Error
 • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
 • Error loading component: com_menus, 1
 • Error loading component: com_menus, 1
A+ A A-
16 Jan
Voteaza acest articol
(5 voturi)

Fratele Filoteu, SRI-ul si Gorgias

Feisbuku si online-ul in general sunt medii saturate de mesaje cu valoare informativa scazuta, in care accentul este pus exclusiv pe „valoarea” palavragelii relationale iar preeminenta acestei functii este semnul unei comunicari degenerate. Tocmai de aceea, cand apare o tema cu miza serioasa, merita efortul de a o deslusi.

O astfel de tema este ce se intampla la manastirea Petru Voda, ce treaba are SRI-ul local acolo, cine incearca sa distruga semnificatia unui loc cu totul special, ridicat de mainile unuia dintre cei mai mari si mai indragiti parinti duhovnicesti ai Romaniei? Am scris despre asta zilele trecute.
Pentru inceput este de notat incredibila mutare de accent produsa pe tema imixtiunii unor tembeli indraciti de la SRI in viata monahala, zici ca e dintr-un curs de spin doctor.
In loc sa fie discutata fapta grava a interventiei unui cadru al SRI pe langa un ierarh si un staret, in scopul mentinerii unor turnatori in manastirea Petru Voda si in loc sa fie discutata fapta aberanta, penala, incredibila, hidoasa, la care s-au pretat cei doi sobolani ai SRI, alde Gioacas si Teodot, cei care au dezgropat pe sest osemintele Parintelui Calciu este atacat fratele Filoteu - ca a luat atitudine.
Atacurile vizeaza exclusiv persoana lui Filoteu, intr-un efort vizibil si scremut de discreditare a continutului mesajului si informatiilor aduse la cunostinta opiniei publice de catre acesta. Strategia discursiva este menita să determine scaderea adeziunii fata de mesajul lui Filoteu si minimizarea gestului dement al celor care au profanat ramasitele Parintelui Calciu, o fapta oribila ce intrece orice imaginatie, fara precedent in Romania.
Natura intentiei celor care au intervenit pe tema se intrevede cu ochiul liber: evita interpretarea corecta si profunda a situatiei, si articuleaza procedee de deviere a temei incercand angajarea dezbaterii intr-o cu totul alta directie, oricare insa nu una care sa puna in discutie dimensiunea grava a situatiei prezentate de Filoteu.
„Ei” sunt cei care stiu ei mai bine ce sa intelegem, ce trebuie sa stim, ce e necesar sa ni se ascunda.
Minimizarea comportamentului iresponsabil al celor doi sobolani ai SRI-ului local si diversiunea directionarii discutiei către un alt subiect constituie tactici clare si simple de manipulare. Cei care se preteaza la acest gen de manipulare nu o fac inconstient. In loc de revolta fata de fapta abominabila a profanatorilor de mormant se divagheaza la adresa lui Filoteu, atacat marsav. S-a recurs la o tactica veche de discreditare a persoanei care scoate la iveala faptele mizerabile ale unor descreierati, fiind atacat la persoana cu acuze sfruntate tocmai Filoteu, cand substanta temei este cu totul alta.
Astfel problema unora este tocmai postarea acestuia de pe site-ul manastirii, in care este data in vileag o fapta de o gravitate extraordinara, pangarirea ramasitelor Parintelui Calciu, batjocorirea testamentului sau, profanarea mormantului fapte savarsite de persoane fara pic de respect si bun simt lipsite de orice atitudine crestineasca, arondate SRI-ului local.
Persoane pe care obstea manastirii le-a exclus din comunitate. Dupa care vine derbedeul de asa zis sef de la SRI-ul Iasi si se baga cu bocancii peste manastire insistand pe langa ierarhul locului in reinsertia turnatorilor sai din manastire, tocmai cei vinovati de mizeria fara egal a profanarii mormantului Parintelui Calciu. Cei care acum ar trebui sa fie adusi in fata Parchetului, cercetati si trimisi in instanta – dupa care direct la puscarie. Iar complicitatea sectiei locale SRI trebuie sa devina dosar de Parchet Militar.
In loc ca aceasta tema sa fie luata in colimator, este luat Filoteu la tinta, pentru ca a atras atentia asupra acestor fapte si asupra presiunilor inacceptabile ale unui cadru corupt al SRI care si-a permis o imixtiune grava in viata unei comunitati monahale. S-au gasit rapid anumiti comentatori, care n-au gasit altceva mai bun decat sa-l vestejeasca pe Filoteu cu tot felul de acuzatii care mai de care mai nastrusnice. Niste neica nimeni (dar nu chiar ai nimanui) au ca tinta culpabilizarea si proiectarea vinii asupra unui monah cu aproape doua decenii de viata monahala, unul dintre varfurile promotiei sale la matematica, lider al studentimii in tinerete, cu studii aprofundate de teologie, un erudit crescut de parintele Ioanichie Balan si parintele Cleopa, adus de Parintele Justin la Petru Voda si pus secretar al manastirii unde a desfasurat o munca titanica de readucere in memoria publica a sfintilor inchisorilor.
Exercitiul sofistic al celor care s-au napustit asupra lui Filoteu este unul clasic, elementar, ilustrat de cunoscuta trilemă a lui Gorgias. Aparatorii SRI-ului, cei care-l vestejesc pe Filoteu spun cam asa: mai întai de toate, nu exista nimic, nicio poveste cu SRI-ul; apoi, chiar daca ar exista, nu putem cunoaste daca e asa; în fine, chiar daca putem cunoaste, nu putem comunica – respectiv Filoteu nu avea voie sa spuna nimic, nimic. Ma cam indoiesc ca rahatii astia ai serviciilor au citit Gorgias, dar cineva le da probabil niste texte prestabilite.
