Logo
Printeaza pagina
22 Jun
Voteaza acest articol
(1 Voteaza)

"Profesorul" Dughin si micii sai studenti

Astazi, 22 iunie, o zi dedicata maresalului Antonescu, se merita un minim efort de intelegere a manevrelor celor care l-au ucis. Si a manevrelor desfasurate acum, deoarece rusoii isi fac treaba mai departe. In topul ganditorilor noilor/vechilor strategii ale Rusiei se afla Alexander Dughin. Intens prizat prin tot felul de locuri, nu doar la Kremlin, unde isi are cartea de munca.

who the fuck is Dughin?

http://www.ziaristionline.ro/2012/12/18/exclusiv-online-geopoliticianul-mistic-alexandr-dughin-face-lumea-bucati-si-apoi-o-recompune-in-dialogul-marilor-fara-sa-uite-arhaica-basarabie-interviu/


Ce fel de chestii ventileaza Dughin asta?

Pai sa vedem mai din trecut. Din anii '90, pe cand lucra pentru partidul comunist al URSS, avem un text - initial publicat ca Partea III-a din “Conspirologia” (Analiza Conspiratiilor), Moscova, 1992

http://calinmihaescu.wordpress.com/2010/04/18/marele-razboi-al-continentelor-de-a-dugin/

                                                                         *************
cretinul asta de rusnac cu camesoaie de culac pretinde ca Rusia are hotar cu Basarabia, si din acest motiv ar fi gata oricand sa “faca apel la folosirea forţei în Transnistria”...se face ca uita ca Rusia se afla la 1400 de kilometri de granita cu R. Moldova.
de ce nu sare Rusia la bataie si cu focile de la Cercul Polar, ca si acolo rusii au “hotar”, in opinia lor?

                                                                        *************
"Pentru Rusia, obiectivul numărul unu este apărarea graniţelor şi ca blocul NATO să nu fie la hotar.
Acesta este obiectivul primordial. Pentru asta vom face orice scheme şi formule. Trupele ruseşti din Transnistria garantează că NATO nu va intra în acest spaţiu. Credeţi că nu avem ce face cu armata? Ştim şi fără analiştii voştri ce să facem cu ea, avem un teritoriu mare de apărat. Rusia va face apel la folosirea forţei în Transnistria, doar dacă NATO va veni în Moldova"

http://publika.md/rusia-va-folosi-forta-in-transnistria--daca-nato-va-veni-in-moldova_1451191.html

Pe scurt, de fapt, Dughin, marele arhitect al temei eurasiatice, vrea sa spuna ca obiectivul principal al Moscovei este integrarea R. Moldova in Uniunea Euroasiatica - forma ocolita de refacere a URSS. Teoriile eurasiatice si le-a preluat de la un notabil savant rus, Lev Gumiliov, un tip cu adevarat senzational, fie si ca biografie, care la randul sau l-a urmat pe Piotr Savitki, un alt rus cu o viata teribila, victima a bolsevismului ca si Gumiliov. Bolsevicii i-au calcat in picioare pe rusnacii astia toba de carte, dar le-au folosit lucrarile pentru a oferi greutate pretentiilor Rusiei asupra lumii. Bolsevic este si acest Dughin la baza si se vede clar asta din efortul sau de a-l prezenta pe sceleratul de Lenin drept un aparator al „drepturile popoarelor”, împotriva „colonizării talassocratice anglo-saxone”...

                                                                       *************
Singurul profesor roman care a fost capabil sa-i dea o replica consistenta lui Dughin este sociologul Ilie Badescu, care s-a si ales din acest motiv cu niste interesante “replici” in chiar institutia in care lucreaza de 20 de ani, Facultatea de Sociologie. Mai exact s-a incercat si se incearca inca eliminarea sa din Facultate. De catre cine? Pai nu e greu de aflat...

• un fragment din critica sofismelor utilizate de Dughin, prin care se incearca “justificarea” bolsevismului si a crimelor lui Lenin, homosexual dement:

“(...) Cu totul neaşteptată este interpretarea leninismului, mai riguros spus, a teoriei leniniste a imperialismului în care A. Dughin vede un document simptomatologic pentru „lupta antiimperialistă planetară”, de fapt, a popoarelor continentaliste, pentru „drepturile popoarelor”, împotriva „colonizării talassocratice anglo-saxone” (ibidem).

Dincolo de atractivitatea principială a ideii unei lupte antiimperialiste planetare a popoarelor împotriva unei dominaţii mondiale care ar anihila pur şi simplu „drepturile popoarelor” şi le-ar răpi libertatea de fiinţă, asimilarea leninismului doctrinar la o asemenea linie a istoriei este cu totul sofistică.

