Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
A+ A A-
20 Mar
Voteaza acest articol
(1 Voteaza)

Dupa o viata de sluga, libarca revine la haznaua in care s-a balacit de mic

...Dan Badea asta e fabulos, tinde sa devina un fel de personaj legendar al istoriilor de hazna.
Dupa ce l-a facut albie de porci pe unu’, un gaozar de sindicalist din gasca lui Sorin Ovidiu Vintu, acum i-a devenit sluga gaozarului, scriind in continuare articole la comanda, desi se vaicarea ca ca sluga nu i-a placut s-o tot suga...

In ultima vreme l-am cam scapat pana acum din vedere pe micu’ limbric al vetustei Secu’, deontologul Dan Badea, de care am promis ca ma ocup, nu de alta dar reprezinta un caz cu totul aparte, ceva de ordin patologic, de impostura si miselie.
“Dizidentu” lu’ peshte este o mizerie a Securitatii, o cacareaza impinsa sub Rogojina asa zisei Prese libere de dupa ’90. iar micul netrebnic care se dadea victima a Securitatii dar care sugea la tzatza Aparatului beneficia din plin de privilegii – dintre acele oferite de obicei turnatorilor.
Lefegiu dintotdeauna a “structurilor” mai mult sau mai putin acoperite, Dan Badea a inceput deunazi sa se planga ca de-o viata a fost doar o sluga marsava si sa pretinda ca nu-si asuma ce-a facut si a semnat pe motiv ca a fost fortat sa incaseze bistarii si n-a avut de ales, trebuia sa profite si el de pe urma Sistemului, ca n-avea nicio sansa in viata ca etern repetent delabrat.
Acelasi discurs ca si Voiculescu, cel care explica senin ca a turnat si el pentru o felie de paine mucegaita dar unsa bine cu unt cacaniu.
Recent Badea s-a intors la Garnizoana Partidului, devenind portavocea UGSR-ului, un ONG eolian care se doreste continuator al mamutului sindical comunist. sindicatele in marea lor majoritate si toti liderii marilor confederatii sindicale au fost pe mana cu FSN-ul si cu structurile lui Magureanu, iar multi dintre ei, ajunsi politicieni, sau vectori de influenta politica sunt astazi miliardari.
Palmasii, fraierii, amaratii de muncitori din vremea comunismului, au cotizat, era de altfel o cotizatie obligatorie si in zeci de ani s-a strans un patrimoniu gigantic. Zeci de mii de apartamente, imobile, hoteluri, vile, zeci de baze sportive, sute de milioane de dolari, miliarde de lei cash ba chiar si un vapor. Niste smecheri de-ai lui SOV incearca de ceva vreme sa “recupereze” cate ceva din ce au furat tot ai lor.
Intors la vesnicul sau statut de sluga Dan Badea scrie acum "fulgurante dezvaluiri" la oficiosul UGSR, care se cheama, la misto parca, Solidaritatea.
Culmea culmilor, tot Dan Badea dezvaluia ca Stefan Calinescu, liderul acestui UGSR, de unde isi ia el tainul acum, este o jigodie penala de-a lui Vintu, pidosnicul turnator si puscarias, tiganusul crescut de niste kaghebisti si bagat la inaintare pe post de maimutzoi olog.
in data de 31 ianuarie 2011 Dan Badea il facea muci pe Calinescu asta al lui SOV, intr-un articol intitulat:

“Mafia sindicală vânează, pentru Vîntu, patrimoniul UGSR”
Vituperant, Badea, actualul amploaiat al lui Stefan Calinescu, zis si calul troian al lui Vintu, scria:
“Sorin Ovidiu Vîntu a preluat controlul liderilor sindicali pentru a-i folosi ca instrumente de şantaj la adresa guvernului, cînd interesele de afaceri i-o cer, şi pentru a-şi însuşi patrimoniul fostului UGSR, evaluat la aproximativ două miliarde de euro. Tentativa lui SOV de a prelua averea adunată vreme de un secol de către sindicatele din Romånia a debutat oficial în 2008 şi s-a derulat pe două direcţii fundamentale: în parlament, prin crearea cadrului legislativ şi în instanţă, prin reînfiinţarea UGSR. Personajul de bază folosit de e în Parlament este Ioan Chelaru, avocatul şi „custodele“ averii sale. Pista folosită în instanţă, pentru reînfiinţarea fostei UGSR, îl are drept cal troian pe un anume Ştefan Călinescu, reprezentantul a patru federaţii sindicale apropiate de Sorin Ovidiu Vîntu.”

