
Intrarea trupelor romanesti conduse de maresalul Antonescu a stopat procesul deportarii.
“Strabunicii nostri au facut Romania Mare, cu pret imens, unul din cinci barbati mort ranit sau invalid. Bunicii nostri au incercat sa pastreze Romania Mare, imprastiindu-si oasele de la Staligrad si caucaz pana la Muntii Tatra si raul Hron, apoi batandu-se ca partizani pentru a fi mai apoi exterminati in lagare, inchisori sau la canal” – am citat din Cristian Negrea, care, apropo, va scoate o noua carte, urmarea volumului despre Razboiul de pe Nistru, carte care i-a facut pe rusnaci sa turbeze. Bine ca macar mai scrie cate cineva carti, ca altceva se pare ca nu ne-a ramas.
Citez mai departe tot din Cristian Negrea:

“Pentru ruşi şi istoria lor, este ziua în care fasciştii români, alături de cei germani, fără motiv şi provocare, au atacat mişeleşte paşnica şi liniştita Uniune Sovietică. Pe acest motiv am fost ocupaţi, jefuiţi, înrobiţi, transformaţi în colonie rusească, obligaţi la plata a imense despăgubiri de război, jefuiţi de tot ce aveam, mult peste aceste despăgubiri, împuşcaţi, asasinaţi, deportaţi, închişi, elitele exterminate în temniţe şi lagăre, ni s-a distrus ţara, economia, cultura, patrimoniul, moravurile, toate acestea pentru că am atacat mişeleşte Uniunea Sovietică la 22 iunie 1941. Inclusiv astăzi, la 71 de ani de atunci, ruşii ne-o reproşează cu furie, strângând pumnii şi proferând injurii în toate mediile, inclusiv pe internet. Dar oare chiar aşa să fi fost?

Istoriografia rusă şi ruşii în general uită câteva aspecte deosebit de importante. În primul rând, timp de aproape doi ani de zile au fost cei mai buni aliaţi cu parşivii de germani, împreună au decis soarta estului european prin pactul Ribbentrop-Molotov, împreună şi-au împărţit prada, împreună au împărţit Polonia, Stalin l-a felicitat pe Hitler pentru victoria împotriva Franţei, iar URSS era principalul furnizor de materii prime pentru industria germană, în acelaşi timp, instructori germani pregăteau armata rusă. O alianţă şi o frăţie de arme deosebit de strânsă, dovedită cu prisosinţă încă din septembrie 1939, atunci când oficial s-a declanşat al doilea război mondial. La exact o săptămână de la semnarea pactului Ribbentrop-Molotov (23 august 1939) cu anexele sale secrete, destăinuite abia după sfârşitul războiului, Germania hitleristă atacă Polonia la 1 septembrie 1939. Polonezii sunt înfrânţi, dar la 17 septembrie sovieticii pătrund şi ei în Polonia şi ocupă aproape jumătate din teritoriul ei, conform înţelegerii prealabile dintre Hitler şi Stalin.”
http://cristiannegrea.blogspot.ro/2012/06/minciuna-22-iunie-1941.html

Tot dintr-o carte, a unui mare istoric rus, fost cadru GRU mai citez cateva pasaje de folos pentru intelegerea cadrului in care s-a purtat razboiului care i-a adus moartea maresalului Antonescu, alaturi de cateva sute de mii de romani.

“La 18 septembrie 1939, guvernul sovietic comunica într-o nota oficiala ca vinovata de izbucnirea razboiului este Polonia. La 30 noiembrie 1939, în ziarul Pravda, Stalin mai numea niste „vinovati": „
Anglia si Franta au navalit asupra Germaniei, luînd asupra lor raspunderea pentru actualul razboi". La 5 mai 1941, într-o cuvîntare secreta, tinuta în fata absolventilor Academiei militare, Stalin numea înca un vinovat: Germania. Dupa terminarea razboiului, cercul „vinovatilor" se largeste. Stalin declara ca al doilea razboi mondial a fost început de toate tarile capitaliste. Conform împartirii lui Stalin, înainte de cel de-al doilea razboi mondial toate statele lumii în afara de URSS, erau socotite capitaliste.

Punctul de vedere a lui Stalin, conform caruia vinovati sunt toti, cu exceptia URSS, a prins radacini pentru mult timp în mitologia comunista. În timpurile lui Hrusciov si Brejnev, ale lui Andropov si Cernenko învinuirile adresate întregii lumi s-au repetat nu o data. In timpul lui Gorbaciov, în Uniunea Sovietica s-au schimbat multe, însa nu s-a modificat opinia stalinista privind vinovatii de izbucnirea razboiului. Astfel, în timpul lui Gorbaciov, principalul istoric al Armatei Sovietice, generalul-locotenent P.A.Jilin, repeta: „Vinovatii razboiului n-au fost numai imperialistii Germaniei, ci ai întregii lumi" (Krasnaia zvezda, 24 sept. 1985). Învinuind toate tarile lumii de dezlantuirea celui de-al doilea razboi mondial, comunistii sovietici au ascuns cu buna stiinta rusinosul lor rol de instigatori ai razboiului.

Sa ne amintim ca dupa primul razboi mondial Germania a pierdut dreptul de a mai avea o armata puternica si armament ofensiv, inclusiv tancuri, artilerie grea si avioane de lupta. Pe propriul lor teritoriu comandantii germani au fost lipsiti de posibilitatea de a se mai pregati în vederea unor razboaie agresive. Comandantii germani nu au încalcat interdictiile si nu s-au pregatit de razboi agresiv în poligoanele lor, au facut aceste lucruri... pe teritoriul Uniunii Sovietice.

Stalin a pus la dispozitia comandantilor germani tot ceea ce ei nu aveau dreptul sa mai detina: tancuri, artilerie grea, avioane de lupta. Le-a pus la dispozitie institutii de învatamînt, poligoane, cîmpuri de tragere. Stalin a dat comandantilor germani accesul liber în uzinele sovietice de tancuri, cele mai puternice din lume!

Daca Stalin ar fi voit pacea ar fi trebuit sa împiedice cu orice pret renasterea puterii de soc a militarismului german: caci atunci Germania ar fi ramas o tara slabita din punct de vedere militar, în afara de Germania, ar fi fost slabita Marea Britanic, care nu avea trupe terestre corespunzatoare, si Franta, care îsi pierduse aproape întreg bugetul militar pe un pagubos program de aparare, ridicînd un fel de Mare Zid Chinezesc de-a lungul granitelor sale; dar si alte tari mult mai slabe din punct de vedere economic si militar, în aceasta situatie, Europa n-ar mai fi fost deloc în pragul conflagratiei...

Însa Stalin, cu un scop anume, nu precupeteste mijloace, forte si timp pentru renasterea puterii militare germane împotriva restului Europei. Renasterea puterii armate a Germaniei este însa doar o jumatate din chestiune. Chiar si cea mai puternica armata nu începe razboiul de la sine. Trebuie, mai înainte de orice, un lider fanatic si nebun, gata sa înceapa razboiul. Iar Stalin a facut foarte multe pentru ca în fruntea Germaniei sa vina un asemenea lider (nu trebuie uitat ca mana dreapta a lui Hitler, Martin Borman, legatarul sau testamentar, era cadru al NKVD – nota mea)

Stalin a îndemnat la razboi cu perseverenta si dîrzenie pe nazistii abia veniti la putere, încununarea acestor eforturi este pactul Molotov-Ribbentrop.

