A+ A A-
07 Dec
Voteaza acest articol
(24 voturi)

Jurnalistul roman, intre sclavie si preacurvie (I)

Aveam de gand sa incep cu Badin panorama panaramelor din “presa” de la noi. Un personaj elastic si ambidextru ce ilustreaza pe deplin patologia jurnalistica post-decembrista. Traiectoria sa este una tipica agentilor tripli: este infiltratul lui Uly Valureanu din Israel in mijlocul legionarilor, din Canada, apoi ajunge calare pe Romfest, pe banii exilului legionar, ajunge si pe langa Casa Regala (se lauda cum il trimitea el, umflatul peisan, pe printul Nicolae dupa tigari), si este cantonat apoi la UM Antene, unde incasa un purcoi de bani de la Voiculescu pentru zoaiele zilnice aruncate la adresa Diktatorului Basescu, pentru ca acum sa ajunga taman in tabara pedeleprelor, a vomelor oranj, la B1, post tv anexa condus de omul de baza al lui Voiculescu, mecanicul de troleibuze Oancea.

Un interviu recent al generalului de carton prespan Rogojan, un personaj ce ilustreaza un alt tip de patologie, mi-a deviat intentia, desi palavragelile lui Rogojan despre acoperitii din presa si din spatiul politic acopera perfect subiectul Badin.

„Subiectul Badin” – care momentan si-a pus in adormire blogul ce ani de zile a tras numai flegme inspre Basescu - este intrecut de „subiectul Badea” care si-a reactivat blogul, recent, trecand la flegme la adresa fostilor sai patroni.

Cu ceva vreme in urma ma injura pe feisbuk, dupa ce plecasem de la Curentul. S-a „imprietenit”acum cu mine deplangandu-si conditia mizera de sclav la galera. Numai ca eu am plecat de la Curentul in urma unei discutii in contradictoriu despre Tismaneanu, pe care el il admira si-l pretuia deosebit si despre tema agresiunii moscovite la adresa romanilor, chestie de care lui Badea i se rupe fix in doua. In fine, nu m-a preocupat excesiv brusca sa reconsiderare a „prieteniei” cu mine, mai ales ca mi-a trimis un mesaj umoristic in care-mi dadea dreptate, in calitatea mea de necontestat de basist ordinar. L-am cainat pentru necazurile sale, dar la un moment dat am si citit linkul pe care mi-l trimisese. Captivant text, trebuie sa recunosc. Si socant totodata, ramai cu un sentiment tulburator, asemanator cu acela pe care l-a trait oricine a trecut prin preajma unei usi deschise brusc a unei latrine infundate. Nu prea am timp sa citesc bloguri in ultima perioada, mai ales cand este vorba de materiale fara continut de interes politic, insa la el pe blog se gasea o istorie halucinanta, presarata cu autodenunturi socante.

De fapt el enunta prin auto-demascarea sa rezumatul intregii sale cariere: o frauda morala – astfel ca “subiectul Badea” poate fi un “studiu de caz“ pentru ilustrarea unei stari de fapt ce defineste falimentul presei romanesti, de la firul ierbii.

Teza lui Badea, o mostra de ipocrizie si fals cum rar s-a mai vazut, este ca el de-o viata este sclav care scrie exclusiv la comanda – nu jurnalist, pentru a-si intretine copilul merituos la scoli bune in strainatate. In baza acesti teorii totul pare justificat. si faptul ca a schimbat tabara de N ori si faptul ca a scuipat in mai multe randuri mana (mainile) care i-a(u) semnat statul de salariu.

Spre marea mea surpriza el martusiseste singur ca pe parcursul carierei sale, de la Nistorescu incoace, si-a facut un rost pe spatele prostimii manipulate de cei ca el cu buna stiinta in folosul marilor securisti miliardari de dupa 1989. Si-a insusit bani de la cei care-i acumulasera prin mijloace necinstite, stiind ca respectivii sunt niste otrepe, dar scriind la comanda lor pentru “public” – texte despre coruptia altora.

Badea arunca in derizoriu intreaga drama a breslei jurnalistilor din Romania incercand sa obtina mila – si eventual aplauze, pentru ca s-ar fi prostituat pentru o cauza nobila, intretinerea la studii in strainatate a copilului sau supradotat. Si induce o prejudecata fatala conceptului de jurnalism – prin personaje de acest tip s-a ajuns ca romanii sa confunde  jurnalismul cu abjectia marionetelor care s-au vandut pentru un blid – sau ma rog, pentru o bursa a copilasului...

Copilul, daca este supradotat – ceea ce sunt convins ca este –, ma indoiesc ca ar accepta intemeierea sa in spatiul universitar in baza savarsirii unor acte reprobabile, de prostitutie.

