A+ A A-
10 Dec
Voteaza acest articol
(1 Voteaza)

Basarabia, singurul rezervor autentic de inteligenta romaneasca

Eugen Tomac a obţinut 78% din voturile exprimate de cetăţenii români din afara graniţelor aferenţi colegiului 2 Diaspora iar rezultatul în cele 19 secţii de votare din Basarabia este 82%
http://www.roncea.net/index.php/basarabia/item/325-ne-vom-intoarce-intr-o-zi
.....probabil cel mai bun rezultat al vreunui candidat din cursa electorala a acestui an... Explicatia este simpla. Romanii din ce-a de-a doua capitala romaneasca, Chisinau, au instinct geopolitic si inteleg mult mai bine decat restul romanilor cum vine treaba cu Rusia si stiu de unde bate vantul cel rece, crivatul stepei...

Ion Ilici Iliescu si-a primit o laba peste bot, cu varf si indesat, in Basarabia, abia acum, in 2012. In 20 mai 1990, Iliescu lua 85,07% dintre voturile romanilor prostiti de Iluzia Salvarii, a Mantuirii, ventilata de iscusitii creatori de jocuri de umbre de la Moscova.

http://www.roncea.net/index.php/component/k2/item/112-decembrie-1989-iluzia-teroristilor-iluzia-libertatii-iluzia-salvarii

Teoretic, conform tuturor datelor psihosociale susţinute de cercetările menţionate, USL-ul ar obţine, acum în 9 decembrie o victorie zdrobitoare, asemănătoare cu victoria FSN din 1990.

In 9 decembrie, Eugen Tomac a fost ales cu un procent neatins de restul politicienilor romani, de catre basarabenii care s-au dovedit mult mai inteligenti decat restul romanilor, detectand cu usurinta damful kaghebist al cantecului de sirena al PSD-ului lui Ilici.

• „Există o victorie mult mai dificilă, însemnand înfrangerea iluziilor mincinoase care reprezintă pentru om o sursă de sclavie, a unei sclavii de care el nu îşi dă seama.
• Omul trăieşte în sclavie, adesea fără să fie conştient şi uneori chiar plăcandu-i starea lui. Omul aspiră şi spre libertate, dar ar fi o greşeală să credem că omul iubeşte libertatea şi ar fi o greşeală şi mai mare să credem că libertatea este un lucru uşor.
• Dimpotrivă: libertatea este dificilă, iar sclavia este uşoară.“

Acest citat aparţine unui rus, Nikolai Berdiaev, convertit de la marxismul la care s-a adăpat şi Ion Iliescu, într-un acerb critic, din interior, al sistemului.

Iliescu, spre deosebire de Berdiaev, a rămas neschimbat. ca si cateva milioane de romani, care au ales acum tabara liesciana, la 22 de ani de la momentul Decembrie ’89, cand credEam ca s-a ispravit valoarea de intrebuintare a etichetei infamante puse de Sliviu Brucan romanilor – cea de “stupid people”
___________________
• ne revine acum, parerea mea o munca dificila dar nu imposibilia: sa incepem odata o treaba cu adevarat serioasa – sa inlaturam zoaiele rusesti aduse in ’89 de Moscova, via Ion Ilici Iliescu.

Daca in Basarabia miza pe Eugen Tomac s-a dovedit una intemeiata, am pierdut in schimb un pariu politic:

http://www.roncea.net/index.php/component/k2/item/352-pariul-politic-al-alegerilor-din-9-decembrie

am mizat pe un echilibru intre rau si mai rau, pe o medie, o ratie, a Raului. m-am inselat, milioane de romanii au mers fara nicio ratiune pe mana Raului absolut, ca niste damnati incapabili sa vada prapastia catre care se indreapta.

explicatia fenomenului se gaseste cred in datele statistice prezentate ce configureaza o fizionomie teribila a alegatorului taberei iliesciene din 2012.
________________
“în data de 9 decembrie ne vom întoarce cu 22 de ani în urmă. Aparent aşa ar sta lucrurile.