Prin acest pact Stalin a garantat lui Hitler libertatea de actiune în Europa si a deschis ecluza principala a celui de-al doilea razboi mondial.

(extras din Spargatorul de Gheata – carte intitulata dupa numele de cod dat lui Hitler de Stalin...va recomand sa cititi cu atentie aceasta lucrare ca si celelalte sapte sau opt volume publicate de Victor Suvorov - nume de autor al fostului cadru GRU protejat cu strictete de Marea Britanie, unde traieste acesta acum (inca)...)
http://www.scritube.com/literatura-romana/carti/VICTOR-SUVOROVSpargatorul-de-g143231214.php

Ascensiunea lui Hitler, un personaj creat de cercuri oculte germano-evreiesti, el insusi cu sange evreiesc in vine a fost determinata voluntar de Stalin (Djugasvili – adica fiul evreului in georgiana, vorbitor de ivrit si casatorit cu doua evreice), cel mai mare ucigas de rusi, inaintea lui Hitler. Stalin a omorat 36 de milioane de rusi. Hitler nici pe departe nu l-a egalat. Impreuna cei doi au ucis aproape suta de milioane de oameni, dintre care o parte si romani.

Pactul Stalin – Hitler a dat liber rusilor sovietici condusi de Leiba Bronstein, seful Armatei Rosii, venit tocmai din Brooklin, unde o facea pe actorasul de vodevil, sa-i ucida in masa pe romani, atat in perioasa 1939 – 1941 cat si imediat dupa reintrarea sovieticilor in Basarabia si caderea Romaniei, ca urmare a infamei tradari a asa zisului rege Mihai, singurul rege de pe pamant posesor al celei mai inalte decoratii sovietice, creata de insusi Stalin.

Dupa reocuparea Basarabiei de catre rusoii sovietici au mai urmat alte valuri de deportari ale romanilor, iar in acelasi timp valuri de rusi au venit in numar mare sa se stabileasca, precum tiganii, pe pamantul romanesc. Astazi peste 380 000 de rusoi, majoritatea pensionari ai serviciilor rusesti si ai Armatei Rosii stau ca belferii la Chisinau. In timpul acesta, pe tot cuprinsul fostei URSS, din Kazahstan, in Siberia, pana la cercul polar spre Kamceatca se gasesc zeci de localitati unde inca isi duc traiul amarat zeci de mii de urmasi ai sutelor de mii de romani basarabeni aruncati de rusnaci afara din casa lor in cele patru vanturi, dupa infama intelegere dintre Stalin si Hitler.

Astazi Germania si Rusia reediteaza pactul Ribbentrop-Molotov, intelegerea care a adus lumii cea de-a doua conflagratie mondiala.

Niciodata ca pana acum n-au fost nemtii in asa hal slugile rusilor, pana si un fost Cancelar - Gensher - ajuns consilier la Gazprom, isi ia fluturasul de salariu din mana lui Putin....Iar Merkel face parte dintr-o familie de refugiati din RFG, in anii ’50, in...RDG-ul sovietic, unde adia o asa libertate ce nu s-a mai vazut, istorie care spune totul despre optiunile de azi filoruse ale duduii oribile si grase (o premianta a B'nai B'rith, ca si al nostru Ungureanu, Baconski, Tismenenski, Socor etc). O explicatie a subordonarii vadite a nemtilor fata de rusi ar putea fi si faptul ca nemtzii au fost "lucrati" de catre rusi la ADN. Diabolicul Stalin a dat ordin soldatilor Armatei Rosii sa violeze la liber cat pofteau femeile germane dupa "eliberare".

Milioane de nemtoaice au fost gaurite si'n cur de muscali, dupa Marea Victorie asupra Reichului a glorioasei Armate Rosii de Eliberare.
Multe zeci de mii s-au sinucis, cand s-au vazut cu burta la gura, dupa violurile rusilor. Sute de mii au incercat sa-si provoace avorturi. Milioane au nascut mici rusnaci/nemtzalai barbari iar acum se pare ca o patrime dintre "nemti" sunt de fapt de origine ruseasca, sunt urmasii soldatilor rusi care le-au batjocorit din plin pe nemtzoaicele ramase dupa razboi fara nicio aparare.

Cu sau fara explicatii ce tin de ADN, functioneaza din plin pe relatia Rusia Germania logica unei geopolitici ce reediiteaza vechi conspiratii. Actualele aranjamente ruso-germane, aduc aminte de perioada 1939. Dupa cum arata analistii STRATFOR exista date cu privire la noul targ ruso-german ce urmareste aruncarea Moldovei in bratele Rusiei, inca odata... Este o evidenta ca Germania merge in siajul Rusiei si nu doreste un stat romanesc unificat si puternic economic.

                                                                      *************
[alpha] INSIGHT - Russian & German deal over Moldova
Email-ID 80990
Date 2011-06-16 20:40:23
From This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
To This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
List-Name This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

SOURCE: MD101
ATTRIBUTION: Stratfor sources in Washington & Chisinau
SOURCE DESCRIPTION: Head of Moldovan Lobby in Washington, but lives
partially in Chisinau & connected to most politicians
PUBLICATION: yes
SOURCE RELIABILITY: A
ITEM CREDIBILITY: 2
DISTRIBUTION: Alpha
SOURCE HANDLER: Lauren

During the meeting Tuesday between Merkel and Putin in Geneva, it was decided that the pair will attempt to strike a deal on Moldova, that would put the country more security under Moscow's influence.

It is a "German proposal" being offered to the Moldovan and TD (Transnistria - nota mea) governments though
Russia helped write it. The proposal is that the TDs will get representation (could be 5 or 15 percent, or proportional) inside of the Moldovan parliament.

This would literally flip the government as the TDs would ally with the Commies, which would far outnumber the so-called pro-European coalition.
Meaning, Russia would have a stable and pro-Russian government entrenched in Moldova, not a chaotic one.

In return,
Russia has offered to be "open" to allowing EU or OSCE peacekeepers into TD to help it patrol with its military. Not that Russia said they will, but that they are open to the possibility. Russia is comfortable with this as their troops would stay, and then they would have a firm pro-Russian Moldovan government.

This German-Russian proposal is under the guise of the so-called EU-Russia Foreign Policy and Security Council-which hasn't even been formed and isn't even an EU council, as only Berlin and Moscow are talking.

So now the Germans and Russians are talking to the Moldovans and TDs on this with Putin personally handling the TDs and Merkel the Moldovans.

The reason why the Moldovans are even considering this is because it is a German proposal. The Moldovans (government and regular people) absolutely love German attention, as it makes them feel important. Moreover, the Germans are offering some carrots - economic investment and other ties.