Cei care il comenteaza pe Filoteu, o fac din postura de strasnici aparatori al unui tiganus, venit de nicaieri, aciuit pe langa manastire si care nu facea nimic altceva toata ziua decat sa filmeze tot tot tot, pe toata lumea care venea la parinte. Nimeni nu stie ce anume facea acest Gioacas cu filmarile. Nici momentul aparitiei sale nu este intamplator, tocmai atunci Parintele Justin lansa o campanie ce a avut un rol urias, deoarece a atras atentia asupra masurilor statului totalitar politienesc ce urmau sa fie implementate.
Coalitia impotriva statului politienesc, creata de mine si inca cativa prieteni, la Petru Voda, sub ascultarea Parintelui, a reusit la vremea aceea sa blocheze doua proiecte de lege, emanate de servicii. Legi represive si aberante cerute de serviciile de informatii, ce limitau libertatile cetatenesti, alea putine cate sunt ele.
Serviciile si politicienii ticalosi ai serviciilor au avut marea surpriza sa descopere ca un parinte de 90 de ani poate strange peste un milion de semnaturi in mai putin de trei luni si ca poate constitui o linie de ofensiva impotriva Aparatului de supraveghere si urmarire a cetatenilor Romaniei. Aparat ce detine deja un control mai mare si stie mai multe despre fiecare cetatean decat insisi cetatenii care le platesc salariile celor care-i urmaresc.
A fost declansata din acel moment o campanie salbatica de ponegrigre si batjocorire a Parintelui, de ridiculizare si compromitere a actiunilor sale, folosindu-se toate uneltele posibile de la televiziunea B'nai B'rith, PRO TV-ul la televiziunile mogulilor KGB, Realitatea si Antenele. Televiziunile tiganilor si cocalarilor, ale curvelor si poponarilor, mijloace de comunicare in masa care indobitocesc publicul si il tin legat de emisiuni si seriale vulgare, au devenit brusc foarte foarte interesate de ce se intampla la Petru Voda si de ce un parinte duhovnicesc cere oamenilor sa respinga masurile grotesti ale statului politienesc.
Mai mult a fost activata reteaua din asa zisa zona ortodoxa, iar pitzifelnicii cu aere intelectuale mentinuti in mare parte tot cu bani de la Gasca GDS - Dany Boy - SRI au devenit brusc si ei foarte preocupati de Parintele Justin si de Campania impotriva supravegherii electronice si impotriva masurilor de urmarire ale statului politienesc.
Toate conservele serviciilor au iesit atunci la iveala, au explodat ca popcornul toate lepadaturile cu chip smerit si moace lungi de atata cuviosenie prefacuta. S-a folosit o tactica bipolara, de manual, incercandu-se impartirea opiniei publice in doua tabere, s-a construit imaginea unei extreme false, de asa zisi obscurantisti ce resping modernitatea si sculele societatii informationale atribuindu-se parintelui imaginea deformata a unui nebun extremist care are boala pe undele radio. S-a activat Departamentul din SRI ce are ca sarcina fisarea si izolarea celor transformati cu sau fara voie in asa zisi vectori anti-sistem. Spin doctorasii serviciilor au apelat copios la distorsionarea semantica a mesajelor Parintelui Justin, prin utilizarea unor moduri de decodificare neadecvate, mai exact mintind cu nerusinare.
Etichetarea in fel si chip a Parintelui continua si dupa moartea sa iar in momentul de fata se urmareste anihilarea mostenirii acestuia, compromiterea manastirii Petru Voda si a ucenicilor parintelui – cum este Filoteu, de exemplu. Anumite grupari si institutii antiromanesti au identificat functia de liant social si au inteles influenta enorma a Parintelui Justin, chiar si dupa moarte, actionand pentru a macula efigia sa. Deja in media este folosita abuziv si nerusinat imaginea Parintelui, de catre personaje conectate cu zona politica, evident fara niciun respect crestinesc fata de memoria Parintelui care-i atribuie mesaje si texte cu care acesta nu are nimic in comun, parintele ajungand sa fie utilizat ca un brand de prestigiu, ce “vinde bine” anumite teme. Sunt tot felul de ticalosi ce incearca sa anexeze memoria Parintelui Justin în beneficiul propriei imagini sau a propriilor interese.
Sa speram ca Dumnezeu ii va trasni.
O alta categorie de personaje ce nu merita nici un trasnet macar sunt mancurtii. Cei care asociati cu sau fara voie manipulatorilor din servicii ajung, din prostie si necuratenie sufleteasca, sa fie raspandacii, zvonerii, ventilatoarele de rahat ale porcariilor unor veritabili draci in uniforme.
Uniforme ce nu mai sunt de mult ale statului roman.
Mancurtii la care ma refer sunt exemplare umane orwelliene, nu mai au nimic in tartacutza, au creierul spalat cu substante rau mirositoare.
Aceasta armata de troli, sclavii perfecti ai Sistemului, cu sau fara voie, contribuie la ticaloasa incercare a dracilor Sistemului de inecare in mizerie a efigiei Parintelui Justin.
Atacurile marsave la adresa fratelui Filoteu au venit (si) de la astfel de personaje ce au incercat din rasputeri sa-i maculeze imaginea si mai ales sa ingroape adevarul adevarat pe care fratele Filoteu l-a rostit raspicat.
Nu m-am indoit nicio clipa ca tot ce a scris Filoteu in ziua de 13 ianuarie pe site-ul oficial al manastirii Petru Voda era adevarul adevarat.
Nu m-am indoit nicio clipa ca javre din SRI-ul torpilat pana in gat de agenti straini au incercat compromiterea manastirii prin sobolani decerebrati si luati de dracu in gestiune.
Nu m-am indoit nicio clipa ce ticalosii ce au batjocorit vointa Parintelui Calciu si si-au permis profanarea mormantului si a ramasitelor sale sunt agenti slinosi nu doar ai SRI-ului ci ai altora si mai ales ai Necuratului, unelte ce-si vor gasi curand locul, la hazna.