În 20 mai 1990 - din numărul total de 17.200.722 de alegători s-au prezentat la vot 14.826.616 (86,19%). FSN-ul lui Ilici a avut 9.353.006 voturi (67,02%). La suma aceasta s-au adăugat sateliţii, de la UDMR la aşa zisele partide ecologiste, agrariene şi tabăra minorităţilor. Cam vreo 12 milioane de români erau atunci hipnotizaţi de moaca scârbavnică a lui Ion Iliescu, criminalul bolşevic cu mâinile roşii de sânge până la coate.
În ce mă priveşte, deşi împărtăşesc scârba populară faţă de fizionomia respingătoare a actualei clase politice, nu cred că doar oamenii politici sunt de blamat. Şi poporul care i-a votat este la fel de respingător.

Talpa ţării, şi nu numai, a votat cu Ilici, cu haita sa de kaghebişti, a pus ştampila la greu, în repetate rânduri pe securiştii corupţi. Peste 80 la sută din populaţia României, în anii '90, îl adula pe Ilici. O vorbă înţeleaptă spune că ,,tot ceea ce trebuie ca răul să triumfe este ca oamenii buni să nu facă nimic". La noi răul s-a tot întins, ca o plagă întinsă în tot sistemul politic, în media, în sindicate, în societatea civilă. Majoritatea românilor cât de cât informaţi, ştiu deja de multă vreme faptul că Iliescu şi acoliţii săi au reuşit crearea unui sistem mafiot care controlează politica şi economia ţării.
Românii de azi, post-decembrişti cum ar veni, au fost spălaţi pe creier, la inimă şi la minte, nu prin reeducarea de la Piteşti sau prin închisorile comuniste, ci prin manele, telenovele, reality-show-uri, sex, droguri, violenţă, prin promovarea agresivă a homosexualităţii, pedofiliei, zoofiliei, incestului sau violului, prin impunerea ca „modele" morale, naţionale, a celor mai josnice boarfe, prostituate de centură, peşti, proxeneţi, poponauţi, pedofili, turnători, etc... pe scurt, a tuturor gunoaielor societăţii româneşti.
Românii n-au avut solidaritate socială, n-au avut anticorpi care să prevină molima, iar talpa ţării nu a ajuns până azi să atingă un nivel cât de cât rezonabil de înţelegere a situaţiei în care a fost adusă de către cei pe care i-a votat.
Acum, jefuitorii îi cheamă pe păgubiţi într-o mare horă a Unirii, la vot, desigur hoţii păstrându-şi averea, furăciunile, iar victimele, talpa ţării, rămânând cu ce li s-a oferit şi până acum, adică cu plata facturii...

La distrugerea României, pe lângă prostie, nesimţire şi lipsa de bun simţ, au contribuit însă plenar aceşti votanţi inepţi, care i-au aşezat în scaune pe nesătuii securişti şi activişti PCR, prezenţi în toate jafurile la nivel naţional, în secarea patrimoniului şi averii muncite de generaţii întregi de români.

Sondaje recente, de prin 2009 şi 2010 arată că sărăcia a produs traume profunde, dacă nu chiar ireversibile la nivelul unor obişnuinţe elementare, ce privesc inclusiv minima igienă. Spre comparaţie cu Franţa şi Polonia, de exemplu, unde procentul populaţiei care trăieşte în sărăcie este de aproximativ 10 la sută, sau cu Rusia unde 20 la sută din populaţie trăieşte în sărăcie, procentul celor care trăiesc în sărăcie profundă în România depăşeşte 55 la sută (http://www.insee.fr/fr/ffc/docs_ffc/es383-384-385c.pdf).

În România există în acest moment 12.956 de sate şi aproape 3.200 de comune şi oraşe, numărul localităţilor cu instalaţii de canalizare publică fiind de doar 735 (5% din total). Conform Eurostat, în 2008, 46% din populaţie trăieşte în mediul rural. Dintre aceştia, marea majoritate, respectiv 41% dintre români trăiesc în locuinţe fără apă curentă, fără baie şi cu WC în curte sau la capătul holului.

Fizionomia unei mari părţi a poporului român, descifrată de analizele sociologice arată teribil. 19% din populaţia României nu s-a spălat niciodată pe dinţi şi potrivit studiilor, românii se spală pe dinţi de cinci ori mai puţin decât ceilalţi europeni, astfel că doar 5% dintre români au dinţii perfect sănătoşi.