The ones in the ruling coalition who are doing the negotiations are Filat and the FM Yuri Lyanke, who is in Filat's party. Filat believes that if he not only gets an agreement on TD, gets
Germany econ investment & is personally linked to Germany, then his popularity will soar. The coalition in Moldova is already shaky and the members of the coalition are willing to go their own ways if necessary. This could keep Filat in the political game no matter what happens. Filat is not pro-Western or pro-Russian, he is pro-himself, so he is looking out for his political future.

Now, theoretically, any negotiation is not suppose to be German or Russian proposals, it is suppose to be a 5+2 proposal and be signed off by Brussels. But that is not how the Germans and Russians are doing this, because they know no one in
Washington or Brussels will sign off on this. So if they can simply get Moldova and TD to sign off, then it is done. Washington and Brussels will push on the 21st for this new agreement to go through them, but Berlin and Moscow don't care and won't agree.

The
US is really not happy about any of this, but is not willing to stand up to the Russian over Moldova at this time, because of the other issues (LG: Afgh) between Moscow and Washington. So the US is going to ask 3rd parties to go pressure the Moldovans - mainly the Lithuanians, Poles, Romanians and Brits.

• The Romanians won't be any help as they simply have given up really caring about
Moldova. They know the US is their security guarantee, so why care if the Russians are next door-they have the US.

So, this will all be discussed on the 21st meeting in
Moscow. It isn't that Russia and Germany will get the deal then, but this is the start. Now it comes down to the Poles, Lithuanians, and Brits convincing Filat that this is suicide.

                                                       *************
Cadrele de la STRATFOR observa fara urma de mirare ca « romanilor li se rupe de Basarabia », in pofida oricarui bun simt, asta in timp ce Rusia se eternizeaza politic la Chisinau si militar in Transnistria, pe teritoriul Basarabiei. Chiar reprezentantul special al Federatiei Ruse in procesul de reglementare a conflictului transnistrean, Serghei Gubarev, a afirmat raspicat anul trecut ca Rusia nu intentioneaza sa-si retraga mai retraga trupele din zona transnistreana. Confirmat anul acesta, in data de 9 mai de imputitul de Rogozin.

Stationarea trupelor rusesti in Republica Moldova, in apropierea granitelor Romaniei, constituie o amenintare la adresa securitatii nationale, cel putin asa se mentioneaza in documentul Strategiei nationale de aparare a tarii. Mai exact, se afirma aici ca „stationarea unor trupe straine, fara acordul tarii gazda, in apropierea granitelor Romaniei, constituie o amenintare la adresa securitatii nationale si din acest motiv tara noastra intelege sa se implice activ in promovarea unei solutii care sa vizeze demilitarizarea regiunii, prin retragerea trupelor si armamentelor stationate ilegal“.

Miza transnistreana are asadar o importanta majora din punct de vedere geopolitic, interesand direct marile puteri, dar si Romania, cel putin la nivel declarativ, daca avem in vedere un astfel de document fundamental al statului roman, respectiv Strategia nationala de aparare a tarii.

Chestiunea Transnistriei este mai mult ca oricand una dintre prioritatile politicii externe romanesti, dar as face un pariu fara risc, ca niciunul dintre acei politicieni care isi fac veacul zi de zi balacindu-se alaturi de cate o storfostina de-a lui Voiculescu de genul Biancai Dragusanu, in haznaua mediatica televizuala, nu au habar de aceasta problema majora a Romaniei, iar despre rusoi stiu poate doar ce au aflat de la cocotele lor - ca au zibeline de calitate...
                                                       *************
• daca tot am pomenit despre politicienii romani, sa readucem aminte celor care au uitat, cine sunt cei ajunsi acum la putere si ce au facut (si fac) ei pentru memoria eroilor neamului romanesc

...un articol din anul 2002, epoca de aur a lui Nasty Boy homosexualul – cadru Secu, infractor, Tatuc al actualului premier Ponta Naumovici

                                                      *************
“Maresalul – dezonorat

Autoritatile locale il coboara pe Antonescu de pe soclul istoriei

Prima statuie a Maresalului Ion Antonescu a cazut de pe soclul istoriei. Ca urmare a interzicerii, printr-o ordonanta a Guvernului, a mentinerii in locurile publice a statuilor legate de simbolurile sau manifestarile asociate cu crime sau criminali de razboi, la Piatra Neamt a fost luat, din piata din fata garii, bustul Maresalului Antonescu. Apar astfel primele consecinte ale promisiunilor facute in exterior de catre premierul Adrian Nastase fata de reconsiderarea politicii Bucurestiului in privinta memoriei lui Antonescu, Maresalul fiind invinuit de crime de razboi impotriva minoritatii evreiesti.

In afara statuii din Piatra Neamt, in tara mai exista monumente de acest gen doar in trei locuri: la Slobozia, in localitatea Letcani din judetul Iasi si in Bucuresti, la Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena. La Slobozia, deocamdata, nu se intentioneaza daramarea statuii. Primarul Ioan Pinter ne-a declarat ca monumentul nu este amplasat pe domeniul public, acesta gasindu-se in fata sediului Politiei orasenesti si, deci, -problema nu este de competenta autoritatilor locale-. In privinta celorlalte doua statui, ordonanta poate fi destul de greu aplicata. Unul dintre aparatorii memoriei Maresalului, istoricul si senatorul PRM Gheorghe Buzatu, spune ca monumentul de la Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena nu poate fi daramat pentru ca lacasul bisericesc a fost ctitorit chiar de catre Antonescu impreuna cu sotia sa, prin 1942-1943. In schimb, la Letcani, bustul Maresalului se afla intr-un cimitir unde sunt ingropati mii de soldati romani cazuti in timpul ofensivei din cel de-al doilea razboi mondial, impotriva rusilor, militarii fiind condusi o perioada de timp chiar de catre Antonescu.

Amintirile legate de Ion Antonescu vor incepe usor sa dispara si din celelalte localitati. Astfel, la Suceava, primarul a hotarat sa schimbe denumirea strazii ce poarta numele Maresalului. La Iasi, primarul Constantin Simirad si prefectul Corneliu Rusu Banu asteapta unda verde de la Guvern pentru a schimba denumirile strazilor si chiar a cimitirului de la Letcani. In acelasi timp, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a declarat ca si strazile ce poarta numele lui Antonescu din orasele din judet ar putea fi schimbate. Si in alte localitati din tara, cum ar fi Bacau si Vatra Dornei, unde exista denumiri de strazi sau placi comemorative legate de Ion Antonescu, autoritatile locale asteapta dispozitii clare de la Guvern pentru a sterge din amintire numele Maresalului. “

articol din arhiva ziarului Curentul, scris de Marian Sultanoiu (Anul VI, Serie noua, Nr 305 (1580), marti, 31 decembrie 2002)

http://arhiva.curentul.ro:81/2002/curentul.php?numar=20021231&art=14691

                                                        
*************
Maresalul Antonescu a fost ucis in data de 1 iunie, cu o zi inante de implinirea varstei de 64 de ani. A fost anchetat si condamnat de procuroarea bolsevica Alexandra Sidorovici, o jidanca criminala, sotia lui Saul Brukner, aka Silviu Brucan cadru NKVD (pe care acesta incercase sa o promoveze ca sefa a statului). Brucan n-a reusit sa o promoveze pe ucigasa sa nevasta in scaunul de sef al statului roman, insa a reusit sa-l promoveze in scaun pe copilul sau (tainic) de suflet, Ion Ilici Iliescu, agent KGB, dupa ce acesta si-a ucis parintii adoptivi, in '89. Ilici, la randul sau, din postura de sef de stat l-a pomovat ca sef al Guvernului Romaniei pe copilul sau de suflet, Adrian Nastase, agent Secu, homalau de serviciu al Sistemului.