În fapt ideea leninistă care legitimează dreptul la „crima de clasă” în numele revoluţiei şi a eliberării proletariatului mondial este o dezvoltare patologică.

Cum ar putea fi libere popoarele dacă libertatea ar fi dobândită cu preţul eliminării fizice a unei clase, fie aceasta chiar şi burghezia imperialistă telurocratică, cu ajutorul statului de dictatură a proletariatului?!

Chiar dacă burghezia continentalistă ar vădi mentalităţi subalterne faţă de sistemul talasocratic, de care se leagă radical prosperitatea ei, metoda lichidatoristă a lui Lenin încă nu poate fi aliniată ideii de cruciadă a popoarelor uscatului pentru drepturile lor.

Mai apoi, concepţia leninistă a distrugerii culacilor ca agenţi ai capitalismului în mediul ţărănesc, aşa cum reiese deopotrivă din polemica lui cu Buharin şi din doctrina colectivizării forţate, sunt tot ce poate fi mai potrivnic ideii unei cruciade a popoarelor bazate pe civilizaţia pământului contra puterilor maritime invadatoare.

Acest tip de soteriologie cum este cea leninistă se izbeşte tocmai de faptul elementar că Lenin şi toată doctrina bolşevică erau îndreptate împotriva tocmai a oamenilor pământului, adică a ţăranilor (în limba română este singurul loc în care s-a conservat înţelesul etimologic al acestei denominaţii căci în româneşte „ţăran” ca şi „ţară” provin din latinescul „Terra” (pământ): „Terra – ţară – ţeran” (în alte limbi neoromanice sau anglosaxone ţăran este un termen derivat din latinescul paganus: paganus – paysan, în fr., sau peasant, în engleză, limbile acestea inaugurând o cu totul altă linie hermeneutică asupra ţăranului ca tipologie şi ca semnificaţie, sugerând că el este purtătorul vechiului substrat păgân în raport cu adstratul creştin, ignorând astfel ceea ce este fundamental în etimonul cuvântului: pământul, ideea de om al pământului”.

http://www.ziaristionline.ro/2011/01/23/exclusiv-ilie-badescu-despre-dughin-si-bazele-geopolitice-cea-mai-importanta-analiza-despre-rusia-din-ultimii-20-de-ani/

                                                                       *************
• inca de acum un deceniu, profesorul Badescu a lansat o linie de analiza pe teme de geopolitica si securitate nationala, din pacate “intelighentia” din institutii n-are timp sa citeasca decat biletzelele pierdute prin birouri de Florinel, care bate campii aiurea in limba engleza, in reviste finantate de rusnaci, conduse de curvistine cu fitze, “patrioate” de origine tiganeasca din haita lu’ nea Virgilica, un foarte, foarte mare iubitor de gipsy (vezi Niro, Udrea, si astia din Toflea, care tocmai ce-au pus mana pe patrimoniul CFR marfa) http://qmagazine.ro/uncategorized/are-we-ready-for-the-cyber-warfare/

Florinel daca nu primeste bibliografie de la Floriana, nu citeste si gata, asa e el, un delicat, cand vine vorba de lectura.
Ce putea sa citeasca inca de pe vremea cand era nimic (cam ca si acum adica, doar ca cu salariu mai mic):

                                                                        *************

“Eliberarea naţională şi afirmarea spirituală a românilor sunt procese pe care Dughin le plasează în contextul mai larg al dualismului geopolitic european, dar interpretarea sa capătă un caracter sui generis. Latinismul este socotit o ideologie impusă de uniaţie, iar ortodoxia este interpretată după un model de gravitaţie spre Moscova.
ROMÂNIA MARE (după Dughin) s-a afirmat pe următoarele liniamente istorice: eliberarea de controlul turcesc şi rezistenţa la politica fanarioţilor; tendinţele uniate (supunerea Bisericii Ortodoxe faţă de Vatican); Biserica uniată era însoţită de latinism (glorificarea originii romane, rădăcinile latine ale limbii, etc.); Biserica greco-catolică era susţinută de Austria, cea ortodoxă de Rusia; fanarioţii promovau o politică pro-turcă; “Ideea României Mari a avut un context ortodox univoc”; “Naţionalismul românesc are un caracter anti-grecesc; uniaţia gravitează spre Roma şi Ortodoxia spre Moscova”. “Regimul formal ateo-comunist a ocupat univoc poziţia Ortodoxiei subordonând acesteia, zice Dughin, confesiunile unite şi supunând represiunii minorităţile catolice”
Cum se explică, în acest caz, miile de preoţi ortodocşi aruncaţi în puşcării!? Deci represiunea a fost antinaţională şi anticreştină (de ateizare completă şi de suprimare a tuturor marilor valori naţional-creştine).
Dacă ortodoxia este un fenomen de gravitaţie spre Moscova, atunci de ce-au fost interzişi Nae Ionescu şi Nichifor Crainic, care, împreună cu grupul de la Crinul Alb etc. au fost toţi ortodoxişti şi au fost întemniţaţi? De ce a continuat atacul contra ortodoxismului după ’89?
Latinismul şi ideea originii romane nu erau idei şi ideologie uniate, ci idei şi ideologie universal româneşti (naţionale); accentele erau uniate, nu ideile; ortodoxia nu gravitează spre Moscova, cum înclină a interpreta Dughin, ci are propriul ei centru de gravitaţie (eshatologie euharistică) şi o tradiţie voievodal-creştină; naţionalismul românesc este creştin (nutrit de primatul sufletului şi de ritul ortodox).”

