A+ A A-
20 Nov
Voteaza acest articol
(1 Voteaza)

Semantică și muie

Sloganul muie muie Ponta (muie muie Udrea) s-a născut La Copac, în această vară și s-a extins rapid până în septembrie, cu susținerea ardentă a lui Gliga dar și a multor altora, cărora sloganul li s-a părut cel mai nimerit pentru întreaga clasă politică iar noi cei cu muie muie chiar am fost uniți de Ponta și Gasca lui ce a avut-o pe Udrea pe post de balama între partide de țigani și grupări de infractori...

Maşina mea de scris old style a adus o audienţă temei muie Ponta (muie muie Udrea) comparabilă cu a unei televiziuni mai de cartier - 3.857.652 de cititori în luna octombrie, după o creștere rapidă începând cu luna septembrie, când sloganul muie muie muie chiar a început să se răspândească (http://www.roncea.net/index.php/dosarul-ponta-udrea/item/590-muie-ponta-muie-udrea)
Muie Ponta a insemnat sloganul mobilizator al unei noi generații, generația facebook. Iohannis a recuperat 3.361.419 voturi între turul I și turul II iar aceste voturi au venit strict din rândul internautilor, a utilizatorilor de facebook ce au reusit o agregare mai bună decât tot Aparatul PSD-ului...via muie muie Ponta...redau și o analiza recentă pe tema muii via știri pe surse (http://www.stiripesurse.ro/puie-monta_939513.html)
_______________________