Asa incep dezvaluirile slugii actuale a lui Stefan Calinescu, “dizidentul” Dan Badea, copchilu’ de suflet al Duduii Udrea, cea lansata pe orbita politicii, via PSD (si pe centura) de Cozmin Gusa, tot un limbric al lui Vintu, ca si acest Calinescu, patronu’ lu’ Badea.
mai departe devine si mai intereant ce zice cutremuratorul Badea, zis tremurici:

“...ce interese au stăpânii sindicatelor? Este adevărat, câţiva dintre ei sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală, în calitatea lor de administratori la Realitatea Media (Liviu Luca, Dumitru Costin, Iacob Baciu, Marius Petcu, Achille Duţu şi Ion Eftime), şi, pentru mânăriile de la firma lui Vîntu, au motive să se teamă pentru libertatea lor. Să fie însă acesta singurul motiv al transformării lor în locotenenţi ai mafiei PSD-PNL-PC? Ce interese au, în realitate, boierii sindicali care câştigă de zeci de ori mai mult decât membrii de sindicat pe care-i manipulează de câteva cincinale?

Ţinta boierului sindical: împroprietărire, bani şi putere
Dincolo de sumele încasate pe statul de plată - de unii dintre ei - sau pe uşa din dos a relaţiilor de afaceri - de alţii - de la Sorin Ovidiu Vîntu, patronul din umbră al boierilor sindicali, aceştia au două mari obiective fundamentale: intrarea în politică, pentru a participa direct, alături de marii rechini PSD, la furtul a ceea ce a mai rămas de furat, şi împărţirea patrimoniului fostei Uniuni Generale a Sindicatelor din România (UGSR). Intrarea în politică este, pentru cei mai mulţi dintre ei, deja asigurată. Oricum, nu mai sunt de multă vreme sindicalişti deoarece toţi, fără excepţie, sunt interesaţi de lupta politică şi nu de mişcarea sindicală. S-a văzut asta cu ocazia ultimelor proteste din categoria „Noi vrem respect!“ şi „Jos Băsescu!“. Până vor căpăta însă imunitatea dată de funcţia de parlamentar, de care s-au bucurat deja sau încă se bucură foşti lideri sindicali precum Miron Mitrea, Ion Rădoi, Victor Ciorbea, Georgiu Gingăraş, Ioan Andrei, Dumitru Chiriţă, Elena Sporea, Pavel Todoran, Marian Sârbu, Matei Brătianu etc. etc., boierii lui Vîntu luptă pentru împroprietărire. Luptă pentru uriaşul patrimoniu al UGSR, care se ridică la peste două miliarde de euro, dar şi pentru a legaliza fraudarea unei părţi însemnate a acestui patrimoniu.”....

