A+ A A-
29 Iun
Voteaza acest articol
(3 voturi)

Basarabie frumoasă, bine te-ai gătit, mireasă, Că ți-aducem pețitori, pețitori, rusofoni miliardari

Portul popular românesc a înviorat ieri Secţia de votare nr.121 din Chișinău ce şi-a întâmpinat alegătorii din turul doi de scrutin în stil sărbătoresc tradiţional.

Imaginea basarabencelor gătite în straiele bunicilor românce înviorează sufletul, mai ales că la încheierea numărătorii votului de ieri, ziua de doliu a Basarabiei, a ieșit până la urmă Dorin Chirtoacă primar al municipiului Chișinău.

28 iunie 1940 a fost ziua în care bunica mea, ascunzând straiele de sărbătoare și icoanele vechi în grădina casei a fugit din calea hoardelor rusești, cu o valiză de lemn, ajungând de la Cernăuți la București după un lung calvar. Mulți alți basarabeni au fost măcelăriți și zdrobiți sub cizme de bolșevicii ruși, iar cei care au scăpat de moarte și-au sfârșit zilele în lagărele din stepa rusă și din Siberia.
28 iunie a fost o zi simblică atât pentru români cât și pentru ruși. Mobilizarea a fost însă mai puternică în Chișinău din partea rusofonilor. Ca dovadă, un procent care spune multe - prezenţa la vot la Chişinău a fost de 47%, mai puţin decât acum două săptămâni.
În pofida bucuriei post votare, dacă ne uităm cu atenție și la alte cifre vom vedea că rușii au învins în orașul Chișinău și nu numai.
Cea de-a doua capitală românească după București este acum orașul rusofonilor.
În cele 5 Sectoare ale orașului Chișinău, în procente, Greceanîi a câștigat alegerile cu peste 50,8%.
În Botanica • Buiucani • Centru • Ciocana • Rîșcani candidatul rusofonilor și mancurților, Zinaida Greceanîi a acumulat 125.521 de voturi, față de 121.389 obținute de către Dorin Chirtoacă.
Chirtoacă a fost salvat de suburbiile Chișinăului, de acolo a venit votul românesc, nu din oraș. Și alte orașe importante ale Moldovei tot de ruși au fost luate, ba chiar de către rusofoni născuți în alt colț de lume, Israelul, cel mai important aliat politic al Rusiei lui Putin.
În primul tur, un agent recunoscut al Moscovei, miliardarul rusofon Renato Usatîi a câștigat primăria orașului Bălți iar în al doilea tur s-a impus la Comrat și în alte 8 primării de raion.
Un alt rusofil născut în Israel, Ilan Shor, autorul unui tun de un miliard de dolari, în cea mai săracă țară din lume, a câștigat orașul Orhei. Deși au ieșit în stradă zeci de mii de basarabeni, relativ recent, în primul miting din spațiul românesc împotriva oligarhiei ruso-evreiești care a jefuit Moldova, Ilan Shor este acum primar ”moldovean” cu patalama la mână, scăpând ”miraculos” de ancheta penală.
Spre deosebire de Ilan Shor, Zinaida Greceanîi, ca și Vladimir Voronin sunt basarabeni curați, la origine, deveniți ceea ce se cheamă mancurți, au crescut ca niște ieniceri abuzați sexual și educați de rușii criminali care le-au trimis familiile în Siberia.
Bunelul lui Voronin, Isidor Sârbu i-a blestemat pe aceia ce s-au supus ocupanților ruși. Nepotul său a ajuns un astfel de blestemat.
Și Zinaida este tot o blestemată. Bunicii și părinții ei au fost deportați în Siberia, însă ea a aderat la partidul comunist sovietic care i-a aruncat în Gulag proprii părinți și niciodată nu s-a dus să aprindă o lumânare în memoria basarabenilor deportați, în memoria părinților săi.
Suportul sporit ce-l primesc actorii vizibili ai Rusiei are mai multe explicații, desigur, și munca serviciilor rusești este una dintre acestea.
Însă este din ce în ce mai clar că influenţa din ce în ce mai puternică a rusofonilor în Moldova reflectă procesul de alienare politică a multora dintre basarabeni în raport cu guvernările succedate la Chișinău din 2009 încoace, anul răsturnării de la putere a comuniștilor ce au dominat mai bine de un deceniu spațiul politic al Moldovei.
Guvernări corupte formate din grupări politice conduse de agenți ai Moscovei cu haine evropenești și limbă bifurcată. Cu poziții antiromânești mai vădite ori mai camuflate, dar și cu drag de banii românești, ajunși în buzunarele lor fără fund cu concursul unor servicii așa zis românești, penetrate până în gât de rețeaua de influență a Rusiei.
Moscova nu a lăsat niciodată din ghiare ceva peste care a apucat să-și așeze cizma. Iar domnișorii de la București, de la Iași sau chiar (și) de la Târgu Mureș, în pantofi sclipicioși de bal, numai de luptă n-au avut chef. Le-a priit și lor, întâi de toate, traiul bun și bănișorii infractorilor de top ajunși în top tot via servicii corupte.
În rest gargară pe la conferințe, fluturări de steaguri, de hărți ciuntite ale Basarabiei, decupate cu grija dragilor vecini și lozincărie clamoroasă ”patriotică”, din bucium, cât cuprinde. Patriotismul de paradă, eternul refugiu al lichelelor...
Eșecul României, în general, de a-și găsi o cale și o poziție clară se reflectă (și) la Chișinău.
Faptul că o persoană lipsită de orice urmă de demnitate umană, o analfabetă, hoață, coruptă, ce a amenintat cu moartea tinerii basarabeni ce au ieșit în stradă în 14 aprilie 2009, la Chișinău, a fost votată în procent majoritar tocmai în orașul Chișinău este un semnal de alarmă strident – iar vina o poartă în cea mai mare parte ”cuceritorul” suburbiilor, nu al orașului, debilul Chirtoacă, ce a ales să-și facă selfi-uri cu Udrea, ca o maimuțică cu acșent, în loc să transforme Chișinăul într-o vitrină a României frumoase nu a României hâde, țigănești, reprezentată de penala Udrea.
Vom pierde Basarabia din cauza acestui gen de personaj, căci nu se vor opri aici procesele de înaintare ale frontierei rusești, ce se apropie constant de granița României, via NovoRusia...
Până una alte frontiera rusească și-a înfipt un pinten chiar în inima Chișinăului.
Iar în celelalte orașe...vin noi coloniști, orientali, dar (tot) de limbă rusă...

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.