                                                               *************
Ieri noapte am scris acest text, urmand a-l publica astazi si iata, acum vine confirmarea – in forma autentificata, cu stampila si semnatura.
Parintele Protosinghel Hariton Negrea, spre marea sa cinste, ii ia apararea fratelui Filoteu si explica ce s-a intamplat la Petru Voda.
Stareţul obştii Mănăstirii Petru Vodă spune, în altă formă desigur, ce scriam
și eu mai sus despre fratele Filoteu, unul dintre putinii oameni dintre cei pe care ii cunosc, neschimbat de peste doua decenii, la fel de integru si autentic si curat ca pe vremuri.
Nu degeaba a ajuns monah, singurul din generatia noastra, a celor din Piata Universitatii.
Filoteu n-a tacut, nu s-a temut, a aflat ce a aflat si a marturisit tuturor adevarul.
Celor de la SRI – daca mai exista macar vreunul care sa aiba bun simt si respect fata de parintii nostri duhovnicesti, parintii nostri sfinti care au indurat raul absolut si au mucenicit in puscariile comuniste, ar trebui sa le crape obrazul de rusine pentru fapta savarsita de colegul lor de la sectia SRI Iasi, o sectie cu numeroase probleme de foarte, foarte multi ani, unde coruptia si infiltrarile rusesti au lasat urme adanci.
Agentura de la Petru Voda trebuie desfiintata, lasati maicile si calugarii in pace. Incetati provocarile si retrageti-va reteaua, stiu/stim ca mai sunt si altii/altele in „dispozitiv”. Altfel riscati sa fie "retrasi" in alte moduri, rusinoase.
Lăsa
ți în pace moaștele Parintelui Justin, Parintelui Calciu, și moaștele lui Radu Gyr, singurul poet din lume condamnat la moarte pentru o poezie – Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane!...ar trebui sa o cititi si voi, mai tinerii colegi din SRI, ca poate o fi si printre voi vreun Ion si vreun Gheorghe...
Atât de tare i-a înspăimântat pe rusoi poetul Radu Gyr încât au hotărât să-l extermine iar toate căr
țile sale au fost arse. Eu am avut în mână, cândva, chiar de la fiica sa copii ale foilor manuscrise pe care tatăl ei le așternuse cu versurile interzise.
„Ne vom întoarce într-o zi” a devenit tema fundamentală a generației mele. Probabil va fi și tema altor generații.
Nu cred că vre
ți ca la întoarcere să va devastăm sediile și să vă aplicăm dinte pentru dinte – cum au pățit-o colegi de-ai voștri la fel de îndrăciți în Germania anilor '90.
Lăsa
ți-ne în pace mănastirile și cimitirele și martirii și ocupați-vă conform fisei postului si ordinelor de misiune de inamicii României, nu de sfinții României.