Boc a blocat insfacarea patrimoniului UGSR de catre mafia lui Vintu...zice Badea
“Sorin Ovidiu Vîntu a făcut chiar un pas uriaş pentru preluarea patrimoniului UGSR, atunci când şi-a desemnat interpusul din Senatul României, celebrul Ioan Chelaru, să iniţieze un proiect de lege în acest sens. Pentru cei care nu ştiu, reamintim că parlamentarul de azi Ioan Chelaru este cel care i-a pus la adăpost lui Vîntu, în 2000-2001, întreaga avere. Avocatul Ioan Chelaru a preluat, atunci, Grupul Gelsor, aşa încât Vîntu rămăsese, oficial, sărac lipit. Asta pentru ca, pe de o parte, în eventualitatea tragerii sale la răspundere de către justiţie pentru megaescrocheria FNI, să nu-i fie executată averea, iar, pe de altă parte, să nu o împartă cu fosta soţie, Angelica Vîntu, de care tocmai divorţase. A decis, aşadar, să-şi plaseze afacerile pe numele avocatului Ioan Chelaru şi al altor locotenenţi, de la care avea să şi le recupereze ulterior, via paradisuri fiscale.
Ulterior, pătruns în Parlamentul României pe listele PSD, Chelaru şi-a urmat vocaţia lui de om de casă al lui Vîntu. Aşa se face că, în 2008, alături de senatorii Norica Nicolai, Doru Ioan Tărăcilă şi Nicolae Şerban, Ioan Chelaru a executat ordinul de a legaliza preluarea patrimoniului UGSR. Era prima încercare în acest sens.
Cei patru senatori au înaintat Biroului Permanent al Senatului, în iulie 2008, o „propunere legislativă privind retrocedarea patrimoniului sindical“. Este vorba despre proiectul de lege 645/2008, care a fost clasat destul de repede, pe 22 decembrie acelaşi an. În document nu se specifica retrocedarea patrimoniului UGSR către sindicate, ci către un organism (persoană juridică) ce urma a fi înfiinţată, Uniunea Naţională pentru Preluarea Patrimoniului Sindical. La fel, nu se preciza concret în ce consta averea fostei UGSR. Câteva luni după clasare, propunerea legislativă este reluată, în exact aceeaşi formă, de doi senatori PNL: Puiu Haşotti şi Emilian Frâncu. Înregistrată cu numărul 320/17.06.2009 la Camera Deputaţilor şi L141/27.04.2009, propunerea legislativă a fost respinsă mai întâi de Senat, pe 15.06.2009, iar apoi de Camera Deputaţilor pe 22.09.2009. Atât în legislatura anterioară, cât şi în cea prezentă, punctul de vedere al guvernului Boc asupra acestui proiect de lege a fost categoric: „guvernul nu susţine adoptarea acestei propuneri legislative în forma prezentată“.

Chestia devine grozava se baga pe fir si securistii lui Badea...
“...în paralel cu „propunerea legislativă privind retrocedarea patrimoniului sindical“, cartelul mafiot din Parlament a înaintat un alt proiect de lege, cu aceeaşi esenţă, dar cu nume diferit: „propunere legislativă privind regimul juridic al patrimoniului sindical din România“. De această dată însă, iniţiatorii sunt 20 de parlamentari, printre care s-au aflat Mircea Geoană, Dan Voiculescu, Ioan Chelaru, Matei Brătianu, Dumitru Chiriţă, Victor Ponta şi Viorel Hrebenciuc. Proiectul de lege semnat de ei este mai elaborat decât celelalte, se ţine cont de propunerile consiliului legislativ, dar şi de alte observaţii anterioare. Pe 21 aprilie 2009 este depus la Camera Deputaţilor (camera decizională), iar pe 22 aprilie la Senat. După mai multe peripeţii prin comisii, proiectul este respins în Senat la două zile după ce Traian Băsescu este reales preşedinte al României, pe 8 decembrie 2009. Astăzi, el este trimis pentru raport la comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor. Este de prisos să adăugăm că niciuna dintre iniţiativele legislative nu a anexat un inventar al patrimoniului UGSR, pentru că el se află bine ascuns în seifurile CNSLR Frăţia, controlată, prin Liviu Luca şi Marius Petcu, de Sorin Ovidiu Vîntu.”

• Derbedeul sindical Calinescu (patronul de azi al lui Badea) este un fel de mutu’ care fute pamantu’ (tace si face, la comanda banditului olog de SOV)

Gruparea „Călinescu“ a înfiinţat un nou UGSR pentru SOV
“În paralel cu angajaţii oficiali grupaţi la Realitatea Media SA şi implicaţi în retrocedarea patrimoniului fostei UGSR, Vîntu trage sforile în acelaşi scop şi pe o altă pistă demnă de atenţie. Este vorba despre o grupare sindicală reprezentată oficial de un anume Ştefan Călinescu şi de care n-a auzit mai nimeni. Astfel, în 2008, când boierii sindicali luptau în Parlament pentru retrocedarea patrimoniului fostei UGSR, un „întreprinzător“ abil se lupta în instanţă să obţină recunoaşterea unei noi confederaţii sindicale numite Uniunea Generală a Sindicatelor din România (UGSR). Încerca să înfiinţeze un organism sindical al cărui nume să fie identic cu cel al unuia care nu fusese niciodată desfiinţat oficial: UGSR.