Sofismele lui Badea se manifesta in toata goliciunea lor prin chiar enuntul “dramei” sale de sclav – dupa cum se autodefineste. Utilizarea sofismelor are ca obiectiv alterarea capacitatii de stabilire a adevarului - sunt folosite deliberat in efortul persuasiv de a manipula si nu ofera niciun motiv legitim care sa duca la adevar. Pe scurt sofismul este un gen de minciuna cu picioare scurte, dar se incearca incaltarea cu ciorapi a minciunii, ca sa se atenueze tropaitul zgomotos.

De fapt, problema discursului de autovictimizare al lui Dan Badea este ca acopera o plaja larga de sofisme, ceea ce este pe de o parte o chestiune de patologie a discursului si pe de alta parte gasim un tablou atat de jalnic al unui tip de personaj intretinut ani de zile in mediul jurnalistic de catre basinosi ca Rogojan, incat merita o atentie aparte, mai ales ca tocmai acum a si iesit la rampa cu noi/vechi cacatzisuri acest kakamaka penibil al unui SRI parca lobotomizat, o institutie incapabila sa ia masuri pentru a limita raul pe care-l face bezmeticul asta de lingau inept al fostilor sefi SRI, care da din gura catralioane de tampenii. Rogojan vorbeste vrute si nevrute despre agentii altora din presa, numai despre agentii sai de pe vremuri nu sufla o vorbulita.

Rogojan, de exemplu, il da in gat pe Turcescu, pe blogul lui frate-miu, afirmand ca acesta este agent SIE. Daca chiar este adevarat ca maimutzoiul ala este agent eu ma pish cu bolta pe SIE asta. In ce-l priveste pe Badea eu n-am sa afirm ca este agent SRI, ca nu cred asa ceva, dar o legatura speciala intre el si Rogojan a existat cu certitudine – de o anumita factura – asta desigur daca nu avem in vedere varianta ca amandoi ar fi poponari, desi este improbabila aceasta presupozitie, cel putin in ce-l priveste pe Badea, care este tinta a trei (3) plangeri de hartuire sexuala inaintate de colegele sale.  Deci are totusi bucurii la muieri, ceea ce nu se poate certifica in cazul lui Rogojina ala.

Stim insa prea bine ca exista o sumedenie de homosexuali ambidextri deci nu putem baga mana in foc pana la urma pentru nici unul dintre cei doi. Cat despre chestiunea cu plangerile la adresa lui Badea, pe tema harturii sexuale, aici s-ar cuveni o acolada mai larga. Eu cred ca violatorii si in general toti cei care incearca obtinerea de favoruri sexuale prin forta sau intimidare ar trebui castrati – nu chimic, ci cu securea.

Violul nu este sex este violenta pura. Este abjectia dusa la extrem. Violatorul vrea sa-si exercite puterea asupra unor fapturi lipsite de aparare – asta il excita de fapt. Deseori violatorii sunt complet impotenti si nici nu ajung sa si-o bage, mai mult si-o freaca.

Am auzit ocazional observatii ale unor colege care remarcau malitos ca dupa sedinte, uneori, Badea disparea cam mult la veceu, dar nu le-am luat in seama, le-am considerat simple rautati feminine, venite din partea unor fete excedate de desele crize de isterie ale lui Badea. Isteria pleaca de la hysterios – uter, si este considerata o boala exclusiva a femeilor – care era tratata in vechime prin inducerea de orgasme manuale de catre medici specializati cu brate herculeene. Pana la urma, un medic mai istet, ca sa scape de chinuitoarea sarcina a eliberarii tensiunilor isterice ale pacientelor sale prin indelungate masaje digitale, a inventat o ditai masinaria – vibratorul. Lui Badea ii tremura frecvent mainile, deci nici n-are nevoie de baterii, la o adica.

Daca sunt adevarate acuzatiile colegelor sale – mai ales ca Badea avea avantajul autoritatii functiei asupra lor, se adauga la mizeria autodelatiunii sale in care se defineste drept curva pe bani la stapan si aspectul penal al uzului puterii asupra unor subordonate nurlii in vederea satisfacerii promiscue si libidinoase, a unor nevoi sordide.