George Roncea - 16 ianuarie 2014

http://manastirea.petru-voda.ro/2014/01/15/comunicat/

http://manastirea.petru-voda.ro/wp-content/uploads/2014/01/2014.01.15.Comunicat.Manastirea.Petru_.Voda_.pdf

15 Januare 2014 - Comunicat al Mănăstirii Petru Vodă

Noi, Mănăstirea Petru Vodă, dorim pacea şi lămurirea întru Adevăr a drept-credincioşilor noştri fraţi de credinţă şi de neam. Pentru aceea, cu frica lui Dumnezeu şi cu conştiinţă curată, grăim următoarele:

1. Mănăstirea noastră mărturiseşte acelaşi neschimbat şi neschimbabil adevăr dogmatic al Ortodoxiei, dimpreună cu toate Sfintele Soboare, cu întreaga învăţătură de credinţă a Sfinţilor Părinţi şi a Părintelui Ctitor, Arhimandritul Justin Pîrvu. Nu modificăm nici o iotă din pravila şi rînduiala lăsată de Părintele Ctitor, ci o mărturisim şi o susţinem în continuare, precum se cuvine, spre mîntuirea noastră, spre întărirea credincioşilor, şi spre slava lui Dumnezeu şi a sfintei Sale Biserici. Dacă veţi citi în presă sau veţi auzi zvonuri cum că am schimba predania dreptei-credinţe, vă rugăm să ne întrebaţi direct, şi vă vom lămuri cugetul precum ne va lumina Dumnezeu.

2. Precum se ştie, din raţiuni importante mîntuirii, începînd din ianuarie 2009, Părintele nostru şi vrednicul de pomenire Arhimandritul Justin a ţinut să transmită publicului român din toată lumea mesajele şi învăţăturile Sfinţilor Părinţi şi ale Prea-cuvioşiei sale. Întrucît Mănăstirea Petru Vodă nu avea atunci nici un mijloc propriu şi independent pentru această funcţie, cu scopul de a ajunge cuvîntul Părintelui Justin la cît mai mulţi credincioşi, Prea-cuvioşia Sa a binecuvîntat publicarea pe toate canalele media care au binevoit să îi preia învăţătura. Toate textele oficiale ale Mănăstirii scrise de vieţuitorii mănăstirii noastre au fost citite şi binecuvîntate de Părintele Justin, semnate de autorii lor şi publicate pe orice sait care a binevoit să le preia.

3. La acuzaţiile care se aduc mie, ca stareţ, şi obştii noastre, răspund ca înaintea lui Dumnezeu că nimeni dintre noi nu voieşte altceva decît păstrarea ortodoxiei, grija faţă de mîntuire fiind singurul nostru subiect de preocupare. Precizăm aici că purtătorul nostru de cuvînt, monahul Filotheu Bălan nu a avut niciodată şi nu are nici o colaborare, de nici un fel, cu nici un organism politic sau informaţional, nici naţional, nici internaţional. Acest lucru îl susţine în faţa Sfîntului Altar cu mâna pe Sfînta Evanghelie şi pe Sfînta Cruce. Toate colaborările sfinţiei sale cu mirenii sunt exclusiv pe plan religios şi cultural, exclusiv pentru promovarea Ortodoxiei.