Muie Ponta

„Oricum ar fi, acest subiect – Muie Ponta – trebuie abordat; el ascunde secretul înfrângerii catastrofale a lui Victor Ponta în aceste alegeri. Și, mai grav, în toate alegerile importante care vor urma.
Doar așa – pentru că Muie muie Ponta.
De duminică, asta nu mai e o insultă. E un fapt social cu semnificație majoră. E ”Mihaela, dragostea mea” a lui Victor Viorel. E strigătul vesel de luptă al unei generații – care se va auzi de fiecare data când doctorul în drept va dori să se măsoare cu ea.
Și e eșecul modernizării PSD.
Milionul inexplicabil și imprevizibil de votanți de pe 16 noiembrie e milionul Muie muie Ponta. În 2016 vor fi doua milioane – generația Muie muie Ponta crește exponential de la o lună la alta, în timp ce morții de pe malul Dunării și al Siretului se retrag discret de pe listele electorale.
Victor Ponta a fost un experiment important. El a reprezentat încercarea de conciliere dintre vechea nomenclatură care a supraviețuit Revoluției și a fondat stânga românească și, pe de altă parte, generația tânără, fără carnet PCR. Crescut de SIE și de Adrian Năstase în Occident, Ponta a folosit cu tenacitate toate însemnele imagologice ale ”tinereții” și ”noului” pentru a putea face valorile lui Ion Iliescu prizabile la oamenii născuți în anii 70 și 80. A jucat baschet la televizor, a purtat tricou cu Che, și-a unduit șoldurile bine conturate în concursuri de dans, a purtat cască și costum cool ca să stea în dreapta pilotului, s-a dat peste cap cât trebuie cu mașina, a ascultat Paraziții de față cu presa și a votat cu Rațiu și Crin.
”Ponta e ca voi, PSD s-a schimbat, votați PSD – sau măcar stați acasă” – acesta a fost, în linii mari, proiectul de modernizare și întinerire al socialiștilor. Iar acestui proiect i s-a oferit o șansă cinstită în anul 2012. ”Tânărul pesedist” a primit scena pentru doi ani – ca să arate ce poate și cât de mult s-a schimbat nomenclatura roșie.
Cât de adânc a revoltat Ponta generația născută după 1970 în acești doi ani de putere s-a văzut pe 16 noiembrie, în valul Muie muie Ponta. Tânărul pesedist nu a fost doar o dezamăgire – cu o dezamăgire te poți reconcilia, mai poți negocia; nu trebuie neapărat s-o înjuri de la obraz. A fost mai mult: prin tot ce a făcut, Ponta a agresat și insultat de-a dreptul oamenii de-o vârstă cu el, pe care trebuia să-i seducă pentru PSD. Atât de grav încât o întreagă generație – valul de la ora 19 – nu-l mai tratează ca pe un partener legitim de dialog, care merită argumente. E tratat direct cu Muie muie Ponta.
De ce?
Pentru că a crezut că poate domestici această generație – cu doctorate neplagiate și scoli pe la Paris și Londra – cu PR, propagandă și ”consultanță de imagine”. ”Mă bucur din suflet pentru Simona Halep”, ”Iubesc Steaua de mic”, ”Voi susține Romania la Eurovision” – asta a fost maimuțăreala funky cu care Ponta credea că poate cuceri corporatiștii.
Pentru că s-a dovedit impostor. Nu te aștepta ca oamenii din generația ta, care au luat startul odată cu tine, să te ierte pentru că ai trișat – fie prin plagiat, fie intrând în politică din postura de ofițer acoperit.
Pentru că, după o vreme, nici măcar nu s-a mai prefăcut – și a mizat totul pe structurile și mesajele primitive ale vechii nomenclaturi. Baschetbalistul care asculta Paraziții tot cu Vadim și Diaconescu s-a aliat, tot mândru de România a fost, tot cu Arsenie Boca în suflet a stat prin studiouri TV, tot făină și ulei a împărțit, tot DNA a înjurat, tot în Teleorman și Olt și-a pus speranțele de a deveni președinte.
Pentru că nu a priceput că numărul oamenilor deștepți din România e mult mai mare decât al celor ușor de controlat prin repetarea halucinantă a poveștii cu băsismul. Nu poți deveni, totuși, președintele unei țări europene, cu oameni alfabetizați, limitându-ți propanganda la ”Dovezi zdrobitoare despre cât de băsist e Iohannis”, ”Băsiștii au turbat de disperare” și ”Băsescu e noul premier și adevăratul președinte”. Mantra ”Boc-Videanu-Blaga-MRU-Predoiu-Udrea-Anastase” nu tine loc de argumente în 2014 – cel puțin nu în raport cu o generație capabilă, totuși, de inferențe.
Pentru că până și minciuna poate fi acceptată în politică – cu condiția să fie cât de cât inteligentă și cât de cât rară. Spirala minciunii privind secțiile de votare din Diaspora – nu le putem suplimenta pentru că nu ne lasă BEC, pentru că nu vor statele străine, pentru că nu acceptă ambasadorii, pentru că legea nu permite, pentru că ne trăznește Dumnezeu – nu a făcut decât potențeze o carieră în care minciuna a devenit prilej de veselie publică. Glumele despre balivernele lui Ponta au luat locul bancurilor cu Bulă – nu-i puțin lucru.
Pentru toate aceste motive, valul de la ora 19 a refuzat să mai vorbească articulat cu Victor Ponta.
Nu merită. Nu are sens. Muie muie Ponta e suficient.
Iar cei din PSD să nu-și facă iluzii: oricât ar auzi ei acum glasul poporului, oricât s-ar spăși, oricât ar pica la foc rapid amnistii, grațieri, imunități - proiectul ”tânărului pesedist” a eșuat iremediabil. Tot Muie muie Ponta rămâne: credit pentru o a doua mascaradă reformistă nu vor mai primi niciodată la urne. Mai bine pariază, onest, pe nerozia de bine, poporanistă, a unui Vali Zgonea, care să se limiteze la mesaje asistențiale pentru categoriile sociale 50-70 de ani; flancat, cel mult, de un Mihai Sturzu care să îngâne electoral ”Yeah, yeah” și ”Put your hands in the air” pentru două-trei procente de la tinerii 18-20 de ani.
Cei mândri de România, firește.”
_________________________

- la inceputul lunii venea un comentariu de la Chișinău, pe tema războiului online. În răspuns este concentrat întreg sensul caftelii din acest an...și explicația efectului muie muie Ponta
______________

Mihaes Roman
November 5 at 2:29pm •
Ia vedeti ce lupte se dau la prezidentiale in Romania pe net. La noi e liniste si pace. Ne lipsesc fratii George Roncea

