A+ A A-
01 Oct
Voteaza acest articol
(1 Voteaza)

Mircea Dușa, politrucul analfabet, vrea să reînvie fantoma lui „Stefan Gheorghiu” în Armată

Marţi, la deschiderea anului universitar de la Academia Tehnică Militară şi Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" Mircea Duşa a scos un nou porumbel pe gură. Fostul pădurar, activist UTC, absolvent de Stefan Gheorghiu doreşte ca MApN să aibă o structură care să se ocupe de politicile învăţământului militar.

Exact ce-i lipsea chelului, tichia de mărgăritar. Duşa este o somitate a imbecilităţii sinistre (adică de stânga), fiind autorul unor gafe şi emiţătorul unor tâmpenii fără egal.
Recent ameninţa şi înfricoşa românii cu poveşti despre încălcarea spaţiului aerian al Romăniei de către OZN-uri inamice. Anterior a comis-o şi mai şi. După tragedia din Muntenegru a rămas în analele idioţeniei de partid fabuloasa sa frază despre „trupurile neînsufleţite ale cadavrelor celor decedaţi” - un dezacord şi două pleonasme la un loc. Iar incoerenţa din spatele exprimarii, denotă nu numai lipsa de instruire şi necunoaşterea limbii române ci şi prostie în stare pură, imbecilitate absolută. Este greu să ne închipuim cum ar da Duşa ordine, într-o situaţie de război, cam cat de clare ar fi. Fără a mai adăuga că o minimă şi elementară dovadă de patriotism este sa vorbeşti corect în limba română însă din păcate România s-a cocalarizat şi manelizat, iar miniştri aşa de proşti şi de agramaţi ca cei din guvernul Ponta, România nu a avut nici pe timpul lui Ceauşescu, când unii demnitari de stat ai PCR nu aveau nici 4 clase. Aveau însă o trăsătură comună, ca şi Duşa, mulţi dintre ei erau politruci, absolvenţi de Stefan Gheorghiu.
Mircea Duşa a făcut parte din categoria infamă a oportuniştilor de partid care au ales să-şi calce în picioare neamul în beneficiul liftelor străine ale Anei Pauker, aşa cum a făcut-o şi recent, trăgând sfori în beneficiul pretenilor săi dragi din UDMR pentru a fi înlocuit prefectul de Covasna cel care a avut curajul să comenteze pângărirea drapelului României de către extremiştii maghiari, în ziua de 24 ianuarie, ziua de sărbătorire a Unirii Principatelor, chiar în faţa sediului Prefecturii din Covasna, în apropierea Pieţei Mihai Viteazul.
Mircea Duşa este ca şi colegii săi de partid doar un slugoi de Partid, o secătura abjectă ca toţi cei care s-au pus în slujba criminalului regim comunist de origine sovietică. Ieri au pupat în dos pe ruşii sovietici, azi pupa în dos extremiştii unguri ai UDMR şi nu uita nici posteriorul Marelui Licurici. Şi nu se opresc aici, încearcă să determine şi noile generaţii de militari să ajungă ca şi ei, politruci.
La ceremonia de deschidere a anului universitar, în faţa miilor de cadeţi, viitori ofiţerii, în spiritul vechiului activism utecist şi pecerist Mircea Duşa, a precizat că nou structură care ar urma să se ocupe numai de politicile în domeniul învăţământului militar, va fi introdusă în pachetul de propuneri la legea care vizează organizarea şi funcţionarea MApN. "Legat de Legea 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea ministerului Apărării Naţionale este o propunere pe care eu am făcut-o, sigur că eu sunt un civil care vine din afara sistemului, dar poate că din exterior se pot observa mai bine anumite anomalii de funcţionare a a sistemului. De aceea, doresc ca în noua lege care va fi aprobată de Parlament să existe la nivelul ministerului o structură care să se ocupe numai de politicile în domeniul învăţământului militar. În momentul de faţă se ocupă acea Direcţie de Resurse Umane (...) cred că este bine să revenim la normalitate şi cariera militară să fie una caracterizată de profesionalism, responsabilitate, iar aprecierile şi promovarea în muncă şi în cariera militară să fie pe criterii obiective, nu pe criterii care nu-şi au locul într-o instituţie care este foarte riguroasă şi mă refer aici la Armata română".