Adrian Nastase, a carui data de nastere este 22 iunie, a fost acela care a dus mai departe munca bolsevicei Sidorovici si a haitei kominterniste a lui Silviu Brucan, de ucidere, pana si in posteritate, a lui Antonescu, de stergere pana si memoriei lui “Ion cel fara de mormant”...

In martie 2002, Nastase scoate pe tzeava ordonanta 31/2002 prin care este considerata infractiune si „se interzice ridicarea sau mentinerea in locuri publice, cu exceptia muzeelor, a unor statui, grupuri statuare, placi comemorative referitoare la persoanele vinovate de savarsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii” si acordarea numelor acestor persoane „unor strazi, bulevarde, scuaruri, piete, parcuri sau altor locuri publice”.

Tinta acestei ordonante: memoria Maresalului Antonescu. In baza acesteia au fost schimbate numele strazilor care-i purtau numele si au fost demontate toate statuile dedicate maresalului.

Prima miscare, rapida, a lui Adrian Nastase a fost sa-l sune pe firul scurt pe primarul din Piatra Neamt si sa-i dea dispozitie sa treaca de indata la nimicirea unui bust cu adevarat simbolic al Maresalului Antonescu, amplasat in fata garii din Piatra Neamt, deoarece acesta era locul din care a dat celebrul ordin “Romani, va ordon treceti Prutul!”, in urma caruia Armata Romana a inceput lupta de eliberare a Basarabiei.

Bustul fusese amplasat in anul 1995 in mijlocul unui parculet amenajat in fata garii din Piatra Neamt, in urma unei hotarari a Consiliului Local care a denumit intreaga zona Piata Maresal Ion Antonescu.

Imediat dupa telefonul lui Nastase autoritatile au trecut la treaba cu grabire si in data de 30 martie 2002 bustul maresalului Antonescu a fost inlaturat din Piata garii Piatra Neamt. A doua miscare a fost lichidarea simbolica a unui cimitir anume din judetul Iasi, unde se aflau o sumedenie de ostasi dintre cei care au murit primii la trecerea Prutului, dupa Ordinul din 22 iunie 1941.

Numele lui Antonescu a fost sters cu vopsea alba din placa comemorativa a cimitirului “Maresal Ion Antonescu” din Letcani, cimitir al ostasilor martirilor din cel de-al doilea razboi mondial, situat la vedere, pe DN 28 (Iasi - Targu Frumos). In stanga cimitirului era amplasat un monument din piatra pe care era mentionat numele Maresalului. Scrisul a fost acoperit cu vopsea, astfel ca pe cruce a mai ramas imprimat doar cuvantul Romania. Bustul lui Antonescu din cimitir a fost desprins de pe soclu si aruncat in intr-un colt al atelierului cimitirului, ba chiar asa, aruncat pe jos, i s-a tras mai peste cap si un fund de sac...

De asemenea, tot ca urmare a ordonantei lui Nastase, a fost daramata ulterior si o alta statuie a lui Antonescu, amplasata intr-un loc cu semnificatie simbolica speciala, in curtea bisericii „Sfintii Imparati Constantin si Elena” de la Piata Muncii, la intersectia bulevardelor Mihai Bravu si Basarabia. Biserica este o ctitorie a maresalului. Mai exista dupa cate imi amintesc o placa de marmura fixata pe fatada bisericii pe care este inscris un pasaj din Hrisovul de temelie: „Acest sfant locas, inceput la aceste vremuri de grea cumpana dar si de mare mandrie nationala pentru tara noastra, se zideste ca marturie nepieritoare a legamantului nostru sfant pe care biserica noastra l-a avut dintotdeauna cu neamul si tara noastra. Din Hrisovul de Temelie. Maresal al Romaniei Ion Antonescu. 28 iunie 1943”.

Datorita faptului ca a fost ctitorita de Antonescu Biserica a fost pusa pe lista neagra de Securitatea kaghebista, care i-a distrus la un moment dat si toate documentele din arhiva. Initial, pana la scoaterea definitiva de pe soclu, bustul lui Antonescu a fost acoperit cu un fel de galeata oribila de metal dar pana la urma bustul a fost daramat cu totul.

Mai ramasese soclul pe care este scris numele lui Antonescu si placuta de marmura de pe fatada bisericii. Sub ea, se afla o insemnare graffiti, care era candva inca vizibila, cu toate ca s-a incercat acoperirea ei cu var: „Antonescu – erou national”.

Maresalul a fost ucis de gloantele rusesti, memoria sa impinsa sub beton de kominternisti si de carpe kaghebiste ca Adrian Nastase, insa iata, pe pereti, inca apare numele sau...oricat beton ar turna acesti nenorociti din stirpea lui Brucan-Ilici-Nastase peste eroii nostri, numele lor tot va trece prin beton, la vedere...

Memoria Maresalului Antonescu va trece in eternitate.

Memoria prigonitorului, si dupa moarte, a Maresalului, slugoiul Adrian Nastase, suicidar de telenovela damboviteana, are o destinatie sigura: lada de gunoi a scursurilor comuniste...

• culmea, cei care i-au daramat statuile maresalului, gasca lui Nastase, la cererea bolsevicilor ruso-evrei, sunt de fapt antisemiti viscerali deoarece Antonescu i-a salvat pe evrei in al doilea razboi mondial si mai mult decat atat a contribuit la crearea Israelului de azi, prin sprijinirea Alia.

iata documentatie:

• Maresalul Antonescu i-a salvat pe evrei de exterminare

textul stenogramei păstrate în Colec
ția xerografii S.U.A. – Arhiva de război germană – pachetul 18, documentul 6, paginile 59-69.

17 noiembrie 1943,
ședință de Consiliu de Miniștri

Maresalul Ion Antonescu

„Mare
șalul: Trec acum la problema evreiască. Conform ultimelei statistici, avem în Transnistria peste 50000 evrei. (Observație ulterioară din partea lui Lecca: sunt 80000).

Generalul Vasiliu Constantin: La ace
știa se adaugă 10000 în Dorohoi, deci în total 60000.

Mare
șalul: Cred că sunt 70-80000.

Generalul Vasiliu: A fost vreo gre
șeală. Am calculat împreună cu colonelul Rădulescu, care a întreprins o numărare. Sunt acum exact 61000. (Observația lui Lecca: inexact).

Mare
șalul: Acești evrei din Transnistria sunt grupați in în Vapniarca.

Generalul Vasiliu: De la Vapniarca au fost muta
ți la Grosulov, lângă Tiraspol.

Mare
șalul: Asta înseamnă că sunt salvați!

Generalul Vasiliu: La Vapniarca sunt mul
ți comuniști. Sunt 435 evrei din Tg. Jiu.