George Roncea
Net-ul conteaza astazi mai mult ca niciodata. Daca lovitura din 89 a fost televizata, urmatoarea, cand ne vine noua randul sa le-o dam la bot rusoilor va fi online.
Romania este singura tara din lume care are un contract cu Facebook, de optimizare a conexiunilor. Cresterea prezentei romanilor pe retele sociale, nu doar Facebook a fost spectaculoasa. s-a triplat in ultimii sase ani, de la primele Campanii pentru Basescu in care online-ul - rezpectiv cafteala, a contat, macar cu un 2 la suta.
Acum avem 8,8 milioane de romani pe Facebook si 10,5 pe net in general. Nivelul conexiunilor la noi este superior mediei americane. Constanta de exemplu este pe primul loc in Europa la viteza de download si banda si pe al 4-lea in lume.
Anul acesta mai ales net-ul a capatat o importanta sporita, deoarece a scazut audienta televiziunilor si a mass media in general cam cu 24 la suta cel putin fata de 2011. Nu doar In Romania ci in toata Europa se constata cresterea online-ului si scaderea televiziunilor. Credibilitatea Trusturilor a scazut vertiginos. Cum foarte multi romani au smartfonuri, si destul de multi au tablete, pot interactiona oricand pe net, on the way, pot citi si raspandi stiri non stop, nu doar de acasa, de la serviciu sau de la internet cafe-ui ca acum cativa ani.
De asemenea cresterea rezolutiei camerelor de pe telefoane si ieftinirea smartfonurilor ofera sansa oricarui posesor sa devina producator de content vizual la o buna calitate. pe scurt, cafteala online devine o treaba din ce in ce mai serioasa.
Mai ales in contextul in care diferentele sunt extrem de mici intre candidati. cele 77 000 de voturi care l-au departajat pe Basescu de Geoana inseamna locuitorii unui bulevard mai maricel din Bucuresti...Sau cititorii mei dintr-o dimineata.
Am atins progresiv, de la inceputul anului asta, si datorita cresterii interesului pentru politica din pricina ca este an electoral. in conditiile in care in general tema politica nu atrage cine stie ce cititori, luna trecuta am ajuns la o medie de 3,7 milioane accesari pe roncea.net.
E drept sunt si atacat aproape non stop cu tot felul de mijloace si uneori de institutii puternice cu scule de putere. Mi-a fost bulit site-ul de vreo patru ori pana acum. Sunt articole cum este cel cu "Ponta si mafia ruso israeliana" din spatele sau cu peste 24 000 de cititori. Sau cel cu Ucraina si razboiul, unde este vorba (si) de ce ar putea urma in Moldova are tot cam asa mii peste mii de cititori.
Daca doar o imagine cu un mic comentariu despre atrage peste 10 000 de cititori in doua zile, inseamna ca putem vorbi de oleaca de randament in lupta corp la corp online. Pe vremuri securistii si militienii urmareau cu mare atentie pe cei ce aveau masini de scris. controlau Tara, erau la putere, aveau mitraliere si sute de mii de informatori dar cu toate acestea se temeau de un om cu o masina de scris. Am calculat ca am scris aproximativ 20 000 de pagini in ultimii 24 de ani.
Sunt o masina de scris. iar net-ul este portavocea, cutia de rezonanta.
Daca as fi avut in Piata Universitatii sculele de azi, Iliescu disparea. cu certitudine. Daca as avea resursele pe care le aveam in Piata Universitatii, as reusi sa la fac mult mai mult rau javrelor astora ajunse la putere datorita handicapatilor mintali si decerabratilor cretinoizi ce populeaza astazi Romania, in numar de vreo 6 milioane.
Cei care nu se spala pe maini, nu citesc absoult nimic se sterg la cur cu mana nu se spala pe dinti si in genral sunt niste imputiti ordinari lenesi si fara niciun Dumnezeu - in majoritate din acest bazin se recruteaza electoratul idiot al PSD.
Politicienii au cultivat prostia si se afla la putere datorita prostalailor. Se doreste ca romanii sa fie cat mai cretinizati.
46 la suta din populatia Romaniei este analfabeta, am depasit Bulgaria si suntem in topul cretinismului si inculturii la nivel european si nu numai, conform ultimului Eurobarometru din primavara acestui an.
Un popor educat si informat nu ar mai vota niciodata cu haita lui Ilici.
Informatia este o arma iar masina mea de scris poate fi folosita si pentru a le da in cap inamicilor.
Sunt doar o voce, sunt doar o masina, dar mai sunt multi altii.
Cand vom fi in stare sa ne organizam si adunam resursele - ei bine, va fi interesant...

Alexandra Teodor
nu ne jucam aici
November 5 at 9:35pm

George Roncea
nu e nicio joaca. daca poti aduce adevarul in fatza si daca niste milioane te citesc si te urmaresc inseamna ca macar cateva procente poti aduce, la o adica, intr-un razboi electoral. asta am si facut si io si altii, pentru Base, ca-mi placea tare de el.
November 5 at 9:37pm

Alexandra Teodor
exact, e noua forma de mass-media, la fel de strong ca "sticla"
November 5 at 9:38pm

Mihaes Roman
Razboiul online e in derulare, de acord Roncea George
November 5 at 9:57pm

Brandusa Popescu
Dzeu sa ne ajute dle Roncea! Informatia conteaza!
____________________

...într-adevar informația a contat, să vedem în continuare dacă ne mai și ajută Dumnezeu

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.