Descoperim, in secventele sale discursive, cum se proiecteaza o imagine denaturata a motivatiilor sale prin utilizarea “argumentelor aparente“ - ad personam pentru a induce o anumita concluzie cititorilor sai – audientei – concluzie evident in favoarea sa.  O victimizare ce aduce aminte de idolul sau Tismaneanu, expert in autovictimizare si in extragerea de beneficii de pe urma presupuselor „persecutii” suferite. Pe langa faptul ca in textul sau ura si resentimentul se ingemaneaza intr-o pasta fetida, urat mirositoare, operatiunea de vidanjare la care se preteaza se rezuma la improscarea cu rahat inspre cei care l-au platit pana acum, pe care ii descrie drept cei care au acumulat toate ororile universului. De asemenea si suprasaturarea cu p*zda a textului sau ma pune pe ganduri (de regula barbatii isi baga p*la, nu se refera atat de des la partea ailalta). Pare sa-l preocupe in exces p*zda (si mai ales bistarii) si face niste apropouri mai mult decat libidinoase, ceea ce intareste marturia colegelor sale care l-au reclamat pentru comportament nepotrivit la serviciu.

Mila este un sentiment uman, insa in cazul de fatza se amesteca cu greatza, cam ca in cazul cersetorilor care-si dezvaluie partile intime cangrenate si scrofuloase. Este un discurs preponderent resentimentar al unui personaj pervers ce esentializeaza pana in maduva oaselor abjectia, tupeul mefistofelic si ipocrizia patologica. Pe undeva Badea aduce un beneficiu salutar, fara sa vrea probabil, cititorilor, in desfasurarea asta a sa de bloger, deoarece se dezvaluie asa cum este el, nud si superb, ca un efeb grec (mie imi aduce aminte insa de onanistii care pandesc seara prin parcuri cuplurile de tineri si-si arata brusc madularele scofalcite scoase din pantalonii uzi de pisat si lasati in vine).

Lasand gluma la o parte, sunt de parere ca circumstanta asta a ciorovaielii sale cu fostii sai patroni, ce invoca false pretexte deontologic-jurnalistice, scoate la iveala un caracter infect ce utilizeaza un discurs ce merita o riposta si trebuie repudiat fara urma de echivoc, deoarece din chiar autocaracterizarea sa rezulta ca avem de-a face cu trepadus pe langa oricine a aruncat un os de ros si care dupa ce si-a atins nivelul de incompetenta se autovictimizeza pentru a-si crea notorietate si veridicitate, exact pe metodologia creata de Securitatea lui Rogojan pentru a lansa falsi dizidenti. Sau de gasca tasmanienilor pentru a obtine beneficii de pe urma tuturor regimurilor.

Melopeea sa tanguitoare si sofismele utilizate ilustreaza o tipologie de manifestare de sorginte securistoida, iar “argumentele” sale pentru a justifica modul in care si-a tradat profesia – pentru bani - atatia ani de zile, intreaga viata practic, sunt infestate de germeni contaminatori si contaminati laolalta. Badea este un purtator de germeni. Germenii unui infect balos ca Rogojan, cel care desi a servit numai kaghebisti o viata intreaga, se da acum drept aprig dizident al Sistemului, „victima”/ ”erou” etc, desi e pensionar de lux al Sistemului.

Din pacate si eu am contribuit, in repetate randuri la balosirea breslei, nu doar sustinandu-l pe Badea, ci si pe altii, mai tineri, dar tot cu probleme. Ca si la alte publicatii unde am lucrat, am facut front comun cu colegii, dintr-o idioata solidaritate de breasla, indiferent ca aveau ori nu dreptate, impotriva patronatului, din principiu. Sunt destui cei care pot depune marturie asupra felului in care am “negociat”, la mai multe publicatii, mentinerea sau angajarea unor colegi impotriva vointei patronatului sau chiar a adevaratilor sefi ai patronilor, obtinand castig de cauza de fiecare data, chiar daca asta a insemnat mari costuri personale.

Iar unii dintre cei carora chiar le-am asigurat o bucata de paine cu unt si-au permis, doar pentru ca sunt infirmi si handicapati trupeste dar si sufleteste, sa scuipe la comanda, pe bistari, impotriva mea, cel care le-am fost binefacator...nici macar sila nu ma mai incearca in privinta lor (dar amaraciunea ramane). Si la Curentul am avut discutii aprinse nestiute de nimeni cu patronatul pentru a nu fi dat afara Badea (de trei ori in doi ani). Cel putin intr-unul din cazuri era vorba de plangerile colegilor sai legate de atmosfera neplacuta creata in redactie de manifestarile sale nervoase, isterice si ridicole. Oricine din redactie poate sa depuna marturie despre eforturile sisifice de a aplana conflictele si de a-l menaja mai ales pe Badea.