Mare
șalul: Nici cei din lagărul de la Tiraspol nu vin în țară, dacă sunt comuniști.

Generalul Vasiliu: Mai avem un lagăr la Silvina, lângă Oceacov.
Sunt criminali care au fost în fața tribunalelor de 15 ori sau chiar de mai multe ori condamnați etc.

Mareșalul: Nu ne interesează nici acești comuniști, nici acești criminali. Eu vorbesc de ceilalți evrei.

Generalul Vasiliu: Într-o
ședință ordinară, dumneavoastră ați stabilit ordinea în care aceștia trebuie readuși, începând cu orfanii, al căror număr este de aproximativ 5000.

Mare
șalul: Vrem să construim un mare generatoriu la Vijnița. Acolo a fost un mare centru evreiesc, desființat cu mult timp în urmă. și aici vom aduce mulți dintre acești evrei.

Referitor la evreii care sunt în pericol de a fi uci
și de germani, trebuie să luați toate măsurile și să-i preveniți pe germani că eu nu permit aceasta, în ultimă instanță proasta reputație pentru aceste omoruri oribile va cădea asupra mea.

Spre a nu se întâmpla acest fapt, mai bine îi luăm de acolo
și îi aducem în această regiune. Acolo să fie organizați într-un lagăr sigur, ca să poată umple din nou Bucovina. Acolo să fie organizați pentru muncă. Noi îi pregătim. Însă până la organizarea lor să fie aprovizionați de către comunitatea evreiască. Am discutat chiar azi cu dl. Lecca și i-am spus să-i cheme la ei pe cei de la comunitatea evreiască – mi-a zis că s-au adunat deja 160 milioane – pentru ca să fie pregătite lucruri de îmbrăcăminte și alimente. Totodată, să se comunice în străinătate, pentru ca și de acolo să fie trimise alimente – ca și pentru prizonierii americani din Elveția, precum și obiecte de îmbrăcăminte. Îmi este milă și de evrei, dar și mai milă îmi este de români.
Ei au deja 160 milioane. Îi adunăm pe to
ți acolo. Dacă, din nefericire, ne vom retrage din Vijnița, ei rămân acolo.

Generalul Vasiliu: Acolo nu au loc to
ți.

Mare
șalul: Acolo au fost 30-50000 evrei.

Generalul Vasiliu: În ora
ș au fost 5000. Este un oraș mic. Îi aducem numai în orașele de unde au venit, în Bucovina și Basarabia.

Mare
șalul: Cum?

Generalul Vasiliu: Ei trebuie să meargă în locurile de unde au plecat.

Mare
șalul: Nu numai cei care sunt din vechiul Regat?

Generalul Vasiliu: În afară de aceia. Însă majoritatea sunt din Basarabia
și Bucovina.

Mare
șalul: Sunt aduși din nou în orașele lor de origine?

Generalul Vasiliu: În alte păr
ți nu-i putem duce, pentru că nu avem nici o posibilitate de întreținere.

Mare
șalul: Îi aducem la Vijnița. În ce condiții? I-am spus și lui Lecca că trebuie să le trimită hrană. Orezeanu mi-a spus că le va pune la dispoziție vagoane de cale ferată, pentru a fi transportați acolo. Mi s-a spus că evreii din Golta au fost omorâți de germani.

Generalul Vasiliu: Nu este adevărat, Domnule Mare
șal.

Mare
șalul: În orice caz, germanii trebuie atenționați că eu nu îngădui astfel de crime.

Generalul Vasiliu: Germanii au luat numai câteva grupuri de evrei
și i-au dus peste Bug.

Mare
șalul: Te rog să atenționezi Serviciul secret german că nu îngădui ca ei să fie uciși.

Generalul Vasiliu: (Deci) dv. vre
ți ca pe toți cei 60000 evrei să-i trimitem la Vijnița.

Mare
șalul: Nu este posibil, pentru că acolo nu au loc toți. Cei din sate rămân la fața locului până se stabilizează frontul.

Generalul Vasiliu: Jude
Țul Moghilău, care are 39000 evrei, trebuie degrevat; urmează Balta cu 10000, Tucin și Jampol cu nu mai puțini.

Mare
șalul: Degrevează Moghilău și adu evreii la Vijnița.

Generalul Vasiliu: Cei veni
ți din Dorohoi se vor întoarce aici.

Mare
șalul: Cei din vechiul Regat, care au fost duși din greșeală, vor fi readuși în localitățile lor.

Generalul Dragalina: În Dorohoi toate prăvăliile evreie
ști au fost închise.

Generalul Vasiliu: (Deci) evreii din Moghilău vor veni la Vijni
ța; ceilalți vor rămâne la fața locului. Vom aduce numai pe intelectuali și pe muncitorii calificați.

Generalul Dragalina: S-a constatat că evreii din Bucovina tind să vină în secret la Bucure
ști. La început cer o aprobare de călătorie pentru 30 zile, apoi cer o prelungire a aprobării.

Generalul Vasiliu: Noi am urmărit toate aprobările date
și i-am trimis înapoi îndată după expirarea termenului.

Mare
șalul: Dar de ce călătoresc evreii?

Generalul Dragalina: Au nevoie pentru opera
ții, la medici.

Mare
șalul: Sigur, cum sunt trimiși în lagăr, au imediat nevoie de medici și dentiști.

Domnilor, am stabilit modalită
țile de evacuare pentru toate categoriile de oameni. Cu acest capitol am încheiat”.

Ședința Consiliului de Miniștri are loc la două zile după ce Mareșalul Ion Antonescu – la 15 noiembrie 1943 – răspunde la apelul lui Hitler că „România nu dispune de trupe suficient de înarmate și instruite încât să poată fi trimise pe front”. (Se eschiva, evident, cererilor germane).

Pozi
ția Mareșalului față de evrei în ultimii ani ai guvernării sale nu a fost alta decât sa-i salveze din ghearele hitleriștilor.

Au fost multe presiuni din partea lui Himmler de a-i preda pe evrei, dar Mare
șalul nu a făcut-o. I-a salvat pe cât a putut și le-a înlesnit plecarea în Palestina. A fost, de altfel, singurul care a făcut-o între Nistru și Sena. Horthy continua să-i predea și când trupele lui Stalin ajunseseră la granițele Ungariei.

                                         <><><><><><><><><><><><><><><><><><>

• ....cine vede vreodata pe strada, sau oriunde, un “politician” roman, trebuie sa-l scuipe sau mai bine sa-i arda un papuc, un bocanc in cap, sa-i dea la mecla cu orice ce gaseste prin jur...mai rai ca rusii, mai scarnavi ca nemtii, mai josnici decat evreii, acestia sunt politicienii romani.