Duşa - profil de activist, şmenar, ajuns la comanda Armatei pentru a o lichida de tot
Când îl auzi cât de sforăitor vorbeşte Duşa despre Armata română te apucă greaţa. Ce anume l-a recomandat pe Mircea Duşa să ocupe scaunul de ministru al Apărării este un mister. La bază pădurar, activist utecist şi comunist înverşunat, s-a ridicat datorită devotamentului faţă de PCR. Nu a absolvit nici o facultate, ci i s-a echivalat şcoala de stiinte politice ,,Stefan Gheorghiu” după lovitura de stat din 1989, cu ştiinţele economice. A lucrat la Consiliul Popular din Topliţa, apoi, a fost primarul localităţii şi prefectul Harghitei. Din 2004 până când a fost numit ministru de Interne şi apoi ministru al Apărării, a fost deputat PSD de Harghita şi vicepreşedinte al Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic. Etern înfipt la şmen şi furăciune, ca toţi politrucii, fiind părtaş alături de Duşa Ilie (anchetat de DNA) la taierile ilegale de padure din Borsec, Bilbor, Topliţa. Membrii familiei lui Duşa controlează şi ocoalele silvice de la Topliţa şi Tulgheş, unde s-au raportat furturi şi exploatări masive de lemn în ultimii ani. Mircea Dusa are in familie doi procurori: fratele si sotia, ceea ce nu l-a împidicat se pare să aibă de-a face cu jaful programat de partid, ba dimpotrivă. “Primaria Toplita a dat iama in padurile din zona. Un raport al Ministerului Agriculturii, care face obiectul unui dosar la DNA, prezintă încrengăturile unui jaf programat timp de 15 ani. Exploatarea silvică s-a făcut la negru, fără niciun act legal. Peste 6.000 de ha au ajuns in mod fraudulos pe mâna autoritatilor locale. Oficialităţile au împărţit bunurile timp de ani de zile tuturor potentatilor locului: procurori, judecatori, politisti, functionari si oameni politici. Dezvaluirile au fost facute de primarul Baciu Niculae, care, incoltit si urmarit penal de procurori, a declarat ca banii proveniţi din exploatarea masei lemnoase au ajuns “la partid”, adica la PSD. Niculae a menţionat că unul dintre beneficiari a fost deputatul Mircea Duşa, preşedintele PSD Harghita, prin intermediul unui funcţionar din primarie” scria România Liberă în urma cu 7 ani.
Aşadar un hoţ, un politruc, un analfabet vrea să facă politici în MapN.
Mai mult o scurtă privire aruncată asupra pachetului de propuneri pe care Duşa le-a introdus în proiectul legislativ privind Modificarea şi completarea Legii nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale scoate în evidenţă o clară politizare a structurilor militare. Cu acest proiect de lege se produc modificări fundamentale în structura armatei, deşi nu au fost întocmite studii de impact, analize tehnice etc. în conformitate cu legea 24/2000 care precizează procedurile de elaborare ale unui nou proiect de lege, care mai este şi organică pe deasupra.

Legea politizării şi jefuirii Armatei
De la bun început se observă că unul din rosturile acestei legi este acela de a-i da premierului dreptul să numească şeful departamentului de informaţii pentru apărare, cu aprobarea CSAT - atribuţie ce aparţinea ministrului apărării. La fel s-a procedat şi cu DGIPI, serviciul echivalent de la interne. Rebotezarea statelor majore ale forţelor armate, în comandamente nu are alt efect practic decât obligarea tuturor structurilor din apărare să înlocuiască actualele documente. În 23 de ani armata a avut ca activităţi principale şi mari consumatoare de fonduri, modificări periodice ale ţinutelor şi echipamentului, desfiinţări, restructurări şi reînfiinţări de unităţi şi schimbări de denumiri. Aşadar încă o tocare de bani în vânt.
Noul departament pentru înzestrare şi logistica, preia de la statul major general, care este în fapt conducatorul efectiv al trupelor, toata logistica armatei, ceea ce nu s-a mai auzit până acum. În plus, acest departament se pare că poate fi condus şi de un general numit de primul ministru! Toate celelalte departamente sunt conduse de secretari de stat numai acesta poate fi condus şi de un cadru militar, funcţie asimilată cu aceea de secretar de stat. De vreme ce Ponta ar urma să numească generali – lucru nemaiauzit pâna acum, rezultă foarte clar că pe fond generalii aceia vor primi o comandă politică. Principalul motiv pentru care se înfiinţează Departamentul pentru înzestrare şi logistica este acela ca un personaj de teapa celebrului general Zisu, unul dintre marii şmenari şi jefuitori ai Armatei, să acapareze tot.
Mai există un aspect legat de subordonarea trupelor. Până acum comandamentele erau subordonate numai şefului SMG, acesta fiind practic comandantul cu gradul cel mai mare din armată care subordona toate trupele, pe care le comandă în caz de criză şi război. Acum structurile centrale, care sunt conduse şi de civili, au în subordine trupe. Ce se întâmplă în acest caz, se da civililor comanda militară?
Un comunist reşapat, cu apariţii bizare, şi cu apucături dubioase, va transforma structura miltară a României şi aşa demolată sistematic până acum, într-o nouă vacă de muls pentru clientela politică, preconizându-se transferarea unor terenuri ale Armatei către autorităţile locale. Va fi cel mai mare şmen din istoria recentă.
Conform noilor reglementări, anumite funcţii din armată vor fi la mâna politicului, terenurile armatei vor fi cedate consiliilor locale la fel clădirile, staţiunile de odihnă şi tratament, iar aceste cedări vor putea fi făcute fără avizul CSAT.
Există desigur profitori ai noii legi, respectiv primarii, consiliile locale, oamenii de partid din localităţile în care se găsesc fostele unităţi militare, acum dezafectate, care vor fi puse la dispoziţia acestora, pentru a fi „valorificate” pentru că armata”nu mai are nevoie de ele”. De asemenea clientela politică va avea posibilitatea să îşi bage nu numai copiii şi nepoţii, nepoatele, pupilele în armată, ci şi labele, pentru că dacă urmărim cu atenţie prevederile şi modificările legii, vom constata că apar unii termeni aparent involuntari care explică faptul că ministrul, ministerul şi nu Statul Major, ca până acum, va fi abilitat să facă modificări în structura armatei, să numească şi să modifice nu numai comandanţi ci şi unităţi.
Şi pentru ca tot haloimăsul să aibă şi o cireaşă pe colivă, a apărut şi ultima idee a lui Duşa, de politizare a învăţământului militar.
Sper ca la vreo aplicaţie ceva, vreo rachetă mai de bun simţ să-şi găsească un traseu politic, poate scăpăm odată de pegra asta mizeră care a căpuşat Armata Română.

Sursa: http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013100291680/Actualitate/Politrucul-Mircea-Dusa-vrea-sa-reinvie-fantoma-lui-Stefan-Gheorghiu-in-Armata.html

 Pagina Facebook 'George Roncea':https://www.facebook.com/pages/George-Roncea/181944271871084

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.