In cateva randuri am fost de serviciu pe ziar pe post redactor sef, in perioade in care lipsea titulara postului. Badea era un cosmar uneori. Nu venea cu nimic. Zero subiecte. Trebuia sa incropim pe sponci ceva, orice, la limita orarului tipografiei, cu contributia altor colegi pe care ii puneam la treaba, peste norma lor, si desigur boscorodit pe sest, ca sa-i salvez pagina lui Badea, ca sa iasa ziarul la timp. Desi el avea salariu mai mare decat toti ceilalti care munceau in plus pentru ca asa le ceream eu, favorizandu-l pe el. Chiar aveam compasiune pentru el, pentru problemele sale, pentru chestiile tenebroase care-l macinau, pentru tremuriciul sau care-i facea sa rada pe toti ceilalti.

Cine naiba sa-l cenzureze, cum sustine el acum, daca nu aducea nimic, niciun material susceptibil a fi cenzurat? Iar daca a fost totusi cenzurat, cum zice el, de ce nu s-a carat? Eu dupa niste ani la Curentul, la prima incercare de “reglementare” a temelor mele jurnalistice mi-am bagat si mi-am scos si m-am carabanit. Cu parere de rau, ca am facut unele combinatii de vis, care i-au facut pe pesedisti sa faca spume si atmosfera de lucru era haioasa. Dar pana atunci au fost situatii in care in pofida unor presiuni serioase din afara, a unor amenintari chiar, am fost lasat sa scriu ce au vrut muschii mei, chiar daca asta a insemnat si o serie de procese grele – castigate toate. In orice redactie exista “negocieri” intre patronat si sefii de sectii si ziaristi care cred, cel mai adesea, ca subiectele lor sunt cele mai importante din lume. Daca vii la servici, ca jurnalist, doar cu ideea sa arzi inca o zi, pana la salariu, fara sa ai in minte sa arzi (inca) un inamic, o jigodie, un penal nenorocit, o tarfa de politruc, inseamna ca esti deja mort pentru “jobul” asta care este presa. Jurnalismul ar trebui sa fie o vocatie, o misiune, asumarea totala a unei cafteli parte in parte cu inamicii, nu o simpla slujba, ca la fabrica de suruburi.

Intamplator, lista mea personala de inamici, in cea mai mare parte, a coincis cu lista patronatului. Am ciocanit vreo 300 de nenorociti din jurul tintei principale, criminalul cu mainile rosii de sange pana la coate Ion Ilici Iliescu. Acesta a fost motivul pentru care am stat la Curentul, plus desigur Traian Basescu. Nu a mai existat niciun ziar in Romania, in afara de Curentul, in care sa nu fie injurat sau atacat Basescu, din 2006, de cand s-a format troika Vintu-Patriciu-Voiculescu, cu Ilici in spate. Fiind un basist ordinar, mi-am facut de lucru la Curentul in mod special cu acolitii haitei lui Ilici, pentru ca obiectivul meu dintotdeauna a fost sa crape Ilici. Si daca se poate sa-i scriu si necrologul, ala cu faptele sale adevarate. Ceea ce am si facut, aici la Curentul. Nu m-a cenzurat nimeni pana la episodul care m-a determinat sa ma car. Ce-o fi fost atunci si cine o fi intervenit sa ma “potoleasca”, cu ce argumente strategice, habar n-am si nici nu ma intereseaza.

Am ramas pe aceleasi coordonate si dupa ce am plecat de la Curentul, lipsa salariului nu a fost un “argument” sa intorc armele, sa schimb tabara, cum a facut-o Badea de multe ori. N-am inteles niciodata cum a functionat mecanismul celor care au tot facut “volte”, au ajuns angajatii si au incasat banii celor pe pe care ii scuipasera odata, cu furibunda manie patriotica. Cei ca Cartianu, ca Badea, ca multi altii. Intoarcerea armelor – o mostra senina de ipocrizie a discursului public, arata ca pe fond astfel de personaje au servit ani de-a randul intoxicari si au dezinformat cu buna stiinta pentru ca “nu aveau de ales”, pentru o paine, cica. O painica gustoasa, de mii de euroi. Exact argumentul turnatorului Voiculescu in fata instantei cand a marturisit ca-si sifona familia la Securitate pentru ca voia sa mananca si gura lui o bucata de paine cu unt. Ce sa-i faci, n-avea de ales, iubea mult untul, nu putea fara si acum, iata, are colesterol, bufeuri si dosar penal.

Ca si la alti “deontologi” din seria curvelor de presa, fundamentarea argumentativa a lui Badea induce o aparenta legatura de conditionare – inexorabila practic – intre munca sa de “jurnalist” care a scris pentru a corupe publicul cu teze false – pentru bani, iar  in cazul special al lui Badea, pentru soarta unui copilas, ca asta invoca el, copilasul. El incearca capitalizarea milei, prin felul in care isi descrie drama de sclav nefericit si mizer, ajuns astfel, cica, nu din lacomie si arghirofilie, ci pentru ca-si intretine copilul la studii in strainatate.