• Nici politicienii de ieri nu erau mai diferiti de cei de astazi – rezulta foarte clar ce fel de otrepe conduceau si atunci politica romaneasca din urmatorul document:

Scrisoarea Mareşalului Ion Antonescu către I.C. Brătianu - capul politicienilor de-atunci

Ion Antonescu, "Scrisoare de răspuns adresată lui C.I.C. Brătianu" (29 octombrie 1942)

Am lăsat fără răspuns scrisorile dumneavoastră anterioare. Am făcut-o din înţelepciune, fiindcă urmăream unirea, şi nu vrajba.
Puteam să vă răspund, aducând justiţiei pe toţi vinovaţii de catastrofa morală şi politică a ţării, printre care sunteţi, în primul rând, şi dumneavoastră.
Naţia o doreşte şi o aşteaptă de la mine. Nu am făcut-o totuşi, fiindcă nu am voit să aţâţ şi mai mult spiritele şi, mai ales, nu am voit să dau un spectacol care ar fi fost speculat de inamicii noştri.

Am lăsat ziua acestor răfuieli mai târziu.
Abuzaţi, însă, de răbdarea, de tăcerea şi de înţelepciunea mea şi, rând pe rând, la scurte intervale de timp, îmi trimiteţi, când dumneavoastră, când dl. Maniu, avertismente, sfaturi şi acuzaţiuni.
În virtutea cărui drept? Ce reprezentaţi în această ţară, dumneavoastră, toţi foştii oameni politici, în afară de interesele dumneavoastră egoiste şi un trecut politic total compromis şi dureros?!
Uitaţi, domnule Brătianu, că eu sunt omul muncii mele şi martirul greşelilor acelora care au primit în 1918 România Mare şi au dus-o, după 22 de ani de conducere, în prăpastia de unde am luat-o eu în 1940, pe când dumneavoastră sunteţi din profitorii şi dărâmătorii unei moşteniri mari.
În mai puţin de un sfert de secol, fiecare în parte şi toţi la un loc, aţi prăbuşit lupta, sacrificiile şi suferinţele duse şi îndurate, 20 de secole, de poporul nostru, pentru a face unitatea sa politică.

Orice apărare încercaţi şi orice diversiune faceţi dumneavoastră, conducătorii politici de ieri, purtaţi pe umeri această răspundere.
Dumneavoastră, liberalii, mai mult ca alţii, fiindcă şi din opoziţie şi de la guvern, prin acţiunea dumneavoastră de dirijare şi de îndrumare a vieţii noastre politice, economice, morale şi spirituale, exercitată direct şi indirect, de pe băncile ministeriale, din birourile băncilor şi din culisele politice, aţi dus ţara la catastrofa din 1940.
Staţi faţă în faţă cu conştiinţa dumneavoastră, depănaţi cu corectitudine, pas cu pas, atât actele dumneavoastră, cât şi pe ale acelora cu care, rând pe rând, v-aţi întovărăşit şi v-aţi acuzat, în faţa naţiei dezolate, scandalizate şi înmărmurite; răsfoiţi toată colecţia ziarelor din ultimii 40 de ani, începând cu Universul şi terminând cu Viitorul şi cu ziarele jidoveşti pe care se sprijinea naţionalistul domn Maniu şi vă reamintiţi:
Cine sunteţi dumneavoastră şi dumnealui; câte păcate aţi făcut; cum v-aţi calificat singuri şi cum v-a calificat naţia; câte răspunsuri aveţi.

Pentru a vă uşura munca, vă reamintesc, domnule Brătianu, că, împreună cu dl. Maniu, v-aţi acuzat public şi zilnic, în presă, în întruniri, în parlament, de: "incapacitate"; "tâlhărie"; "falsificări" şi "furturi de urne", în Bucureşti, pentru obţinerea puterii; "demisii în alb"; "bătăi şi omoruri"; "călcarea legilor şi Constituţiei"; luări de comisioane" la toate furniturile statului; "traficările de influenţă" practicate de partizanii, deputaţii, miniştrii şi preşedinţii corpurilor dumneavoastră legiutoare; "scandalurile cu contingentările" cu "grâul britanic"; modul cum aţi făcut reforma agrară şi cum "aţi profitat de ea"; risipa avutului public; "concesionările oneroase ale bunurilor statului"; "demagogie"; incorectitudine civică, provocată de faptul că atunci când eraţi în opoziţie dirijaţi ocult statul, în profitul intereselor dumneavoastră şi ale jidanilor din ale căror consilii de administraţie - mari şi mici - făceaţi parte, iar de pe fotoliile ministeriale încurajaţi şi favorizaţi, acopereaţi şi muşamalizaţi afacerile lor şi ale d-stră, în detrimentul statului.

Adăugaţi, la acest bogat şi concludent stat de serviciu al partizanilor şi al adversarilor dumneavoastră de ieri, cu care - ca totdeauna când vă găsiţi în opoziţie - sunteţi azi prieteni: cazurile, pe care naţia le ţine numai în dormitoare, ale domnilor Tătărescu, Bârsan, Boilă, Aristide Blank şi afacerea Skoda; ruinarea poporului, prin dobânzile oneroase care au prăbuşit economiile, avutul şi munca tuturor, de la ţăran la marele proprietar, de la micul până la marele negustor român; ravagiile făcute de conversiune şi de concesionarea bunurilor statului, pe care am început să le răscumpăr eu; împrumuturile externe, oneroase şi umilitoare; introducerea controlului străin la Banca Naţională şi Căile Ferate, comisioanele scandaloase etc. etc. şi veţi avea, domnule Brătianu, imaginea unui trecut tragic, pe care l-am plătit atât de scump şi pe care naţia întreagă o are permanent în faţa ochilor săi.

Totuşi, domnule Brătianu, cu toţii credeţi că toate acestea au fost uitate şi, cu perfidia politicianistă de altă dată - de totdeauna - atât de bine cunoscută, vă aşezaţi cu cinism pe acest trecut şi - de la cel dintâi dintre dumneavoastră, până la cel din urmă - încercaţi să acuzaţi şi să sabotaţi, pe sub mână, opera de îndreptare şi consolidare la care s-a antrenat toată naţia şi să tăiaţi elanul unui om care nu a avut, nu are şi nu va avea nici moşii, nici vii, nici pivniţi de desfacere, nici bani depuşi, nici industrii, nici consilii de administraţie, nici safeuri, în ţară şi străinătate, nici cupoane de tăiat, nici timp de pierdut la club şi care nu şi-a pricopsit nici cumnaţii, nici nepoţii, nici prietenii, nici partizanii, nici adversarii.
Chiar dacă am greşit, greşesc sau voi greşi, nu pot fi acuzat, domnule Brătianu, de nici unul dintre dumneavoastră.

Fiţi încredinţaţi, sunteţi înfieraţi şi puşi chiar de generaţia actuală pe banca acuzaţilor.
Dacă va fi să fiu şi eu pe această bancă, pentru că fac tot ceea ce un om putea să facă, nu numai pentru a salva un neam de la dezunire şi de la prăbuşire, dar şi pentru a-l întregi şi a-i asigura o viaţă nouă, în onoare şi în muncă, atunci în nici un caz nu veţi fi dumneavoastră acuzatorii şi în nici un caz nu voi fi pus alături de dumneavoastră şi acuzat de aceleaşi greşeli ca dumneavoastră.