4. Părintele Gheorghe Calciu a lăsat scris un Testament ce conţine în mod detaliat o prorocie, text publicat în anul 2007 (cu binecuvîntarea Înalt Prea Sfinţitului Mitropolit Bartolomeu Anania, cu care Părintele Gheorghe a fost frate de suferinţă vreme de mulţi ani în temniţele comuniste). În acest text Sfinţia Sa scrie că trupul său va fi găsit neputrezit şi exprimă textual că acest lucru nu este lucrarea lui Dumnezeu, ci lucrarea duhului rău. Nici un creştin, nici un preot şi nici un Sfînt nu ar atribui duhului celui rău un lucru dumnezeiesc; este limpede că prin descoperire dumnezeiască Părintele Gheorghe Calciu – care niciodată nu a spus vreun neadevăr şi care s-a remarcat tocmai prin această limpezime a sincerităţii mărturisirii sale – a spus foarte clar că neputrezirea sa nu este minune dumnezeiască, ci lucrarea vrăjmaşului diavol, şi că, tocmai din acest motiv, pentru a evita sminteala multora, doreşte ca trupul său să fie reîngropat.

Începînd cu 1999, Mănăstirea Petru Vodă, mai ales prin activitatea cărturărească a monahului Filotheu Bălan, a publicat mii de pagini de literatură a Sfinţilor din temniţele comuniste, mărturisitori pe care i-a promovat publicîndu-le cărţile şi dedicîndu-le o amplă activitate de susţinere cu cuvântul scris şi rostit. Cinstirea Sfinţilor constă în cinstirea sfinţeniei vieţii lor, a învăţăturilor lor, a scrierilor lor, a testamentului lor, a memoriei lor şi a moaştelor lor. Mănăstirea noastră respectă toate aceste forme de cinstire a Sfinţilor şi nu poate fi de acord cu nici un fel de încălcare a acestei cinstiri. Ca stareţ, şi având în unanimitate acceptul şi susţinerea întregii noastre obşti, prin vot deschis, la două sinaxe premergătoare pomenirii de şapte ani a Părintelui Gheorghe Calciu, am hotărît nedezgroparea Părintelui, hotărîre conformă cu canoanele bisericeşti şi cu constituţia ţării.

Înţelegem, ca Mănăstire drept-credincioasă, cinstirea sfintelor moaşte conform Sinodului al Şaptelea Ecumenic din anul 787. Deoarece Mănăstirea noastră este închinată şi Sfinţilor Închisorilor, ca al doilea hram, şi pentru mulţimea faptelor de sfinţenie a Părintelui Gheorghe Calciu, cunoscute întregii lumi, nimeni dintre noi nu s-a îndoit vreodată de sfinţenia Părintelui Gheorghe Calciu, şi nimeni nu poate fi de acord cu necuviinţa săvîrşită asupra sfintelor oseminte ale Părintelui Gheorghe Calciu. Îngropat cu toată rînduiala de îngropăciune de către însuşi Prea-fericitul Patriarh Teoctist şi de Prea-cuviosul Arhimandrit Justin Pârvu în anul 2006, Părintele Gheorghe Calciu este pomenit şi venerat în fiecare zi de obştea noastră şi de pelerinii ce ne vizitează, spre folos sufletesc şi mîngîiere duhovnicească, rugîndu-se neîncetat pentru noi.

Fie acestea spre mărturisirea adevărului întru pacea Domnului nostru Iisus Hristos.

Stareţ al obştii Mănăstirii Petru Vodă,

Protosinghel Hariton Negrea

Anexă - Scrisoarea Testament a Părintelui Gheorghe Calciu către Prea-cuviosul Părinte Justin Pârvu şi către obştea Mănăstirii Petru Vodă

Prea Cuvioase Părinte Stareţ Iustin, Prea Cuvioşi Părinţi Ieromonahi, Ierodiaconi, Monahi şi fraţi ai obştii Sfintei Mănăstiri a Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil,Pr. Gheorghe Calciu cu Pr. Justin Parvu la Petru Voda-2006-Oct

Vine o vreme când oamenii trebuie să se oprească din goana lor şi să se gândească măcar o clipă la drumul pe care l-au făcut şi la ceea ce a mai rămas de împlinit. După toate aparenţele, Dumnezeu a hotărât să pună capăt zilelor mele pământeşti şi să mă cheme la El, să-mi ceară socoteală pentru toate faptele pe care le-am făcut în viaţa aceasta, bune sau rele.