Insa cand bagi la inaintare un copil, cum o fac si politicienii pentru a cumpara voturi, sau tiganii pentru a ciuguli bistari de la trecatorii milosi, devine clara utilizarea unui racord emotional piezis ce anuleaza orice argumentare si care ar trebui sa ne faca sa uitam caracterul mizer, si mizeria in sine a procedeului.

Evident Badea comite o falsa dihotomie, asimiland conditia sa de sclav ca unica alternativa a cresterii copilului sau si dand impresia ca opțiunea sa de viata este mutual exclusiva chiar daca de fapt nu este asa. Este laudabila dorinta de a face un bine progeniturii, optiune la care ar subscrie intreaga omenire, dar asta nu implica restrangerea optiunilor intregii omeniri la asumarea conditiei prostitutiei.

Cu sau fara voie Badea baga la inaintare sofismul cauzei false - foloseste tehnici inductive de argumentare prin care incearca sa stabileasca o  relatia de cauzalitate intre calitatea sa de prostituata si nevoia cresterii unui vlastar nobil dedicat unei educatii inalte la scoli maxime. Insa determinanta comportamentului lui Badea nu are in realitate, nicio legatura cu nevoia de carte a copilasului, ci cu dragostea sa pentru bistari, iar faptul ca incearca sa se scoata basma curata pentru tot ceea ce a facut el de-a lungul anilor, prin bagarea la inaintare a copilasului este un monument de jegosenie.

Este un exemplu de falsa dihotomie dusa la extrem, in care alternativele sunt reduse la una singura, cea propusa de Badea; conform „teoriei” sale jurnalistul roman n-are de ales decat sa preacurveasca pentru a produce banii de bursa ai copilasului. Iar copilasul supradotat, daca a facut logica elementara la scoala, ar insemna sa admita ca debutul sau in viata s-a produs prin mijloace daca nu complet imorale, cel putin viciate din punct de vedere moral.

Badea isi persuadeaza publicul, deja prins in carlig prin tehnici specifice santajului sentimental, utilizand insa o argumentare caduca si lipsita de verosimilitate. Cand pleca de la Racoviceanu, de la Gardianul,  pentru ca apoi sa-l injure in alt ziar, dupa care revenea spasit la acelasi Racoviceanu pe care il sparcaise in partea ailalta, tot “argumentul” copilasului era la baza comportamentului sau atat de dual si de “elastic”?

Este o evidenta ca travaliul argumentativ schiop este de fapt o atitudine manipulativa grosolana...dispare orice noima a rationamentelor cand vezi acelasi individ care dezvaluia si demonstra ca Voiculescu sau Vintu sau Rosca Stanescu sunt niste nenorociti de turnatori abjecti, cum dupa o vreme foloseste exact „argumentele” si limbajul turnatorilor pentru a-i acuza pe cei la care lucra anterior. Sintagma utilizata de Rosca candva la adresa lui Iacob – „carnatar de presa" este din vremea cand Iacob era in razboi cu Vintu reusind sa-i smulga din maini Curentul. Vintu si-a lansat atunci intreaga artilerie de slugi si sclavi la adresa lui Iacob fara a reusi mare lucru. Daca Badea isi asuma acum pozitiile lui Vintu si Rosca atunci care mai e adevarul? Inseamna ca Rosca nu mai este santajist de presa si nici Vintu o jigodie penala, un olog dement turnator si hotz?

Diferenta intre Badea si Turcescu de exemplu, alta otreapa perversa, este doar de pret iar astfel de personaje au contribuit decisiv si direct la falimentul moral al presei romanesti...

Daca Turcescu incasa de la Vintu aproape un milion de euroi pe an, Badea obtinea mult mai putin. Basca, mai toate aceste personaje sunt pilotate din spate de diferiti basinosi. Ca sunt de la SIE ori SRI nici nu mai conteaza.

Vremurile au fost si sunt oribile, insa nu toata lumea s-a injosit, nu toata lumea a mancat cacat, nu toata lumea a incasat bistari cu sacul pentru a minti si manipula, nu toata lumea s-a dezis de propriile convingeri pentru a le afisa apoi exact pe cele contrare, de nu mai stii care cine ce convingeri are sau daca a existat vreodata vreo convingere, vreo credinta, vreo cauza, vreo miza autentica candva – alta miza decat umplerea portofelului.

Imaginea unei prese in care toti sunt o apa si-un pamant, adica noroi – se datoreaza unor astfel de personaje care incearca sa impinga publicul, prin sofisme ieftine, in capcana aglutinarilor nivelatorii, care genereaza imaginea zoaielor invocate candva de Basescu intr-o frazare celebra deja care se referea la intreaga clasa politica (din care insa se pare ca a uitat ca facea parte si el, autorul sintagmei).