ALEXANDER DUGHIN, GEOPOLITICA RUSIEI ŞI GEOPOLITICA ORTODOXIEI – fragment din revista Geopolitica, Nr. 1 (1)/2002, An I
____________________

despre impletirea dintre “eurasiatici” si Putin, un comentariu al savantului roman Jean Parvulescu:
« Vladimir Poutine, c’est avant tout et très essentiellement l’émanation directe des conseils secrets révolutionnaires permanents des Forces Armées de l’Union Soviétique, qui se cherchaient, et qui guettaient l’occasion de faire surface, de franchir la ligne du passage à l’histoire visible, active, depuis déjà les années 1948-1952, quand il y avait eu les premières manifestations de taille de leur action, de leur présence combattante, de leur volonté d’affirmation politique propre, non pas contre l’État Soviétique, mais confidentiellement au sein même des structures de pouvoir propres de celui-ci. C’est depuis lors que l’on a pu parler d’une doctrine national-révolutionnaire immanente des Forces Armées de l’Union Soviétique, doctrine qui est allée en se précisant d’une manière de plus en plus décisive à partir des années soixante, et dont les thèses géopolitiques de base se sont trouvées confidentiellement soutenues par L. I. Brejnev et, par la suite, ouvertement – ou presque – par Y. V. Andropov. »
« Reconstituer l’État, refaire et imposer une continuité, une volonté, une conception hautaine, « romaine » de l’État, tel semblerait être le but principal et immédiat de Vladimir Poutine, qui, par ailleurs, entretient le culte du secret, du non-dévoilement de ses plans d’action (culte du secret révélateur d’une ancienne habitude impériale russe, reprise en continuité par le pouvoir soviétique).
D’autre part, on n’ignore pas l’influence directe et profonde exercée, sur les milieux proches du groupe de commandement politico-militaire personnel de Vladimir Poutine, par le « manuel de géopolitique » impériale grand-européenne, eurasiatique et « transcendantale », « polaire », d’Alexandre Douguine, conseiller politique du Président de l’Assemblée Nationale de la Russie, chargé plus particulièrement de la direction active de la « cellule géopolitique » de celle-ci, entité responsable de la définition des grandes lignes de force géopolitiques actuelles et à venir de cette « Russie naissante » dont Vladimir Poutine entend forger les nouvelles destinées révolutionnaires.
Aussi l’importance qu’Alexandre Douguine et ses conceptions géopolitiques impériales eurasiatiques sont en train de gagner actuellement auprès du groupe de commandement politico-militaire de Vladimir Poutine apparaît-elle comme extrêmement significative, lourde de promesses d’avenir, parce que la pensée de notre camarade Alexandre Douguine est celle, précisément, de l’ensemble de nos « groupes géopolitiques » actuellement en action, les positions de combat et les thèses opérationnelles d’Alexandre Douguine sont les mêmes que celles avancées par le « Pacte Impérial Eurasiatique » cité déjà dans lé courant du présent article. Là, une boucle est bouclée, qui va profondément marquer les futures destinées politico-spirituelles du continent eurasiatique, et plus particulièrement de la plus Grande Europe. »

http://www.mecanopolis.org/?p=18075
http://www.mecanopolis.org/wp-content/uploads/2010/06/Vladimir-Poutine-et-l’Empire-eurasiatique-de-la-Fin.pdf
http://fr.wikipedia.org/wiki/Jean_Parvulesco

                                                                         *************
cam atat pe ziua de azi, in fond la ce atata lectura ?
ostasii care au trecut Prutul in 22 iunie 1941, la Ordinul Maresalului, n-aveau nevoie sa citeasca din Dughin ca sa priceapa de unde vine dracul sovietic, ce treburi are el pe pamant si cine-i sufla sub coada...baietii aia au pus mana pe pusca si au facut ce era de facut, cu pretul vietii.

cinste lor, rusine noua...la 72 de ani de la jertfa lor am risipit totul...

Ultima modificare pe Saturday, 22 June 2013 20:05
George Roncea

George Roncea

Email: roncea@yahoo.com

 

 

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.