Sunt speriat, că multe sunt păcatele mele, dar nu sunt deznădăjduit. Înaintea lui Dumnezeu nu se ascunde nici lacrima, nici din lacrimă o fărâmă… Şi El ia în seamă nu numai faptele noastre, ci şi strădaniile noastre. Şi cred cu tărie în cuvintele Mântuitorului „milă voiesc, iar nu jertfă”. Fără mila lui Dumnezeu, cine se poate mântui?!…

Mulţumesc lui Dumnezeu că înainte de a muri mi-a dat să vin pe la Mănăstirea Petru Vodă, să mă mai adap o dată la duhul creştin ortodox din care aţi făcut ţelul suprem al lucrării acestei mănăstiri şi al trăitorilor ei, că am primit mângâierea Sfântului Maslu şi podoaba binecuvântărilor. Prea Cuvioase Părinte Stareţ şi Prea Cuvioasă Obşte, introducerea această lungă a fost făcută în ideea de a-mi da binecuvântarea ca să fiu înmormântat în cimitirul mănăstirii, printre cei smeriţi şi printre cei nevrednici, deşi smerit n-am fost îndeajuns, iar nevrednic am fost cu prisosinţă. Curând după moartea mea va veni şi preoteasa Adriana, căci este în vârstă ca şi mine. Mi-a fost tovarăşă de o viaţă în lupta pe care am dus-o, în suferinţa prin care am trecut, în lacrimile pe care le-am vărsat împreună şi niciodată nu m-a părăsit în timpul vieţii. Prea Cuvioase Părinte Stareţ, binecuvântaţi să fie lângă mine şi în viaţa eternă de dincolo! Crucea să fie foarte simplă, numai numele şi data naşterii şi a morţii, cu un îndemn scurt către tot creştinul care va trece pe acolo să se roage pentru noi. Dacă voi muri în România, tot procesul înmormântării va fi mult simplificat. Dacă voi muri în America, lucrurile vor fi mult mai complicate, dar oricum va fi, doresc Părinte, să mă primiţi în cimitirul mănăstirii. Ştiu că înmormântarea mea va fi înconjurată de o anumită vâlvă, pe care n-o merit în moarte, precum n-am meritat-o nici în viaţă. Oameni vor vorbi, vor crea legende, dar Dumnezeu va deosebi adevărul de legendă şi mă va arăta aşa cum am fost, ca un păcătos şi nevrednic.

Dacă la înmormântarea mea va veni vreun episcop sau alt ierarh şi va dori să vorbească, să vorbească, căci Dumnezeu a dat arhiereului duhul învăţării, şi dacă el va tăcea, cine va vorbi pentru noi în faţa lui Dumnezeu?… Dacă însă nu va veni nici un ierarh, nimeni să nu vorbească, pentru că mai de folos este rugăciunea de iertare pe care cineva o spune pentru cel adormit decât toate laudele pe care o minte omenească le poate construi în fraze frumoase, dar care valorează mai puţin decât un simplu „Dumnezeu să-l ierte”.

Am vorbit mai sus despre acel duh de pietate populară care poate greşi, poate crea false minuni. De aceea Vă rog, Prea Cuvioase Părinte stareţ, să găsiţi o cale prin care să împiedicaţi asemenea lucruri: fie că veţi lăsa la mănăstire un document, fie că veţi pune acest document în sicriul meu. Diavolul s-ar putea folosi de această mitologie populară spre a împiedica putrezirea trupului meu şi atunci ar putea fi rătăcirea din urmă mai mare ca cea dintâi.