Cei ca Badea descalifica autenticitatea oricarui demers de impotrivire fata de gasca securistoida care conduce presa acum si demersul sau induce senzatia ca nu ar exista nici o distinctie intre loaze, sclavi si prostituate si  restul jurnalistilor care n-au mancat cacat.

Mai rau este altceva si anume faptul ca Dan Badea incearca sa confiste in favoarea sa o tema grava, serioasa, cu privire la drama distrugerii unei profesii, a jurnalismului pus in slujba adevarului, balacindu-se in minciuni jalnice si comite una din cele mai respingatoare delatiuni pe care mi-a fost dat s-o citesc intr-o epoca in care turnatoria este la putere, daca ar fi sa ne gandim la un Voiculescu de exemplu. Despre care, culmea, chiar Dan Badea a scris o carte. Bine documentata, chiar daca din surse la fel de imputzite si de jegoase ca si jegul de Voiculescu.

Daca ajungi sa admiti, ca jurnalist batran, ca ai fost de fapt un sclav, o carpa, o prostituata – si mai si faci caz de asa ceva, inseamna practic sa te anulezi ca om, chestie, cred eu, abominabila, fie si cu scuza ca astfel ai fi avut intentia sa te dovedesti un tata bun, care face orice pentru copilutzul sau. Cand “orice” inseamna anularea ta ca om, inseamna ca nu mai esti nimic, decat o carpa, o otreapa ca toti ceilalti. Ma indoiesc ca vreodata un copil s-ar bucura de o astfel de marturisire din partea tatalui sau...

George Roncea - 07.12.2012

*** Mai multe articole din categoria Arhiva articole: http://roncea.net/index.php/arhiva-articole 

*** Mai multe articole din categoria Intelmedia: www.roncea.net/index.php/intelmedia

Comentarii:

 • Iuliana Dunadaca sri sau sie sau alte servicii inteligente , servicii la servicii,visul lui iliescu, are/au astfel de agenti, (se zvoneste ca si ponta ar fi sau ar fi fost) nu e de mirare ca prind numai teroristi paki ..........

 • Horia TabacuImi place foarte mult cum scrii. Doar acum am descoperit cine esti. Aprecierile mele nu au legatura cu Dan Badea, subiectul tau. Doar imi place cum scrii.

 • George Ronceadomnu Horia Tabacu, sunteti un fin, ma luati la misto...multumesc mult, aprecierea dvs conteaza pentru mine. Badea e colateral, ca subiect. imputzitul de Rogojan mi-a starnit umorile. si frate-miu...si toti agentii p*ulii care se tot rotesc ca niste ulii nehaliti pe cadavrul presei romanesti...

 • Diane ChicDa, Badin nu-mi place nici mie, mai puneam pe net B1, când am vazut ca ling PDL, cum linge Haznaua 3 USL, nu m-am mai uitat la ei ... . In plus Badin a dat afara 2 invitati din emisiune, pt ca erau prea buni de gura: un bishnitzar PSDist pt ca i-a zis unei cucoane de la PDL ( suspectata ca a fost amanta lui draga Stolo) ca barbat-su se ... cu primarul din Sinaia, aici nu Badin trebuia sa-l dea afara din emisiune, ci cucoana trebuia sa-i faca proces de calomnie, daca voia, dar el a vrut sa fie slugarnic inspre PDL.

  Dupa câteva zile a dat afara o cucoana de la PPDD Botosani, ca era prea buna de gura si-si facea reclama prea bine ...: -)))

  In 11 ani, in Fr , nu am vazut nici un ziarist sa-si dea afara invitatii, intr-o seara echipa de handbal a demolat in direct studioul de stiri, pt ca ziaristii scrisesera ceva ce nu le-a placut, nici macar ei nu au fost dati afara, ziaristii au ramas cool, zâmbitori, pana la iesirea din emisie. Au scos câteva poante, atât ...

  Nu stiu cine e Badea, partea asta nu am inteles-o.

  PS: Vedeti ca isteria e in egala masura feminina si masculina, ideea cf careia ea ar fi feminina, e specifica secolului 19, un pic macho.
  Dealtfel scrieti chiar dvs ca acest Badea ar fi isteric, deci o recunoasteti singur, chiar la barbati.