Fac această afirmare nu pentru că mă simt vinovat cu ceva faţă de ţară, dar pentru că ştiu ce au suferit, din antichitate şi până azi, de la Socrate şi Demostene, până la Clemenceanu, atâţia nenumăraţi - mici şi mari - oameni care şi-au servit poporul cu credinţă, cu devotament şi cu folos şi, mai ales, pentru că nu au uitat că în Iaşi, în tragica primăvară din 1918, şi chiar la Bucureşti, după Unire, s-a cerut trimiterea în judecată şi condamnarea fratelui dumneavoastră, atât pentru că făcuse războiul, cât şi pentru dezmăţul creat de nepriceperea dumneavoastră a tuturor, chiar de către aceia care ceruseră intrarea în luptă; care îl acuzaseră în 1914-1915 de lunga şi dezmăţata perioadă de neutralitate; care au aplaudat cu frenezie intrarea în război şi care, ca o culme a cinismului lor, erau ei înşişi vinovaţi de modul cum fusese administrată şi ruinată ţara.

Eu şi mulţi alţii încă nu am uitat ridicolul acestei îndrăzneli pe care istoria l-a înregistrat.
Oricum ar fi însă eu nu voi putea fi acuzat de dumneavoastră şi nici pus pe aceiaşi bancă cu dumneavoastră, pentru că nu sunt nici profitorul meritelor predecesorilor mei şi nici şeful unei bande de corbi odioşi, care au ajuns la conducere prin "minciună", "promisiuni", "furt de urne" sau prin "sprijin ocult masonic şi iudaic", ci sunt omul adus de un trecut onest şi de voinţa unanimă a unei naţii care, pentru a se salva, a făcut apel la mine, iar nu la dumneavoastră sau la dl. Maniu, şi nici la domnii care stau în jurul dumneavoastră şi cu care aţi făcut şi faceţi sistem.

Niciodată, pentru a fi salvată, naţiunea, armata şi corpurile constituite nu au indicat numele dumneavoastră sau al d-lui Maniu, în ultimii ani ai tragicei guvernări, care s-a sfârşit la 6 septembrie 1940. Dumneavoastră v-aţi strecurat şi v-aţi alăturat acestei mulţimi, cu discreţia impusă de instinctul răspunderii pe care o aveţi şi a dorinţei legitime de a vă salva şi nu aţi făcut nici un gest pentru a vă valorifica drepturile la conducere, când această mulţime spulberă un regim care era de fapt al dumneavoastră şi când aclama un om nou, care eram eu.

Când am intrat în război, cu prudenţă caracteristică a politicienilor valoroşi nu v-aţi manifestat nici pentru, nici contra.
După ce am reluat Basarabia şi Bucovina, v-aţi grăbit să-mi cereţi, şi dumneavoastră, şi domnul Maniu, să mă opresc la Nistru.
V-am arătat consideraţiunile militare, politice, economice şi morale pentru care nu puteam să o fac şi v-am invitat, pentru a treia oară, să luaţi conducerea, răspunderea şi riscurile unei asemenea acţiuni. Bineînţeles, aţi refuzat.
După omorurile de la Jilava şi imediat după rebeliune, mi-aţi trimis memorii prin care îmi arătaţi situaţia şi-mi dădeaţi noi sfaturi.
V-am oferit să luaţi conducerea şi să faceţi cum credeţi că este mai bine. Şi unul, şi altul v-aţi scuturat. Luându-vă după câţiva ofiţeri, fără prestigiu militar, care au deraiat după linia principiilor sănătoase strategice, morale şi politice, pe care poate că nici nu le-au avut vreodată, mi-aţi cerut să retrag armata din Rusia şi m-aţi îndemnat să mă "aranjez" cu Anglia şi cu America.

Ar fi o greşeală şi o felonie, iar greşelile şi feloniile se plătesc scump.
Suntem la peste 1.500 km de ţară, drumurile sunt cum sunt, iarna bate la uşă, depozitele sunt ale germanilor, căile ferate sunt în mâna lor, aviaţia are forţa de distrugere pe care ar trebui s-o cunoaşteţi. Retragerea forţelor din situaţia lor actuală ar însemna părăsirea frontului. Exact ceea ce au făcut ruşii în Moldova în 1917-1918.
Vă întrebaţi ce s-ar întâmpla dacă germanii ar face cu noi astăzi în caz de părăsirea frontului, ceea ce am făcut noi, atunci, cu ruşii?
Vă daţi seama ce s-ar alege de armata noastră, de disciplina noastră, de soldaţii şi caii noştri, de tunurile noastre, dacă am încerca, în condiţiile arătate mai sus, să părăsim frontul fără asentimentul Comandantului german? Situaţia aceasta, a oamenilor care la cea dintâi greutate se descurajează, ar denota uşurinţă totală nepricepere militară şi prostie.
Soluţia ar fi criminală, domnule Brătianu, fiindcă nu s-ar prăbuşi numai armata, s-ar prăbuşi însăşi ţara, deoarece germanii ar ocupa-o imediat şi am ajunge în situaţia Serbiei şi Greciei.
Poftiţi, domnule Brătianu, vă ofer din nou conducerea statului şi a guvernului. Retrageţi dumneavoastră armata şi "aranjaţi-vă" cu Anglia.
Numai că trebuie să întreb şi armata şi poporul. Sunt gata să le pun această întrebare, deschis şi categoric, dacă şi dumneavoastră sunteţi gata să vă luaţi răspunderea.

A mă fi "oprit la Nistru" şi a "retrage astăzi forţele din Rusia" înseamnă, pentru un om care mai poate încă judeca, a anihila dintr-odată totul, sacrificiile făcute de la trecerea Prutului, acţiune în contra căreia nu v-aţi pronunţat public; însemnează a ne dezonora pentru vecie ca popor; însemnează a crea ţării, în cazul victoriei germane, condiţii dezastruoase, fără a ne asigura, în cazul victoriei ruse, nici provinciile pentru care luptăm, nici graniţele care vor voi să ni le lase ruşii, nici libertăţile noastre şi nici măcar viaţa familiilor şi a copiilor noştri; în sfârşit, însemnează, din cauza nestabilităţii şi a feloniei pe care mă sfătuiţi să o practic - şi aceasta este cea mai mare crimă - a asigura ţării în viitoarea comunitate europeană o poziţie morală care îi va ridica drepturile idealurilor sale şi ar putea să-i fie chiar fatală.

Gestul pe care-l cereţi să-l fac, domnule Brătianu, va face din neamul românesc o victimă a tuturor, fiindcă concomitent cu dezorganizarea, prăbuşirea şi distrugerea armatei, ar începe instaurarea anarhiei în ţară. Comuniştii, legionarii, jandarmii, ungurii, saşii ar începe agitaţiile, lupta, distrugerea ordinei, a liniştei, pentru a profita de ocazie, pentru a da ultima lovitură de picior unui neam care cu adevărat ar merita calificativul de netrebnic. Ungurii ar ocupa imediat restul Ardealului.
Iată, domnule Brătianu, la ce ar da naştere gestul pe care mi-l cereţi să-l fac. Ar fi gestul nefericit al unui soldat lipsit de onoare şi al unui om de stat, nu numai inconştient, dar nebun.