Jumătate din populaţie nu se spală pe mâini după ce foloseşte toaleta, iar 25% nici după ce au schimbat scutece murdare. Ideea că suntem un popor certat cu apa şi cu săpunul este întărită de datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică (INS), care arată că românii îşi cheltuiesc 48,5% din bugetul lunar pe mâncare şi băutură (41% din suma totală este alocată produselor alimentare şi 7,7% băuturilor alcoolice şi tutunului), iar pentru igienă şi sănătate doar 4%. Un român foloseşte, în medie, patru săpunuri şi un deodorant pe an!!!

În schimb, conform unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, România s-a clasat pe locul al optulea în topul ţărilor cu cel mai mare consum de alcool, după Republica Moldova şi Rusia.

În sfârşit, un studiu asupra mentalităţilor şi credinţelor populare dezvăluie faptul că românii au şi un profil aparte de naţie de semiidiotizaţi. Astfel:
- 47,4% din români cred în astrologie şi îşi verifică horoscopul cel puţin săptămânal (asta în timp ce, schizofrenic, 90% din populaţie se declară creştină);
- 29,3% cred în vrăjitorie (iar 7,2% sunt convinşi că li s-au făcut vrăji);
- 68,2% cred în minuni, cu nu mai puţin de 42% convinşi că li s-a întâmplat (cel puţin) o minune (!);
- 42% dintre români cred că Soarele se învârte în jurul Pământului;
- cca. 50% cred că deochiul poate fi prevenit purtând culoarea roşu;
- 6 din 7 români nu sunt alfabetizaţi ştiinţific.
- doar 8% dintre români au deschis o carte pe parcursul unui an.
Aceasta este radiografia sinistră a poporului român, la 20 de ani de la momentul în care Ion Iliescu era adus la putere de Moscova (şi susţinut de aproape 12 milioane de români).

*** Mai multe articole din categoria Arhiva articole: http://roncea.net/index.php/arhiva-articole 

*** Mai multe articole din categoria Intelmedia: www.roncea.net/index.php/intelmedia

Comentarii:

 • Rave Ica HojbotăAsta DA titlu !!! Adevarat!

 • Puiu PrecupLA PUSCARIE CU EL.....USL===PCR !!!!

 • Vasile ZgardanAcum nu mai știu ce să spun. Mai corect ar fi unirea Romaniei cu Basarabia. Adevărata valoare a unui om nu este ce crede el despre sine,dar cum îl apreciază alții. Așa este și cu țara mea,Romania. Nota adevărată o au de la cei de peste hotare.

 • Octavian Sergentuîn Duminica Orbului s-a votat aşa cum s-a votat. La Chişinău este o altă temperatură politică datorită efectelor geopolitice de acolo. Hilary Clinton încearcă alături de Bruxelles ca să descurajeze procesele integraţioniste din spaţiul postsovietic coordonate de Rusia. Nu o spun eu, o spun analizele Mamei Rusia, o spun comunicatele din această perioadă a Departamentului de stat şi grupurile de experţi occidentali. Jocurile geopolitice ne surprind într-o perioadă destul de sumbră, cu o Uniune Europeană şovăielnică şi şubrezidă, într-o profundă crză de identitate, cu modele comportamentale distincte de la o ţară la alta, cu o aşteptări din partea popoarelor a redescoperirii unui paradis promis. Preşedintele Băsescu şi-a asumat o luptă pe majoritatea fronturilor: cu corupţia, cu falşii revoluţionari, cu "băieţii deştepţi", cu reformarea clasei politice, al sistemului educaţional, al reprogramării României pe traiectoria valorilor eurooccidentale, cu criza economică, dar această luptă a fost una a politicii de "terapie de şoc" şi de obicei această politică a "terapiei de şoc"( ştii de cazul Gaydar) nu este una populară. Singur pe mai multe fronturi nu ai cum să izbândeşti, chiar dacă eşti sprijinit de majoritatea cancelariilor străine, în contextul în care propriul partid nu face front comun cu preşedintele său.

 • Iuliana Viorica Pavel...de ce ne miram...?? cele mai luminoase figuri ale inteligentei romanesti s-au nascut in Basarabia si Bucovina...!!