  @+
 • George RonceaDaiana, Badea nu exista...tema este un burtos penibili care ma enerveaza. s-a asezat cu curul lui gras pe grumazul lui frate-miu. si mai e si poponaut pe deasupra. apropo, seamana teribil ca conformatie cu Badin, poponautul de la SRI

 • George RonceaIuliana Duna...teroristii de la noi nu sunt pakistanezi ci sunt un fel de romani in cea mai mare parte. plus jidani si rusoi. astia sunt teroristii veniti dupa '89 sa ne arda...

 • Diane ChicA, e OK ...
  Da, fratele tb salvat, dati-i la oase tipului ... :-)))

 • Diane Chic

  http://www.rtl.fr/actualites/sport/jeux-olympiques/article/handball-quand-les-experts-ravagent-un-studio-de-l-equipe-tv-7751614062
  www.rtl.fr
  Les handballeurs français ont la rancune tenace. Loués pour leur sens de la fête
  après leur médaille d'or à Londres, Claude Onesta et ses hommes ont pourtant légèrement dérapé dimanche, détruisant un plateau télé lors de son passage dans une...
 • George Roncean-am cum sa-l mai salvez pe frate-miu, este deja prea departe...basinosii astia cretini pe care ma pish eu cu bolta au tehnici si metode. si bani. stiu sa gaseasca parghii. greseala mea - majora - a fost sa nu iau in considerare rolul banilor si a vanitatii in ecuatii. de la un punct incolo, daca s-a futut directia de tot, nu mai e nimic de facut. asta e. USL nu exista, este o fictiune creata "afara". si ceilalti tot de "afara" sunt bobinati. noi astia de "aici" urmeaza sa fim dislocati pentru a face loc celor de "afara". e simplu. pamantul e misto, peisajele sunt ca lumea, gagicile sunt kuul iar oamenii, romanii, ei bine, 10 milioane de romani ar pleca oriunde chiar acum daca ar avea posibilitatea - asta e un sondaj recent. si tu esti plecata de acasa, nu-i asa Diane Chic?

 • Diane ChicDa, am plecat in 2.000. Mai vin acolo, dar rar.
  Nu am clar in cap demersul fratelui, daca e PNList, poate sustine demersul partidului lui. Eroarea insa, e ca PNListii de buna credinta ar fi trebuit sa se revolte, sa refuze sa se inregimenteze dupa PSD...sa "divorteze" de stafful care i-a bagat in acest r...t si sa-si faca alt partid.

  Gura pacatosului adevar graieste, Becali a spus un adevar, PDL a vrut sa fure singur, nu a dat celorlalti nimic. Asta e posibil ca a fost motivul acestei aliante contra naturii. Secureii Cacarau, Voikulescu, Na$$$ta$$$e, fiind in realitate frati de cruce, au facut pe ele de doctrine, si s-au aliat pt a recupera ciolanul...

  Din acest motiv, dupa mine, PNL e mort definitiv, pacalicii de acolo, deja nu aveau prea multe lucruri care sa-i recomande, dar cu asta s-au ingropat de vii.

  Va veni revolutia , poate, si ne va scapa de ei.

  Tineti aproape de frate, când va pica USL, se va termina si cu sustinerea lui, aia sunt doctori in manipulare, nu e de mirare ca lumea a picat in capcana ...

  @+

 • George Ronceafratele ramane frate dar asta nu schimba cu nimic lucrurile...

 • Diane ChicO sa fie amuzant daca luni dimineata începe divortul în USL, daca obtin 46% ca la referendum si daca Mele accepta sa se ocupe de loseri. Adormila va fi trimis la somnul cel de veci, Tonta la trabucul lui Na$ta, iar Mele va reuni loserii de la PNL & PDL & PPDD. Shah si mat. Fin du mach....
  Deci s-ar putea sa va împacati cu fratele chiar de luni , daca USL dispare ...

 • George RonceaUSL nu va disparea pana nu-si va atinge obiectivele stabilite afara - "privatizarile"...adica jaful in beneficiul strainilor. cat despre frate-miu, daca se simte bine pe langa basinosii aia, gasca de kaghebisti ai lui Iulian Vlad, patrihotzii, sa-i fie de bine...

 • Diane ChicOf,of, sa fiti naiv ???
  Pey avem aici o haita de lepre de cea mai joasa speta, capabile sa-si puna si mamele pe centura , daca asta le-ar aduce profit. Poate aveti impresia ca ceilalti nu vor face aceste privatizari ??? V-ati uitat la filmuletul ala cu colapsul Argentinei ??? Si acolo au dat pe nimic tot, buba s-a spart la banci, asa va fi si la noi ...