Dacă peste ani, din anumite nevoi de construcţie sau din alte cauze, trupul meu va fi dezgropat şi, spre uimirea multora, va fi neputrezit, preoţii să citească peste el rugăciuni de desfacere a blestemului, ca trupul să se risipească în cele din care a fost alcătuit, că nu de la Dumnezeu se va fi făcut minunea aceasta, ci din înşelarea celui rău. Să fie legaţi preoţii care m-au văzut să nu vorbească niciodată despre această minune falsă şi trupul pus într-o altă groapă spre a fi uitat pentru totdeauna. Prea Cuvioase Părinte Stareţ, pentru viaţa mea aţi fost o mare binecuvântare, şi obştea, şi mănăstirea. Pentru toate dau slavă lui Dumnezeu şi-L rog să mă ierte pe mine păcătosul că mi-a dat dulceţi duhovniceşti pentru care eu n-am mişcat un deget şi oameni pe care nu i-am meritat. Vă sărut dreapta cu smerenie şi lacrimi de pocăinţă.

28 octombrie 2006, Spitalul Militar Bucureşti
Preot Gheorghe Calciu
(Viaţa Părintelui Gheorghe Calciu, Ed. Chistiana, Bucureşti 2007

                                                          *************
Spre documentare, comunicatul scris de fratele Filoteu, adresat SRI - luni, 13 ianuarie 2014

Acuzaţii grave ale obştii de la Petru Vodă la adresa SRI: manipulare, infiltrare, şantaj
Rugămintea obştii Mănăstirii Petru Vodă către serviciile de informaţii:
"Luaţi-vă slugile şi lăsaţi-ne în pace!"

Tovarăşi,
După întemeierea acestei sfinte mănăstiri în anii 1991-1992, văzînd afluxul de credincioşi către Prea-cuviosul Părinte Justin Pârvu şi numărul mare de fraţi care vin aici şi vor să rămînă în preajma sfinţiei sale, aţi luat cîteva măsuri (“operative”, cum le numiţi voi) împotriva unuia din puţinii oameni luminaţi care puteau întoarce această ţară la Dumnezeu:
- împroşcarea părintelui şi a obştii sale cu invective (vi le reamintim noi: extremişti, fanatici, legionari, schismatici, eretici) şi continua defăimare a noastră, defăimare foarte activă şi astăzi;
- încercarea de izolare a mănăstirii atît la nivelul simplilor credincioşi, cît şi la nivelul clericilor, mai ales a ierarhilor (oare cîţi dintre ei nu au auzit, cel puţin o dată în viaţă “Nu mergeţi acolo, că nu e bine”?);
- infiltrarea obştii cu tot felul de “poame”, indivizi neputincioşi, stăpîniţi de patimi şi de multe ori cu boli mintale, pe care apoi i-aţi folosit ca şi cîrtiţe ce v-au furnizat în continuu material informativ;
- infiltrarea bloggerului Gabriel Teodor Gioacăş (alias apologeticum.ro) în luna Februarie 2009 şi transformarea lui în portavoce virtuală a mănăstirii şi a părintelui, prin care aţi otrăvit sufletele credincioşilor din această ţară şi continuaţi pînă astăzi să le otrăviţi;
- şantajul continuu la care l-aţi supus pe Părintele Justin Pârvu, iar astăzi pe urmaşul său de drept, Părintele Hariton Negrea.
Raportul SRI de activitate anuală încredinţat parlamentului şi publicat în presă pînă acum 10 ani conţinea un capitol intitulat “Extremismul în Biserica Ortodoxă Română”, în care erau descrise cu lux de amănunte, deşi fără nume, fapte petrecute în mănăstirea noastră, prin purtarea voastră de grijă.

Tovarăşi,
Aţi trăit şi încă trăiţi pe spinarea poporului român, din a cărui muncă aţi fost şi încă sînteţi plătiţi, dar nu pentru a depărta poporul de Dumnezeu şi de mîntuire şi a-l otrăvi sistematic prin diversiuni şi activităţi subversive puse la cale de minţile voastre stăpînite de cei răi şi vicleni.
De curînd aţi pus la cale un nou scandal, prin agenţii voştri locali, prin dezgroparea tîlhărească a Părintelui Gheorghe Calciu, care a spus despre voi înainte de plecarea din lumea aceasta: “se vor lupta cu noi şi după ce vom muri”. Această nelegiuire a pus capac răbdării noastre, şi ştiţi asta. Noi, obştea mănăstirii, am hotărît să-i scoatem dintre noi, după porunca Sfîntului Apostol Pavel (1Cor 5:13, Tit 3:10).
Ca să îi reprimim, l-aţi şantajat pe Mitropolitul Theofan al Iaşilor, l-aţi şantajat pe părintele Hariton, stareţul nostru, şi probabil că şantajul nu s-a oprit aici, de vreme ce nici exarhul local, Luca Diaconu, nu a mai ajuns să verifice unde sînt slugoii voştri după ce l-aţi sunat să se întoarcă acasă.