 • Sorin SandaA inceput neocomunismul ,romanii vor regreta, intoarcerea la comunism si are sa fie cam tarziu ,PACAT , copii nostri aveau o sansa in viitor .Le au taiat-o romanii cu creerul neted,asta este ,epoca prostiei a inceput .

 • Ion BugaProblema rămâne valabilă: ce facem în următorii patru ani căci până la urmă mai puțin contează că a câștigat atât timp cât nu știu ce va putea face. Istoria îi pedepsește pe cei care nu o respectă, iar cei 4 ani de guvernare s-au scurs spre deliciul patrioților de meserie, care acum exultă căci nu soarta Basarabiei îi interesează, ci această ultimă treucă?!
  Sper ca Eugen Tomac să aibă o activitate parlamentară ca Iulian Urban, altfel rezervorul autentic de inteligență este fără rost.

 • Monica GugiuTraiasca Noua Republica Socialista Romania Uselista! Traiasca KGB-istul Iliescu! Traiasca Securistul Voiculescu! Traiasca Hotul Nastase! Trezeasca-se Cacarau Antonescu! Traiasca Doctorul Ponta facatorul de CV-uri! PROSPERITATE IN REGRES! ADEVAR ANTENIST! LA TRECUTU-TI MARE, MARE VIITOR!

 • Sorin SandaCe sa faceti??? simplu , stop taxe si impozite ,deveniti oameni cu SOCIAL in fiecare luna , CA ASTA A VOTAT Romanul .
 • George Ronceafoarte bune comentariile tuturor. Ion Buga sunt convins ca Eugen Tomac va face treaba buna. si mai cred ca va avea nevoie de toata sustinerea noastra, a celor care mai stiu cat de cat ce se intampla prin Basarabia... vine un crivat rece de tot - tema deschisa si amanuntita de Octavian Sergentu, mai mult am impresia ca se va reactiva cu putere de catre Moscova si provocarea transnistreana iar daca urmarim si recentele pozitii ale admnistratiei americane, intelegem cu usurinta ca ne aflam pe zona de frontiera a unui nou tip de razboi rece. iar din pacate prea putini mai au astazi pregatirea si determinarea luptei. o lupta cu un specific aparte, pe care il inteleg bine doar basarabenii, cei care se afla de 200 de ani in ghiara dusmanului, sub bocanc, dar inca nelasandu-se invinsi, fie si in spirit. si da, Vasile Zgardan are si el dreptate, vectorul real romanesc se afla in Basarabia, din pacate Romania se afla sub puterea unui regim de ocupatie inca mai cumplit si mai periculos decat cel indurat de basarabeni. faptul ca nu este vizibila pentru toata lumea inlantuirea romanilor de dincoace de Prut este un deficit cu atat mai grav. Libertatea si sensul luptei pentru liberatate sunt intelese doar de catre cei care au trecut prin regimul concentrationar. Romanilor li s-a oferit un fel de regim concentrationar soft, cu iesire la aer, in curtea evropeneasca si pachet din cand in cand si cu "dreptul" la palavrageala. cum spui lucruri grave, serioase, esti bannat. adevarata sansa a Romaniei o reprezinta capitalul de inteligenta si simtire romaneasca a romanilor basarabeni. nu rahatzisuriie evropenesti si nici tampeniile euroasiatice. basarabenii au devenit tinta exclusiva a komisariatului reprezentat de catre cei ca Tismaneanu si Socor si Shafir si Tcaciuk si Solonari si alti kakatzi de kominternisti care stau cu geana pe barasabeni, infltrandu-si agentura pana la Chisinau...cam astea sunt coordonatele. am zis

 • Sorin SandaRomanii nu stiu ce ii asteapta ....dar asteptam, ca totul este trecator.
 • Ion BugaÎncă mai sper să nu calce pe aceeași greblă, poate prind totuși la minte. Oricum am mai mare încredere în ceea ce este mai vechi pe piață, gen BRD, decât profitorii încropiți peste noapte, gen ARD și USL.
Ultima modificare pe Miercuri, 24 Septembrie 2014 20:10
George Roncea

George Roncea

Email: roncea@yahoo.com

 

 

1 comment

 • Comment Link nelu postat de nelu

  george baga si obtiunea pentru facebook ca dau share ,merci !

  Marți, 11 Decembrie 2012 16:50

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.