 • Diane ChicSunteti constient de criza bancara din acest moment ???
  Stiti ca sunt soldati francezi in Afganistan care nu si-au primit soldele de 1 an, sub pretextul unui soft care nu fct ???
  Nevestele lor manifesta pe FB:

  https://www.facebook.com/pages/Un-paquet-de-Gauloises/416293095105059?fref=ts

  Nu mai sunt bani, si daca nu mai sunt in tarile bogate, la noi va fi jale. Daca au fost obligati sa emita obligatiuni de stat ca sa plateasca salariile pe nov & dec, ce va fi la anul ??? Ei, atunci e posibil ca o sa iesiti si o sa le dati foc ...
  Les forces armées Françaises sont la variable d'ajustement des budgets du gouver...Vezi mai mult
  Pagină: 18.200 apreciază asta

 • George Ronceace misto sunt gagicile, s-au pus pe treaba sa recupereze banii barbatilor lor. statul francez plaseaza banii de solde pe piata de obligatiuni, asa scrie pe unul dintre site-urile facute de nevestele de soldati. deci banii exista dar nu vor muschii guvernantilor sa-i dea militarilor. de ce? ca li se rupa de ei, stiu ca sunt obedienti si dresati sa indure.

 • Diane Chic

  In realitate o fi o banuiala, apoi acolo, pe piata de obligatiuni, banii pot fi multiplicati. In vest sunt obligati sa mentina un deficit mic, cred, sub 3%, nu pot tipari bani ca Tonta...

  Daca întelegeti fr, e un blog f interesant de urmarit, blo
  gul apocalipsei financiare, o sa vi se ridice parul in cap, sunt semnale f proaste.Dupa ce o sa cititi acolo, o sa va lamuriti ca nu se poate termina decât rau.

  http://www.jovanovic.com/blog.htm
  www.jovanovic.com
  Le Blog de l'Apocalypse Financiere de Pierre Jovanovic - La Revue de Presse Internationale de Pierre Jovanovic

 • Dan SanduDureros de citit. Pacat de condeiele bune, irosite, prostituate sau deprofesionalizate.
  Manipularea mediatica e cea mai urata plaga a zilelor noastre. Capusele mediatice ultra-specializate, ultra-prostituate.

 • George Ronceacunosc blogul respectiv. info foarte bune. este un tip interesant si cu o baza de date inpresionanta acest Pierre...parerea mea este ca nu e de capul lui, cineva trage semnale de alarma via Pierre..

 • Diane ChicPosibil.
  El e un ticnit care a scris niste carti ( le are prezentate acolo, in poze, eu de lene , inca nu le-am cumparat, dar o voi face) in care leaga evenimentele care se intâmpla de Apocalipsa din Biblie, cu îngeri, chestii ... :-))) De asta cei mai
  putini religiosi pot avea un blocaj, dar totusi infos pe care le pune el acolo nu sunt prea religioase si au surse. Posibil sa fie ajutat , dar si lumea îi trimite linkuri, i-am trimis si eu, când i-au placut, le-a publicat.
  Vedeti ca e si pe FB ...

  Deci, bancile sunt ca o hiena pe o craca deja rupta, mai ramane sa cada jos ...

  Ma duc la oras sa trimit ceva in Romanica, revin mai dupa amiaza.

  Numai bine !

 • Ioan Gheorghe Boticiu(p)
  din păcate această atitudine şi acest tip de discurs public ne va menţine in zona detestată a criticilor sociali, fără de acces la bunăvoinţa sistemului/statului , iubitor de slugi preaplecate şi degrabă lingătoare de sfinctere ce nu se pot degaja altfel; chiar cu riscul unor trădări utile , atâta timp cât rămân in cadrul circuitului ... natural al mafiei de partid şi de stat rebrănduite postloviluţionar!
Mai multe articole din această categorie: « AJUNGE! kto takoi Alexiev? »

2 comments

 • Comment Link un cetățean postat de un cetățean

  Când vezi câte aiureli și instigări se publică în presă, realizezi ce efort imens se face pentru a propaga confuzia în mințile cetățenilor.
  Pentru a stăpâni un teritoriu mare, ei știu că trebuie făcut un efort pe măsură.
  Atât cei care scriu cât și cei care citesc presa, lideri sau oameni simpli, sunt supuși în prealabil, în mare majoritate, acelorași procedee fizicochimice(sau altfel spus, "naturiste") de tulburare a gândirii, și astfel confuzia și neadevărurile se propagă în masă fluent și pe termen lung.

  Miercuri, 12 Decembrie 2012 19:58
 • Comment Link dansandu postat de dansandu

  Dureros de citit. Pacat de condeiele bune, irosite, prostituate sau deprofesionalizate.
  Manipularea mediatica e cea mai urata plaga a zilelor noastre. Capusele mediatice ultra-specializate, ultra-prostituate.

  Sâmbătă, 08 Decembrie 2012 11:10

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.