Pentru aceasta, „sindicalistul“ Ştefan Călinescu n-a făcut decât să reunească sub aceeaşi umbrelă patru federaţii sindicale: Federaţia Sindicatelor din Construcţii de Maşini „15 Noiembrie“, Federaţia Sindicatelor Libere Medico-Sanitare şi Farmaceutice „Hipocrat“ (FSLMSF Hipocrat), Federaţia Sindicatelor Libere din Industria Alimentară (FSLIA) şi Federaţia Sindicatelor Libere din Unităţile Textile, Confecţii şi Pielărie, Cauciuc, Încălţăminte (FSLUTCPCI). O instanţă bucureşteană a admis pe 12 aprilie 2010, în urma unui recurs, cererea de acordare a personalităţii juridice Uniunii Sindicale de Tip Confederativ UGSR şi înregistrarea sa în Registrul Special al Federaţiilor şi Confederaţiilor Sindicale. Sigur, reprezentantul noii confederaţii nu a depus vreo dovadă din care să rezulte că noua UGSR are vreo legătură cu fosta UGSR, aşa cum au încercat unii să lanseze ca zvon, ci au înfiinţat doar o nouă entitate.

„În dovedirea cererii petenta (UGSR - n.r.) a depus la dosar contractul de comodat nr. 50/10.05.2008, scrisoare de referinţă din 31.07.2009 privind contul de disponibilitate al U.G.S.R. la BRD Sucursala Academiei Bucureşti, procură specială autentică şi împuternicirea acordată dl. Ştefan Călinescu, sentinţele civile privind acordarea personalităţii juridice federaţiilor constituite în uniunea sindicală, hotărârea de modificare a denumirii Federaţiei de Construcţii Maşini Braşov, conform sentinţei civile nr. 34/1993“ - se precizează în motivarea deciziei civile nr. 474 a Curţii de Apel Bucureşti, prin care se admite acordarea personalităţii juridice noii UGSR”.

Scopul înfiinţării Uniunii lui Călinescu este acelaşi cu al boierilor sindicali, anume recuperarea patrimoniului fostei UGSR, pentru a-i face pula mare lui Vintu (scrie Badea)

“Că în spatele lui Călinescu suflă Vîntu se poate observa dacă privim cu atenţie la cine sunt cei care controlează noua UGSR. Legăturile lui cu sindicaliştii de la Braşov („15 noiembrie“) sunt de notorietate, Vîntu implicându-se cu ani în urmă, pe timpul guvernului Năstase, în sprijinirea discretă a unor revendicări salariale ale acestora.

A doua federaţie cu legăturile la Vîntu este Federaţia Sindicatelor din Industria Alimentară, condusă de o vedetă Realitatea TV numită Frumosu. Dragoş Frumosu. Sindicalistul ugsr-ist este un invitat permanent al televiziunii lui Vîntu. La fel ca Maria Grapini, reprezentanta patronatelor care fac corp comun cu cea de-a patra federaţie sindicală, FSLUTCPCI.”
                                                                      *************
Foarte tare panarama asta de Badea, cat de elastic poate fi...singurul personaj asemanator, la fel de iscusit ca si Badea la echilibristica este idolul sau Volodea Tismaneanu, “un nenorocit de pui de bolsevic rus drapat casual in straie americanesti, un ipochimen cu o coloana extrem de elastica care-i permite sa-si pupe pana si propriul cur si eventual, sa se si linga in caz ca nu gaseste vreun dos mai acatari prin preajma, ca sa-i iasa si de un gheseft, daca tot linge”...aici m-am autocitat de nu stiu unde.
In ce-l priveste pe “dizidentul” Badea, ca si pe “dizidentul” Tismaneanu, vor mai urma si alte povesti fascinante despre cum dizida el pe mana cu Secu, ca si idolul sau Tismaneanu de altfel...

                                                                       *************
Episod din foiletonul “micile secrete ale lui Dan Badea, zis bigi-bigi, sugiucul lui Rogojina”
(bigi-bígi s. v. sugiuc, pastă gelatinoasă asemănătoare cu rahatul; Sursa: DEX)
....o poveste despre un viermus mucilaginos tarat din haznaua Secu in vidanja asa zisei “prese libere” creata din activul de agenti si cadre conspirate ale Secu, dupa ‘89

Ultima modificare pe Wednesday, 20 March 2013 20:44
George Roncea

George Roncea

Email: roncea@yahoo.com

 

 

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.