Tovarăşi,
Înţelegeţi că răbdarea noastră a ajuns la un capăt şi că aţi depăşit măsura. Vă rugăm să vi-i luaţi din mănăstirea noastră atît pe monahul Teodot (Marius) Rogojină – pe care, prin faptul că îl ţineţi aici doar pentru că e fratele unui ofiţer SRI (?), îl văduviţi de un tratament psihiatric corespunzător afecţiunilor sale mintale -, cît şi pe prea-nefericitul Gabriel Teodor Gioacăş (“frate” care după patru ani de mănăstire nu cunoaşte Psalmul 50 şi nici alte rugăciuni pe care le ştiu chiar şi cei ce nu au putut să termine 8 clase), un om fără nici o legătură cu viaţa monahală, singurul său motiv de a fi aici fiind provocarea evreilor de pretutindeni, smintirea credincioşilor, politizarea învăţăturilor Părintelui Justin, defăimarea şi negarea ortodoxiei şi sfinţeniei părintelui şi tragerea mănăstirii noastre în scandaluri mediatice. Luaţi-i voi, ca să nu vi-i aducem noi la uşă.
În cazul în care veţi continua cu ameninţări şi şantaje, vă rugăm să nu ne consideraţi responsabili pentru felul în care vom reacţiona.
Aşadar: vă rugăm să vi-i luaţi cît mai grabnic dintre noi pe aceşti doi şi să ne lăsaţi să lucrăm poruncile Evangheliei Mîntuitorului Hristos. Cîtă vreme nu vor mai fi aici slugile voastre, vă veţi pierde obiectul de activitate, iar noi vom putea în cele din urmă să ne vedem de călugărie. Dacă vreţi să ne distrugeţi, pe capul vostru va fi aceasta, iar dacă veţi unelti să ne scoateţi de aici, vă avertizăm că vom pleca cu tot cu Părintele Justin şi cu morţii noştri din cimitir şi cu toate sfintele moaşte din mănăstire.

În numele obştii mănăstirii,
monahul Filotheu Bălan,
purtător de cuvînt al Mănăstirii Petru Vodă

1 comment

 • Comment Link Alex postat de Alex

  Domnule George, mi se pare ca aveti mari probleme de perceptie a realitatii. Felul/stilul sub-uman in care practic monahul Filotheu, dvs. si fratele dvs. Victor ii lapidati public pe monahul Teodot, fratele Gabriel Gioacas, pe Vasile Vieru e descalificant pentru un om dotat cu minimum de bun simt ca sa nu mai spun ce inseamna asta pentru crestin ortodox practicant. Un crestin ortodox practicant stie ca ravna trebuie indreptata catre anihilarea pacatelor si nu catre anihilarea persoanei, a fiintei. Marele scandal a pornit odata cu incercarea monahului Teodot de a da o cinstire mai mare relicvelor parintelui Calciu decat "votase" obstea manastirii.Eu il incadrz la Hiperdulie. El insa e acuzat de profanare, ori asta e o acuzatie f. grava, asociata mai degraba cu faptele unor satanisti, celebre cazuri ale anilor '90.
  Imi pare rau ca mi se confirma niste banuieli aparute in urma campaniei anti Puric, care desi in idee era agreata de catre mine , stilul neortodox ales de catre fratele dvs. Victor mi-a lasat un gust amar si impresia ca intentiile reale nu sunt tocmai curate.
  Termeni ca "puscarias" , "insalubru", "sobolani", aluzii la sanatatea sau/si capacitatea mintala, astea sunt argumentele ajutatoare pentru a imprima in constiinta publica ca numitii de mai sus sunt agenti SRI. Si cine face treaba asta, Victor agent CIA/NATO la vedere, prieten bun cu George Maior, seful SRI :)))
  Inca odata imi parea rau, sufar probabil cea mai crunta e--dezamagire din ultimii ani. Sper totusi(speranta moare ultima) ca o sa gasiti pana la urma calea cea dreapta. Domnul sa va lumineze.

  Saturday, 18 January 2014 12:53

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.