Conducătorul nefericit al Franţei - şi mai nefericite de azi - a declarat, într-o recentă chemare la realitatea a unui popor, care a căzut şi el victimă josnică a unei guvernări venale, iudeo-democratice şi masonice, că are convingerea că dacă "Germania ar fi înfrântă, Sovietele ar impune mâine legea în Europa şi s-ar termina astfel cu independenţa şi patriotismul naţiunilor".
Am avut şi am această convingere. Rămân la această convingere, fiindcă noi, mai curând ca alţii, mai total ca alţii, vom fi zdrobiţi: pentru că suntem punte între slavi şi zăgazul care le stă de secole în calea expansiunii lor, către vestul şi sud-vestul Europei; pentru că avem bogăţiile pe care le avem; şi pentru că vom fi trambulina salturilor lor viitoare.

Trăgând învăţăminte din trecut, cunoscând tendinţele slave, plecând de la consideraţiunile făcute mai sus şi îndrumat de instinctul de conservare şi de logica bunului-simţ, nu puteam, domnule Brătianu, ca un conducător responsabil, să mă "opresc la Nistru" şi nici nu pot "să retrag armata din Rusia". Ar fi o prostie din partea mea. Este cu neputinţă să o facă cineva şi ar fi o greşeală ireparabilă pe care nu eu şi dumneavoastră, ci neamul ar plăti-o scump.
Mareşalul Petain, într-una din valoroasele sale cuvântări, a dat speculatorilor situaţiunile grele lecţia care li se cuvenea şi care a fost aplaudată de toţi oamenii cu conştiinţă clară şi nepătată.
Răspunzând unor critici ale acţiunii sale, el a spus: "Când Franţa este în nenorocire, nu mai este loc pentru minciuni şi himere".
Nici la noi, domnule Brătianu, nu mai este loc pentru "minciuni şi himere" şi, mai ales, nu mai putem să ne plătim luxul de a face şi prostii.

V-am răspuns, domnule Brătianu, punct cu punct, nu numai la scrisoarea dumneavoastră de la 24 septembrie, dar şi la cele anterioare.
Este răspunsul unui soldat, care nu are nimic de ascuns şi care este conştient de greutăţile şi pericolele ceasului de faţă, precum şi de îndatoririle şi de răspunderile lui.
V-am răspuns, cum v-am răspuns, fiindcă nu aţi înţeles nici ţinuta şi nici înţelegerea cu care am voit să trec atât peste greşelile trecutului, cât şi peste marii vinovaţi de ele.

Ca oamenii cei mai lipsiţi de păcat, marile şi numeroasele greşeli politice care s-au comis sub dumneavoastră, continuând a considera comunitatea românească ca pe o turmă de sclavi, pe care - împreună cu celelalte organizaţii politice, cu firmă naţionalistă, însă în acord cu oculta iudeo-masonică, cu care numai pe faţă eraţi în luptă - aţi exploatat-o, aţi minţit-o, aţi demoralizat-o, aţi exasperat-o şi, în cele din urmă, din neputinţă, aţi dus-o, mână în mână cu trinitatea Tătărescu - Urdăreanu - Lupeasca, la catastrofa din 1940 şi la rebeliunea din 1941, îndrăzniţi astăzi, când s-a pus regulă în ţară şi viaţa nimănui nu mai este în pericol, să ridicaţi capul, de după saltarele consiliilor de administraţie, ale industriilor şi ale multiplelor afaceri, pentru a mă acuza.

Ei bine, domnule Brătianu, când cineva a fost şeful unui partid care, de la mare la mic, de la primăria din sat până la cabinetul miniştrilor, are răspunderea destrăbălării administrative, dezmăţul moral, a iudeo-masonizării ţării, a venalităţii, a compromiterii viitorului neamului şi a catastrofei graniţelor, nu mai are calitatea să vorbească şi în numele comunităţii româneşti, să dea sfaturi de conducere altora şi mai ales să-i acuze că lucrurile nu merg cum trebuie."

(Arhiva Istorică Centrală; fond Preşedinţia Consiliului de Miniştri, Cabinet I. Antonescu, dos. 61/1940, f. 88-221)

                                                      *************
• În ciuda curgerii timpului, problemele noastre au rămas aceleaşi: nimeni n-a fost in stare să spună adevărul dintr-o poziţie de putere, precum cea a Mareşalului Antonescu atunci.

• În zilele minciunii univesale, a spune adevărul e un act de rezistenţă. Pentru a înţelege prezentul, e necesar să ne cunoaştem trecutul - să-l aflăm!...macar atat sa incercam

Poate totusi candva vom invinge...in ciuda sortii, in ciuda rusoilor, in ciuda lu' alde Soros & comp, in ciuda tuturor, indragi-i-ar ciorile si spanzuratorile...

Ne vom intoarce intr-o zi...

Ne vom intoarce neaparat,
Cum apele se-ntorc din nori...

Ne vom intoarce intr-o zi...
Si cei de azi cu pasii grei
Nu ne-or vedea, nu ne-or simti
Cum vom patrunde-ncet in ei.

Ne vom intoarce ca un fum,
Usori, tinandu-ne de mani,
Toti cei de ieri in cei de-acum,
Cum trec fantanile-n fantani.


 Pagina Facebook 'George Roncea': https://www.facebook.com/pages/George-Roncea/181944271871084

2 comments

 • Comment Link Ion postat de Ion

  Mulțumim Roncea.
  Stau și mă întreb de ce au trebuit să moară cca 880.000 de ostași români ca noi cei de astăzi măcar să nu le apărăm onoarea...
  Avem niște oxiuri la conducere din păcate...

  Marți, 25 Iunie 2013 21:03
 • Comment Link un cetățean postat de un cetățean

  Mareșalul Antonescu a avut motive corecte să atace trupele rusești care ocupau fără nici un drept Basarabia. Chiar și dacă a trecut Nistrul, mareșalul a avut intenția de a îndepărta de acolo trupele rusești inamice.
  Aceasta nu se compară însă cu Operațiunea Barbarossa a lui Hitler, ce pare a fi fost mai degrabă încă una din marile încercări de agresiune nejustificată împotriva Rusiei, efectuate de către continuatorii Imperiului Roman. Câteva legături interesante: Napoleon Bonaparte(n. Corsica - mult timp aflată în Imperiul Roman), Frederick I Barbarossa(Împărat al Sfântului Imperiu Roman).
  În ce privește Marea Britanie, există exemple de colaborări între Guvernul Britanic și oameni ai Guvernului Germaniei Naziste: Hans Oster, Ludwig Beck, Wilhelm Canaris.
  Guvernul de acum al României, permițând fracționarea hidraulică și deci otrăvind până în adâncime pământul țării, dă o lovitură foarte grea luptei străbunilor noștri pentru acest pământ.
  Este vechi târgul acela: străinii iau bogățiile și resursele vitale ale subsolului, dând la schimb otrăvuri. (v. Războaiele Opiului - Opium Wars, în care Guvernele din Marea Britanie și Franța, pe nedrept au atacat China)
  Acei străini n-au nevoie decât de niște inconștienți și trădători puși în fruntea țării și se pare că-i au, așa cum au fost încă de pe timpul marilor scriitori ai neamului.

  Luni, 24 Iunie 2013 19:07

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.